Kolik Km vydrží osobní vůz do totálního ojetí ?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« rodinné vozy
Taky přidám pár zkušeností z naší rodiny: Nejdýl sme měli volhu s motorem ze sierry 2.3D. S tou otec najezdil 200 tisíc. Potom BX s 1.9D motorem, ten měl na tachu přes čtyřistatisíc. Potom dvě 1.9TDi Cromy, jedna 200tis a druhá 300tis. Momentálně má 626 2.0D (Comprex) , nevim kolik má najeto, ale odchází ten kompresor :-( Moje první auto byla Audi 80 1.6D, necelých 400tis. Momentálně jezdím passatem 1.6D, dneska je tam robných 387000. Dave -
« 260 tisic a jede to ...
Ja mam na svojom F-136L r.v. 05/90 tiez uz dost. Stale ide lepsie ako novsia Felda 40kW. Na porovnanie mam kopec a dialnicu. Na dalnici /rovina/ este dostanem z toho 140 v pohode. Len sa bojim, ze mi odletia kolesa, ked budem musiet prudko zabrzdit. Okrem zadnych prasatok a vymeny kapaliny je vsetko original. Len sa cudujem, ze to stale ide. Mam to 12 rokov a vymenene boli predne capy riadenia, tesnenie pod hlavou, a podbehy. Chcel som vymenit gumy a hever sa len zapichol pod auto. Len raz som vymenil olej v prevodovke asi pri 100tis. Vraj sa maju niekde mazat nejake naboje kolies. Naco, ked to stale ide. Casto pocuvam, ze brzdove dosticky sa deru, ale este nic neskrka, tak do toho neleziem. Jedna vec je na motore ina. Od 40tis km to ide len na plyn. Ziadny benzin, len dva krat som mu dal par litrov, ked isiel na emisnu kontrolu. Ale uz mu nedam, lebo benzin hadicky sa uz rozpadli a nove tam uz nedam, neoplati sa mi to. Plyn le uz vsade a lacnejsi. V zime to startovalo aj pri -17 v pohode len na plyn, tak nac to znasilnovat. Ma niekto na Favorite viac ??? -
« Re: Favorit
to zadek: To si děláš legrácky, ne? To musí jezdit jenom za slunečných dnů, po rovině, řadí nejvýše ve dvou tisících otáček, tankuje Shell V-Power Racing, dává nejlepší oleje od Mobil1, do kopce jezdí zásadně jenom za autobusem a z kopce jenom s odemknutým volantem a bez motoru. Nepřekročí rychlost 80 km/h a zásadně nepředjíždí, ani traktory. Když potom vejde po ránu do garáže, Favorit na něj laškovně vrtí výfukem :-D -
« Favorit
Můj potencionální tchán má na Favorit najeto v současnosti cca 450.000 km bez generálky, jenom byly asi před půl rokem dělaný rozvody, už ani pomalu nebylo slyšet nic jinýho...
Asi už to nemá moc kompresi, nebo auto přivyklo stylu jízdy, ale skvěle tahá z nízkejch otáček, od 50 km/h to vpohodě jede na pětku a nijak to neprotestuje... Zato maximálku to má asi jenom 130. Pšššt, nesmí to vědět, že mu jeho starouše někdo tak dřel...!!!:-)))))))))) -
"-- skrytý --" 06.06.02 13:52
« Re: Obnovte téma
Mracek: Jo, dobře, to chápu. Mně zajímá přímo ta mapa, anžto se tím tak trochu zabývám, ne to GPS. Jde mi o to, jestli v rámci republiky existuje něco aspoň přibližně srovnatelného např. s JDMP. Jestli o tom něco víš, kdyžtak raději na mail: atcc@seznam.cz - ať tu nestraším s offtopic -
Spíš takhle: Auta nebudou shnilý, motory a všechny agregáty budou mechanicky jakž takž vpořádku, ale auta nebudou stejně jezdit vůbec, nebo budou jezdit špatně kvůli přiblblý elektronice. V nejlepším případě auta pojedou dobře - že pojedou, ale nebude fungovat polovička věcí... nepustíš si topení kam chceš, protože polovička klapek v palubce se posere, nebudeš hejbat sedačkama, neotevřeš si některý okno, místo navigace budeš mít jenom černou obrazovku...... -
"-- skrytý --" 05.06.02 08:40
Není zač... Z těch novejch aut mám taky hrůzu - až budou starý, a spadnou k nám, co kupujem starý střepy. Dneska je to celkem jednoduchý, na starejch mech. dieselech se fakt nemá co pos... (a když už, tak se to vymění za hubičku skoro i na ulici). Ale u těch novějších, až budou starý a začne se to sypat? Už teďka, u desetiletejch krámů s elektronikou, si majitelé stěžujou na různý čidla - např. váhu vzduchu do benz. Peugeota už po mě chtělo asi 10 lidí - a nová stojí min. 10tis! A s každou blbostí na diagnostiku, fuj, to abych si pořídil svojí... No, máme se fakt na co těšit, holt nám ty současný herky budou muset sloužit co nejdýl. -
Oddie, dík za uznání. Zrovna jsem psal před chvílí v rubrice dieselové motory... o novejch autech. Myslím, že budou mít laťku výdrže nižší než ty starší jednoduchý vozy. Myslím, že bych si taky klidně vsadil z osobáků na starý Mercedesy, ty jsou opravdu vzornou ukázkou poctivýho materiálu, kde se nijak nešetřilo a nehledělo na nějakej kilogram hmotnosti auta. Dneska se všechno jenom odlehčuje a honěj se kilowaty a to myslím vůbec není dobrá volba!!! Viz mám teď na mysli když už jsme u těch MB zadní napravy. U starejch žraloků a pián je to naprosto nesmrtelná záležitost, ale u MB190 a 124, což jsou pro neznalé modely zhruba 1984-1994 už tomu tak není. Je řešená velice složitě, výdrž má po průměrnejch silnicích takovejch 400.000km, repasovatelná je za opravdu velkejch finančních nákladů... Je složená asi celkem z 10 malejch ramínek a čepů. Zatímco každý piáno má dneska na krku minimálně 400 tis a víc a nápravy jsou OK.