Opel - servisy
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
« C20XE - OBROVSKÝ únik oleje .. Co s tím?
Ahoj všichni, prosím vás o radu. Mám na Calibře komplet přetěsněný motor (C20XE), tzn. pod víkem ventilů, okolo rozdělovače, vaček, klikovky a pod vanou a přesto mi z něj olej přímo "chčije". Za 14 dní jsem musel dolévat 1l oleje, což v případě syntetiky Castrol 5W-40 obnáší skoro 400Kč. Navíc všude za sebou zanechávám olejové skvrny, kape to opravdu brutálně. Nejvíc to teče někde u zadní pravé části motoru (pro vaši orientaci v těch místech, kde je např. alternátor a kape mi to na horké výfukové potrubí, výsledkem čehož je neuvěřitelný smrad spáleného oleje a kouř linoucí se zpod stojícího vozidla. Motor má najeto 141000 a po stránce výkonnostní by mu mohly mnohé jiné závidět. Kámoš říkal něco o tom, že by mohla být někda prasklina na bloku motoru?? Nevím. Prosím vás o radu. Děkuji. -
« Re: Seřizování času podle RDS???
Už mi to funguje, byl jsem dneska u Srby (na druhý, resp. třetí pokus) a ve finále se jim to povedlo, je třeba naprogramovat jako kód země displeje Německo, pak to začlo fungovat. Pokud se tam dá Česko, tak to nefunguje, nikdo od Opelu asi nepočítal s tím, že tady něco takovýho na RDS funguje. Teď zbývá jenom otestovat, jak moc to české vysílače využívají a jak přesně jim ty hodiny fungují. Docela by mně zajímalo, jak často se to na tom rádiu seřizuje, jestli pořád, jednou za den, resp. jak je to u vysílače RDS. Podle mně ten čas se čte onilne, ale jistý si nejsem. Zdravím Radek -
« Re: Seřizování času podle RDS???
Tak jsem byl dneska v Autotepas Řepy, tam mně odbyli, cvakali to podle návodu jako já, a neúspěšně, když jsem jim říkal, že to asi má být něco v řídící jednotce, tak mně říkali, že ne, že tam to určitě není. Tak jsem se na ně vybod a jel jsem domů, pak jsem volal rovnou do centrály Opelu a do Českých radiokomunikací, tam mi řekli, že se ten signál o času v Čechách určitě vysílá, a že to, aby to fungovalo se dosáhne tím, že se v řídící jednotce pro rádio nastaví kód země Německo, pak by to prý mělo fungovat. Takže se chystám podruhé atakovat Srbu, dám vědět, jak to dopadlo. Zdravím Radek -
« Re: Seřizování času podle RDS???
No to se zase ukazal nejakej machr z Blaupunktu.
Jiste ze je opravujou. Opel radio neexistuje.
Jsou to porad dokola ty samy firmy: Blaupunkt, Philips, Grundig, Delco electronoc, VDO, Siemens.
Napr. ja mam ve Vectre 700ku Philips a zezadu je
priplacnutej mobil Siemens. Opel tyto vadna radia
posila na opravu prave temto znackovym servisum.
Ale opravdu bud vklidu, me se tam ten maly symbolek vpravo vedle casu opravdu objevi. Letni/zimni cas to nikdy neprehodi. -
« Re: Seřizování času podle RDS???
Mně by to taky nějak moc nevadilo, kdyby mně šly přesně, ale ony udělají klidně 5 minut za měsíc, což se mi zdá trochu moc. Jak je to rádio a hodiny vedle sebe, a když hlásej časové znamení, a hodiny ukazujou něco jiného, než hlásí rádio, to mně trochu ... A mimo Česko Vám to funguje dobře? Jo, volal jsem do Blaupunkt ČR a moc jsem se toho nedozvěděl, prý to možná opravdu nefunguje, že to je spíš rádio Opel když to má displej mimo, atd... Zdravím Radek -
"-- skrytý --" 21.10.02 12:21
« Re: Seřizování času podle RDS???
Mne to u Astry, radio CAR 400, taky nejde, ackoliv podle navodu by to jit melo. Jenze ty hodiny jsou prekvapive presny, od prestelovani v breznu na letni cas se mi neodchylily ani o minutu. Takze jde vlastne jen o to 2x rocne zmenit letni/zimni ... -
« Re: Seřizování času podle RDS???
Já do toho nechci nějak extrémně šťourat, ale v návodu na auto píšou, že to má fungovat, je tam i na to návod, a v návodu na rádio píšou taky, že to to rádio umí, a že se to má nastavit podle návodu na auto. Jenže když to cvakám podle návodu na auto, tak to mrcha nefunguje. Asi je to problém toho, že to jsou jenom přeložený návody, a nikdo to Čechách nezkoušel, u Srby mi říkali, že to prý v Německu funguje, nevím, nevím... Možná ještě budu atakovat Blaupunkt, uvidím, jak se mi bude chtít. Zdravím Radek -
« Re: Seřizování času podle RDS???
Jo jeste tolik, ja tuto funkci ve Vectre na radiotelefonu CCRT 700 od Philipse mam.
Ale stejne moc presne nejdou. A zmena casu letni/zimni neprobehla ani v byvalym sluzebaku
kde byl Car 800. Takze nebud smutny, i kdyby to fungovalo, stejne to nefunguje. -
K serizovani casu tolik:
Radio 2003 (kazetak + rado + oddeleny display), ma RDS ale nema funkci serizovani casu. Je to vpodstate softova zalezitost. Aby to fungovalo musi byt radi naladeno na frekvenci, ktera to podporuje, napr. CRo 1. Pak se rozsviti na displeji malicky symolek hodin a az pak se necha tato funkce bud spustit nebo vypnout. Jak rikam, 2003 tuto funkci nema. Napr Radia v astrach Car 400 ji nemaji a drive na tech samych radiich tato fce. byla, napr. Vectra, Omega. Na radiich Car 600 je na 100%. To by spis stalo zato zeptat se p opravne na radia. Tusim ze 2003 je Blaupunkt. Ty maji servis za Discolandem Sylvia. Tam ti poradi jestli se tato fce. necha dodatecne aktivovat.
Techem u Opel servisu to asi nepujde. -
« Seřizování času podle RDS???
Mám první dva zážitky ze záručních "oprav" mojí Agilky: měl jsem občas problém zařadit zpátečku a občas šla trojku trochu přes větší odpor, než se mi zdálo normální, tak jsem se rozhodl to dát před zimou do pořádku. Byl jsem nejdřív toto úterý v Autovars, na seznam závad jsem přidal ještě to, že mi to bere víc oleje, než jsem myslel, že je normální, a to, že mi nejde na rádiu Opel Car 2003 nastavit automatické seřizování času podle RDS. Dal jsem to tam ráno, večer to bylo hotový, slušní celkem byli, řazení seřídli, olej prý nikde neutíká a napsali, že seřizování času nejde, protože rádio prý nemá RDS, což mně bylo divný, řekl jsem jim, že podle mně to rádio má, ale nijak jsem se nehádal, neměl jsem na to náladu. Při jízdě domů jsem to řazení otestoval, nějak moc se mi to nezdálo, že by se to moc zlepšilo, navíc jsem na semaforu jednou musel dávat jedničku až napodruhé, což se mi předtím nikdy nestalo. Tak jsem se objednal na dnešek k Srbovi na Ořech, ti mi to udělali na počkání do cca hodiny, řazení se mi zdá být lepší, prý i něco dělali se spojkou, a dolili mně i zadarmo cca půl litru oleje. S tím rádiem a seřízováním času mi řekli, že tato funkce prý v Česku nefunguje, je to pravda? Jde Vám to někomu? Takže závěrem hodnocení Autovars-Srba vypadá tak, že se mi zdáli být u Srby asi lepší, nevím, jak moc je náročný to řazení seřídit, a co je na tom potřeba všechno dělat, třeba to oba udělali dobře a já si vymýšlím, ale s tím olejem to člověka potěší, že mu ho aspoň dolejou. Zdravím Radek -
"-- skrytý --" 09.09.02 17:21
« Maly sikovny servis ???
Ahoj lidi, hledam dobrej malej sikovnej servis na novejsi Oply. Proste nejakyho fachmana. Mam Astru G a uz po zaruce. Zatim hledam jen preventivne. Zajima me: Praha, Stredni Cechy nebo Vychodni Cechy + dejme tomu jeste okresy SU, ZR, BK, BO, BM. -
« Re: KOLIN
Ahoj, osobně nemám nerv dát Calibru do Autoprimu v Hradci - odkud pocházím. To bych asi vykrvácel. Dávám auto do Autoservisu Neugebauer v HK Plotištích. Dělá velmi dobře a cena za hodinu je tuším 220Kč, což je 1/2 Opelu. Lidi u něho nechávají i Passaty apod. Spokojen, až na drobnosti (neřekl mi zvýšení ceny ze 6tis na 8tis, ale dobrý). -
« Re: AutoPrim
Máte pravdu. Na AutoPrim Pardubice je už mnoho negativní kritiky (i když jsem kdysi byl jejich zákazník, byl jsem celkem spokojen - ovšem to tam byli jiní lidé, jak příjímací technici, tak vedoucí servisu, tak též mechanici).
Můj šéf už zašel tak daleko, že na poslední opravu jel do servisu Auto Dobrovolný ve Velkém Meziříčí, kteří si lidé velmi chválí. Byl velmi spokojen. -
« Re: AutoPrim
Dobrý den,
žel máte pravdu (dle mých zkušeností s AutoPrim Pardubice a Kolín). Zkusil jsem poptat ceny tlumičů, katalyzátoru atd. v Praze a rozdíl jen v materiálu (4 tlumiče + kat.) byl cca 7.000 CZK!
O ceně za práci a kvalitu odvedeného ani nemluvím. Připevnění uvolněného plechu kusem vázacího drátu? Děkuji, již ne! Dále nejsou schopni zjistit, zda-li katalyzátor funguje či ne (nicméně za připojení na diagnostiku tuším 1.500 CZK); neexistuje, aby příjem vozu v sjednaném termínu proběhl dříve než za 3/4 hodiny (protože se tam nudí hromada lidí, ale jen jeden člověk zařizuje servis a o tom, že by snad předali auto umyté či vyluxované nikdy neslyšeli. Apropós, co znamená položka Přistavení vozu za bratru 75 CZK? (auto jsem přivezl až k dílně a tam jsem si ho i vyzvedl. A že by mě někdo nabídl odvoz třeba do práce? Dovolte mi se pousmát.)
Výsledek? SBOHEM AUTOPRIME! Radši budu jezdit do Prahy či jinám, ale Vám už nedám vydělat ani korunu!