co takhle místo Naturalu 95 N98 ?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.01  12:35

« Re: 99+

Ta 99 se mi zda dost predrazena, i kdyz je fakt, ze jsem s ni nejel. Lepsi volba mi prijde 98, zvlast kdyz je to v nejaky akci. Napr. v Ceske Kamenici (Decin) ho u OMV prodavaji jen o 10 haliru draz, nez 95 a to za 24,60(Zdroj www.automobil.cz - benzin). To uz se skoro vyplati, ne?
  • 00 Reagovat !

foto

24.03.01  09:31

« 99+

Na pumpe Shell kousek za Brnem na dalnici na Prahu maji Natural 99+ za 34.50. Mam 2.5l V6 tak jsem to zkusil. Kdyby nebylo tak vysoke ceny, bral bych to porad. Mnohem sviznejsi od nizsich otacek..
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.01  21:27

« Re: N98 v N95

Se vzrustajicim cislem motor je tichsi ale mato dva jacky:1.se vzrustajicim OCT c. klesa tepelna enrgije paliva 2.posouva se predstih(snizuje se)tim klesa hluk motoru, a celkove vykon motoru a spotrebu ,pokud neni prispusoben tomu palivu (predstih a vysi komrese).
  • 00 Reagovat !

foto

23.03.01  18:10

« Bez nadpisu

tahle akce 12tydnu nebo jak se jmenuje je v CR taky
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.01  23:02

« 98oktan za 28.60 Sk

V BA spravili na esso pumpach akciu a predavali v strdu kazdy benzin o 3 koruny lacnejsie ako normal.. okrem toho je tam lacnejsia 98 oproti iny pumpam asi o 2Sk..
    cize na norm. pumpe stoji 98..... 33,60
    na esso som tankoval za 28,60.
    to stoji za to nie ? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.01  11:51

Mno to ja taky, ale kdyz je min penez, musi se jit na 10°. Stejne tak i s benzinem.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.01  21:13

Mam Vectru A s motorem C20XE. Pred nedavnem jsem jen tak zkusil natankovat plnou N98. Rozdil tam byl velky- motor bezel jaksi tiseji a bez vibraci. Nekdo se zde zminil o chodu za studena. I v tom, hned po nastartovani byl rozdil. Netroufam si ale stoprocentne tvrdit, ze se zvysil vykon. Ale usi to slysely- ten motor si predl, jako kdyby mel 50 a ne 150 tisic. Mimochodem- ja mam taky radsi dvanactku nez desitku.....
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  07:14

mipr: Pokud bys na to ve škůdce chtěl přejít trvale, tak si kousek přidej předstih, jinak zbytečně moc energie utíká zbůhdarma do výfuku. Auta, kterým elektronika samočinně drží optimální předstih na základě info z detonačního čidla, nemaj problém, ostatním hrozí při trvalejším používání paliva s vyšším oktanovým číslem bez korekce předstihu nadměrné zahřívání výfukových ventilů a jejich podpálení.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  17:01

« Re: 95vs98? 91vs95!!

obcas musi zasahnout omezovac, protoze jde motor do vysokych otacek jak nic. to pak nema pro mne N98 zadny vyznam, spise naopak?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.01  10:03

« Re: 95vs98? 91vs95!!

No nárust výkonu při stejných otáčkách bych u N98 nečekal ..... jde spíše o to, že motor jde vytočit do vyšších otáček zejména u motoru s vysokým kompresním poměrem ....... u "normálních - nevysilených" motorů nemá 98 význam tankovat.
    Jo a jednoduchy algoritmus - čím více příměsí zvýšujících oktanové číslo tím méně benzínu ! takže N98 bude mít méně joulíků nez N95 :o)) ... at mě někdo opraví pokud se pletu
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.00  15:48

« 95vs98? 91vs95!!

nevim, jaky je rozdil mezi N95 a N98, ale kdyz jsem jezdil se S120L, tak tam byl obrovsky rozdil mezi Specialem 91 a Naturalem95, kdyz jsem jel delsi cesty s nalozenym autem, vyplatilo se mi co do max. cestovni rychlosti (s N95 130-140km/h), spotrebe a hluku (subjektivne) natankovat N95 spis, nez se tahnout se Spec91.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.00  14:37

porovnání benzínů: N98 - motor byl nepatrně tišší, jinak bez postřehnutého vlivu na výkon nebo na spotřebu (resp. nepatrný vliv na spotřebu byl, ale klidně ty 1-2 deci mohly být i způsobem jízdy, jak si to člověk podvědomě hlídá, když sleduje, co jiný benzín udělá); Shell Power - motor zabíral ochotněji od nižších otáček (hlavně to bylo patrné na studeném), ale až tak po 100 nebo spíš 200 ujetých km - takže bych z toho usuzoval, že těch prvních pár km potřeboval na odplavení nebo rozpuštění nějakých sajrajtů, protože teď jsem zase načepoval běžný N95 a zatím se motor chová stejně; je tedy možné, že nějaká další aditiva v tom Shell Power jsou, že trochu pročistila palovací prostor, ale jinak byl bez vlivu na spotřebu.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.00  10:24

Testujem uz asi rok rozdiel medzi N95 /Shell V-Power/ a N98 /JET/ v Skode 130L a musim povedat, ze hlavny rozdiel je, ze na N98 ide motor vyrazne s mensim hlukom a vybraciami. Vo vykone rozdiel velmi necitit ale na 98-ku ide kultivovanejsie. Tankujem striedavo 95 a 98 /vzdy dojazdim nadrz do prazdna a natankujem plnu/ - takze viem o com hovorim.
  • 00 Reagovat !

foto

07.07.00  11:33

« n98

Jak je možne, ze na vsetinsku se v podstate neda N98 sehnat? Vite kolik stoji n102? asi 170Kc/litr.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  22:22

to: všem. Nedávno jsem zkusil místo 95ky 98ičku u Subaru 1.8 Turbo. Připadalo mi to téměř stejný, jen ve vyšších otáčkách jde možná ochotnějc dál, ale jinak nic moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  10:40

« Re: 95 v. 98

I mně se myšák moc líbí :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  09:03

To je Motek, nebo jak se to jmenuje. To ma kazdy WRC. Je to pocitac, kde nastavujes motor, jak ma palit, kolik ma strikat (treba podle vlhkosti a teploty vzduchu), atd. Ja bych to auto bral i bez tohodle :-)(Mitsubishi Lancer EVO VI)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  12:22

Hm, tak to má v autě docela pěknou laboratoř :-) Zkoumá ho motorovou nebo výzkumnou metodou?
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.00  09:24

« 95 v. 98

Jeden znamej ma v aute (Lancer EVO IV)takovy zarizenicko a to mu krome miliony jinych veci ukazuje hodnotu oktanoveho cisla. Jezdi pouze na 98 a pry leckdy se ta hodnota velmi blizi 95-ce. Co z toho vyplyva? Micha se, micha.....
  • 00 Reagovat !

foto

15.06.00  09:18

« Joe

Mas recht, s N98 najedes i o neco malo vice km, ale pruser je, ze se u hodne pump lisi...kolikrat u NAT98 nacepujes NAT95 :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…