Toyota Corolla
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
Saab 12.11.01 12:10
« Re: pneu vs spotreba
to Paulus: podle mě je to normal na to co jezdím. To zvýšení je navíc dáno nízkými teplotami kolem nuly. Ráno (cca v 6:30) nastartuji a jedu do práce, po cca 3-4km mám motor na provozní teplotě a tak jedu ty zbývající 4 km (z toho 2km po městě). Pak auto celý den stojí v tom mrazu venku a odpoledne se to opakuje, než vyjedu z města, tak je motor zahřátý a já jedu 6km se zahřátým autem domů. Prostě kombinace mrazu a krátkých vzdáleností - nejhorší kombinace pro motor :-( Pokud bych jel dlouhé vzdálenosti, tak spotřeba půjde hodně dolů. Pak ještě občas jezdím ke kamošovi cca 4km a někdy na nákupy, prostě 95% jízd je do 8km, což udělá své. -
to Saab: 7,9? kurnas, to je vela! pred chvilkou som si spravil priemerku spotreby cesty do Tatier a spat a pri 420 km (trosku som pobehal po slovenskych kopcoch) som minul nieco malo cez polovicu nadrze. Takze to vychadza na cca 6 l/100 km. Na zimnych podotykam, a snazil som sa jazdit sviznejsie, kedze som sa aj ponahlal. Takze sa mi ta tvoja spotreba nezda. Nebude chyba este niekde inde? Nechcem Ti davat chrobaky do hlavy, mozno nech sa k tomu vyjadria aj ini... -
Saab 09.11.01 09:27
Včera jsem zase natankoval a spotřeba mi vyšla 7,9 litru :-(
Údajně je ta vyšší spotřeba ovlivněna směsí pneu, po ujetí cca 1-2.000km má opět klesnout (cca o 0,5 litru), prý se musí "zajet". Je to daň za špičkové jízdní vlastnosti. Dneska i při teplotě + 5 stupňů stále perfektně sedí a průjezdy přes vodu nebyli téměř vůbec poznat. Asi je směs měkká a tvrdne později než ostatní letní. Třeba nebudu ani zimní potřebovat :-) -
Saab 08.11.01 15:15
to Paulus: ano bydlím na Moravě, ale u Břeclavi (hned u slovenských hranic). Tady je to celkem pohoda, je to v nížině. Na Vysočinu je to daleko. Ale vypadá to, že zimní přeci jen budou, včera jsme dostal výplatní pásku a byli prémie :-) Takže vybírám mezi 165/70 R14 Semperit TopGrip SLG2 (cca 6.463,- za sadu), Barum OR60 (5.267,- za sadu) nebo Firestone FW940 (možná za 6.171,- za sadu). Ještě nevím jestli je koupím teď nebo až v prosinci, protože mi to vychází s výplatou tak na korunu přesně :-( Ale favoritem mezi nimi je Firestone (dle testů ADAC) případně Semperit, do Barumek se mi nechce. -
to Saab: to Ti teda nezavidim. Pokial sa nemylim, zijes na morave, niekde na Vysocine? Bol som tam po Novom roku (na navsteve) a mate tam celkom drsnu zimu... niekde som trafil aj useky s neupravenym povrchom, známa tablicka - Usek udrziavany len prejazdom. Takze na letnych to moze byt dobra sranda... (ja som mal nastastie zimne, ale aj tak som mal problem v jednej dedinke - este ze tam bola dost siroka cesta).
-
Ja jezdim na 175/70R13 oproti orig. 165/70R13 a nezaznamenal jsem zadny narust spotreby.Zato jsem zaznamenal o dost lepsi stabilitu v zatackach.Jedina nevyhoda je malicko tuzsi rizeni a o neco vyssi cena pneu.Ale za to bezpecnost to stoji.Prezouvat budu az na snih.To SAAB-nechal jsem si ty gumy od tebe prevazit,a svete div se,pri kontrole tlaku nechybela ani desetinka.:-))) -
Tak dakujem vsetkym za ich prispevky ohladom tejto temy. Vidim, ze to zvysenie spotreby nebude nejake dramaticke, takze ste ma v podstate presvedcili. Zavisi to urcite nielen od sirky ale aj od inych skutocnosti - zlozenie zmesi, vzorok pneu a pod. V kazdom pripade po vyjazdeni povodnych tam dam sirsie (min. 185/60). Co inak mate uz prezute na zimne? Ja sa chystam tento tyzden, kedze v stvrtok idem do Tatier, nebudem riskovat. -
« pneu vs spotreba
Caute,
ja mam nahodene na Corolle 1.3 pneu 195/50R15 a oproti 165/70R13 sa mi spotreba zdvihla iba minimnalne-zhruba 0.3l/100km. Teraz jazdim okolo 7.5l/100km a to vsetko po Bratislave. Velmi zalezi na type pneu, ktore vymenis. Akceleracia je o nieco slabsia, treba viac dupat na plyn, cize aj tym ide hore spotreba. Ale na druhej strane nemusis spomalovat do zakrut, lebo auto sedi ako prikovane. Ja som chcel 185/55, ale mam disky sirky 7.5", co by znamenalo, ze by tam boli rozcapene. -
Saab 02.11.01 07:47
« Re: Servis - zvysenie spotreby
to Paulus: záleží i na směsi, ale nejdůležitější je šířka. Předtím jsem jezdil na zimních, které by měli být v létě měkké. Ta šířka (+1 cm) se podepíše i na dynamice. Poznat to jde u maxima při zrychlení ze 160 na 170 km/h. Se 175kama bylo zrychlení rychlé, zatímco se 185kama se jí moc zrychlovat nechtělo :-( Původně jsem tam chtěl taky dát 195ky, ale teď když vidím co s výkonem udělali 185ky jsem rád, že jsem je tam nedal. Teď bych chtěl zkusit jak by držela na stejných pneu s šířkou 175, abych se mohl přesvědčit jestli to stojí za to.
Ta moje spotřeba je vyšší, protože denně jezdím krátké vzdálenosti, ráno 8km (z toho 2km po maloměstě) do práce a totéž odpoledne z práce, navíc jezdím svižně, ale většinou v rámci rychlostních limitů (90-100), občas se nechám unést a jedu 110-120 a vyjímečně 160 km/h. Na větší vzdálenosti převážně používám SAABa. Těch 6.9 co jsem měl s těma 185kama jsem najel ve třech lidech po okreskách do Brna (60km) + průjezd a popojížďky po Brně a zpět a to celé 2x. Vliv bude mít asi i tlak v pneu, předtím jsem měl 2.0 a teď jsem je přifoukl na 2.2, takže uvidím za kolik to bude teď, ale díky ochlazení možná vyšší.
Kamoš si v Brně koupil ojetou Corollu 1.4XLi 55kW 1996 a původní majitel s ní jezdil taky kolem 7.3 litru, většinou po Brně. Měl tam taky pneu 185/60, ale Micheliny. -
« Re: Servis - zvysenie spotreby
To by ma zaujimalo, ci to zvysenie spotreby o cca 0,5 litra je pre vsetky druhu (typy pneu) rozmerov 185/60 R14 rovnake, alebo je to specificke pri roznych typoch alebo vyrobcoch. Tych 7,4 sa mi uz zda dost vela. Tolko nemavam ani ked taham privesny vozik za sebou. Tiez totiz chcem najblizsie pri zmene pneumatik prejst na sirsie - chcel som dat tak ako SAAB 185 na plechy, pripadne kupit elektrony R15 a dat tam 195/50. -
Saab 15.10.01 16:02
« Re: Servis
To nevím, já na něj při tom zrovna nekoukal :-( V protokolu mám napsáno vyměnit gufero mezi motorem a převodovkou.
Jinak Bridgestony sedí dokonale, ale stoupla spotřeba. Na zimních Semperitech 175/65 jsem v létě jezdil za 6.6 - 6.9 litru a teď jsem měl 7.4 na krátké vzdálenosti (185/60) a 6.9 na delší. Jeden majitel Octavie taky říkal, že mu s těmito pneu stoupla spotřeba. Ale hlavně že sedí.