Kolik Km vydrží osobní vůz do totálního ojetí ?
« Auto do 150 000 Kč!!
Mohl by mi někdo poradit, jaké auto koupit do 150000Kč. Asi tak 5-6let staré, takže asi r.v. 1997 nebo 1998. Potřebuji s ním tak týdně ujet asi tak 15km každý den+100-200 o víkendu=týdně asi 150 až 300km. Nejlíp abych to nemusel pořád opravovat. Rozmýšlel jsem nad fordem escortem,např.1,6 16V, nebo nad felicií-ale ta se mi nelíbí, nebo nad hyundai accentem-třeba 1,4 12V apod nebo nad peugeotem (ale autum nerozumím, a do bazaru se mi jít nechce, aby mě neoškubali a u prodejce peugeotu jsem nasel jen nejlevnejšího za 190000kc). Za auto chci dát tak 175000, ale počítám s tím, že ojetiny se lidi zbavujou, jak s ní začnou potíže, takže 25000 si nechávám na opravy. 5 dní v týdnu budu s autem jezdit v SRN, takže to nemůže být ani kradený nebo bouračka dovežená z německa. předem vám děkuju za rady,
« Re: slušňáci
to eric_singer: ale já mám taky prakticky stále ruku na řadící páce, skoro vždy brzdím motorem a teprve tehdy když už to nejde jinak tak holt tu brzdu sešlápnu. Je to prostě můj styl jízdy, vyhovuje mi. Taky používám redukci, takže těch kvaltů je tam 10. Někdo by se z toho zbláznil, ale já jsem ve svém živlu. Možná, že od toho se odvíjí i oněch 75 tis. -
« http://mujweb.atlas.cz/www/dalinb/ojetiny.htm
Na této stránce sice není soupis totálních ojetin, ale dobrý přehled o tom jaké nejčastější závady různé značky a modely provází.
Je zde pak i popis formou recenze a též případné přednosti - celkem zajímavé.
I tato stránka vypovídá o tom, že stav tachometru je důležitý údaj, protože některé typické závady, které různá auta notoricky provází se projevují právě po ujetí určitého počtu km.