Toyota Corolla

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

26.04.01  08:25

« http://pneu.web3.cz

! PNEU-KATALOG ! AKTUALIZACE !

nový web-design, testy- 12 letních pneu z časopisu AUTO TIP, přibyly další odkazy u jednotlivých pneu na testy (včetně nápovědy s umístěním), u některých pneu jsou i podrobné firemní popisy - obrázky (odkazy na ně najdete ve stručném popisu pneu), zprovozněna další rubrika - odkazy (včetně firem, které poskytují slevy apod.

web je jeste castecne ve vystavbe (tydenni update), proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy - budete-li mit jakekoliv pripominky nebo doplnující udaje, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit (dcs@mail.cz)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.01  19:10

« Re: To našrot

S velkou pravděpodobností by to ta převodovka nevydržela - mám doma katalog s údajema.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.01  19:09

« Renocar

Jednou jsem je e-mailem poprosil jako jediného dovozce sedaček Sparco v ČR o ceník... za půl roku mi začali posílat reklamní e-maily a přestali až když jsem jim asi třikrát napsal, aby mě tím neobtěžovali...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.01  12:33

« Re: Corolla

Už se tady o tom jednou psalo, motor měl snížený výkon kvůli emisím.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.01  12:14

Gratulujem! Velmi sa mi paci. Len nechapem objem valcov mas zhodny ako ja (1332) a vykon o 10 kil vacsi... Inac za tu cenu si to vyhral. Ja pevne verim, ze tvoje problemy sa skoncili, a od teraz budes uz len vychvalovat (ako ja) spolahlivost Corolly.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.01  12:03

Mám v techničáku 165/70 R14. Technický prohlídky jsou psaný po 10 000km, dávám tam syntetiku od Shellu a motoru se to zatím líbí. Za kolik měly v Renocaru xenony?
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 25.04.01  11:04

Já mám v techničáku max. 185/65 R14. Ty kola si nejdřív vyzkouším, koupě bude až příští rok, nejdřív musím splatit půjčku. Já byl v Renocaru v Brně jen jednou, to jsme sháněli nějaký lepší žárovky do předních světel do Saabu a prodavač byl celkem v pohodě, nabídnul nám tam dvoje "xenony". Jedny svítily do modra, ale svítivost nezvedly a druhé (ty jsme vzali - Xenon Plus) mají krásné bílé světlo s o 30% lepší svítivostí a ty jsme vzali. V pátek tam zase pojedeme, já budu kupovat ty žárovky Xenon Plus do Toyoty a brácha do Saabu hliníkové pedály.

Jaký máš servisní interval ? Já mám podle servisní knížky interval po 20.000 km, ale je tam i po 10.000 km "Sicherheitsinspektion". Mám tam i doporučený olej Castrol TXT Softec SAE 5W-40, tedy plná syntetika, já tam stejně dám Shell. Pak ještě musím v Toyotě zjistit jaký přesný typ svíček tam má být, abych mohl vše vyměnit. Naposledy byla servisní prohlídka dělána při 61.000km a když jsem se kouknul na stav oleje, tak tam bylo jen 3mm nad minimem, dolil jsem to dočasně minerálem (cca 3/4 litru), v květnu jdu na výměnu. Doufám, že nebude žrát jako ta stará, pro jistotu vyměním i rozvoďák.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.01  08:31

Díval jsem se na ni a je moc pěkná. S těma kolama je to trochu zvláštní, originál tam mají být 165/70 R14 popřípadě 175/65 R14, můžeš tam dát taky 205/50 R15. Každopádně černý litý kola a bílá corolla je dobrá kombinace. Psal jsi, že je budeš kupovat v Renocaru, jaký máš s nima zkušenosti? Já jsem tam byl dvakrát a vždycky jsem vypadal jako že je obtěžuji. Zdálo se mi taky, že o autech toho moc neví a papouškují jenom to, co mají napsaný v katalogu.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.01  16:46

No tak to nemá chybu až na ty doláče :(. Za kolik ten motor prodáš ty ;)? Myslíš, že převodovka z G6 to nevydrží? No asi ne. Jinak ta kopie závodní je na prodej, ale je opravdu jenom z venku "ala závodní", ale moc pěkná kola sice jenom 16¨, ale štroubovaný. Jestli můžeš pošly mi tvůj tel. nebo tady nech mail a já ti pošlu svůj. Když budeš chtít tak mě jenom prozvon, já se ti ozvu ať to nemusíš cvakat ;). ricmund@post.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.01  16:25

to je vlastně motor, co se dával do MR2 turbo (tedy do té první generace) a má naprosto shodné uložení jako 1,6 4A-GE (4A-FE), takže je zaměnitelný s kteroukoliv 1,6tkou v Corolle či Carině popř. Avensisu. Když se podíváš po netu (popis je na www.geocities.com/MotorCity/ 7177/tech.html, prodejce motorů třeba www.asapmotors.com/), tak se dá sehnat tak kolem 1700 USD i s převodovkou - ta musí být jiná, než je v G6tce nebo normální 5rych., protože ty 5ti. rychl. do 4A-FE(GE) jsou jen do 190 - 210 Nm vstupního toč. mom., pak bys ukroutil hřídele. Pak to taky bude chtít vyměnit zavěšení, protože se s tim asi bude jezdit podstatně drsněji, než dřív (nebo ne? :o))
    BTW: ta kopie té závodní o které jsi říkal je taky na prodej?
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 24.04.01  15:13

Kouknul jsem se na www.tipcars.cz a ta moje Corolla tam ještě je. Když si dáš vyhledat Corollu, rok 1993, tak za 135.000,- kč a bílá je tam jen jedna. Je tam i foto.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 24.04.01  13:21

Barva je bílá včetně spoilerů. Gumy tam budu dávat nové, protože jsem ji koupil se zimními Semperity 175/70 R14 a ty mají vzorek cca 3 mm a jedna ta guma (levá zadní) má na kraji cca 1 mm, což je na pokutu. Asi tam dám Nokiany 185/?? R14. Ještě musím odzkoušet jestli nebude problém se zimními Nokiany 165/80 R13, pak tam dám alarm, zadní křídlo s brzdovkou a časem i liťáky. Pojedu do Renocaru a tam mají černé liťáky (od firmy RH Alurad, typ RH-Racing), tak zkusím jak by k té bílé padly.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.01  12:24

Corolla je opravdu nízká, při naloženým autě výrazně klesá světlá výška. Zatížení také dost ovlivňuje jízdní vlastnosti auta, tato změna je poněkud větší u Corolly než u jiných aut. Jinak je to opravdu dobrý a nenáročný auto. Jakou barvu má tvoje Corrola? Zkus tam taky dát jiný kola, trochu širší, uvidíš jak se jízdní vlastnosti ještě zlepší.
  • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 24.04.01  11:47

« Corolla

Tak už jsem vyměnil starou za novou :-)

Teď mám Corollu 1.4 XLi 65kW, 5dv. hatchback, 1993, 73.000 km. Motor šlape jak hodinky, prostě paráda a podvozek je taky mnohem lepší, ta stará se dost nakláněla, tato proti ní drží jako přibitá. Zatím velká spokojenost, má i servisní knížku, je dotažena z Rakouska, v ČR jsem třetí majitel (manžel to přepsal na manželku), cena 135.000,- kč. Zatím jsem najel 200km, ale je to nebe a dudy :-) Jenom má nižší podvozek než ta stará, ta proti ní vypadala jako Subaru Forester :-) Jenom mi vadí, že když si dozadu sednou dva dospělí, tak klesne o další cca 3 cm, navíc je tam nový výfuk a trubka toho výfuku je níž než podvozek, takže jesti na něco najedu, tak ho můžu utrhnout (obzvláště plně naložený).
  • 00 Reagovat !

foto

24.04.01  09:46

« To našrot

Co je to za motor? To je z G6? Nevím parametry u G6 1.6, čtrnácka v G6 je docela chorá. Vim o dvou corollách. Jedna je G6 s 1.4 tu chce koupit kámoš a právě do ni chceme jinej motor protože to auto chce trochu "znicit" aspon na 200HP. Druhá je věrná kopie závodní, ale bohužel jenom vzhledově.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.01  09:47

« Re: Kola - Velikost

No,teď jezdím na 175/70-13,původní byly 165/70-13.Ta šířka je znát,spolu s tvrdšíma tlumičema je to neutrhnutelný auto.Ale na zimu budu muset nasadit 165R13 nebo 165/80-13,páč tady na jazykama postižený Vysočině furt visim na pupku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.01  23:38

« Re: Corolla turbo ?

zatim ne :o), ale shánim někoho, kdo by velmi levně odprodal třídvéřovou s kulatýma světlama nejlépe bez motoru, abych tam moh vrazit 4A-GZE (1,6tka, 160 hp, 210 Nm, 0-100 za 6,1s, max 245 km/h)
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.01  09:46

« Corolla turbo ?

Je tu někdo, kdo má 1.6 toyotu s turbem ?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.01  14:37

« Re: Kola - Velikost

To: Lubosl a Premyslik. Poslal som vam tu tabulku. Inac k tomu co si pisal ohladom informacii od predajcu a servisu a co ti tam doporucovali sa mi celkom nezda. Uz len to ma zaraza, ze pri roznej sirke (165, 175, 185) vzdy uvadzali rovnaku vysku (70), ktora je vlasne vyjadrena percentom zo sirky. Logicky nemoze byt rovnaka pri sirke 165 a 185. Nakoniec to najdes aj v zaslanej tabulke. Z toho dovodu by som sa na ich doporucenia nespoliehal na 100%. Skus pozriet do prirucky, a ked to tam nenajdes, tak podla tabulky si sprav obraz, resp. podla skusenosti inych ludi. Ja som osobne uz videl minimalne 4 Corolly so 195/50 R15. myslim, ze tolko blbcov by sa nenaslo co by to tam davali, keby to nebolo dobre. A co sa tyka tych jazdnych vlastnosti: ja nie som nejaky pretekar, takze tazko povedat objektivne. Co je dobre pre mna, nemusi byt pre teba. Ja hovorim len zo skusenosti. Mal som predtym Opel Kadett kombi, jazdim vo firme na favoritoch :-((, feliciach :-( a Corolla sa snimi neda porovnat. Skratka, to auto ma este nikdy nenechalo v stychu. T.z., ze sa nezachovalo nepredvidane, co som pri ostatnych nemohol povedat. A to tam mam 165-ky od vyrobcu. Long Live Corolla!
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.01  14:48

« Bez nadpisu

Mam havarovanou 3dv corollu 97´ na bok od ridice, najeto 35000, motor ok, poradte mi nekoho, kdo takove auta vykupuje. ombree@post.cz
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…