Toyota Corolla
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
-
Saab 28.04.01 11:01
« Re: Corolla
Já mám v tecničáku rozměry 175/65 R14 a 185/65 R14, ale v Toyotě mi řekli, že schválené minimum je 165/70 R14. Mám zimní 165/80 R13 - na to mi řekli, že problém by nebyl jen s tím nemám jezdit na technickou :-) Olej tam mám dávat syntetiku 5W-40 a svíčky NGK BKR5EYA.
V pátek jsem byl v Renocaru v Brně a koupil ty Xenon Plus (s mléčně bílím světlem), stáli 458,- kč (2x H4 60/55W). Jednání bylo opět bezproblémové, jen jim zlobilo PC :-) Cestou do Brna jsem se kouknul na tu havárku kamionu s asfaltem, ten řidič bude mít pěkný problémy. Včera v noci jsem vyzkoušel i "losí test", vběhnul mi pod kola zajíc, vyhnul jsem se bez problémů.
Už mám i originál Rakouský techničák, měl tam dva majitele, koupil ji nějakej chlap, který ji pak přepsal na svou manželku, totéž v ČR, dovezl si ji chlap, který ji pak přepsal na manželku, teď ji mám já, takže mi už jen zbývá abych si pořídil manželku :-) -
« http://pneu.web3.cz
! PNEU-KATALOG ! AKTUALIZACE !
nový web-design, testy- 12 letních pneu z časopisu AUTO TIP, přibyly další odkazy u jednotlivých pneu na testy (včetně nápovědy s umístěním), u některých pneu jsou i podrobné firemní popisy - obrázky (odkazy na ně najdete ve stručném popisu pneu), zprovozněna další rubrika - odkazy (včetně firem, které poskytují slevy apod.
web je jeste castecne ve vystavbe (tydenni update), proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy - budete-li mit jakekoliv pripominky nebo doplnující udaje, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit (dcs@mail.cz) -
Saab 25.04.01 11:04
Já mám v techničáku max. 185/65 R14. Ty kola si nejdřív vyzkouším, koupě bude až příští rok, nejdřív musím splatit půjčku. Já byl v Renocaru v Brně jen jednou, to jsme sháněli nějaký lepší žárovky do předních světel do Saabu a prodavač byl celkem v pohodě, nabídnul nám tam dvoje "xenony". Jedny svítily do modra, ale svítivost nezvedly a druhé (ty jsme vzali - Xenon Plus) mají krásné bílé světlo s o 30% lepší svítivostí a ty jsme vzali. V pátek tam zase pojedeme, já budu kupovat ty žárovky Xenon Plus do Toyoty a brácha do Saabu hliníkové pedály.
Jaký máš servisní interval ? Já mám podle servisní knížky interval po 20.000 km, ale je tam i po 10.000 km "Sicherheitsinspektion". Mám tam i doporučený olej Castrol TXT Softec SAE 5W-40, tedy plná syntetika, já tam stejně dám Shell. Pak ještě musím v Toyotě zjistit jaký přesný typ svíček tam má být, abych mohl vše vyměnit. Naposledy byla servisní prohlídka dělána při 61.000km a když jsem se kouknul na stav oleje, tak tam bylo jen 3mm nad minimem, dolil jsem to dočasně minerálem (cca 3/4 litru), v květnu jdu na výměnu. Doufám, že nebude žrát jako ta stará, pro jistotu vyměním i rozvoďák. -
Díval jsem se na ni a je moc pěkná. S těma kolama je to trochu zvláštní, originál tam mají být 165/70 R14 popřípadě 175/65 R14, můžeš tam dát taky 205/50 R15. Každopádně černý litý kola a bílá corolla je dobrá kombinace. Psal jsi, že je budeš kupovat v Renocaru, jaký máš s nima zkušenosti? Já jsem tam byl dvakrát a vždycky jsem vypadal jako že je obtěžuji. Zdálo se mi taky, že o autech toho moc neví a papouškují jenom to, co mají napsaný v katalogu. -
« Re: To našrot
No tak to nemá chybu až na ty doláče :(. Za kolik ten motor prodáš ty ;)? Myslíš, že převodovka z G6 to nevydrží? No asi ne. Jinak ta kopie závodní je na prodej, ale je opravdu jenom z venku "ala závodní", ale moc pěkná kola sice jenom 16¨, ale štroubovaný. Jestli můžeš pošly mi tvůj tel. nebo tady nech mail a já ti pošlu svůj. Když budeš chtít tak mě jenom prozvon, já se ti ozvu ať to nemusíš cvakat ;). ricmund@post.cz -
"-- skrytý --" 24.04.01 16:25
« Re: To našrot
to je vlastně motor, co se dával do MR2 turbo (tedy do té první generace) a má naprosto shodné uložení jako 1,6 4A-GE (4A-FE), takže je zaměnitelný s kteroukoliv 1,6tkou v Corolle či Carině popř. Avensisu. Když se podíváš po netu (popis je na www.geocities.com/MotorCity/ 7177/tech.html, prodejce motorů třeba www.asapmotors.com/), tak se dá sehnat tak kolem 1700 USD i s převodovkou - ta musí být jiná, než je v G6tce nebo normální 5rych., protože ty 5ti. rychl. do 4A-FE(GE) jsou jen do 190 - 210 Nm vstupního toč. mom., pak bys ukroutil hřídele. Pak to taky bude chtít vyměnit zavěšení, protože se s tim asi bude jezdit podstatně drsněji, než dřív (nebo ne? :o))
BTW: ta kopie té závodní o které jsi říkal je taky na prodej? -
Saab 24.04.01 13:21
Barva je bílá včetně spoilerů. Gumy tam budu dávat nové, protože jsem ji koupil se zimními Semperity 175/70 R14 a ty mají vzorek cca 3 mm a jedna ta guma (levá zadní) má na kraji cca 1 mm, což je na pokutu. Asi tam dám Nokiany 185/?? R14. Ještě musím odzkoušet jestli nebude problém se zimními Nokiany 165/80 R13, pak tam dám alarm, zadní křídlo s brzdovkou a časem i liťáky. Pojedu do Renocaru a tam mají černé liťáky (od firmy RH Alurad, typ RH-Racing), tak zkusím jak by k té bílé padly. -
Corolla je opravdu nízká, při naloženým autě výrazně klesá světlá výška. Zatížení také dost ovlivňuje jízdní vlastnosti auta, tato změna je poněkud větší u Corolly než u jiných aut. Jinak je to opravdu dobrý a nenáročný auto. Jakou barvu má tvoje Corrola? Zkus tam taky dát jiný kola, trochu širší, uvidíš jak se jízdní vlastnosti ještě zlepší. -
Saab 24.04.01 11:47
« Corolla
Tak už jsem vyměnil starou za novou :-)
Teď mám Corollu 1.4 XLi 65kW, 5dv. hatchback, 1993, 73.000 km. Motor šlape jak hodinky, prostě paráda a podvozek je taky mnohem lepší, ta stará se dost nakláněla, tato proti ní drží jako přibitá. Zatím velká spokojenost, má i servisní knížku, je dotažena z Rakouska, v ČR jsem třetí majitel (manžel to přepsal na manželku), cena 135.000,- kč. Zatím jsem najel 200km, ale je to nebe a dudy :-) Jenom má nižší podvozek než ta stará, ta proti ní vypadala jako Subaru Forester :-) Jenom mi vadí, že když si dozadu sednou dva dospělí, tak klesne o další cca 3 cm, navíc je tam nový výfuk a trubka toho výfuku je níž než podvozek, takže jesti na něco najedu, tak ho můžu utrhnout (obzvláště plně naložený). -
« To našrot
Co je to za motor? To je z G6? Nevím parametry u G6 1.6, čtrnácka v G6 je docela chorá. Vim o dvou corollách. Jedna je G6 s 1.4 tu chce koupit kámoš a právě do ni chceme jinej motor protože to auto chce trochu "znicit" aspon na 200HP. Druhá je věrná kopie závodní, ale bohužel jenom vzhledově.