Toyota Corolla
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
Saab 14.06.01 07:28
« Re: pneu pro Saaba
S těma pneu je jediný riziko jen při případný havárce - pojišťovák by si mě mohl vychutnat. Na STK hodím zimní 14" a policajtům se velký techničák neukazuje. Takže do těch 15" přece jen asi půjdu, včera když jsem šel s kámošema do hospody, tak jsem potkal Corollku se 195/50 R15 a vypadala perfektně :-) Takže asi koupím taky 195/50 R15 a to hlavně kvůli ceně, protože vychází líp než ty 185/65 R14 a budou to Toyo Proxes-T1S. Třeba se mi podaří je do TP nějak propašovat. -
« Re: pneu pro Saaba
Neštvi mě s těma 14¨ ;). 185/55 R15 nebo 195/50 R15 nebo 215/45 R15 nebo 195/45 R16 nebo 215/40 R16 nebo 225/40 R16 to jsou všechny možnosti který tam pasujou. Takže si koukej vybrat ten auťák za to stojí. Mimochodem 205 vypadají super, ale výkon máš o 20-25% menší takže spíš doporučuju 195. Zduř. -
Saab 13.06.01 07:15
« Re: pneu pro Saaba
Výrobce na tu moji Corollu opravdu doporučuje jen 14" (13" i 15" nejsou schváleny). Já k ní mám totiž i originál rakouský TP, což je cca 20-ti stránková knížka kde je toho uvedeno dost, včetně jedné stránky věnované pneu a diskům. Je tam tabulka pneu a maximum je 185/65 R14 nebo 185/60 R14, dokonce je tam i pár liťáků nakresleno a popsáno včetně výrobce a typu (asi doporučené liťáky). Pokud bych tedy chtěl ty disky a pneu dostat do TP, tak bych musel do Prahy na schválení ve státní zkušebně. V tom servisu mi řekli, že si je tam můžu klidně dát, ale před STK tam musím dát 14" (to by bylo OK, mám zimní 14"). Problém je ale v tom co by udělali policajti a hlavně pojišťovna kdyby při nehodě zjistili, že mám neschválené disky i pneu. -
« pneu pro Saaba
schvaleny? docela te pekne vodej za nos! me taky rekli u autoriz.dealera FORDu, ze schvaleny jsou na moje Mondeo jen 14", ale asi si nevsimly, ze na o par roku novejsi Mondeo (uplne stejne parametry-velikosti kol, blatniku atd.) davaj taky 15" (problem tedy je jen to, ze to nemam v TP)...no, takze tam nakonec davam 16":) bejt tebou, tak zkusim zjistit, co na ty rozmery kol pro tvoji Corolu rikaj i jiny dealeri TOYOTY! mj.rozdil v jizdnich vlastnostech mezi 14" a 15" je dost hodne znatelny (mohu potvrdit z vlastni zkusenosti-zavisi samozrejme taky na sirce rafku a na pouzitych pneu) -
Saab 12.06.01 21:08
« Re: RE: Saab
Tak jsem byl dneska v Hukru a nechal zkontrolovat podvozek a zjistit proč se mi při couvání ozývá od zadní nápravy přerušované pískání. Výsledkem kontroly bude výměna tlumičů, výměna zadních gum stabilizátoru a levá přední spojovací tyč řízení. Pískání při couvání bylo způsobeno nějakým úlomkem v bubnu a zrovna mi vyčistili i brzdy, protože při brzdění pískali. Navíc při kontrole zjistili, že jsem měl dole něco odraný (asi od nějakýho kamene), tak mi to grátis přestříkli aby to nezrezlo. Jinak k opotřebovanosti tlumičů mi řekli, že to mohlo být způsobeno použitím liťáků s nízkoprofilovými pneu (tlumiče pak trpí). A taky mi řekli, že 15" nejsou pro mou Corollu schváleny, takže zůstávám u 14" s Nokianama NRH2, abych pak neměl problémy. -
« Re: RE: Saab
to Saab: C + K a Hukr jsou firmy asi tak na stejné úrovni, jenom u C + K jsou o něco rychlejší, je to dáno asi většími prostory a větší vzdálenosti od středu Brna, takže mají méně zákazníků. Renocar, to je opravdu podivná firma, znalosti personálu jsou mizivé a ceny vysoké. Neboj se dát na svou Corollu velikost gum 205/50, klidně si je tam namontuj a uvidíš jak to auto bude skvěle vypadat. -
Saab 09.06.01 18:01
« Renocar = zloději
Tak jsem se vrátil z Autosalonu v Brně. Zastavil jsem se ve stánku Ronal a kouknul jsem se na liťáky. Mají tam PC s programem kde Vám najde pěkně auto a k němu i liťáky a ukáže Vám ho na fotce. Pak Vám ho i vytisknou. Nechal jsem si vytisknout 15" v designu LV a LZ. Jako nejbližší zastoupení mi doporučili Renocar Brno s tím, že oni je od nich berou ve velkém, takže by mohli být i levnější než jejich doporučené ceny, ale při nahlédnutí na stránky Renocaru jsem zjistil opak. Renocar má ceny vyšší než udává Ronal ČR !
7Jx15 Design LV: Ronal=3.990,- kč, Renocar=4.363,- kč tedy o 373,- kč víc
7Jx15 Design LZ: Ronal=3.890,- kč, Renocar=4.471,- kč tedy o 581,- kč
Renocar je tedy o cca 10% (+- něco) dražší než jsou doporučené ceny dovozce ! -
Saab 05.06.01 11:57
« Re: RE: Saab
Tlumiče mám otestované, já potřebuji jen zkontrolovat jestli tam není nějaký mechanický problém, třeba něco ulomenýho apod. Navíc při couvání jde od zadní nápravy přerušované pískání, ale jen při couvání, při jízdě dopředu je vše OK. Pokud bude vše OK, tak objednám originál tlumiče a tyčku řízení.