Kolik Km vydrží osobní vůz do totálního ojetí ?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

05.06.02  01:02

« Re: Obnovte téma

Ne,ne...prosim bez kolizí.Vsazim na mercedes atm. diesly,osmdesata leta...cca 1 mil km do generalky.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  10:33

Počítá se za totální ojetí i kolize?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  10:33

Moje? Něco mezi 5 - 500.000km... ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.02  10:26

Vážně myslíš, že to stojí za to, obnovit tohle téma? Já to právě přečet celý od začátku, a přijde mi, že jediných rozumných pár příspěvků je tam od Zadka524 hned na začátku, někdy před dvěma lety...
  • 00 Reagovat !

foto

04.06.02  09:54

« Obnovte téma

Obnovte téma, stojí myslím za to.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  07:58

« Re: Autokomplexi ad 142)

Ja si nelamu hlavu kam mne radis, i kdyz bych byl rad, aby to byl u kazdeho alespon prumer, ale to je prave ta relativita. Proc jsi v MC ? Urcite proto, ze toho hodne vis a chces to predavat dal, chces radit, bavi te to. Neposlednim duvodem mozna bude i ziskani potencialnich zakazniku a vubec tvoje ucast v MC je takova reklama pro Autokomplex. Mit Skodu, stoji mi za to zajet do Brna. Ja jsem v MC, protoze za 4 roky na Formanu jsem na nem taky udelal spoustu malickosti a muzu mozna i poradit, pro zkusenosti s Bravou, ale az po koupi a prave mne prekvapila averze proti Fiatu. Mne nevadi kdyz nekdo rekne, na Brave odchazeji treba vyfuky, ale kdyz nekdo rekne "Fiat bych si nikdy nekoupil, italske auta jsou nejvetsi srace", tak se nato nemuzu povznest. Samozrejme, ze se casem otupi i ostry brit. Kdyz nekdo rekne neco podobneho o Skode, podobne jako ja reaguji zase ladao, fija, RSD, .... Je mi sumafuk jestli jezdi kamil* 220, ale odepisuji na vse, co se mi zda, ze se mne tyka, proto ad 142).
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  00:00

« Nazdar brano

Cau brano - lepsie si kupit gt3000, ze? Ta aj ked ledva ide (pripadne dietne stoji), tak aj tak sa vsetky susky obzeraju a neskryte vlhnu :-)
    A mozes si kupit akehokolvek Golfa ci inu trapnu v obrovskych seriach vyrabanu cicinu a tento efekt ani zdaleka nedosiahnes.....
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  22:31

hele mfilipe, ty seš ve své podstatě taková dobrá duše, že? Podle mě všechno bereš hrozně vážně, zodpovědně a zbytečně moc si všechno připouštíš.
    Zkus se trochu povznést a nelámat si hlavu kam tě řadím, co si kdo myslí o Fiatu a o VW, jestli Kamil jel 220 nebo ne, jestli se na tebe někdo zlobí nebo ne, atd.. Vždyť je to stejně úplně jedno, protože všechno je relativní. Vždycky si řekni:"ROBOTA ŇA VELMI BAVI, BO SU TAM SAM A MAM KLID".
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  11:47

dobrá odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  10:18

co já vím?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  09:24

« Danulo ad 140

Jakou cenu roku ? Nezaujatost proti Puntu vypada jinak, nez pises ve 138. S tim TOIOTA ses pekne preklepnul, to by se ti u vlastni znacky nemelo stavat.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  09:17

« Autokomplexi ad 142)

Zapadam ti do teto kategorie ?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.00  00:00

« Re: No - porovnáme-li nové

U Fabie to ještě ujde - ale u Felicie si dovlím tipnout, že už po nějakejch sedmi letech bude daleko pod cenou sedmiletého Yarise. Felicie na tom bude tou dobou asi tak jako dnes Favoš - bude to rezatej a bezcennej šunt.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.00  08:55

Rozdíl mezi cenama ojetých aut za 10 let bude přesně jak uvedl Hafik zanedbatelný a bude hodně zálěžet na stavu daného vozu. A jestli bude o 10 nebo 20 tis dražší? Kde bude hodnota koruny (inflace atd.), co si kdo pomůže? Rozhodující bude cena po cca 5ti letech. Co se týče Fabie versus Yaris, tak si myslím, že japonci jdou s cenou rychleji dolů než ostatní výrobci, ale neznamená to že na tom Fabie bude jako české auto vyrobené ve stotisících (podobně jako Felda) lépe. Prostě jich na trhu bude za chvíli ojetých tisíce a po vyřazení Feldy z výroby pujde její cena do kopru. Kdo si myslí, že se její cena bude odvíjet od vývoje cen VW bude zklamán, Fabie totiž není a nikdy nebude již uvedený a zpopularizovaný Golf nebo Polo. Maximálně budou vybočovat z řady motory TDi.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  07:57

Myslím si, že přemýšlet o tom jakou bude mít moje nové auto cenu po 10 letech je úplně mimo mísu, protože po 10 letech provozu mají auta stejné třídy povětšinou podobnou cenu - tak nízkou že je to fuk. U auta po 10 letech provozu asi rozhoduje určitě víc to, jak s ním majitel zacházel, kolik má najeto, pravidelná údržba apod. Postupná ztráta hodnoty - tuto veličinu bych bral vážně tak do 5 let stáří auta, hlavně v prvních 2 letech auto ztrácí hodně na hodnotě (viz amortizační tabulky pojišťoven). Za 10 let si prostě musím našetřit na nové, jestli se mi to nepovede, tak mě prodej 10leté ojetiny nevytrhne.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  00:00

to fija: uz mi to neda, musim reagovat na kecy okolo zosatkovej hodnoty auta - povedz mi preco bude mat fabia/vw/akekolvek nemecke auto 2x vacsiu zostatkovu hodnotu? ===> pretoze sme (v cechach to je este markatnejsie ako v SK, chvalabohu) na skurvene zdegenerovanom trhu kde si kazdy mysli co je nemecke je predsa dobre a kvalitne, pricom to vobec _nie_je_ pravda, ked si dnes chces kupit golfa III tak bud ukradnuteho alebo s _velmi_ premrstenou cenou. preco? pretoze vsetci ako psychicky chori ludia bazia po golfe, akomkolvek golfe, je to pre nich nieco ako modla, tuzba ktoru si treba splnit a vobec nerozmyslaju, pritom to je _normalne_ hnusne vyzerajuce auto nizsej/nizsej strednej triedy s normalnymi vlastnostami ake maju mnohe ine auta (mnohokedy ovela lepsie), ale to ich nezaujima, my chceme proste golf a basta... a od toho sa odvija aj cena - premrsteny dopyt = vysoka cena, takze zostatkova hodnota vobec nie je o vlastnostiach auta, ale o demencii vacsiny naroda !

i ked beriem, ze z ciste pragmatickeho hladiska ako kupcu ta to vobec nemusi zaujimat ;))

• « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  00:00

OK Greggie. Ja myslim, ze ty mezi "psychicky chore" nepatris a Golfa III by sis nekoupil ani omylem :-))) V takovem pripade ti blahopreji ke stesti a usetrenym penezum, ktere nevydas za jine auto stejne uzitne hodnoty, ale nepomerne vyhodnejsi ceny. Musim ovsem pripomenout, ze "nenormalni" znamena "vymykajici se z normalu", potazmo tedy jsi "nenormalni" ty - protoze norma neznamena nic ve smyslu "spravny", ale naopak ve smyslu "vetsinovy". To jen jako fakticka poznamka - a tvuj nazor se ti nesnazim vyvratit. Ale stale si stojim za mnou predestrenou cenou Fabie a Yarise po 10ti letech.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.00  22:55

Jojo, kdyz jsme u toho ku...ho rozdilu po 10ti letech - jak na tom bude 10tiletej Yaris a 10tileta Fabia s cenou ? Ja bych si tipnul, ze Yaris bude 2x levnejsi...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.00  21:11

No to zase neříkej na stejnej - úrovni úplně zase nejsou. Například hodně výrobců už používá celopozink což je naopak pro jiné výrobce neznámá věc, i jiné rozdíly tu jsou, někdo má tradiční kvalitu jinej tradiční nekvalitu. Ale máš pravdu, lidi šetřej a kupujou podle ceny - ovšem to se jim po čase nemusí vyplatit. Po takovejch pěti až deseti letech je v těch autech už kurevskej rozdíl.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.00  10:49

No, ale hodně lidí to tak dělá, protože si říká: auto jako auto, dneska jsou všechny na stejné úrovni a každá koruna je dobrá. Paradoxní je, že tito lidé ani nemají možnost srovnat, jezdí v tom vlastním a ostatní auta neznají a názor na ně si vytvoří dedukcí podle sympatií. Proč si myslýš, že se vyrábí tolik a kolikrát hodně divných aut? Protože je na ně odbyt, protože jsou lidé, kteří je ze svých "rozumových" důvodů jistě a rádi koupí.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…