Nejlepší ojetina (spolehlivost,dostupnost ND ...)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: porsche
Da, ale je to spis spodni hranice. U 911tek je dulezita kvalita udrzby a slusne zachazeni, majitele to vedi a nechaji si za to zaplatit. Narozdil od CR je v D 911tek trochu vic, takze hodne tech levnych proslo nekolikeryma rukama frajirku, kteri chteli machrovat s Porsche a po case zjistili, ze nemaji ani na pojistku, ani na poradny servis (pokud to jeste navic nekde nerozstrelili)- a podle toho ta auta vypadaji. No, ale pokud to myslite vazne, tak obecne na normalni jezdeni (mit ho v garazi na omracovani navstev mi prijde tochu draha sranda) tak od r.v. 84 (to by mohlo jit sehnat za 15000 ve slusnem stavu, ale ne behem vikendu), radeji ne trubo. Automat tomu autu vyrazne ubira na sportovnim duchu, hodi se tak na popojizdeni po meste - ale na to zase clovek nemusi kupovat Porsche. -
« Re: porsche
IngMatousek: Se obávám, že tedy nikdo nemá zkušenosti s touto značkou. Kdybys sis chtěl koupit pořádný auto, třeba Cadillac tak tam čístě náhodou disponuju slušným know-how, ale Porsche... matně si vybavuji jen zadní část těchto vozů... No hele jestli pracuješ v Německu, tak neříkej, že si tam neseženeš nějakou studnici moudrostí... -
"-- skrytý --" 15.09.03 08:19
« Re: bazarovka
Graver: ono, za 100tis taky nemůžeš čekat žádný zázrak. Na starém autě vždycky bude nějaká práce potřeba, s tím se musí počítat. Zrovna ta výměna rozvodů je velmi vhodná téměř vždy... A s tou nabídkou v bazarech - tyhle auta, pokud jsou v bazaru, těsně pod 100tis, mají většinou reálnou cenu tak 70tis. Slušná auta téhle kategorie totiž majitelé bez problémů prodají na inzerát dráž, než do bazaru... V bazaru tak stojí pár dobrých aut od majitelů, kteří oželeli pár tisíc při výkupu výměnou za pohodlí, a ten zbytek je to, za co raději původní majitelé nechtěli ručit... -
No, tak jsem se nakonec dozvěděl, že hledat cizinu pod 100k v brněnských bazarech je blbost. Tak tedy díky :-)). Jeden víkend mám za sebou - i s odborníkem. Bouračku s rozhozenou geometrií a motor zralý na výměnu rozvodů jsem poznal i já, i když se v tom, jak říkáš, zřejmě nevyznám. Na zkušenosti s brněnskými bazary už jsem se tu ptal (bezvýsledně), mimobrněnské jsme zkusil taky (tak do 30km) a připadlo mi to totéž, jen menší výběr a občas nižší cena, kvalita stejná. -
« cerveny porsche
koukal jsem na inzeraty v nemecku, kupr.AutoScout24.de najde cca 100 porsche (skoro vsechny rv1990-91-proc??) pod 15000 euro. Skoro zadnej nema airbag, vetsinou to jsou automaty. Jelikoz jsem porsche nikdy nemel, nabidky me zaujaly. Co myslite, to jsou ty auta tak spatne, ze to bude mit vysokóu pojistku v nemecku, nebo jsou nejak moc poruchovy, nebo se to v srn hodne krade?? (pracuju v nemecku a na vikendy se vracim do prahy, proto me ty auta tak zaujaly). nasel jsem si kupr. jedno cerveny porsche, trilitr i s abs, 2airbagy, rucni prevodovka, 150tkm, jen za 10000 euro. Myslite, v SRN taky pretaci tachometry, zamlcuji bouracky atd, jako v cr? diky za vase nazory na tema nakup porsche v srn (popr. poradte, kde jinde v EU porsche koupit) S pozdravem matousek -
"-- skrytý --" 13.09.03 14:50
BoB_: nevím, jak dopadla. Když jsem tam byl naposled, stála na dílně, a bylo z ní vyndaných pár drobností. Nicméně majitel Fiaty nedělá, takže říkal něco o tom, že by to rád poslal pryč jako celek (samo bez TP...). Pokud to nikdo nekoupil (či nekoupí), zřejmě to hodí do sběru - což by sice byla věčná škoda, minimálně ten motor byl velmi dobrej - nicméně není kde a proč to skladovat... STK to prošlo bez větších výhrad, brzdy, řízení apod. bylo OK, jedině ta kastle byla na hraně (a o té se vědělo, že dřív nebo později stejně bude jiná). Občas mě docela s..e, že jsem ji tehdy prodal, když mi totiž o pár měsíců později rozstřelili 205-ku, tak mi pak doma jedno auto chybělo - jenže kdo to mohl tehdy tušit... -
graver: co se tyka brna a felicii, tak co treba tohle [odkaz]
pokud by ten odkaz neprosel (mel by se objevit, kdyz das "odpovedet na zpravu"), tak www.inzert-expres.cz a trochu klikat. Ze je v bazarech kulovy, to jsem se ti snazil rict od zacatku (i kdyz vyjimky potvrzuji pravidlo). A kdyz prohlidnes "auta do 100000", mozna te zaujme neco uplne jineho.
oddie: ja sam bych si tu skodovku taky nekoupil (mam za obdobne penize uz druhe mondeo a nestezuju si), ale najit slusnou cizinu v tehle cenove kategorii, to neni prace na vikend pro cloveka, ktery se v tom zrejme nevyzna a hodla hledat v brnenskych bazarech. I kdyz, tam asi nenajde ani tu skodovku :-(
-
oddie: Jo, mel jsem napsat tlumice v uvozovkach...
No hlavne ze jsme se shodli, ze to hydraulicke perovani je
skvele na opravovani doma na kolene :-)
No a to ze ti bude to dobijeni blbnout jsem ti rikal...
A pohrbili jste ji pekne? A udelali jste ji obrad? Delam si srandu. Me zas tak nejak k srdci moc neprirostla, to spis manzelka na ni obcas vzpomene...
A to ze prosla STK, to si delas srandu? Nebo to bylo STK "pro kamarady"?
Ze by pred "prestavbou" byla v tak dobrem stavu, aby
prosla STK, to se mi nechce verit... -
"-- skrytý --" 12.09.03 13:42
Lucky: ale jo, i tlumiče u toho odchází, a to je právě pak rána. Na to je pak lepčí mít ještě jedno auto na díly... než to shánět samostatně. A jinak, smrtelný je každý auto, záleží jak s tím kdo zacházel. Jen perlička k těm dieselům - teďka známý koupil P205D r.90 s poctivým tachometrem, od prvního majitele - hádejte stav km? Téměř 450tis... A auto v pohodě startuje, jede, má solidní tlaky, není shnilé... totéž by v bazaru tutově mělo na tacho max. 150tis. -
Kolík80 12.09.03 13:32
Tam tlumice neodchazi, co muze odejit jsou jakesi koule a samozrejme cerpadlo. Nove cerpadlo je darda, stery se ale necha sehnat za rozumny penize, jedna koule stoji tusim okolo osmy stovek, to auto jich ma 5. Tak si spocitej naklady a zitnost tohohle a porovnej si to s nakupem novych tlumicu... BTW: nevim, jestli Xantie za tyhle penize nebude totalni vrak...
XMa jsou stary, ale zase si za 90 tis. muzes vybirat. Neberte to tak, ze Vam XMo nutim ja osobne bych sel do audi ;o)) 80tky jsou nesmrtelny... -
"-- skrytý --" 12.09.03 12:57
Jo, ještě BoB_: když už tě tu vidím, tvá bývalá Croma dostala novou kastli, tedy spíš celé nové auto na ty původní papíry, pěknou z roku 92, no neber to, za cca 200EUR... Takže už ani tu původní kastli na cestě nepotkáš. Jen perlička - od doby, co jsi ji prodal, se objevila jediná závada - unavené dobíjení. A v květnu dokonce ještě prošla STK. -
Kolík80 12.09.03 10:56
Ja bych sel hlavne po tom, aby to auto nebylo schnily, nebo zboreny, tzn. zkontrolovat spary mezi jednotlivymi dily, potom auto ze spoda. Vse ostatni se necha opravit, nebo vymenit... Bratranec koupil pred rokem Citroena XM, v dieselu, je to celkem pohodovy auto, ktery nehnije, navic udrzba hydraulickeho perovani je levnejsi nez vymena tlumicu... -
"-- skrytý --" 12.09.03 09:42
Graver: no, hezké rady se tu sypou... Já mám zkušenost trochu jinou: za 90tis jsem slušnou Felicii ještě neviděl (a i kdyby, stejně bych si jí nekoupil - už jen proto, že k rodinnému autu má hodně daleko). Za těch 90tis se dá sehnat rozumné auto do těch 11 let stáří, zvlášť pokud chceš benzín. Tedy v případě, že s tím nechceš honit triko... Když ti nevadí ital, dobrá volba je Fiat Croma 2,0i.e, ty jsou dost za levno. Já se jinak zabývám Peugeoty - slušná 405-ka v benzínu se za tyhle prachy občas najde taky. Jinak, v téhle cenové kategorii a tomhle stáří bych nekoukal po bazarech, ale spíš po inzerátech. Inzerátový prodejce tě mj. spíš nechá s autem jezdit (případně mu dáš kilo na benzín), nebo s tebou i zajede na prohlídku do servisu - když jí zaplatíš... Co se týče dieselu, nemusí to být žádná tragédie, jen je třeba prostě počítat s tím, že mají hodně najeto.