Kolik Km vydrží osobní vůz do totálního ojetí ?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
to:rbaron:je diky,tak zase nejaka pozitiva.. :-)diky...Ace2:tak to je bezva,pokud by jsi neco vedel...budu moc rad..s tim Eldoradem to uz bude horsi,ale toho Buicka budu pamatovat...Pokud se sem podari muj mladsi braska dostat na prazdniny,mohl bys to mit v zari doma...pokud to ovsem nehori.. :-) -
« Re: Auto nekončí
to MAXIMA: Když to uděláš ve Švýcarsku a přijdou Ti na to, jdeš až na pět let do kriminálu. Stojí to někomu za nějakou tisícovku navrch? :o)
to zadek524: To je pravda, pokud si auto jezdíš od novoty. Ale když ho dostaneš po někom, pokaždé je spotřeba zanedbaná a ty musíš vložit větší částku do toho, aby to mohlo bejt eternitový neboli nesmrtelný :o) Já bych u svý šestky začínal renovací kastle, když potom nastrojuješ, zjistíš, že toho stejně 60 procent musíš dát novýho, jinak to vypadá ještě hůř než před lakem a klidně bych mohl nacpat do tý starý křapky půl miliónu. Když si to ale uvědomím, tak za ty peníze ji můžu klidně dojezdit až k smrti a potom si koupit za ten půlmilión netknutou vyšlechtěnou M6 nebo třeba model od Hartge, kterej byl v Pávově (bílej). Je tam motor a drivetrain z M5ky, takže nějakejch 330 koní, sedmnáctky kola za 120 litrů apod, opravdu slušná custom přestavbička. -
« Re: Auto nekončí
´Tak tak, při správný péči auto vydrží furt. Pokud se hned vymění nebo opraví to co se rozbije, auto se vlastně regeneruje:-)a pak je jedinej neřítel rez. Ale je stejně velmi těžké určit počet najetých km pokud auto nemá jen jeden majitel. Do nedávna jsem si myslel, že tachometry se stáči jen v Čechách, ale vím o konkrétních případech z Německa a Belgie, kdy byly tachometry stočený už v zemi původu. -
« Re: Re:
Green: Říkáš prospekty na Buicka ? :-) Tak to je jiná. Poprosil bych o nějaké taková ty tlusté knižečky, který nemají jiný význam než to dané auto chválit do nebes. No a kdybys eventuálně našel i podobnou brožurku na dnes již nevyrábející se Eldorado, tak bych snad ten plyn i daroval :)
OK zjístím co se dá.
-
« Bez nadpisu
nene,nic se nedeje...stale jeste nejsem rozhodnut o tom dovozu meho Jeepu,a tak jsem te zadal,zda by jsi mi mohl sehnat nejake podrobnejsi informace o provozu Jeepu 4.0 na LPG.Pokud by jsi mi sehnal treba i kontakt na nejakeho majitele...nezustal bych ti nic dluzen.. :-) (pokud si vzpominam,snad by jsi chtel nejake prospekty s Buicka ) :-) :-) -
« to:ace2
tak asi takhle:ruzne firmy ti daji urcitou slevu,kdyz jim vratis ten stary,a oni ti zase daji opraveny,nebo novy :podle druhu-cca 150-250USD.Zrovna minuly tyden jsem mel smulu:porucha mnou tak proklinaneho starteru me vysla na 816 USD... 200 odtahova sluzba,200 nova baterie,200 starter a 200 USD za 3 hodiny prace ve znackovem servise.Takze dnes uz startuji pouze jedenkrat denne..snad to 5 mesicu nejak vydrzi... :-) Hele Ace,pamatujes na me s tim LPG? :-) -
« to:Barrichello:
tak ja se take pridam:Na mem Volvu je 780 000 km,z toho jsem ja najel 630 000 km,a krome noveho tesneni pod hlavou a 3(!)starteru jsem na nem nic nemenil...Jenom palubni pocitac ukazuje jenom castecne udaje,a sem tam praskne zarovka s podsviceni pristojove desky,ale to je neduh vsech aut znacky Volvo.Muj kamarad ma na stejnem aute (Volvo VNL610 + Cummins N14) uz pres 1 800 000 km,a krome upadleho dratu od starteru nemel doposud zadny problem :-) -
« Re: Nezničitelný vůz
to R.B.: To není nic výjimečnýho, vždyť jenom záruka na kamion je leckdy na milion kilometrů :o) V posledním speedu byl chlapík s Volvem P-1800 Amazon, který najezdil od roku 1968 do dneška rovné dva miliony kilometrů. Prostě ho strašně baví řídit, motoru dává nejlepší olej a pravidelnou údržbu a jezdí a jezdí a jezdí. Myslím, že půl miliónu by mělo najet jakýkoli auto, ale jak si někteří z nás představují údržbu, to je opravdu nepochopitelný. Proto asi některý auta jdou do kytek tak brzy, je to prostě spotřebák. I když iluze o motoru Š120, že najede nějak výrazně víc než 200tkm, si opravdu nedělám. To je opravdu auto tak pro dědu na chalupu. -
« Nezničitelný vůz
Oldsmobile Regency 1979, 5,7 D. Jezdil na 6-7 válců, zimní start = ekologická katastrofa, únik všech náplní včetně brzdovky a nafty. Trpěl tolika povrchovou korozí a nefunkčností klimy, jinak vše jelo bezchybně včetně tempomatu. V tomto stavu jsem ho pořídil a jezdil s ním 7 let jakékoliv trasy. Netuším, kolik měl najeto, ale dle stavu tlumičů a náprav celkově to málo nebylo. Prodal jsem ho motorkářům, ti s ním vymetali dva roky srazy po celé Evropě a loni mu motor umřel na klice. Bez jakékoliv údržby, jen jsem asi jednou vyměnil oil. Jinak dnes má vozidlo nového majitele, který připravuje osazení dieslového motoru Ford o obsahu 7,3 s krouťákem 510 Nm ( případně mně profe oprav, je-li to jinak)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

dokud to vůbec jede, nebo dokud to projde na STK?
Jezdí i auta, která mají spotřebu oleje skoro stejnou jako benzínu, také se ještě počítají za neojetá?