Kolik Km vydrží osobní vůz do totálního ojetí ?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

24.06.02  18:36

« slušňáci

A taky by mě zajímalo, kolik slušňáků tady si pomáhá díly z druhovýroby nebo tak pokoutně na inzerát splašeným....že jsou to čórky, to už je každýmu jedno, co ? Jó, o tom psal už děda Macchiavelli, že morálka končí tam, kde začínají penízečky : a nejvíc si pro pětník nechají koleno vrtat největší slušňáci - toť má osobní zkušenost : auta by se prostě nekradla, kdyby po nich nebo dílech z nich nebyla hergot sakramentská poptávka :-(....tak ten okurka, co mi tu přál, abych se stal obětí podvodu, může mít radost už teď....jinými slovy, ještě dnes pozoruji světla starších mercedesů, ten náš bývalý měl na něm takový charakteristický šlic od šutráku, ještě dnes bych ho poznal, ale je to pár let, co ho nějaký zbožný člověk ukradl -. proto mám dneska japončíka. Doufám, že se z toho ten zloděj alespoň vyzpovídal.......
  • 00 Reagovat !

foto

24.06.02  18:16

« trest Boží

šaty dělaj člověka, kecy dělaj www. ... Kdo ví, kde je pravda. Sprosté svinstvo, hnusný podvod - skoro lituju, že nejsem sadomasochista, asi by mi to dělalo móc dobře. Vyčůraní Češi, co nejsou schopní vytvořit ani zip na ucpaných silnicích, ti samí, co hned troubí a vychovávají někoho, kdo není střižen dle jakéhos jim přípustného mustru a do koho jim vcelku vůbec nic není, ti, jenž v zácpách "chytře" objíždějí frontu aut, aby se do ní zpět "právem" vecpali o kousek dál......ti jsou najednou tak morální....In Te, Domine, speravi.....
  • 00 Reagovat !

foto

24.06.02  18:02

« to panasync

cha chá....Pokud se kdy dívám na nabídku ojetin, vždycky mě napadá, kolik km má to auto skutečně...míň, než 100.000km nepřičítám, a u mercedesů násobím koeficientem 2.V teorii by to snad šlo nazvat "adaptivní očekávávní". Ono je to ale jedno....jsou lidé, co udělaj z auta šrot už po 100.000km. A pak, k podvodu musejí být dva, že ? Já se nesnažím šetřit tam, kde to nejde, jako některý lidi, co ušetří za architekta a pak bydlí v barabizně. Koupit ojetinu, to je běh na dlouhé trasy a protože jsem v autech diletant, beru si na pomoc odborníky. Což se zdá být v rozporu s tím, jak nakupuje auta většina lidí.....A pokud jde o "morální" ideály : lidé, co se ohánějí morálkou jsou často ti úplně nejhorší, ale to je spíš téma pro řeckou tragédii.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.02  12:59

« Re: Servisní knížka - dá se jí věřit ???????

Serviskám se obecně věřit dá, nicméně nic není stoprocentní. Ty lidi co maj po 3 letech najeto 30tis. mají většinou schovaný i faktury/účty od garanček (když i tohle souhlasí, pak jsou najetý km pravý) a taky se můžeš zeptat v servisu, kam auto jezdilo.
  • 00 Reagovat !

foto

24.06.02  10:33

« Servisní knížka - dá se jí věřit ???????

Ahoj všem - když už jste u těch podvůdků tachometrama, co si myslíte o servisních knížkách? Dá se jim věřit a nebo se taky falšujou ? Jaká je praxe? Uvažuju o koupi auta do 4 let stáří a do 100tis najetých km a v podstatě všichni se dušujou, že mají servisku a někteří přitom uvádějí podezřele nízký počet km. (nezdá se mi, že někdo kdo jezdí 10tis. km ročně si na to koupí nový Mondeo, který pak po třech letech ho prodává, ale třeba je to možný.......)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.02  10:25

« Re: Tachometr

To co tady tvrdíš, je v podstatě úplná "zhovadilost". Příklad, který uvádíš může být konec koncům pravdívý, ale je to případ od případu. V drtivé většině případů je to však právě naopak. Většina prodávajících stáčí tachometry aby zamaskovali délku jeho opotřebení. Důkazem, že je hodnota na tachometru důležitá veličina, která něco vypovídá, je právě to, že jej stáčíš. Kdyby to důležité nebylo, tak by jsi se s tím asi nenamáhal. Zatajení důležíté informace je však totální svinstvo a nedivte se pak, že je mezi kupujícíma velká nedůvěra. Říkat, "tak ode mě nic nekupuj" je známka tvojí naprosté jednoduchosti a omezenosti. Jak to asi kupující má poznat? Kdyby "svině" museli povinně nosit na čele cedulku aby jsme je rozeznali - bylo by to jednodušší. Já ti povím jinej případ:
    Koupil jsem auto v dobrém stavu a v dobré víře 4 roky staré, které mělo najeto 80tisíc. Za rok mě odešlo turbo. Oprava za 35 tisíc. V servisu mě řekli, že je to nesmysl, že to není prostě možné. Tak jsme to dali odhadnout specializovanému znalci, který odhadl, že to auto stoprocentně najelo víc jak 200tisíc. V servisu mě pak řekli, že při 200tisících lze závadu turba již očekávat. Možná bych to auto stejně koupil, ale cena by byla rozhodně jiná protože každý člověk jistě chápe, že součástky se používáním opotřebovávají a je pak připraven do oprav investovat. V tomto případě mě však prodávající napálil a okrad. Jestli se ti to zdá správné jsi prostě stejný "*" a nelze to jinak komentovat.
  • 00 Reagovat !

foto

24.06.02  10:17

Jo jo mělo by to být tresné. Není to nic jiného než zlodějna. Pěkně to ocenit jako podvod v hodnotě prodávaného vozu. A výmluva, že to je v lepším stavu než na kolik to vypadá a proto se to stočilo je jen důkaz o sprostém podvodu. No a když jsem si četl inzeráty v annonci, kde je na férovku napsáno. Změny hodnot tachometru, levně, rychle, diskrétně. tel: xxxxx tak mě to docela vyděsilo.
  • 00 Reagovat !

foto

24.06.02  10:08

Kdyz to tady tak ctu, tak nelituji toho, ze jsem zatim kupoval jen funglovky.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.02  09:29

« Re: maxima

Ja jsem si naběh jen jednou, a to s tim Scorpiem 95 TD, ale jinak dobrý. Většinou vím co kupuju:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.02  18:03

« Re: maxima

kupuju taky takovy auta, (krom par nakejch uletu za par tisicovek :-) ale v podstate takovy auta na denni jezdeni, a zatim jsem nikdy nepad kosou na kamen,.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  12:43

Panove, nechcete uz s tim stacenim techometru jit do pr....? Schumpeter se s tim chlubi uz na druhym foru. Oduvodnovat to tim, ze jsou lide blbi je smesny. Netvrdim, ze to co o kupcich pisete, neni casto pravda. To vas ale rozhodne k staceni tacha neopravnuje. Navzajem si zivot komplikovat umime, jen co je pravda a pak jeste na ty druhy nadavame. Jak jsem uz psal jinde, prodaval jsem x aut a u zadneho tacho nestacel a ani to delat neminim.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  13:32

Právě proto kupuju auta jen od prvních majitelů (novou bych si mohl koupit tak Fabii a to mě fakt nebere) s řádně vedenou serviskou a ještě se ptám v tom servisu, kam to jezdilo. Ale stejně, stoprocentní jistota ohledně najetých km neexistuje, takže je opravdu těžko soudit kolik auto vlastně vydrží.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  11:17

Je to prostě tak, lidi to stočení vyžadujou, přinejmenším pro lepší pocit. Si nikdo nemyslete, že mě to neštve. Když kupuju auto, na tachometr zásadně nekoukám, ale vždycky by mě hrozně zajímalo, kolik to má doopravdy, abych si mohl dělat reálnej úsudek, co ty auta vydržej...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  09:19

Zadek:Buď v klidu, zrovna nedavno jsem to taky udělal, protože jsem musel. Prodával jsem Passata combi Tdi 94, najeto poctivejch 245t a nabízel jsem ho za 170000, cž nepovažuju za přemrštěný. Postupně jsem se dostal až na 149000 a NIKDO to nechtěl, zkoušel jem to 2 měsíce. No a když bylo na tacho najednou 145t, prodal se během týdne za těch 170000,-. Asi jsem taky lump...:-)
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.02  08:19

« Tachometr

Už jsme to tady asi před rokem v jiném tématu protřepávali a byl jsem označen za grázla apod..
    Musím fakt konstatovat, že tady v Čechách jsou lidi opravdu totální troubové, v bazaru a v inzerci se najde 95% aut okolo roku výroby s najetejma většinou tak 120 tkm. Jasně, existujou takový auta, sám mám doma Peugeot 205, dokonce diesela z r. '91 a má poctivejch 110.000km, ale takovejch aut je jak šafránu. Když potom máš nabídnou auto s poctivejma kilometrama, každej jenom valí oči, že to néé, to má moc najeto, radši si koupí jiný auto, který má již stočeno a je spokojenej. Jak říkám, nedělám to často, ale párkrát za život jsem prostě musel, a zatím si mi nikdo nestěžoval! Specielně naftový auta, který maj stáří 10 let a víc, maj v průměru najeto minimálně 300 tisíc a mnohdy i mnohem víc, na tachometrech, ale 150.000km. A tak pořád dokola, prostě lidi jsou v drtivý většině blbí a musí se občas něco nalhat!!! Tak si ode mě nikdy nic nekupujte, a vězte, že já jsem ještě jeden z největších poctivců...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  08:10

« Re: Auto nekončí

to RBaron: Auto od novoty jsem nikdy nezažil, ale myslím, že i u staršího lze to totální ojetí s úspěchem odrazit. A věř mi, že nemyslím zrovna auta 5 let starý, ale mnohem starší...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  00:00

Fakt je, že auto se kterým se jezdí bývá v lepším stavu než to, který jen stojí. Teď jsem měl možnost koupit motorku starou 8 let, najeto 5t ale vzdal jsem to. Znamenoalo by to kompletní rozborku - koroze všude, zatuhlý karburátory, tekoucí vidle, brzdiče a benzínový kohouty atd atd atd. Až jsem se divil, že se podařilo otočit motorem. Kdyby se stim těch 8 let jezdilo, byla by v lepšim stavu.
    Ale nic to nemění na tom, že většina kupujících se už děsí, když má auto najeto kolem těch 200t. Při tom je to běžná hodnota pro cca 6ti letý vozy, ale každej tam chce mít po 10 letech 120t a chce věřit pohádce o důchodci kdesi v Německu:-). Asi je to pozustatek z doby, kdy š105/120 prostě víc než těch 100t nevydržela.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.02  14:11

Mě to stáčení tachometrů taky děsně štve. Osobně, kdybych si kupoval ojeté auto, tak si nekoupím takové, které bude mít najeto míň než aspoň 25tis. km ročně... Taky nemůžu pochopit, jak autobazar dá za auto, které je třeba 5 let staré a má najeto 40tis. km víc než za to, které je stejně staré a má najeto 120tis... Vždyť to první akorát rezlo a nic víc, zatímco na tom druhém je vidět, že se s ním jezdilo.

Když to přirovnám k tomu fafíku, tak bych si ho radši koupil před tím stočením, protože je vidět, že se o to auto někdo staral a že má nejeté odpovídající kilometry...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  13:38

Blbí jsou především ty co stáčej tacháky... to se teda na mě nezlob. Ať to okecáváš čím chceš a omlouváš jak chceš - stejně je to sprostej... hodně sprostej podvod.
    Přál bych ti, aby to uděla taky někdo i tobě. Když neumíš dobře prodat auto jinak, než podvodem - tak to se teda di vycpat... a ještě se s tím vytahuj.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  11:46

Oni se tady tacho někdy musejí stáčet, protože tu jsou moc blbí lidé. Měl jsem fáčko, se 180 tis. Já to auto znal, pravidelná údržba, solidní zacházení. Ještě ve 230 tis. km nežralo oleje o moc víc, než zánovní (překročení normy nehrozilo ani v nejmenším) - všechno v pohodě, STK jakbysmet. Jednou jsem ho půjčil kámošovi, a on se až po chvíli zděsil, kolik to má najeto - prý by to do něj vůbec neřekl.
    Pak jsem ho jel prodat, když se ten člověk podíval na tacho, zeptal se : "To jezdilo jako taxík ?" - a nabídnul mi 20 tis, prý možná ještě míň, až si to zvednou. Tak jsme v dílně trochu stočili tacho a já ho do 2 týdnů prodal za 60 tis (necelých). To auto, přes svoje km., jezdilo a vypadalo mnohem líp, než leckterý kolega se 100 tis. km - aby ne, během doby v něm vlastně původní zůstal jen blok motoru s válci + karosérie atd. - to je ta pravidelná údržba...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…