jak opravit lak odřený roštím ?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

09.08.00  11:24

« Re: Mam zalozit nove tema ?

To AUTOKOMPLEX nevím,jestli to "koroze ?" je otázka na mě, nicméně před cca 3 lety když v Praze padaly kroupy málem jak tenisáky,lakovali jsme Myši Lancer - to auto bylo rozbombardovaný ve sloupkách i ve hranách - a ty něco vydržej.
    I když tomu autu někdo možná pomoh kladivem, aby majitel dostal od pojišťovny nové.
    Jinak samozřejmě kroupy padaly padaj a padat budou, takže auto může klidně ještě nějakou chytit.
    To mfilip - s tou korozí mě napadlo - obejdi střechu a další věci, co uznáš za vhodné, a zkontroluj hlavně hrany u střešních lišt, hrany kapoty,ono totiž když se plech zdeformuje u nějaký takovýhle hrany, nebo hranu trefí kroupa, lak tam může prasknout. I mikroskopickou trhlinou se dostane voda až k plechu a koroze je na cestě.
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.00  08:08

« Bez nadpisu

Kdyby se to stalo treba po 3 letech tak je to pul bidy. Jeste stesti, ze brava nema skoro zadny zadek ( navic tam mam spojler ), takze jsou skody jen na kapote a strese. Dopad jsem jeste dobre, videl jsem jeste mnohem vice zrizene auta. Chudaci lidi, co si koupi nove auto a potka je neco takoveho. ALe stejne se ted prodavaji auta s havarijni pojistkou, ale nevim jestli tam je zivel. Snazim se na to nemyslet. Snad za mesic to bude lepsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.00  01:25

koroze?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.00  00:00

Da se to opravit, videl jsem uz mnohem horsi vec, ale jezdit se s tim da taky, casem treba jeste neco pribude.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.00  15:54

Klid, vykašli se na to. Odřené na plech to není a časem si na to zvykneš. Vsugeruj si, že je to speciální perforace. Hlavně, že motor máš OK. Cenu tohoto auta to při prodeji podle mě nijak neovlivní.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.00  14:24

« Mam zalozit nove tema ?

Da se vubec opravit auto po krupobiti ? Strecha, kapota = 30 dolicku. Jak se takove veci opravuji ? Prekytovanim a prestrikanim ? Nechal si uz nekdo takhle opravit auto a kolik ho to stalo ? Nebudu s tim nic delat, protoze pripadna oprava bude hodne draha. Jen mne zajima zpusob mozne opravy. Oci pro plac, ale tak strasne to neni. Jen mam auto 3 mesice a bere mne to.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.00  00:00

« Re: Re: add toto téma

I zdanlive hrozive vypadajici skrabance lze odlestit (za urcitych podminek).
    Ted jseme delali A6 tmavomodrou metlu objetou kolem dokola klicem a nekonec se lakovala jenom kapota a dvoje dvere.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.00  13:30

Nevím, klíčem od začátku předních dveří, až do konce zadního blatníku, to by si snad pamatovala. Já mám pro jistotu na černé metalíze krásnou rejhu na LP dveřích. Ještě nedávno tam nebyla. Asi někoho zabim. A pak se mi můžou lidi divit, že jak se někdo otírá o mý auto, tak hned na něj startuju. Něco jiného by bylo, když bych si na něj nemusel vydělat, ale takhle...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.00  13:02

Za to bych rovnou zabíjel...lidi sou klurvy závistivý (pokud si to těma klíčema neudělala sama). Nelepší je auto vobrousit na plech a škrábance zmizej hned. Poraď to tý známý.
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.00  08:32

« Bez nadpisu

Jak to delaji v tom Afghanistanu ? Rezaji ruce, usekavaji hlavy nebo je ukamenujou ?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.00  08:08

« Re: add toto téma

Jo, moje známá to udělala, koupila si nového P - 206 a hned má přes celou levou stranu škrábanec asi od klíčů nebo od čeho. Na metalíze (stříbrné) docela dobrý, ne?
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.00  00:00

« add toto téma

Kupte si nový auto a pak vás nebude * odřenej lak...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.00  23:36

« Re: Reakce

Podle mych zkusenosti se samolepkama nema cenu zahrivat je moc protoze pak samolepka snadno praska a zuzla se.
    Asi nejlepsi postup je zahrivat tak akorat, aby zmeklo lepidlo a samolepa se moc netrhala.
    Jinak lak vydrzi dost cca 80 st. no problemo.
    Jsi si jistej, ze ty samolepy nejsou zalakovany - v tom pripade pujdou dolu docela blbe.
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.00  07:50

« Reakce

Diky za reakce. Tim nehtem jsem to samozrejme zkousel :-) Ale jde o to, ze to jsou jiz starsi samolepky a staly se jiz "soucasti" laku -- proste drzi jak helvetska vira (kvalitni italske lepidlo -- FIAT, no :-))

Proto jsem se tedy ptal, jestli to horkovzdusnou pistoli jde -- jakou teplotu ta metaliza vydrzi.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.00  00:00

« Re: Reinkarnace: samolepky

Prakticky jakakoliv samolepka jde z laku sundat pomoci k tomu ucelu urceneho gumoveho kolecka do vrtacky a to i bez pozkozeni laku dela ho napr. 3M nebo SIA - s vanilkovou vuni,oboje relativne drahe.
    Mensi plochy horkovzduskou a nehtem.
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.00  23:05

« nielen nálepky

Čo tak dať si preč z auta aj symboly, ako napr. SLX,TDI atd. Kadejakí pouliční blbci nebudú mať čo ukradnúť a najmä znehodnotiť pritom lak, a aj autíčkari a závistliví susedia budú mať o trochu sťaženú prácu pri ceichnovaní voza ...
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.00  22:28

« Re: Reinkarnace: samolepky

Pro odstraneni samolepek a samolepicich folií jsou na trhu specialni pripravky (napr. spraye od
    fy. 3M), jsou ale dost drahe. Vedou to vetsinou specializovane firmy prodavajici samolepici folie pro reklamni ucely. Pripravky jsou jak pro odstraneni folie, tak pro odstraneni lepidla.
    Nikdy nepouzivej na sejmuti redidlo! Horkovzdusna pistole a technicky benzin take postaci. Mam to z praxe, pracuju v reklame.
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.00  13:12

« Bez nadpisu

Jestli mam na mysli, to co ty, tak mne se je vzdy podarilo sundat rucne - nehtem, a ta lepici hmota sla vzdy dolu technickym benzinem. Nebo obycejnym ( je drazsi ).Po tom vsem by ale bylo dobre umyt auto.
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.00  12:36

« Reinkarnace: samolepky

Nevite jak sundat samolepky - pruhy (velice ozdobne a krasne :-)? Nahrat fenem? Namocit redidlem? Nejaky "spesl" pripravek? Je to na metalizu... Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.00  16:49

« Re: Drobna poskozeni laku...

samozrejme VIZITKU, sem dnes nakej mimo.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…