Toyota Corolla

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

05.06.01  09:23

« Re: RE: Saab

To teda nevím, jak ti to v Hukru budou kontrolovat. Nemaji tam tester na tlumiče a na brzdy, ten maji u C+K.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 05.06.01  09:16

Příští týden v úterý jedu do Toyoty Hukr nechat zkontrolovat podvozek a zjistit proč je levý zadní tlumič opotřebován víc než ostatní. Rovnou se s nima domluvím na těch pneu - jestli tam můžou být a jestli není problém je dostat do TP (abych pak neměl problémy s STK). Pokud budu kupovat pneu 205/50 R15, tak jsou hlavními kandidáty Nokiany NRV, Bridgestony RE720 a Toyo Proxes T1-S, všechny stojí cca 4.100,- kč. Já je ale možná budu kupovat v Rakousku, protože jsou tam prý levnější a navíc mi vrátí jejich DPHčko.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.01  08:00

to Saab: Pneu 205/50 vypadá na Corolle opravdu skvěle, takže neváhej a kup si pořádný disky (15) a pneu, třeba Nokian NRV. Nokiany jsou moc pěkný, jenom ta cena je trochu vyšší - 4065 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 02.06.01  11:12

Ty disky Ronal Design LZ jsou vidět i na reklamě Renocaru, která je tady na Auto.CZ - vpravo nahoře, reklama na disky za super ceny.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 02.06.01  11:09

to jkl: tak ti teda děkuji, teď jsi mě pěkně nalomil :-) Ale pokdu tam dám větší, tak asi "jen" 15" a pneu 205/50 R15. Ale nejdřív si o tom pokecám v Toyota servisu, jestli to nebude problém a taky jestli by to nešlo nějak dostat do techničáku, protože tam je povolené maximum 185/65 R14. Jinak na tuto Corollu jdou dát i 17" :-) Když jsem se koukal na stránky www.azev.com a nechal si vyhledat disky podle auta (typ E10), tak dělají jen 15" nebo 16", 14" nedělají. Zato Ronal (www.ronal.de) dělá od 14" po 17" na tuto Corollu (opět vyhledat dle auta). U Ronalu mě celkem zaujal Design LZ (podobné jako Borbet H), které vyjdou v 15" na 102,- Euro, což je dobrá cena (v Renocaru 3.665,- bez DPH). Problém je v tom, že budu asi muset začít s výběrem pneu od znovu, Nokiany NRH2 v tomto rozměru nejsou :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 02.06.01  10:58

« Re: Borbet

Já to zjistil až v Toyota servisu, že jsou to VW disky. Když jsem jel do Toyoty Hukr vyměnit lambda sondu, tak jak jsem tam vjížděl, tak přijímací technik poznal z pěti metrů, že jsou to VW disky, hold oko odborníka.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.06.01  06:38

Máš recht.Po vopucování jsem nalezl značky Audi a Wolkse.A značky atestu.Natřel jsem to a snat to dneska stříknu.
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.01  13:04

« RE: Saab

No chlape tak jsem se ti podíval na tu tvoji corollu a doufám, že tak strašný "paštiky" na tak pěkný auto nebudeš kupovat? To jsou kolečka jak k Velorexu. Proboha když už budeš kupovat disky tak vezmi min.16¨. Ten auťák vypadá parádně a ty kola ho zvednou o dalších 50%, ale ne takový mrňousi.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 30.05.01  12:21

Ty středy jsou volnější, ty disky jsou tuším originál VW, ale padnou, proto jsem je tenkrát bral.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.01  06:43

To H nevypada spatne.Ty disky tam jdou.Teda roztec je stejna,stredy trochu volnejsi.Nebyly puvodne z RWD?Ted je trochu vopucuju a striknu,at je v zime nesezere sul.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 29.05.01  11:43

Díky, už posílám dotaz jestli padnou na Corollku.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.01  09:34

Borbety dováží Motorsport Praha. Design H stojí 3453Kč. Adresa je borbet.cz
  • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 29.05.01  08:07

« Borbet

Nevíte jestli je v Brně prodejna litých kol Borbet ? Líbí se mi od nich totiž jejich "Design H" ([odkaz] a nevím jestli na tu mou Corollu padnou a kolik stojí (dle němců 229,- DM = cca 4.200,- kč)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 29.05.01  08:02

« Re: Letní pneu

to Lubosl: na ty Dunlopy jsem se koukal a vypadají dobře, na suchu téměř bez konkurence a v opotřebení nejlepší hodnocení jakého jde dosáhnout (test ADACu). Nejbližší prodejna Nokianů je v Brně (cca 60km) a když jsem kupoval zimní, tak jsem tam musel 2x, nejdříve složit zálohu a pak si je vyzvednout - ale to bylo tím, že jsem měl "nezvyklí" rozměr (naštěstí jsem tehdy jezdil do Brna denně, takže mi to nevadilo). Pokud budou chtít opět zálohu, tak mají smůlu a asi se kouknu po těch Dunlopech, které mají snad všude.

S tím řízením nevím, ale zkus zavolat do Toyota servisu, tam by ti měli poradit. Mě z Toyoty Hukr Brno zatím odpověděli vždy jak přes mail, tak i po telefonu - byli vždy velmi ochotní (www.hukr.cz).

to pablo: už jsi je zkoušel ?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 25.05.01  16:54

To SAAB:
    Skus Dunlop-y SP 200 Sport, mam ich viac ako rok a podla ojazenosti vydrzia este aspon 1-2 sezony.A to ich moc nesetrim. :)
    Rozmer ma 185/65/14.Mam rovnaku Corollu ako ty, len malo vytunovanu (vyfuk, atd. )
    Vyberne sedia na ceste,a to aj za mokra aj za sucha a skoro vobec ich nepocut.
    Akurat je cudne, ze stratili ciernu farbu a su akesi sede...???
    Inak mam problem s riadenim. Neviem, ci je chyba v posilovaci.Riadenie mi ide akosi tazko(dolava trochu lahsie ako doprava), ale len ked mam zaradenu rychlost, ked mam neutral, vsetko je v poriadku. Pripominam, ze by to nemalo byt v geometrii, lebo som ju daval robit pred dvoma tyzdnami. Neviete mi poradit, cim by to mohlo byt?
    Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  12:26

gratuluji, jeste si vzpominam na ceny ost. pneu: Dunlop SP 10 3E za 2310,- , Pirelli 3000 za 2300,-, nejake Kleber za 1999,-, Savy za 1850,-. Ja jsem chtel Kormorany protoze jsem je mel na aute 60 tkm a navic byly i levne.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 25.05.01  11:05

Už jsem se rozhodnul pro ty Nokiany NRH2. Alespoň je vyzkouším dřív než ADAC a podobní :-)

to tutti: pneumatiky Toyo na Toyotě - to by bylo zajímavý, ale už jsem vybral Nokiany.

to mfilip: každý rada se hodí. O Barumkách jsem ani moc neuvažoval, na Saabu je máme (už jsme ho s nima koupili) a díky nim a kvalitnímu odhlučnění neslyším uvnitř hvízdání turba :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  07:48

« saabe, nic mi do toho samozrejme neni,ale

prosimte, nekupuj si Bravury. Jedinym jejich kladem je tvrda smes a dlouha zivotnost. Mne Bravury se 4 mm vzorkem v 185/60/R14 zacaly nesnesitelne hucet a mnozi lide si stezuji, ze Bravury maji nebezpecne vlastnosti na vode. Zajdi se podivat do pneuservisu a uvidis nejvice ojetych pneu na prodej a jsou to prave Bravury, protoze se jich lide zejmena kvuli hluku zbavuji. Ja ti muzu doporucit Kormorany za 1690,- ( Michelin ), ktere jsou pry s zivotnosti stejne jako Bravury, navic z osobni zkusenosti - nehuci. V Pneuservisech, kdyz jsem shanel nejlevnejsi prezuti mi nezvisle tvrdili, ze v tom rozmeru se Kormoranu proda 60% z novych gum.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  07:26

Proč nezkusíš jinou značku? Třeba Toyo. Na japonský auto patří japonský pneumatiky. Koupíš je v Obnově Brno.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 25.05.01  07:10

Asi si hodím pětikorunou :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…