Kolik Km vydrží osobní vůz do totálního ojetí ?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

13.06.00  08:24

« Vydrz benzinaku

Nemam nasoukromo takovy kilometrovy nabeh, ale muzu tu uvest nekolik prikladu nasich sluzebaku, ve kterych jsem jezdil. Za prve tu jsou Favority r.v. 92. vsechny najeto v prumeru 220tisic. V celku dobry stav. Pak tu mame Seata Ibizu 1,6 r.v. 95. ma najeto 290tisic a musim rict, ze jede v celku dobre a rez prakticky neni. No a posledni priklad Opel Vectra 2,0 r.v. nevim ale jde o predchudce soucasne verze. Ma najeto 350tisic a jel jsem s ni, kdyz mela 330tisic a celkem pohoda..na dalnici 190km/h...ale slo o zivot, priznavam. Momentalne jsou tyhle kary ve firme na prodej. Uz maji sve za sebou.
  • 00 Reagovat !

foto

12.06.00  15:48

« Ell Bunda - Dodge

Ell Bundovi jeho Dodge vydržel i přes milion mil. Škoda, že to přetočil tak blbě, že nevyhrál Dodge Vipera.
  • 00 Reagovat !

foto

12.06.00  15:47

« Ell Bunda - Dodge

Ell Bujndovi jeho Dodge vydržel i přes milion mil. Škoda, že to přetočil tak blbě, že nevyhrál Dodge Vipera.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.00  21:06

« Re: peugeot diesel

Koukam,ze dobre diesly vydrzi asi nejvice.Ma nekdo podobnou zkusennost i z benzinovymi motory.Myslim 500 000Km a vice???
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.00  10:59

Jasně, je to jeden blok a ruzne zdvihy. Davalo se to i do prvnich Tranzitu. Motor nema zadny vykon, ale jet to jede furt. OHV rozvody, klasika. Historie tohoto motoru saha nekam do roku 1958, ale to uz jsem tu nekde jednou psal. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.00  08:14

Ještě k těm Peugeotům 505D: Jak jsem pročítal katalog výfuků od Bosalu, tak to P505 se dávalo asi 6 nebo 7 druhů dieselovejch motorů. Jestli si dobře vzpomínám tak od 2,1 - 2,3 - 2,5. Některý s turbem, některý bez. Nebo stejný objemy, ale s různým výkonem... Jenom jsem tím chtěl říct, že do P505 se dávali i ty Sierácký 2,3D.
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.00  08:03

« VW Passat 1.6D

Otec (1.majitel) najel 600.000 pak ho prodal. Jedenkrat odeslo tesneneni pod hlavou a totalne zkorodovala zadni kapota.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.00  03:47

« Re: VW TDI

znamej mel VW Passat 1.9 TDi z z roku 1995, najeto 350 000, stoceno na 140000 a v Schrott caru mu to sezrali!!! Ani nemrkli a to se tvarili pri prohlidce motoru desne chytre. To, ze to bylo kompletne zboreny na predek o tom radeji pomlcim...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.00  09:24

Vim, v Peugeotech 505 je 2,5 a v Sierrach 2,3. Je to ten samej motor, ale s mensim zdvihem. 2,5D z P505 se daval chvili do Scorpia. Ma jen o 2-3PS vetsi vykon. Jinak blok a vubec vsechno je stejne. Kolega generalkoval VOLVO Diesel,2,5l 6ti valec z VW LT. Pry ma najeto jen 200000 a ze kluk nevi co s tim je, ze to nejede. Po rozebrani motoru se zjistilo, ze ma za sebou dva brusy (profesionalne provedene) a tudiz ze jde na treti generalku. Odhadem 1.200.000km a po oprave jezdi zase jak z praku. Krasavec a kastle jen s jemnou korozi. PTD
  • 00 Reagovat !

foto

29.05.00  21:34

« Trocha z domova

Tak aby jste se tu nebavili jenom o zapadacich, nedavno jsem videl kamosovo Formana 91-92, najeto 450tiskm!!! bez jakykoliv generalky a stale jezdi. Sice uz jenom ten zvuk je otresnej, ale je zde videt kolik toho sice konstrukcne zastaralej a odsuzovanej motor snese.Dalsi zkusenost uz osobni-Peugeot J5 motor benzin 2l nebo 2,5 (ted nevim, kecal bych, najezdil jsem s nim pouze 5000km) na LPG najeto 480tis.km taky bez GO a stale jezdi super
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.00  12:28

« Re: VW TDI

Kamarád měl taxi Vento TDi. Najeto oficiálně než to prodal 250 tis. a jednou tolik bokem. Prodal v dobrém stavu.
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.00  23:31

« VW TDI

Lidi a co TDicka od VW.Ma nekdo uz tolik najeto,aby mohl hodnotit zivotnost??
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.00  13:14

« Re: 1,8 TD

Ja jsem slysel o tomhle "motoru" 1.8TD:
    - Spatne chlazeni 4.valce - vyrobni vada, praskaji pak hlavy
    - Po 100 000km se maji generalkovat loziska na klice, jinak to odejde
    - Odchazeji vstrikovaci trysky
    - Odbornici radi nekupovat...
    Ja osobne mam uz druhou Sierru, ted mam 2.0iDOHC a jsem zcela v pohode, jenom bezna udrzba.
    BTW: Necetl jste nekdo tu diskusi na tema Vectra 4x4 a Calibra 4x4. Tam pry kdyz se nevymeni po asi 90tkm nejaky simarink za 40tKc, tak odejde viskozni spojka nebo co to tam je. Tomu rikam vyrdz...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.00  07:55

Kamarád má Peugeot 505 diesel - motor 2,5D a při nakouknutí do motoru je fakt úplně stejnej jako v Sieřře. Najezdil jsem se s ním hodně i s vlekem do Německa a je to výbornej tahoun. Super zimní starty, kastle otřesná, ale motor jak zamlada.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.00  09:04

Dobra zprava i pro mne:-) v Sierre 2,3D je motor z Peugeota, snad 505 nebo neco takoveho. Kdyz jsem kupoval tesneni pod viko ventilu, tak mi vrazili na Peugeota a pasl jako kdyby byl od tama...PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  21:21

Potvruji Peugeot. Dodavka 2,3 D - 1 012 000 km - rezavej jak liska ale jede.
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.00  20:04

« peugeot diesel

Jedna věc, v rodině máme Peugeot 309 1.9 D. R.v 86 a má najeto 490.000 km. Řeknu vám málokdy narazíte na takovej skvělej dieslovej motor. Jede pořád stejně, žere si to do 6 l ve městě. Olej nikde neteče a podle mejch představ si myslím,že dalších 100.000 km zvládne ještě hravě. Znám hodně dieslových motorů, ale Peugeot je prostě bezkonkurenční.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.00  14:33

« 1,8 TD

Mám Sierru 1,8 TD a ta mě nechala ve štychu x-krát. Najeto 170 tis. a myslím, že po těch pěti letech (už to taky říkám víc jak pět let) se jí taky zbavím.
  • 00 Reagovat !

foto

18.05.00  10:51

« 2,3D

Tak zase jsem tady :-( Sierra 2,3D moje ma najeto k dnesnimu dni 440 000km, nejmene (13 let po 35000km/rok) . Kdyz to vemu z te spatne stranky tak motor tece kolem klikovky (olej) nejdou seridit vule ventilu protoze jsou totalne zamackany otisky zdvihatka do vahadel, tlaky dva a dva valce s rozdilem dva bary, vyveva jen aby tam byla, pumpa a termostat po vymene, spotreba oleje 1l /1500km. Auto ma nove rizeni, vsechny cepy na predni naprave, kotouce, vyfuk, prevodovku sborka rozborka 2x (nova hridel pod predlohou), pridratovany zadni naraznik (puvodni zeleza vyhnily, koroze kolem zadnich lemu kol a lemu dveri ale jinak ok. Rikam si uz asi pet let ze az klekne a necha me ve stychu, tak ji hodim z meze. Uz pet let me nenechala nikdy stat na silnici (sam jsem na ni najel 150000km) a tak to preci nevzdam. Vsichni mi sice rikaji, ze si mam konecne vzit jine auto, ale to by bylo abych jich neutahal alespon k tomu, aby me nechala ve stychu nekde na ceste. To pak bude duvod k vymene vozu. Kolegu nechala ve stychu s 670000km najetyma. Takze dalsich pet let? :-) PTD
  • 00 Reagovat !

foto

18.05.00  08:09

« Sierra 1,8td

Jen si ji kupte taky a poznáte sami, že totální ojetí se dostavuje u tohodle modelu mnohem dřívěji než u každýho jinýho diesela. Tyhle motory jsou blbý, taky jsem měl smůlu a dneska bych to řešil celý od začátku úplně jinak, ale dopadlo to takhle a už do toho nehodlám víc sypat. Když to rozprodám na díly, dostanu se snad ještě finančně do plusu, ale zprovozňovat už to nehodlám.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…