Toyota Corolla

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

09.09.01  20:57

« je to dobrá cena?

Známý mi nabízí Toyotu Corolu kombi, r.v. 1995,
    najeto 100.000 km (to je jisté). Okna (včetně střešního) a zrcátka v elektrice, nastavitelný volant, airbag řidiče, střešní nosič, nový lak,
    rádio + repro. Opticky velmi zachovalá, nekorodovaná, nebouraná. Zdá se mi, že pomalu odchází tlumiče a spojka má kapánek nestandartní chod.
    Je cena 200.000 paněz přijatelná ??????
    Za odezvy díky.
  • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 09.09.01  18:54

« Toyota akce

Tak mi v pátek přišel dopis od Toyoty Hukr Brno, že mají na Toyotu Corollu 1.3 a 1.6 ročník 1993 -1997 akci, že mi za 2.200,- kč udělají výměnu oleje. Ta cena obsahuje syntetický olej, originální olejový filtr a taky práci. Akce platí od 10.září do 23. prosince. Já bohužel olej měnil před 4 měsíci a mám najeto slabých 3.500 km :-(

Navíc v jednom letáku mají napsáno, že se můžu zúčastnit soutěže o týden s vozem Toyota Corolla zdarma. Více se prý dovím na www.toyota.cz kde jsem nic nenašel :-( Nevíte o té akci něco ?

Jinak prvních 150 km s Bridgestone RE720 jsou super, guma je velmi tichá, komfortní (testováno i na panelové cestě) a auto perfektně sedí.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 03.09.01  13:16

« Re: Tlak v pneu

Už mám Bridgestony doma, sada stála 3.600,- ATS a vrátí mi 600,- ATS. Známý tam jezdí, tak mi to vezme, ATS mám á 2,45 kč, takže výsledná cena za sadu je 7.350,- kč (1.837,50 kč za kus). Kdybych tam s Toyotou přijel, tak bych měl montáž zdarma, jenže vzorek na těch zimních je takový, že by mě mohli na hranicích otočit (nebo mi dát pokutu), takže jsem neriskoval a jel SAABem.
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.01  16:07

« Bez nadpisu

děkuji všem. s těma svíčkama jste mě překvapili, myslel jsem, že jsou tak na 50000 km. olej s filtrem měním co 15000 km, mám r.v. 98, takže VVTi bohužel ne, to si teď koupil tchán v Yarisu.
    ovšem při vyjetí cca poloviny objemu druhé nádrže N98 se opět akcelerace vrátila na původní úroveň, takže nevím, čím to mohlo být, je fakt že předtím jsem tankoval kde to šlo nejlevněji, ale to by se snad potom to zlepšení projevilo hned při natankování kvalitního benzínu.
    ale servis samozřejmě navštívím.
    k huštění pneu: v manuálu píšou 2,2 a při zatížení 2,5, ale je to tam ještě rozdělený podle rychlostí do 160km/h a nad. to co jsem napsal je nad 160.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 28.08.01  09:04

Jo a Dunlop SP Sport 300 tam stojí ve stejném rozměru 720,- ATS - 120 MwSt = 600,- ATS. Takže sada za 6.000,- kč a Continental PremiumContact stojí stejně jako ty Bridgestony.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 28.08.01  08:55

Jak kde, v tom obchodě (není to u Forstingra) vrací celých 20%. Já si taky myslel, že dostanu jen těch 15%, ale přímo ten prodejce řekl, že dostanu 150,- ATS na gumu. Na elektrony jsem taky koukal, možná je koupím příští rok, u Forstingra jsou 14" 4x100mm od 460,- ATS do 1.390,- ATS (AEZ), a když mi zase vrátí MwSt :-) Škoda jen, že tam nemá i obrázky ([odkaz] Některé jsem ale našel na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  08:37

Saab> vracaju iba 15% MwSt.,takze to budes mat za 782 ATS. Ale aj tak su tam fakt super ceny-pozeral si aj na elektrony? Maju teraz celkom dobre modely.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 28.08.01  06:51

Asi s těmi novými pneu zajedu do toho nového servisu Toyota, mají tam i pneuservis a měli by vědět na kolik to nafoukat.

Včera jsem si už vybral pneu budu mít Bridgestone RE720 (k japoncovi patří japonec :-), celá sada mě vyjde na cca 7.500,- kč (900 - 150 MwSt = 750,- ATS za kus) :-) Ve čtvrtek by je už měli mít, známý mi je dneska objedná.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.01  13:17

Tak na r.v.91 -Liftback a rozmer 165/70 R13 ma predpisany tlak 1.8/1.8, pri nalozeni 1.9/2.0. Teraz mam 195/50 R15 a fukam to na 2.15/2.1 , niekedy aj viac. Obecne odporucaju fukat o 0.1 atm.viac-este to nie je prefukane a lepsie drzi stopu.
  • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 27.08.01  09:23

« Tlak v pneu

Nemáte někdo tabulky tlaku v pneu pro Corollu ? Já mám ve schránce před spolujezdcem štítek s tlaky pro rozměr 175/65 R14 tlak cca 2.4 přední a 2.1 zadní (moc si tím jist nejsem) při zatížení 4 osobami a když mi měnili v Hukru tlumiče, tak mi všechny gumy vypustili na tlak 2.0

Takže teď nevím kolik tam mám mít.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 25.08.01  20:03

« Re: Re:

Uvidím jak budou po těch 10tis km vypadat a případně bych je taky měnil po 20tis km.

Příští týden už bych měl mít konečně letní gumy (185/60 R14). Hlavními kandidáty jsou 1. Continental PremiumContact za 979,- ATS, 2. Bridgestone RE720 za 929,- ATS, 3. Dunlop SP Sport 300 za 919,- ATS a 4. GoodYear Eagle Ventura za 859,- ATS. Ještě si zjistím jestli nejsou Dunlop SP Sport 200 nebo 220 výběhový typ, pokud ne, tak jsou dalšími kandidáty a to za 819,- ATS ! Při výběru půjdu podle pořadí a vezmu ty co budou mít skladem. Ceny jsou z webu Forstingra ([odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

24.08.01  13:57

« sviecky

Ja som si myslel, ze sviecky sa na Corolle menia kazdych 40tis.km. Ale mozno som si to len nevsimol,ked ich vymenili v servise-chodim do original servisu. Myslim ze original Denso, alebo NGK nema vyznam menit po 10 alebo 20tis. km-vydrzia viac.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  10:21

No jo, po 20tis km. Měnil jsem je tak vždy a jezdí pořád dobře. Jestli je chceš měnit po 10, tak je to samozřejmě lepší, ale zas ty velký prachy za svíčky. Štěstí, že nemá corolla 8 válců.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 24.08.01  09:12

to tutti: svíčky se mění až po 20tis km ? Já myslel že po 10tis. km spolu s olejem a filtry.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  07:31

« Re:

to cliff: měnil jsi vůbec někdy olej a filtry? Nevím co máš za motor, ale u starších coroll (bez VVti) se mění olej po 10tis km (15tis) a svíčky po 20tiskm (jedině NGK).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.08.01  19:14

« Re:

Tak to se tomu vůbec nediv a buď rád, že ti to aspoň drží pohormadě... Já jezdim radši místo po 15tis. po 10 - přesto to ježdění dává občas autu zabrat.
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.01  16:19

« Bez nadpisu

je fakt, že od 15000, kdy jsem to po garančce koupil, jsem v servisu nebyl, ale teď už se tam vážně chystám, protože ten motor mě docela štve. ty brzdy ještě jdou, zatím je to spíš jen takové brnění než větší vibrace, ale radši jim řeknu ať se na to taky podívají. jenže mě v sobotu a v neděli čeká docela dlouhá cesta (cca 2000 km), tak to musím nechat napotom. snad to bude v pohodě.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.01  12:17

« Re: brzdy

A nemůže to bejt lambda sondou a výfukem vůbec?Corolly jsou na to háklivý.Jinak destičky mi vydržely pokaždý skoro 60tis.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.08.01  12:17

« Re: brzdy

A jezdíš s tím na prohlídky?? To vibrování může být třeba i zvlněnými kotouči - ale to je problém jen na evropských autech a Carinách. Nebo jen málo nevyváženými koly. To, že to netáhne může být třeba špatnými svíčkami (nejsou to NGK nebo Nippondenso), což je asi dost pravděpodobné, když se to nezlepšilo benzínem. Jinak brzdové destičky se ozvou samy - je na nich takový kousek plíšku, který při malé tloušťce destiček přerušovaně píská.

BTW: byl jsem na 160tis. prohlídce s Carinou (výměna všech filtrů, svíček, apod.) a prům. spotřeba mi klesla z 9,6 na 7,4 litru... A auto se tak hezky uvolnilo, že jede pomalu samo.
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.01  18:32

« brzdy

pánové, mohli byste mi někdo poradit, po kolika km se mění brzdové destičky ? (cca). mám najeto 45000 a při brzdění mi začal vibrovat volant.
    taky mi ta kára nějak zlenivěla, myslel jsem, že jsem natankoval nějaký horší benzín, tak jsem nakoupil už dvakrát N98 ale pořád to musím tahat minimálně na 4000 otáček, jinak to moc nejede. a předtím to bylo takové žihadlo, nevím, co se stalo. dík za radu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…