jak opravit lak odřený roštím ?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
« Bez nadpisu
Kdyby se to stalo treba po 3 letech tak je to pul bidy. Jeste stesti, ze brava nema skoro zadny zadek ( navic tam mam spojler ), takze jsou skody jen na kapote a strese. Dopad jsem jeste dobre, videl jsem jeste mnohem vice zrizene auta. Chudaci lidi, co si koupi nove auto a potka je neco takoveho. ALe stejne se ted prodavaji auta s havarijni pojistkou, ale nevim jestli tam je zivel. Snazim se na to nemyslet. Snad za mesic to bude lepsi. -
« Mam zalozit nove tema ?
Da se vubec opravit auto po krupobiti ? Strecha, kapota = 30 dolicku. Jak se takove veci opravuji ? Prekytovanim a prestrikanim ? Nechal si uz nekdo takhle opravit auto a kolik ho to stalo ? Nebudu s tim nic delat, protoze pripadna oprava bude hodne draha. Jen mne zajima zpusob mozne opravy. Oci pro plac, ale tak strasne to neni. Jen mam auto 3 mesice a bere mne to. -
« Re: Re: add toto téma
Nevím, klíčem od začátku předních dveří, až do konce zadního blatníku, to by si snad pamatovala. Já mám pro jistotu na černé metalíze krásnou rejhu na LP dveřích. Ještě nedávno tam nebyla. Asi někoho zabim. A pak se mi můžou lidi divit, že jak se někdo otírá o mý auto, tak hned na něj startuju. Něco jiného by bylo, když bych si na něj nemusel vydělat, ale takhle... -
« Re: Reakce
Podle mych zkusenosti se samolepkama nema cenu zahrivat je moc protoze pak samolepka snadno praska a zuzla se.
Asi nejlepsi postup je zahrivat tak akorat, aby zmeklo lepidlo a samolepa se moc netrhala.
Jinak lak vydrzi dost cca 80 st. no problemo.
Jsi si jistej, ze ty samolepy nejsou zalakovany - v tom pripade pujdou dolu docela blbe. -
« Reakce
Diky za reakce. Tim nehtem jsem to samozrejme zkousel :-) Ale jde o to, ze to jsou jiz starsi samolepky a staly se jiz "soucasti" laku -- proste drzi jak helvetska vira (kvalitni italske lepidlo -- FIAT, no :-))
Proto jsem se tedy ptal, jestli to horkovzdusnou pistoli jde -- jakou teplotu ta metaliza vydrzi. -
« Re: Reinkarnace: samolepky
Pro odstraneni samolepek a samolepicich folií jsou na trhu specialni pripravky (napr. spraye od
fy. 3M), jsou ale dost drahe. Vedou to vetsinou specializovane firmy prodavajici samolepici folie pro reklamni ucely. Pripravky jsou jak pro odstraneni folie, tak pro odstraneni lepidla.
Nikdy nepouzivej na sejmuti redidlo! Horkovzdusna pistole a technicky benzin take postaci. Mam to z praxe, pracuju v reklame.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
I když tomu autu někdo možná pomoh kladivem, aby majitel dostal od pojišťovny nové.
Jinak samozřejmě kroupy padaly padaj a padat budou, takže auto může klidně ještě nějakou chytit.
To mfilip - s tou korozí mě napadlo - obejdi střechu a další věci, co uznáš za vhodné, a zkontroluj hlavně hrany u střešních lišt, hrany kapoty,ono totiž když se plech zdeformuje u nějaký takovýhle hrany, nebo hranu trefí kroupa, lak tam může prasknout. I mikroskopickou trhlinou se dostane voda až k plechu a koroze je na cestě.