Toyota Corolla

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

23.06.01  09:46

« Re: pneu pro Saaba

no vidis, to je docela solidni...to ja sem zas koupil jety (nic moc, ale kdyz nejsou prachy, tak se neda nic delat:(
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 22.06.01  12:47

to magnat: pneu bych měl mít se slevou cca 20% a liťáky by měli být taky levnější, jen ještě nevím o kolik. Zatím stejně čekám na peníze :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 18.06.01  10:35

ČSOB mi dělá se svým spotřebním úvěrem problémy. Plat mám prý velmi dostatečný, takže by splácení bylo bezproblémové, ale jsem prý mladý a svobodný, takže potřebuji ručitele nebo manželku. Vybral jsem první možnost :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 18.06.01  10:31

Já už mám vybrány ty Borbety Design H (láska na první pohled). Už mám ověřeno, že na Corollku padnou jak 14" tak i 15". S tou slevou uvidím, první kouknu na kolik by mě to vyšlo u našich protitemelínských sousedů.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.01  00:00

zkus se mrknout jeste sem:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.01  00:00

skoro vsude ukecas min.10% slevu, tak to hlavne nekupuj za dop.cenu!!!
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 15.06.01  18:34

Malá změna, pneu budou asi Continetal PremiumContact.

Našel jsem dokument německé zkušebny TUV ve kterém jsou schváleny 15" litá kola Borbet Design H. Myslíte, že by to u policajtů prošlo ?
    Dokument: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 14.06.01  07:28

S těma pneu je jediný riziko jen při případný havárce - pojišťovák by si mě mohl vychutnat. Na STK hodím zimní 14" a policajtům se velký techničák neukazuje. Takže do těch 15" přece jen asi půjdu, včera když jsem šel s kámošema do hospody, tak jsem potkal Corollku se 195/50 R15 a vypadala perfektně :-) Takže asi koupím taky 195/50 R15 a to hlavně kvůli ceně, protože vychází líp než ty 185/65 R14 a budou to Toyo Proxes-T1S. Třeba se mi podaří je do TP nějak propašovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  16:57

Neštvi mě s těma 14¨ ;). 185/55 R15 nebo 195/50 R15 nebo 215/45 R15 nebo 195/45 R16 nebo 215/40 R16 nebo 225/40 R16 to jsou všechny možnosti který tam pasujou. Takže si koukej vybrat ten auťák za to stojí. Mimochodem 205 vypadají super, ale výkon máš o 20-25% menší takže spíš doporučuju 195. Zduř.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  08:55

to Saab, magnat má pravdu, já mám 15 palců přímo od dealera, jezdím s nima hezkých pár let a problém jsem s tím neměl.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 13.06.01  07:15

Výrobce na tu moji Corollu opravdu doporučuje jen 14" (13" i 15" nejsou schváleny). Já k ní mám totiž i originál rakouský TP, což je cca 20-ti stránková knížka kde je toho uvedeno dost, včetně jedné stránky věnované pneu a diskům. Je tam tabulka pneu a maximum je 185/65 R14 nebo 185/60 R14, dokonce je tam i pár liťáků nakresleno a popsáno včetně výrobce a typu (asi doporučené liťáky). Pokud bych tedy chtěl ty disky a pneu dostat do TP, tak bych musel do Prahy na schválení ve státní zkušebně. V tom servisu mi řekli, že si je tam můžu klidně dát, ale před STK tam musím dát 14" (to by bylo OK, mám zimní 14"). Problém je ale v tom co by udělali policajti a hlavně pojišťovna kdyby při nehodě zjistili, že mám neschválené disky i pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  22:28

« pneu pro Saaba

schvaleny? docela te pekne vodej za nos! me taky rekli u autoriz.dealera FORDu, ze schvaleny jsou na moje Mondeo jen 14", ale asi si nevsimly, ze na o par roku novejsi Mondeo (uplne stejne parametry-velikosti kol, blatniku atd.) davaj taky 15" (problem tedy je jen to, ze to nemam v TP)...no, takze tam nakonec davam 16":) bejt tebou, tak zkusim zjistit, co na ty rozmery kol pro tvoji Corolu rikaj i jiny dealeri TOYOTY! mj.rozdil v jizdnich vlastnostech mezi 14" a 15" je dost hodne znatelny (mohu potvrdit z vlastni zkusenosti-zavisi samozrejme taky na sirce rafku a na pouzitych pneu)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 12.06.01  21:08

« Re: RE: Saab

Tak jsem byl dneska v Hukru a nechal zkontrolovat podvozek a zjistit proč se mi při couvání ozývá od zadní nápravy přerušované pískání. Výsledkem kontroly bude výměna tlumičů, výměna zadních gum stabilizátoru a levá přední spojovací tyč řízení. Pískání při couvání bylo způsobeno nějakým úlomkem v bubnu a zrovna mi vyčistili i brzdy, protože při brzdění pískali. Navíc při kontrole zjistili, že jsem měl dole něco odraný (asi od nějakýho kamene), tak mi to grátis přestříkli aby to nezrezlo. Jinak k opotřebovanosti tlumičů mi řekli, že to mohlo být způsobeno použitím liťáků s nízkoprofilovými pneu (tlumiče pak trpí). A taky mi řekli, že 15" nejsou pro mou Corollu schváleny, takže zůstávám u 14" s Nokianama NRH2, abych pak neměl problémy.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  07:27

to Saab: C + K a Hukr jsou firmy asi tak na stejné úrovni, jenom u C + K jsou o něco rychlejší, je to dáno asi většími prostory a větší vzdálenosti od středu Brna, takže mají méně zákazníků. Renocar, to je opravdu podivná firma, znalosti personálu jsou mizivé a ceny vysoké. Neboj se dát na svou Corollu velikost gum 205/50, klidně si je tam namontuj a uvidíš jak to auto bude skvěle vypadat.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  03:56

« Re: Pneu

to Saab> kup 195/50R15-jsou strasne levny!!! (napr.RE720-195/50R15 H-2.840, ContiPremiumContact-195/50R15H-2.985, Toyo Proxes T1-S-195/50R15V-2.759, Firestone SZ40-195/50R15V 2.810) bych nevahal!!!
  • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 10.06.01  07:12

« Pneu

Když jsem si nechal vyjet u Ronalu ty disky, tak na tom vytisknutým papíře jsou i doporučený pneumatiky a 205/50 R15 tam nejsou. Jsou tam 185/55 R15 (jen pro motory do 65kW), 195/50 R15, 195/55 R15 a 215/45 R15. Uvidím co mi řeknou v úterý v Toyotě.
  • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 09.06.01  18:01

« Renocar = zloději

Tak jsem se vrátil z Autosalonu v Brně. Zastavil jsem se ve stánku Ronal a kouknul jsem se na liťáky. Mají tam PC s programem kde Vám najde pěkně auto a k němu i liťáky a ukáže Vám ho na fotce. Pak Vám ho i vytisknou. Nechal jsem si vytisknout 15" v designu LV a LZ. Jako nejbližší zastoupení mi doporučili Renocar Brno s tím, že oni je od nich berou ve velkém, takže by mohli být i levnější než jejich doporučené ceny, ale při nahlédnutí na stránky Renocaru jsem zjistil opak. Renocar má ceny vyšší než udává Ronal ČR !

7Jx15 Design LV: Ronal=3.990,- kč, Renocar=4.363,- kč tedy o 373,- kč víc

7Jx15 Design LZ: Ronal=3.890,- kč, Renocar=4.471,- kč tedy o 581,- kč

Renocar je tedy o cca 10% (+- něco) dražší než jsou doporučené ceny dovozce !
  • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 05.06.01  20:15

« OMV Energy extra

Jezdíte někdo na tenhle benzín ? Já už natankoval druhou nádrž a auto mi připadá živější (předtím jsem tankoval u Aralu a Benziny) a klesla i spotřeba o cca 0.2 litru - to může být ale způsobem jízdy.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 05.06.01  11:59

to tutti: máš zkušenosti s C+K i Hukrem ?
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 05.06.01  11:57

Tlumiče mám otestované, já potřebuji jen zkontrolovat jestli tam není nějaký mechanický problém, třeba něco ulomenýho apod. Navíc při couvání jde od zadní nápravy přerušované pískání, ale jen při couvání, při jízdě dopředu je vše OK. Pokud bude vše OK, tak objednám originál tlumiče a tyčku řízení.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…