Kolik Km vydrží osobní vůz do totálního ojetí ?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Kamil*
Jsem rad, ze jsi mi odpovedel. Nevim, kdo je vetsi stoural, ale bohuzel podle tveho posledniho prispevku zase jenom ty. Pokud povazujes koupi Fiatu za pomateni mysli, tak opravdu nevim, jestli ma vubec diskuse na teto urovni nejakou cenu. Prvni tvoje veta vypadala jeste docela rozumne, skoro jsem si myslel, ze jsi se zmenil, ale opet jsi si neodpustil svoji rypavost. Nikdy jsem netvrdil a tvrdit nebudu, ze Fiat je auto, s kterym udelas bez problemu treba 200.000 Na druhou stranu, za jak dlouho tohle normalni clovek najede .Pri koupi auta se ridim pouze podle sebe, nemam ve zvyku se nechat ovlivnovat okolim.Bravu mam, nevidim v tom zadny muj problem, nakonec kolik opravnene kritiky jsi slysel na Bravu? Krome toho, ze je to Fiat, a tudiz z principu spatne auto. Uved mi nejake pripady. Co se tyce inteligence, nemyslim si, ze by se dala porovnavat na zaklade vlastnictvi nejakeho auta. Spis naopak, cim mensi IQ, tim vetsi snaha koupit si neco poradnyho. Co se tyce diskuse s tebou, tak se podivej na svoje posledni vety a zamysli se nad tim, jestli spis nepises sam o sobe. -
« Kdo kolik najezdil
Když čtu (zdaleka nejen tady), kolik kdo za posledních pár let najezdil, tak si říkám, jak musíme mít bohaté lidi. 300 000 km - tím se chlubí skoro každej, i v benzíňákách. Když za posledních pár let vezmeme cenu benzínu odhadem průměrně jen 20 Kč, spotřebu 7,5 l / 100 km, tak jen za benzín takovej člověk utratil skoro půl miliónu. To je asi tak průměrnej čistej plat v této republice za 5 let ! Holt jsou lidi, co nebydlí, nežerou, nesplácejí auto a jen jezdí. :-)) Přiznám se bez mučení, že já mám naježděno jen asi 30 000 km. To je určitě míň, než většina osmnáctiletých přispěvatelů do tohoto diskusního fóra. :-))) Zvlášť mě pobavila anketa v jednom časopise mezi muži i ženami řidičkami, kde se uvádělo povolání a naježděné kilometry: studentka, 200 000 km, lékař 500 000 km, prodavačka 150 000 km, úředník magistrátu 750 000 km, ..... :-))) -
Woody:to,ze jsi majetelem Bravy je jen tvuj problem.Kazdy mame na auta jine naroky a posuzujeme je podle jinych kriterii.Nektera rozhodovani jsou odvysla od nasi inteligence a naseho vzdelani,jindy nas ovlivni okoli.Jsme lide ruznych povah a ruzneho gusta.
Nevim co by me ovlivnilo a naklonilo pri rozhodovani o koupi auta prave ke koncernu Fiat/mozna nejake docasne pomateni smyslu/,ale ty mas samozrejme pravo si vybrat a zrejme mame.
ponekud jina meritka.Nevim jakou nenavist mas na mysli.Pokud mas nejake objektivni argumenty,tak sem s nimi,jsem pripraven na danne tema diskutovat.Pokud hodlas jen nadavat a napadat,nejsi pro me odpovidajici protivnik,ale pouze hloupy stoural. -
Ja mam taky Bravu, koupil jsem si ji navzdory vsem tech chytrejm recem jako vedes ty. Kazdy auto ma svy klady a zapory, nikdy nebudes s autem absolutne spokojenej, to plati i v pripade novyho auta. Kazdemu vyhovuje neco jineho. Ale hazet hnuj na majitele Fiatu a koukat na ne jako na neco meneceho muze jenom ten, kdo ma problemy sam se sebou. Zamysli se nekdy trochu nad tim. Zajimavy, ze jsem te jeste ani v jednom prispevku nevidel chvalit svoje auto, nemluve o tom, ze by jsi ho doporucil nekomu ke koupi. Ono je strasne jednoduchy necim opovrhovat, bohuzel tve prispevky mne nepresvedcily o tom, ze autum rozumis. Spis naopak :-) Viz tvuj nazor na AAA a prekvapive zjisteni, ze klima ubira na vykonu auta. Prijde mi spravne, dat se na stranu slabsich a vyjadrit jim tak svoji podporu v predem prohranem souboji s netoleranci tobe podobnych, ktera bohuzel hranici az s nenavisti. Nikdo te nenuti, aby jsi jezdil s Fiatem, stejne tak ja si nikdy nekoupim treba Golfa. A srovnavat kvalitu podle toho, jestli delaj auto Italove nebo Turci? Je mi te lito, ale treba jsi jeste mladej a dostanes se z toho. -
« Re: Re:
Zrovna minuly tyden mely asi nemecke auta v Karvine smulu. Videl jsem nejdriv ryhu ( jako kdyz Skode 1xx L upadne za jizdy zadni kolo )dlouhou asi 30 m, mirne se zatacejici doprava a pak jsem videl v prikopu Mercedes 190 E. ktery mel o zadni naraznik oprene upadnute kolo. Bylo to na rovince silnice I. tridy bez der. To by si asi Kamil* slupnul, kdyby tam byl Fiat nebo Alfa... -
« Re: Re:
Vůbec mi to Kamile nějak nesedí, říkáš, že těch 406 tis. km najezdil sám, tzn. průměrně najezdí tvůj kámoš denně včetně svátků, sobot, nedělí cca 300 km denně. To už musí bejt hodně aktivní taxikář. Těm ty auta ovšem hořej - taky jezděj jako prasata - ať je to seat, škodovka (může se tak ještě říkat i tvé oktávce?), nebo BMW. -
« Bez nadpisu
No to Bravo na tom se 400 000 km neni az tak spatne v porovnani s testovanou Skodou Fabii, kde po 30 000 km museli menit ridici jednotku, sedacky a vsechny kotouce, nefungovala klimatizace, vymena snimaciho krouzku kontaktu u airbagu. Podobne jsou na tom i Octavie a Felicie. Mam pokracovat ? -
« Bez nadpisu
Kamil*e kolik sis na tom clanecku pridal ? To je zajimave, ja mam na Brave uz 154 000 km a mam tam porad stejny motor, spojku, brzdy, ramena. Mas pravdu, mam tam druhe desticky, termostat, napinaci a vodici kladku a dokonce treti rozvodovy remen. Ja nevim, jak to je u jinych aut, ale nejvic mne sere, ze do toho auta uz by 12 x dan olej, ktery musim kazdych 15 000 km menit. A furt do toho auta musim davat benzin, bo jak ho tam nedam, tak to auto nechce jet. -
« Re:
yaris, hlavne ze v tom mas tak jasno...ze ti staci zeme puvodu k rozhodnuti o kvalite auta. A pro FuJa, jestli tvuj kamos chtel pretacet tachometr tak to asi nebude moc ferovej chlapik, coz? Jinak nevim jak u tech digitalnich, kde info o najetych km je zrejme primo v ridici jednotce, ale jinak by ti stacilo proste tachometr vymenit za jiny z vrakace s pro tebe priznivejsim poctem km. Ale je to rozhodne pekna svinarna, ktera se ti driv nebo pozdejc vrati. -
« Fiat Brava
Tak v tom případě, že je to taková šunka,nechápu, proč se toho už dávno nezbavil! Ale stejně se mi to nezdá, co jsem z Německa natahal Fiaty, tak všechny držely bez problémů a některy měly najeto přes 200.000km. Asi taky záleží na tom, kdo auto užívá. Praskající žárovky taky asi nebudou chyba Fiatu... -
« Re:
Jo to mas zatracene pravdu.Kamos ma Fiata Bravo,nebo tak nejak.Ma ho noveho a jezdil s nim jenom on.Rok 1996.Ma v soucasne dobe najeto uz 406 000 Km.Bohuzel uz trikrat menil motor(generalka pry moc nepomohla).Spojka se mu vysypala ve 120 000,vcetne pritlacaku.Prevodovku mu menili jeste v zaruce.Kotouce meni kazdych 30 tis.km.Poloosy uz ma taky asi treti.A to nemluvim o tom,ze zarovky snad meni kazdy tyden a z toho vrzani v interieru ma celkem slusne tiky.Takovy to byval klidas.Jo ,jo kupte si Fiata a poznate zac je toho loket. -
« Felicie
Ja jsem mel Felicii Combi 1,3, na ktere jsem za 3 roky najezdil bez problemu 280000km. Motor jezdi porad dal. Samozrejme jsem se o to poradne staral a pravidelne menil olej. Pred tim jsem mel Formana 1,3, a ten mel 200000km, kdyz byl totalne bouran. Prodal jsem ho jako na soucastky a asi za pul roku se mi ozval dalsi jeho majitel, neco chtel vedet kolem auta, tak jsem mrknul na tachometr a ejhle, "poctivych" 44000km. Ale motor slapal jako hodinky.
Skouseli jste uz nekdo pretocit tachometr u Renaulta? Kamos chce prodat sveho stareho Renaulta 25 a chtel neco ubrat. A vsude se setkal s odmitnutim s tim, ze Renault to ma nejak vymykane, ze to nejde upravit. Ma tam digi tachometr. Myslim, ze to uz prodal i tak, ale kdyby to tak bylo, tak u Renaultu bychom se nemuseli bat pretoceni. -
« Re: Pretaceni tachonmetru
Máte pravdu. Pretaceni tachometru je svinstvo. Ja Mluvil jsem o tom, ze koupit ojetinu lze jen za určitých podmínek. Nejlíp je, když to auto znám. O jinou ojetinu bych ani nezavadil. Stav napr. motoru se da zjistit zmerenim kompresniho pomeru. Mel by byt patricne vysoky (techn. pruk.) a ve vsech valcich stejny (priblizne). Rikam ale, ze ja ojetinu z bazaru-ani omylem. Sami jsme se tu presvedcili, ze hodne aut vydrzi vic a pak starou sunku davat dohromady. Mam s tim slusnou zkusenost. Zdarec.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!