Toyota Corolla

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.01  20:47

« Re: Diesel

Jo, to jsem sem nenapsal - tenhle systém má akorát Peugeot a to jen na posledních modelech. A je tam kvůli tomu, aby se jim podařilo odstranit již v motoru dusíkaté škodliviny, které jsou podstatně nebezpečnější, než saze. Navíc od začátku existence spalovacích motorů je snaha co nejvíce škodlivin eliminovat již přímo v motoru; katalyzátory apod. jsou již jen doplňková zařízení.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  20:47

Jen jsem to opsal... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  20:46

Sorry, ja nad tim moc nepremyslel, ale prislo mi to divny... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  20:41

607 :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  20:35

Jo, ale ta 606 ty saze spaluje! Vzdy po nejake dobe se kontrolovane vzniti! Dodava se k tomu i nejaky pripravek, ktery je v nadrzce toho auta!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  20:30

« Re: Landcruiser

spis vztek, kdyz ale nekdo neumi parkovat, tak se pak nesmi divit ze se na nej nekdo nalepi, parkovaci pruh je dostatecny.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  13:17

nasrot> Ja som si myslel to iste ako ty, ale bol som prekvapeny, ked som zistil, ze niektore novsie diesely maju katalyzatory. nie je to benzinova klasika-trojcestny, ale tiez spracovava jedovate plyny na neskodnejsie. To co pises ty, to je FAP, co ma napr. Peugeot 606 - to iba zachytava "dym"-pevne castice, zlozenie plynov nemeni.
    spotreba> Ja mam Corollu 1.3 r.91 a jazdim s nou bezne po meste okolo 7.3-7.5 litra. Teraz mi isla za posledne 2 mesiace spotreba hore na 8.0-8.2 litra. Mam podozrenie na zly termostat-ked je zimsie, tak sa mi teplota nevysplha ani do tretiny ukazovatela teploty a auto ani dobre nekuri. Ma niekto podobne skusenosti-bude to spinanim termostatu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.01  23:25

To jsou dobrý kecy :o)) Žádný osobní diesel nemá katalyzátor, maximálně tak lapače sazí, ale ty se musí dost často měnit. Jinak do dieselů se dají udělat takzvané regenerátory, které jsou ale zatím dost drahé a strašně velké, takže se používají jakési náhražky. Ale katalyzátor v dieslu nenajdeš ani pod mikroskopem :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.01  10:46

To chce do karoserie pouštět naindukované napětí. Ráno akorát ty * odkopneš od auta :o) Bohužel nejsem první koho to napadlo, a jak už to bývá je to tresný :-( Nejlepší je asi to auto poškrábat sám tak aby ostatní nelákalo :(
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.01  08:44

že by závist? nebo vztek?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.01  08:29

to nasrot:to počítačovou chybou semi taky nezdá. Údajně si motor těma otáčkama spotřebovává nadbytečný palivo-kvůli katalyzátoru/ani jsem nevěděla že tam je/.Taky jsem si myslela,že u Toyoty neexistuje problém,který by se nedal vyřešit.Ale Doláka v Příbrami zkusím. Ale jak se zdá,dieselový Toyoty tady v oblibě moc nejsou.
    to saab:ceny ve Vídni neznám-když mi říkali,že se
    s tím nedá nic dělat,tak ani nechtěli nic platit.
    Auto bylo u nich 4 hodiny. Na prohlídce po 90tis. jsem byla u soukromníka kousek za Brnem na doporučení známého,který tam jezdí se svou 4-letou Audi.
    V Hukru jsou příjemní, ale nespolehliví. Ventilátor zkontrolovali tím způsobem, že otočili knoflík a řekli, že je v pořádku. To, že nefoukal žádný vzduch, si už nevšimli /ucpaný filtr./
    Motor je nekutečně tichý,ten typický dieselový rachot je slyšet jenom při startování.
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.01  21:11

« Landcruiser

tak nam nejakej zakomplexovanej * objel auto klicem, a to dost, chytit ho u toho tak ho snad roztrhnu..
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 16.11.01  17:53

« Re:

to OCTAVIE: ale copak, máš snad strach, že by ti to nandala a ukázala ti jak se jezdí ?
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 16.11.01  17:51

to Natalie: a kterej servis bys doporučila ? Jak to vychází cenově v Rakousku ? Mě v Hukru jednou říkali, že některé náhradní díly vozí z Rakouské Toyoty, protože tam vyjdou levněji, ale když jsem se jich zeptal na cenu, tak řekli, že neví, že jim mám říct jestli to chci z Rakouska a oni mi to pak přivezou.

A jak je ten diesel hlučný, slyšel jsem že diesely v Corolle jsou docela tichý.
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.01  16:26

« Bez nadpisu

- tak ToSE NEujalo ale nerad bych tě potkal !! ( teda pokud bys nebyla na místě spolujezdce jinak ne
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.01  16:24

« pro nataliii ( doufám bez M

nATALIE TAK CO MÁŠ ZA MAŠINKU POD pokličkou ??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.01  21:39

A nestane se ti třeba občas, že by ti to po akceleraci a puštění plynu ještě třeba samo přidávalo? Mohlo by to být zlomené lanko od plynu a to by tohle dělalo. Počítačová chyba od výrobce by neexistovala, protože by se na ní přišlo už u výlezu z fabriky nebo po 14 dnech prodeje - v Toyotě se dělá každého půl roku "nový model", takže je to nepravděpodobné a měli by to všechny dieslové Corolly a Toyota by si to na triko nevzala - je to totiž taková dobrá výmluva autoservisů, kterým se nechce dělat. Jestli to nemáš nějak výrazně daleko, nebo jezdíš kolem, tak zajeď do servisu Toyota Dolák v Příbrami (směr Strakonice) - tam ti najdou i chrobáka na vstřikovací trysce :o)) a nejsou drahý.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.01  16:28

« Re: pneu vs spotreba

to Saab (a vsetkym): Tak to meni situaciu. Samozrejme kratke starty spravia svoje. Na svojom spravidla robim dlhsie jazdy. Malokedy sa len tak flakam, napr. po meste a pod. Preto mam asi o dost nizsiu spotrebu. Vsak uvidime, ked spravis dlhsiu cestu, kolko Ti to vezme...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  21:47

« Re: pneu vs spotreba

Jen tak pro zajímavost-můj malý diesel autobus - toyota corolla 2,0 D wagon /tak ji nazývají v servisech/ jezdí po městě za 6,5 dieselu na tady asi docela exotických pneumatikách Yokohama -185/60-R14
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  21:40

to všichni: první pokus nevyšel tak teď. Vaše příspěvky čtu už dlouho, tak taky přispěju.
    Mám Toyotu Corollu 2,0 Diesel Combi, vyrobená
    11/97, v provozu od 7/98, takže poměrně mladá.
    U mě bydlí 2 roky. Má ale problém: při přeřazování
    rychlostí z nižší na vyšší zůstanou otáčky viset na moment hodně vysoko. Dá se s tím žít ale ruší to požitek z jízdy. V Hukru a Ruetzu ve Vídni to pojmenovali jako počítačovou chybu přímo od výrobce, v C+K v Brně to nepojmenovali vůbec.
    Věděl by někdo co s tím? Máte někdo diesel Toyotu?
    Jinak co se servisů týče, ty dva brněnský jsem už vzdala - jsou drahý a nekvalitní. V Hukru mi dokonce při poslední prohlídce nechali na motoru
    ležet šroubovák.Asi 30 km jsem s ním ujela.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…