Kolik Km vydrží osobní vůz do totálního ojetí ?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Autokomplex-dotaz
Mýmu tátovi, který je už pěknou řádku let automechanik také prošli stovky aut a rozhodně se nepočítá za odborníka, i když se snaží shánět nejnovější informace atd. Obecně na auta má základní názor, že nelze na 100% říci, které auto je špatné a které není jen podle značky. Vždycky to záleží na majiteli, jak se k němu bude chovat a choval. Před 16 lety si moji rodiče koupili Ladu 1205, kterou měli 10 let a i potom vypadalo jako nové. Nikde nás nenechalo ve štychu a že jsme s ním jezdili každý rok na dovolenou i párkrát do ciziny (Jugoslávie, bulharsko, Maďarsko). Jen vyžadovalo pravidelnou údržbu a starost. Ano hýčkal si žigulíka, ale o tom to je. Někdo koupí takovéhoto fiata a bude s ním nadmíru spokojený, ale někdo koupí fiata, který toho hodně prožil, no a ten s tím bude mít jen problémy. Tak mě napadlo jestli ten tvůj Michal není jen odborník teoretik. -
« Autokomplex-dotaz
Vite co,nebudu se s Vami stale rozcilovat.Zeptame se odbornika,kteremu prosly rukama uz stovky aut.
Michale,jaky je tvuj nazor na Fiaty a ostatni auta italske provenience??Pokus se prosim udelat zhodnoceni v ramci cenove nejblizssi konkurence.
Dik Kamil -
« Re: To: Kamil*
No pani, citam so zaujmom vasu diskusiu a musim sa Fiatov zastat: tatko ma uz 5 rokov Cromu rocnik 93 a az na detaily v style flekovany vyfuk nic take vazne, nikdy ho nenechala v stychu stat na ceste. A nerobi na tom viac, ako beznu udrzbu. Zato frajerkin tato ma 3 rocnu Feliciu a uz ho domov dotiahli ;) -
Pokud to neni OT-64, tak si pad 2m do potoka tezkym predkem bez nasledku nedokazu predstavit .... P.S. Brava na 154 000 km:3. desticky, vymena pri 139 000 km. Tlumice se zdaji byt O.K. Zalezi na podminkach provozu. Jsou to vse spotrebni dily. Tu Bravu jsi mel jako novou ? S Hondou asi jezdis stejnym zpusobem jako s Bravou, takze to u tebe vychazi lip pro Hondu. -
S tím Fiatem opravdu to není růžové. Zkušenosti s Fiatem Brava, r.v. 96. 28tis km - tlumič v *. 35tis km výměna brzdových destiček... Pak jsem ho ztratil z dohledu.
Honda Civic r.v. 96. 70tis km - brzdove desticky stale nevymene. Havarie pád do potoka ze 2 m na přední kolo - náprava nehnutá, geometrie OK, tlumiče bez problémů. Najeto k dnešku stejně.
A k VW - to je opravdu průser. Krome TDI nic nemaji a jejich benziňáky jsou 15 let za Japoncema. Snad kastle, holt na lidi působí hlavně povrch, do podstaty nejdou. A co se týká Passatů, to jsou opravdi horor story. -
« Re: Kolik kdo najede...
tak si tu matematiku tak neber... prostě musíš věřit a nepřemejšlet! fuj! přemejšlet! Přec jsou auta, který najedou za rok i podstatně víc; je jich velmi málo, ale jsou. Vím o tomto případu: kurýrní auto dipl. pošty min. zahraničí: když jezdí trasu přes D (do Příže, Bruselu, Haagu atd.) má po roce provozu najeto i hodně, hodně přes 200 tis. km - to samozřejmě obnáší i výměnu oleje každých 10-20 dnů atd. PS: no a pak si kup pouhý jeden rok 'nové' auto! :)) -už má přes polovinu svého věku po záruce! Tomu říkám využití. Jezdí s tím skutečně profíci a samozřejmě s tím autem nejezdí jenom jeden.Takže k úvodní otázce: do totálního ojetí při veškeré pečlivé údržbě vydrží taková Omega 2,5V6 jeden rok. -
« Re: Kolik kdo najede...
Mno jo. Kamil uvadi, ze najel i 120 000 km za rok. Na vlastni oci vidim, ze tu pise nekdo, kdo ma za rok denne najeto 330 km,tzn. cca 5 h denne vcetne sobot a nedeli. Za volantem. 20 % rocniho casu stravi v aute za volantem. A neni ridic kamionu. -
« To: Kamil*
aby to spatne nevyznelo, tak ten souhlas v minulym prispevku samozrejme neni na tebe. Jinak jsem rad, ze uz jsi omezil vulgaritu, nicmene porad cekam na argumenty. Obecny fraze mne nezajimaji. Jinak pro tvoji informaci, nez jsem koupil Bravu, tak jsem mel prime informace o Fiatu 3. 2xNE (Uno,Regata),1xANO(Punto). Samozrejme, ze jsem ocekaval urcite riziko, ale zatim te bohuzel musim zklamat. -
« Re: Kamil*
naprosto s tebou souhlasim, je to porad dokola, ale dukazy nejsou zadny. Vzita predstava o spatne povesti Fiatu vznikla tim, ze se sem za poslednich 10 let navozilo pomerne dost aut z Italie. Obzvlaste zacatkem 90 let. Byly levny, takze si je mnoho lidi koupilo. Jenze problemem techto aut nebyla spatna kvalita, ale zpusob, jakym se s temi auty jezdilo, popr jak uspesne se podarilo sestavit "nove" auto z nekolika dovezenych. Italove jsou znami tim, ze auto odepisi strasne rychle a pri jejich zpusobu jizdy na znacce tak moc nezalezi. Pokud si nekdo koupil ojetyho Fiata z ciziny, tak se moc nedivim, ze se do koupe noveho moc nehrne. Pokud si pamatuji, tak pred rokem 90 tu zadna averze vuci Fiatu nebyla. Tim nechci rict, ze kvalita aut z 80 let byla dobra. Ale od Punta I je kvalita uz jinde. Ja jsem taky pred cca 5 lety byl ve skodovce. A pocet zavad na vystupni kontrole se nevesel na A4. -
"-- skrytý --" 31.07.00 16:01
« Kolik kdo najede...
Ta cisla se mi nezdaji "nijak" zvracena. 90% lidi zde ve foru NEkoupilo vuz jako novy a vuz ma najeto VIC nez "majitel" Osobne jsem vystridal 2 vozy. Skoda 100 -celkem najeto 150tis(ja osobne cca 10tis km) a Opel Astra 150t (nyni cca 20tis). Z toho vyplyva, ze mam najeto 300tis. km :o)
Tech 100 tacu muze delat tak ridic z povolani -
Cituji kamil* :,,V soucasne Evrope se radi mezi cenove stravitelna auta s obrovskou uzitnou hodnotou a odpovidajici kvalitou vozy koncernu VW jako naprosta spicka". Kdes to vyhrabal ? Myslím, že už to nějakou dobu není vůbec pravda. Zpočátku si VW vybudoval dobrou pověst o kvalitním zpracování, kvalitních motorech - zvlášť diesel a TDI, ale ten se už vyrábí stejný, nebo jen s drobnými úpravami, pěknou řádku let. Myslím, že dostatečnou odpovědí ostatních koncernů byl Common Rail (možná to není dobře napsaný, ale všichni vědí o co jde), který je technologicky vyspělejší neš diesel od VW a měli by koukat něco dělat, protože jinak usnou na vavřínech. Jeden můj známý teď nastoupil do Škodovky v MB a víte co tam říkali na úvodním školení ? Že ve srovnání s ostatními automobilkami třeba s Fiatem, tak Fiat do několika let skončí protože oni jsou nejlepší strašně chválili en jejich diesel. Chápu, že si nebudou svoje výrobky hanět, ale zase se nemá tak moc přehánět. Ono uhlídat pár továren to není problém, ale zkuste uhlídat takový kolos jako je VW a jejich továrny, aby měli stejnou kvalitu atd. ? Slyším od lidí kteří tam pracují co se tam děje a co občas projde i kontrolami a můžu říct, že to je někdy zážitek. Škodovka např. dopředu věděla, že první motor Fabie 1.4 bude slabý konstrukčně zastaralý a přesto ho použila. To je normální ? No nevim nevim. A co třeba Octavie s 1.6 55kW ? Vždyť skoro takový výkon má 1.3 ve Felicii !!! Spíš mi to připadá, že VW sem dává to co jinde neprodají a to se mě osobně moc nelíbí. A argumenty typu, že když si koupím české auto, tak tím přispívám na daně v čechách jsou také nesmysl, protože VW ty peníze nebude danit tady v čechách s ohledem na vysoké daně. -
« Kamil*
Zase ty tvoje obecne fraze, porad dokola. Jake pro sve hodnoceni Fiatu pouzivas argumenty ? Ty sis asi taky koupil Skodu, kvuli tomu, ze tvuj tchan si ji peclive udrzuje a vydrzela mu uz 20 let. Jaky "obecny nazor na Fiaty je dostatecne znamy" ? Je to jen tvuj a dalsich lidi subjektivni pocit z aut jako vraku z ciziny. S nicim nesouvisejici s hodnocenim novych Fiatu. Kdyz takhle hodnotis auta podle obecneho nazoru dostatecne znamenho, proc sis koupil zrovna Skodu, kdyz byla v minulosti tak poruchova ? Nebo je snad obecne znamy nazor na Skodu jiny ? Skode se to podarilo zmenit v posledni dobe a Fiatu se to dari novymi modely. Bohuzel par tisicu lidi spokojenych s novymi Fiaty tezko je porad malo na zmenu zakoreneho dogma. Ohanis se nasledujicim:"vysledky motoristickych testu a zkusennosti jejich majitelu toto jen potvrzuji".
Ukaz mi takovy test a ukaz mi zkusenosti majitele novych Fiatu. Ja ti na oplatku ukazu zkusenosti majitelu se novou Skodou i se starou. Je jich tady vice nez dost. Nikdy jsi v Brave,Maree nesedel, ale furt budes tocit tu svou, i kdyz nemas v ruce jediny objektivni argument. -
« Re: Kdo kolik najezdil
Ostrava - Znojmo: dejme tomu 250 km, jedeš to 50x, to je 12 500 km, kdyby i nazpátek, to je 25 000 km, 3x Insbruck a zpět 1000 km, to je 28 000 km za rok. Popojíždění 7 000 km, to je 35 000 km. Do 100 000 km ještě nějakých 65 000 km chybí. :-)
To prostě nevychází ! 100 000 km ročně je 278 km denně včetně svátků ! To jsou nejméně 4 hodiny každej (!!!!) den v autě, často i mnohem víc ! To beru u lidí, kteří se tím živí, ale že by to někdo absolvoval vedle svého jiného zaměření a zaměstnání ? To by musel úplně zblbnout a nemít vůbec na nic v životě čas, třeba na to studium !!! -
Nikdy se pri rozhodovani neridime jen podle sebe,vzdy nas ovlivni okoli a zkusennosti.Mozna jsi nekdy jel s clovekem typu mfilipa ci wolfa,ktery je Fiaty unesen a jednoduse jsi se nechal ovlivnit.Obecny nazor na Fiaty je dostatecne znamy a neni treby uvadet argumenty toto dokazujici.Nicmene pokud jsi prectes moje stare prispevky mozna pochopis,pokud bych Ti zde mel vse znova opisovat,abych te presvedcil byl bych tu asi tyden.V soucasne Evrope se radi mezi cenove stravitelna auta s obrovskou uzitnou hodnotou a odpovidajici kvalitou vozy koncernu VW jako naprosta spicka.Osobne jsem hrdy,ze Skoda auto je soucasti tohoto koncernu a take velmi dobra kvalita skodovek o tom vypovida.Fiat je bohuzel pro tebe na zcela opacnem konci kvalitativniho hodnoceni a vysledky motoristickych testu a zkusennosti jejich majitelu toto jen potvrzuji.