Kolik Km vydrží osobní vůz do totálního ojetí ?
« Vydrz benzinaku
Nemam nasoukromo takovy kilometrovy nabeh, ale muzu tu uvest nekolik prikladu nasich sluzebaku, ve kterych jsem jezdil. Za prve tu jsou Favority r.v. 92. vsechny najeto v prumeru 220tisic. V celku dobry stav. Pak tu mame Seata Ibizu 1,6 r.v. 95. ma najeto 290tisic a musim rict, ze jede v celku dobre a rez prakticky neni. No a posledni priklad Opel Vectra 2,0 r.v. nevim ale jde o predchudce soucasne verze. Ma najeto 350tisic a jel jsem s ni, kdyz mela 330tisic a celkem pohoda..na dalnici 190km/h...ale slo o zivot, priznavam. Momentalne jsou tyhle kary ve firme na prodej. Uz maji sve za sebou. -
« Re: peugeot diesel
Ještě k těm Peugeotům 505D: Jak jsem pročítal katalog výfuků od Bosalu, tak to P505 se dávalo asi 6 nebo 7 druhů dieselovejch motorů. Jestli si dobře vzpomínám tak od 2,1 - 2,3 - 2,5. Některý s turbem, některý bez. Nebo stejný objemy, ale s různým výkonem... Jenom jsem tím chtěl říct, že do P505 se dávali i ty Sierácký 2,3D. -
« Re: peugeot diesel
Vim, v Peugeotech 505 je 2,5 a v Sierrach 2,3. Je to ten samej motor, ale s mensim zdvihem. 2,5D z P505 se daval chvili do Scorpia. Ma jen o 2-3PS vetsi vykon. Jinak blok a vubec vsechno je stejne. Kolega generalkoval VOLVO Diesel,2,5l 6ti valec z VW LT. Pry ma najeto jen 200000 a ze kluk nevi co s tim je, ze to nejede. Po rozebrani motoru se zjistilo, ze ma za sebou dva brusy (profesionalne provedene) a tudiz ze jde na treti generalku. Odhadem 1.200.000km a po oprave jezdi zase jak z praku. Krasavec a kastle jen s jemnou korozi. PTD -
« Trocha z domova
Tak aby jste se tu nebavili jenom o zapadacich, nedavno jsem videl kamosovo Formana 91-92, najeto 450tiskm!!! bez jakykoliv generalky a stale jezdi. Sice uz jenom ten zvuk je otresnej, ale je zde videt kolik toho sice konstrukcne zastaralej a odsuzovanej motor snese.Dalsi zkusenost uz osobni-Peugeot J5 motor benzin 2l nebo 2,5 (ted nevim, kecal bych, najezdil jsem s nim pouze 5000km) na LPG najeto 480tis.km taky bez GO a stale jezdi super -
« Re: 1,8 TD
Ja jsem slysel o tomhle "motoru" 1.8TD:
- Spatne chlazeni 4.valce - vyrobni vada, praskaji pak hlavy
- Po 100 000km se maji generalkovat loziska na klice, jinak to odejde
- Odchazeji vstrikovaci trysky
- Odbornici radi nekupovat...
Ja osobne mam uz druhou Sierru, ted mam 2.0iDOHC a jsem zcela v pohode, jenom bezna udrzba.
BTW: Necetl jste nekdo tu diskusi na tema Vectra 4x4 a Calibra 4x4. Tam pry kdyz se nevymeni po asi 90tkm nejaky simarink za 40tKc, tak odejde viskozni spojka nebo co to tam je. Tomu rikam vyrdz... -
« peugeot diesel
Jedna věc, v rodině máme Peugeot 309 1.9 D. R.v 86 a má najeto 490.000 km. Řeknu vám málokdy narazíte na takovej skvělej dieslovej motor. Jede pořád stejně, žere si to do 6 l ve městě. Olej nikde neteče a podle mejch představ si myslím,že dalších 100.000 km zvládne ještě hravě. Znám hodně dieslových motorů, ale Peugeot je prostě bezkonkurenční. -
« 2,3D
Tak zase jsem tady :-( Sierra 2,3D moje ma najeto k dnesnimu dni 440 000km, nejmene (13 let po 35000km/rok) . Kdyz to vemu z te spatne stranky tak motor tece kolem klikovky (olej) nejdou seridit vule ventilu protoze jsou totalne zamackany otisky zdvihatka do vahadel, tlaky dva a dva valce s rozdilem dva bary, vyveva jen aby tam byla, pumpa a termostat po vymene, spotreba oleje 1l /1500km. Auto ma nove rizeni, vsechny cepy na predni naprave, kotouce, vyfuk, prevodovku sborka rozborka 2x (nova hridel pod predlohou), pridratovany zadni naraznik (puvodni zeleza vyhnily, koroze kolem zadnich lemu kol a lemu dveri ale jinak ok. Rikam si uz asi pet let ze az klekne a necha me ve stychu, tak ji hodim z meze. Uz pet let me nenechala nikdy stat na silnici (sam jsem na ni najel 150000km) a tak to preci nevzdam. Vsichni mi sice rikaji, ze si mam konecne vzit jine auto, ale to by bylo abych jich neutahal alespon k tomu, aby me nechala ve stychu nekde na ceste. To pak bude duvod k vymene vozu. Kolegu nechala ve stychu s 670000km najetyma. Takze dalsich pet let? :-) PTD -
« Sierra 1,8td
Jen si ji kupte taky a poznáte sami, že totální ojetí se dostavuje u tohodle modelu mnohem dřívěji než u každýho jinýho diesela. Tyhle motory jsou blbý, taky jsem měl smůlu a dneska bych to řešil celý od začátku úplně jinak, ale dopadlo to takhle a už do toho nehodlám víc sypat. Když to rozprodám na díly, dostanu se snad ještě finančně do plusu, ale zprovozňovat už to nehodlám.