Toyota Corolla
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
"-- skrytý --" 07.04.01 13:59
« Re: Kola - Velikost
Velikost kol, které můžeš na auto namontovat je omezená v podstatě jen šířkou (pokud samozřejmě splňují podmínku téměř shodného obvodu). Omezení šířky je právě kvůli tomu, že i ráfky pro dané větší pneu jsou více vystrčené ven, takže (když to přeženu) pokud si místo 165tek dáte 265tky, tak kolo bude už mimo blatník a většina aut má doraz tlumičů až když jsou kola zčásti blatníkem zakrytá, takže při velkém zatížení a nějakém hupu by bylo možné kolo proříznout. -
Lubos.1 06.04.01 11:35
« Re: Kola - Velikost
Ja mam Corollu '96 a mam letne Dunlop 185/65/14 a zimne 175/65/14 Semperit. Celkom to ujde, ale na tych letnych sirsich gumach to sedi v zakrutach o poznanie lepsie. Spotrebu mam absolutne rovnaku v zime aj v lete, asi sa vyrovnava hrubkou pneumatik. Doporucujem kazdemu, kto vlastni Toyotu letne Dunlopy. -
« Re: Kola - Velikost
Corolla není nová, je to model 95. Kola 205 jsem tam měl přímo namontovaný od autorizovanýho prodejce. Šířka není problém, pokud nevozíte pět lidí v autě a ještě plnej kufr věcí. Parádní je to ale na dálnici a kvalitních silnicích, auto sedí skvěle. Vyzkoušel jsem tam tři druhy gum: GY, Barum (příšerné) a Toyo (velmi dobré). -
« Re: Kola - Velikost
TO:Paulus:Jest-li můžu poprosit, tabulku v Excelu na přepočet rozměrů mi pošli na e-mail (10@hseplus.com). A jak Ti sedí 165/70 R14 ? Já právě moc spokojený nejsem. Mam taky 165/70 R14 výrobce "Mischelin" a když pořádně v zatáčce vezmu za volant, tak to prostě ustřelí.Tlak mám 2,5 při vyžším je to už horší.Na staré Corolle (90) jsem měl nějaké Cormorany 175/70 R13 a sedělo to líp.Víc jsem si s tím dovolil a to je jen o trochu širší ! -
« Re: Kola - Velikost
Tak jsem z toho trochu zmatený.V servise i u prodejce (Protech Vestec, Praha Západ) mi řekli, ze maximálně tam můžu dát 185/70 R14. I v technickém průkaze jsou maximálně 185/70 R14. Prý 195/70 R14 se tam taky vejdou, ale 15" údajně v nové Corolle VVT-i by mohli při maximech (zatížení a poloměr otáčení) drhnout !!! Tutti, máš ja na nové Corolle model 2000, nebo model 99 ?
O další věci,které mě informovali je záruka a pojíštění. Jest-li že budu mít problém s podvozkem tak při zjištění, že nejezdím na předepsaných kolách budu mít smůlu. Další horší zjištění,v případě nehody,budu-li viník, někde nedobrzdím, tak mě pojišťovna neproplatí pojistné, protože to konrolují a 15" nejsou předepsaný.I na hranicích do Rakouska se to kontroluje a pak tam nechtěj pouštět.Jsou větší kola o poznání lepší ? Sedí to líp ? -
« Re: Kola - Velikost
Pre: Tutti. No tak 205-ky som este nevidel na Corolle. Uz tie 195-ky vyzeraju jak male valce :-). Inac ti to utiahne to auto? Co spotreba, nie je vyrazne vyssia? Ale to auto potom musi sediet jak pribite, kurnik. Sak ja mam len povodne 165/70 R14 a som velmi spokojny ako sa sprava v zatackach (smyk som este nedostal, len na snehu). Ja uvazujem o 185/60 R14, samozrejme ked vyjazdim povodne. Uz sa neviem dockat... -
Saab 05.04.01 15:09
« Re: Kola - Velikost
Myslím, že 15" by tam měli jít v pohodě, ale doporučil bych ti zeptat se u dealera (nejlépe v servisu) Toyoty, ten bude vědět přesně jaké rozměry tam můžeš použít. Když jsem já sháněl zimní na mou Corollu (1989), tak jsem chtěl rozměr 165/80 R13 (Nokiany za velmi dobrou cenu :-). Dle techničáku byli moc malé, dle servisu Toyota schválené :-) Pak jsem našel i manuál na tu Corollu a tam byli taky uvedené jako schválené Toyotou. Vždyť na Octávkách někteří jezdí z 205kama 16" a je to auto stejné třídy jako Corolla. -
« Re: Kola - Velikost
Nemam s tym vlastne skusenosti, ale na predchadzajucich modeloch (napr. 1996) som videl namontovane 15" disky s pneu 195/50 R15. Myslim, ze by v tom nemal byt problem. Aj ked v prirucke som nenasiel taku moznost. Vsetky alternativy sirsich pneu boli na 14" rafikoch. Napr. 195/60 R14. Osobne v tom nevidim problem, ide skor o to aby sa priblizne dodrzal celkovy priemer kolesa (aj pneumatikou) resp. jeho obvod. Ak chces, mozem ti poslat tabulku v Exceli na prepocet rozmerov kolies pri roznej sirke pneu. -
Saab 04.04.01 13:34
« Corolla
V pondělí jsem byl v Toyotě Hukr v Brně se zeptat na pár info o budoucí Corollce. Byli velmi vstřícní a ochotní. Zeptal jsem se i na ten únik oleje a říkali, že se to projevuje mezi cca 60-140 tis. km - záleží na způsobu zacházení. Problém se dá eliminovat nějakým přípravkem od Valvolinu, se kterým mají výborné zkušenosti. Už aby byl květen, ať můžu vyrazit na lov. -
« Mám novou Corrolu
Tak jsem včera vyfasoval úplně novou služební Corrolu 4D v plné výbavě, 1.4 VVTi 97HP. Je tam snad úplně všechno včetně klimy, tmavě modrá/švestková barva. Když jsem se dozvěděl že mě čeká Corrola, chtělo se mi brečet. Toyota je snad jedinej výrobcem kterej ještě dělá hnusný auta... Původně jsem měl dostat Astru 5D. Jenže 4D sedan Corrola vypadá v této barvě docela obstojně, takže mé srdce po estetické stránce zase tak netrpí. Motor je úplně syrovej, ale už takhle jede jako ďas, že se to s tou zajetou Astrou Caravan 1,6 100HP nedá srovnat. Plyn okamžitě reaguje a hendicap v pneu s rozměrěm 14'' 165 není skoro vůbec patrný, auto krásně sedí. Ale tne MOTOR!!!! LAHŮDKA!!! Chtěl jsem říct, že ačkoliv Toyotu nemusím a Bora by mě přivedla k šílenství, tak zas nejsem tak nešťastnej :-)))))....