Nejlepší ojetina (spolehlivost,dostupnost ND ...)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  16:01

« Re: ojetiny v nemecku

No ak ta znama zije sama, tak by si to mohol skusit na nieco ine ;))) A ked nebude chciet tak, tak skus tu kytku ;))) No a jasnacka, ked najdes vysoko postaveneho manazera, tak s nim kludne na pivo chod, pripadne ma zober tiez, nech si trosku aj ja splhnem!
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  15:38

Dekuji Ti za pozvani! Ze bych pozval vysoce postaveneho manazera na 1 pivo a mozna se tak povysplhal po zebriku o trochu nahoru ke kozenemu kreslu a nalestenym lakyrkam na stole? A take blize k vysnenemu autu s dvouzonovou klimatizaci? to by se mi libilo! Do Mnichova zajedu nejdriv za dva mesice, napred musim vymyslet na co nalakam znamou v mnichove, na pivo to asi nepujde. Pry ma pronajaty bytik nekde v centru za krvave vysoke najemne nasazene velmi vysoko zlym vykoristujicim Helmutem. ze bych ji koupil kytku? zjistil jsem, ze jsou mnohde levnejsi nez v CR.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.03  13:01

Chrustik: che che, no jo, pekne si ma odhalil ;))) Som to ja jak vysity, hlavne ta manazerska limuzina, vylestene botky a vylozene nohy na stole ;)) Ked budes v Mnichove, taxa ozvi, dame spolu pivo a dostanes odo mna tipy na lokality kde najdes najviac bazarov ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.03  22:58

asi si udělám výlet do mnichova. znám tam jednu kočku ze slovenska, zapůsobím na ní vrozeným šarmem,a medovýmy řečmi a vnutím se k ní. přece nebudu helmutům platit za předražené hotely když se mi nechce. no jo, je to tak, včera jsem měl hodně práce. To vy frajeři z Mnichova, to máte na háku, do práce jezdíte v luxusních mažerských klimatizovaných limuzínách a pak se navzájem předháníte, kdo sem napíše víc příspěvků. jako bych vás viděl, v práci zasednete do kožených křesel, nohy dáte na stůl a pozorujete, jestli nemáte skvrnku na vyleštěných botkách. jo, taky bych se tak jednou chtěl mít.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.03  09:01

PS: Preboha cece.... prispevok napisany o 5:30?????
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.03  09:01

Caf Chrustik ;)) No ja si myslim, ze asi je lepsie v byvalom zapadnom Nemecku. Predsa len, maju asi kvalitnejsie cesty a tak to auto tolko netrpelo. Ale neviem, uprimne, mimo Bavorska som ceny ojetin nestudoval, nechce sa mi pre auto terigat par sto kilometrov :(( Kazdopadne v Mnichove su ceny velmi prijemne - samozrejme v porovnani so Slovenskom. A stav aut je tiez dobry, vacsinou sa nejedna o pozliepane buracky. Vsetky auta maju jasny povod, takze v podstate sa kupuje bez rizika, ze kupis nejaku lobku ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.03  05:34

zdravím vespolek. snad moje pritomnost v tehle rubrice neumrtvila nahlevzniknuvsi debatu nad ojetinami? Kde je dobré si koupit ojetinu v nemecku? ve vychodni nebo zapadni casti? zeby v mnichove, treba?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.03  15:15

Hello Ďábel :)) Asi som sa pozeral zle, ve spatnych bazaroch. (koukal jsem se v Berline)Je treba uskutecnit rozsahlejsi pruzkum , Musim si projit vic bazaru a nenechat se odradit nejakym Helmutem, kteremu tohle silene horko spalilo posledni funkcni mozkovou bunku, tak zvysil ceny.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.03  19:30

« Re: Dovoz

residents: Ja bych tipoval, ze pokud dovezes nove auto, tak budes platit DPH 22% u nas a nebudes platit DPH 16% v Nemecku. Jinak by to dost dobre nefungovalo, protoze by si u nas auta nikdo nekupoval. Clo by se platit uz nemelo. Co jsem slysel o tom zakonu o odpadech, chtej tam dat prave ten figl, ze za dovezene auto budes muset misto cla zaplatit tzv. zalohu na ekologickou likvidaci dovezeneho auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.03  10:45

Residents: nevím, uvidíme. Já si zatím nic neplánuju, nechám se překvapit...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.03  10:37

U nas uz pred nejakym casom navrh na obdobu Kfz-Steuer bol. Ale dopadol tak nejak typicky slovensky... ziadne zohladnenie emisii, system presne ako zakonna poistka (jedine meritko objem) :((( Proste banda k***tov :(((
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.03  10:15

Oddie, jak to bude přesně s tou DPH a clem? Koupíš třeba v Německu s německou DPH 16 %, ale bez nároku na odpočet po převozu k nám a už neplatíš nic víc?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.03  10:08

Minulý týden mi říkal kamarád, co má velké známé na dopravním, že se vstupem do EU se u nás dost zpřísní silniční kontroly stavu starších aut. Už se na to začali školit. Majitele cizích zachovalých ojetin mohou být však klidní. Bude se to týkat hlavně rezavých škod atd. I když ty auta projdou STK a E, tak se budou je snažit buzerováním majitelů vyřadit z provozu. Po pár pokutách se prostě řada starších svátečních řidičů rozhodne raději ke zešrovotování. Ten nápad s omlazením jak píše Oddie (za ročník 90 zešrotovat třeba 85 a starší bych bral, ale hranici bych posunul na cca 80, jinak to výrazná změna nebude).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.03  09:36

Šak ja viem, ako by sa to dalo poriešiť, ono těch možností je i víc... Ale z úředníků nakonec vypadne nějaká pitomost - jako například ten neuvěřitelně stupidní systém povinného ručení, co tu máme.
    Jo, Kfz-Steuer, byl bych pro všemi deseti, to je podle mě jediný rozumný způsob, regulace přestárlých vraků. Pak ještě byl docela zajímavý nápad někoho tady na MC, kdysi: chceš přivézt auto starší 8-mi let, bez E2? Např. z r. 90? Vyřaď z provozu a zlikviduj auto o min. 5 let starší...
    Vůbec nejhorší je, že nesmyslné nápady úředníků postihnou nejvíc majitele starších pěkných a zajímavých aut, potenciálních veteránů - zvlášť amerikanisti by mohli vyprávět! A nebo RBaron se svou 635-kou... Sám jsem chtěl koupit X1/9 - to se v našich končinách nevidí - ale přihlásit to? Nepřichází v úvahu... :((((
    Heh, na Slovensku uzákonili povinné zimní gumy? Už aby to udělali u nás, a pořádně to hlídali.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.03  09:03

oddie: no dalo by sa to povedzme poriesit tak, ze to auto, ktore chces priviezt, musi mat platne znacky danej EU-krajiny a novu STK+EK v tej krajine. K tomu napriklad by napriklad mohlo ostat pravidlo Euro2 a uz by to mohol byt celkom pekny filter. Alebo zaviest podobny system ako v Nemecku s Kfz-Steuer, ze podla emisnej normy musis rocne zaplatit prislusnu dan: Euro4 auta neplatia nic, Euro3 nejaky symbolicky poplatok, Euro2 uz malinko viac atd. a auta bez kat-u platia jak svina ;)) I ked si viem predstavit tu reakciu majitelov starych skodnych, jak by nadavali (podobne ako ked u nas momentalne schvalili zakon o povinnych zimnych pneumatikach - prvy rozumny zakon nasej pridrbanej vlady - tak sa hned zdvihla vlna kritiky "jazdim starou skodofkou, ako mam mat na nove zimne pneumatiky??" a obvinili dotycneho navrhovatela zo spojitosti s "pneumatikarskou lobby"....)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.03  08:57

No, ono by to nějaký rozumný systém docela vymyslet chtělo. Jsem sice tak trošku sám proti sobě, ale nebyl bych pro úplně volné přihlašovaní čehokoliv! Obavu mám z těch prastarých vraků, co je jich v Německu hafo, a co se daj koupit klidně i pod 100EUR - a dovedu si představit, kolik lidí si něco takového bude chtít přivézt (no nekupte to, za ty prachy, když u nás totéž stojí skoro 30tis, že). No, a vzhledem k téměř dokonalé neexistenci českých STK... Prostě, nějaká rozumná pravidla by to vážně chtělo, ale holt čeští úředníci jsou mistři na vytváření paskvilů, které mají zcela zásadně opačný účinek, takže mám docela obavu, co z toho vypadne.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.03  08:42

At jdou s "logikou odpadu" s prominutim do *.
    Odpad tu po silnici jezdi a oni brani alespon jakemusi
    zlepseni...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.03  22:06

Na dovoz je asi zvědavý každý, ale už jsem párkrát zaslechl, že u aut se bude důsledně uplatňovat logika odpadů - prostě do toho nemá prý EU co kecat. Uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.07.03  16:41

Pravidla pro dovoz ojetin, až budeme v EU, asi ještě žádná nejsou. Sám jsem na ně velmi zvědavý. Určitě se nebude platit clo a DPH, ale s tím přihlašováním čehokoliv bych byl hodně opatrný. To je to, čeho se naši úředníci (ale nejen oni, také prodejci nových aut) bojí jako čert kříže, takže se tutově budou snažit nějaké protiopatření vymyslet... Na druhou stranu, i kdyby se zachovala podmínka Euro II na přihlášku, stále to bude pro nás dobré (když odpadne clo, dph a úplatky...), nevím jak vy, ale já do Německa kdovíjak staré křápy sbírat nepojedu.... No, i když, VW Bus či Ford Transit tak 93-95 by se docela hodil, ty asi teďka přihlásit nepůjdou :(. Necháme se překvapit, jak říká klasik, když náhodou někdo objevíte nějakou novinku, sem s ní!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.03  15:46

Hello chrustik ;)) Jak sa dari? No asi si sa pozeral v tych bazaroch zle, lebo vdaka velkej ponuke su ceny omnoho nizsie. Navyse Ti bazar musi dat rocnu zaruku, preto je kupenie auta bezpecnejsia zalezitost. Auta su vacsinou v lepsom stave, lebo cely svoj zivot prezili na kvalitnych nemeckych cestach a vacsinou to nie su polepene totalky. Este ad ceny: no moja Mazda s malym skrabancom na dverach stala presne tolko isto ako na Slovensku taka ista Mazda, naborena zozadu a okrem toho vpredu sice poflekovana, ale nejakym amaterom ;))) Priklady dalsie: u nas kupil TomAnt svoje auto asi 3x tak draho ako take iste auto v Nemecku... No a tak by som mohol pokracovat ;)) Fakt ver mi, po bazaroch chodim uz hodne dlho a tak to mam zmapovane ;)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…