Toyota Corolla
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
Saab 26.06.01 21:24
« Schválení pneu a disků
Tak už mi přišla odpověď z ředitelství dopravní policie. Abych mohl nechat zapsat ty pneu i disky do techničáku, tak k tomu potřebuji stanovisko výrobce, přičemž ten protokol od TUV by mohl být podpůrným argumentem pro kladné vyřízení ! Bohužel tohle platí jen do konce tohoto týdne (do 1.7.2001), pak to díky nové právní úpravě bude mít na starost Ministerstvo dopravy a spojů ČR. Zkusím tam taky poslat mail. -
Saab 14.06.01 07:28
« Re: pneu pro Saaba
S těma pneu je jediný riziko jen při případný havárce - pojišťovák by si mě mohl vychutnat. Na STK hodím zimní 14" a policajtům se velký techničák neukazuje. Takže do těch 15" přece jen asi půjdu, včera když jsem šel s kámošema do hospody, tak jsem potkal Corollku se 195/50 R15 a vypadala perfektně :-) Takže asi koupím taky 195/50 R15 a to hlavně kvůli ceně, protože vychází líp než ty 185/65 R14 a budou to Toyo Proxes-T1S. Třeba se mi podaří je do TP nějak propašovat. -
Neštvi mě s těma 14¨ ;). 185/55 R15 nebo 195/50 R15 nebo 215/45 R15 nebo 195/45 R16 nebo 215/40 R16 nebo 225/40 R16 to jsou všechny možnosti který tam pasujou. Takže si koukej vybrat ten auťák za to stojí. Mimochodem 205 vypadají super, ale výkon máš o 20-25% menší takže spíš doporučuju 195. Zduř. -
Saab 13.06.01 07:15
Výrobce na tu moji Corollu opravdu doporučuje jen 14" (13" i 15" nejsou schváleny). Já k ní mám totiž i originál rakouský TP, což je cca 20-ti stránková knížka kde je toho uvedeno dost, včetně jedné stránky věnované pneu a diskům. Je tam tabulka pneu a maximum je 185/65 R14 nebo 185/60 R14, dokonce je tam i pár liťáků nakresleno a popsáno včetně výrobce a typu (asi doporučené liťáky). Pokud bych tedy chtěl ty disky a pneu dostat do TP, tak bych musel do Prahy na schválení ve státní zkušebně. V tom servisu mi řekli, že si je tam můžu klidně dát, ale před STK tam musím dát 14" (to by bylo OK, mám zimní 14"). Problém je ale v tom co by udělali policajti a hlavně pojišťovna kdyby při nehodě zjistili, že mám neschválené disky i pneu. -
« pneu pro Saaba
schvaleny? docela te pekne vodej za nos! me taky rekli u autoriz.dealera FORDu, ze schvaleny jsou na moje Mondeo jen 14", ale asi si nevsimly, ze na o par roku novejsi Mondeo (uplne stejne parametry-velikosti kol, blatniku atd.) davaj taky 15" (problem tedy je jen to, ze to nemam v TP)...no, takze tam nakonec davam 16":) bejt tebou, tak zkusim zjistit, co na ty rozmery kol pro tvoji Corolu rikaj i jiny dealeri TOYOTY! mj.rozdil v jizdnich vlastnostech mezi 14" a 15" je dost hodne znatelny (mohu potvrdit z vlastni zkusenosti-zavisi samozrejme taky na sirce rafku a na pouzitych pneu) -
Saab 12.06.01 21:08
« Re: RE: Saab
Tak jsem byl dneska v Hukru a nechal zkontrolovat podvozek a zjistit proč se mi při couvání ozývá od zadní nápravy přerušované pískání. Výsledkem kontroly bude výměna tlumičů, výměna zadních gum stabilizátoru a levá přední spojovací tyč řízení. Pískání při couvání bylo způsobeno nějakým úlomkem v bubnu a zrovna mi vyčistili i brzdy, protože při brzdění pískali. Navíc při kontrole zjistili, že jsem měl dole něco odraný (asi od nějakýho kamene), tak mi to grátis přestříkli aby to nezrezlo. Jinak k opotřebovanosti tlumičů mi řekli, že to mohlo být způsobeno použitím liťáků s nízkoprofilovými pneu (tlumiče pak trpí). A taky mi řekli, že 15" nejsou pro mou Corollu schváleny, takže zůstávám u 14" s Nokianama NRH2, abych pak neměl problémy. -
« Re: RE: Saab
to Saab: C + K a Hukr jsou firmy asi tak na stejné úrovni, jenom u C + K jsou o něco rychlejší, je to dáno asi většími prostory a větší vzdálenosti od středu Brna, takže mají méně zákazníků. Renocar, to je opravdu podivná firma, znalosti personálu jsou mizivé a ceny vysoké. Neboj se dát na svou Corollu velikost gum 205/50, klidně si je tam namontuj a uvidíš jak to auto bude skvěle vypadat. -
Saab 09.06.01 18:01
« Renocar = zloději
Tak jsem se vrátil z Autosalonu v Brně. Zastavil jsem se ve stánku Ronal a kouknul jsem se na liťáky. Mají tam PC s programem kde Vám najde pěkně auto a k němu i liťáky a ukáže Vám ho na fotce. Pak Vám ho i vytisknou. Nechal jsem si vytisknout 15" v designu LV a LZ. Jako nejbližší zastoupení mi doporučili Renocar Brno s tím, že oni je od nich berou ve velkém, takže by mohli být i levnější než jejich doporučené ceny, ale při nahlédnutí na stránky Renocaru jsem zjistil opak. Renocar má ceny vyšší než udává Ronal ČR !
7Jx15 Design LV: Ronal=3.990,- kč, Renocar=4.363,- kč tedy o 373,- kč víc
7Jx15 Design LZ: Ronal=3.890,- kč, Renocar=4.471,- kč tedy o 581,- kč
Renocar je tedy o cca 10% (+- něco) dražší než jsou doporučené ceny dovozce !