Toyota Corolla
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
"-- skrytý --" 01.11.02 11:32
« Re: Výsledky Toyoty
Jenže u nás ty přemrštěné ceny, řekl bych, nedělá Toyota sama (když v japonsku mají skoro každý model o cca 200tis. levnější). Spíš je to dané prý hodně "restriktivní" politikou EU - nechtěj "japonské plečky", jak jsem kdysi slyšel jakéhosi skopčáckého politika... -
« Výsledky Toyoty
Tak nová corolla se odkládá na příští týden, čeká se na doručení originálů dokladů mezi prodejcem a bankou (úvěr) a následné potvrzení platby ...
Jinak potěšila zpráva v tisku: koncernu Volkswagen (ne že by proti němu měl nějaké větší výhrady) za první tři čtvrtletí klesl oproti loňsku hrubý zisk o cca 20% (2,97 mld EUR) na rozdíl od Toyoty, která má zvýšení zisku o 44,3% (5,94 mld USD - 2x tolik co VW a navíc v USD) a tržeb o 15%. Nejvíce roste trh v USA, loni 39% obratu Toyoty, letos to určitě půjde k 50%.
Z toho vyplývá, že Toyota nemá žádné velké důvody ke zlevňování, protože potencionálně slabší trh v Evropě tak vlastně nahrazují amíci. -
"-- skrytý --" 25.10.02 21:43
« Re: Nove ceny Corolly?
Jo, to by mohli. V Mazdě6 jsem se svez, ale 2.0 benzínu, nebylo to špatné, akorát měla takovou neurčitou spojku - nikdy nebylo poznat, jestli zabírá nebo ne. A pak ještě nemá elektrohydraulický posilovač :o)), takže při parkování se tím musí točit větší silou (jako v naší rodinné Carině, v Corollce je nastaven na hodně slabý američány, takže to jde točit jedním prstem :o) ). Ale jinak fajn, hrajou holt na poměr cena/design/výbava a docela jim to jde, až na to, že na většinu se čeká tak kolem 3/4 roku... -
« Re: motor
jen to dvakrát za sebou krátce zachrastí (spíš to navazuje na sebe), takové škrtnutí (prostě jen zvuk bez jakýchkoli fyzických projevů - vibrace, zpomalení apod.). ale dnes jsem si všiml, že to přestane (nebo to není tak výrazné, aby to šlo slyšet), když se motor zahřeje úplně na provozní teplotu. a taky se mi zdá, že na pětku to taky není slyšet. -
Saab 25.10.02 07:32
Jak dlouho to tam je nevím, ale mohli by zlevnit víc, pořád je Corolla drahá. Když jsem vzal cenu (po slevě) Corolle 2.0D-4D 81kW v plné výbavě a srovnal to s turbodieselem Mazdou 6 2.0 100kW, tak jsem zjistil, že rozdíl je "jen" 80tis. kč a to ta Mazda je o třídu víš, má výkonější motor a větší výbavu (má navíc tempomat, brzdový asistent, stabilizační systém DSC, protiprokluzový systém TCS, okení airbagy vpředu i vzadu, litá kola a další prkotinky). Ale nic to nemění na faktu, že když vyhraju první cenu v soutěži Auto roku 2003 (www.autoroku.cz), tak si vyberu Corollu 1.6 v plné výbavě :-) -
« motor
mám corollu r.v. 1998 a v poslední době se začal projevovat zvláštní jev. při přechodu hranice 4100 ot/min se ozve zvláštní dvojité zaharašení někde z motoru či spíš převodovky, ale dál už je to zase v pohodě. dělá to u každého převodového stupně. nevíte někdo, čím by to mohlo být ? dík. -
Tak by som povedal, ze sa jedna o take "kozmeticke" zlacnenie. No ale mohli by tak spustit kazdy druhy mesiac... :-). Inac tu na vychode ich beha velmi, velmi malo. Vcera sme videli s kolegami jedneho 5-dveroveho hatcha. Kolega vravel, ze je krajsi ako Honda Civic 5D. Zvlast z predu vyzera neskutocne s tym mohutnym naraznikom budi respekt. Trosku mi len vadi pri pohlade z boku, ze v zadu strecha trosku klesa nizsie ako predok. No uz sa tesim, ze konecne zacnete pisat dojmy... -
Saab 24.10.02 07:58
« Re: Srovnání motoru
V tom testu myslel autor kultivovaností to, že se motor choval jak diesel:
Po nastartování překvapí velmi dobré odhlučnění motoru, který není při běhu naprázdno téměř slyšet, zato však o sobě u námi testovaného provedení dával vědět poměrně výraznými vibracemi, obvyklými spíše u turbodieselů. Tento jev není u moderních zážehových jednotek zrovna obvyklý. Po rozjezdu nám však dal jasně najevo, že patří k nejlepším šestnáctistovkám na trhu.