Opel - servisy
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« KOLIN
Hezky den Vam vsem,
neznate prosim nejaky dobry servis (spise neznackovy) v okoli Kolina? Primo v Koline (Pardubice, Hradci Kralove) je AutoPrim, ale po nekolika navstevach a urcitem podezreni na neseriozni chovani velmi vaham, zda si tam jeste dam auto.
Diky moc za Vase tipy. E. -
« Re: Servisy a prodejci Opelu v Praze? Ceny? Solidnost? Kvali
Pokud neni mechanik upne grogy po nocnim tahu, tak na klasicky garancce neni co zkazit. Ve 30tis se na vic meni snad jen pylovej filtr, pripadne vzduchovej a u starsich typu svicky (ted je to 60-120tis). Jinak vizualni kontrola spodku a motoru, doplneni kapalin, kontrola vuli, olej- vymena a pripadne promazani zamku. O kontrolu geometrie a tlumicu si zakaznik musi rict navic. Ve slusnym servisu ti to umejou a vyluxujou zadarmo. Ostatni ti vratej tak jak jsi to pristavil. Nezalezi na tom kde, ale kdo to bude delat. Ucen, machr, nasranej, dobre naladenej - to nikdo nikdy predem nevi. -
Taky bych rad vedel, jestli se lisi ceny (a kvalita) garancek? Ted pujdu se svou Astrou na garancku po 30.tisicich a premyslím kam. Tak zkuste poradit. A ja se zase podelim o zkusenosti jak to dopadlo. Jinak uvazoval jsem o Tepasu v Brandyse, ale par lidi mi reklo, ze pry tepas nema dobry zvuk. Ze tam komusi ukradli Corsu, v Kladne se pred nejakou dobou strilelo, problemy pri predani ojetyho auta (jen jeden klic a pak ukradene auto asi po trech tydnech). Nechci na nikoho kydat hnuj, jak jsem koupil tak prodavam. Mozna to neni uplna pravda. Uvidime. -
« Re: Servisy
Docela by mě zajimalo, co na tom Tepasu v Brandýsu vidíš. Jel jsem nedávno kolem, tak jsem se zastavil podívat na na jetá auta. To co jsem viděl mě udivilo. V nabídce celkem asi pět aut, Zafira tuším na 699.000, která měla dost viditelně odřenej a promáčklej přední nárazník, další auta asi 2 Vectry za 600.tisíc. Ty samý vectry jsem našel u Steigra za 500 tisíc. Tak tomu říkáš přístup?? Nezdá se ti, že rozdíl 100.000 Kč je přeci jenom dost silný kafe?? V novinách jsem četl statistiku, že marže na ojetá auta je kolem 8 procent, takže při mým selským rozumu mi vychází, že u Steigra na autě vydělaj cca 40 tisíc, tak kolik na tom vydělá Tepas? Mě vychází docela slušnej ranec, když oba dva kupujouza stejný ceny. Doufám, že svým příspěvkem jsem přispěl do diskuze. Hogw -
Po dlouhém hledání Oplu jsem se rozhodl koupit si auto u Auto-Staiger. Rozhodující pro mě byl fakt, že dané auto jsem zakoupil cca o 30.000 Kč levněji, než nabízeli Autovars a Autotepas. U Autotepasu jsem si na internetu vybral Astru 1.4 16V, najeto 35.000 km a když jsem tam dorazil, tak tam měli par aut a na internetu jich nabízejí kolem 100. To mě docela dopálilo. U Staigeru jich maj opravdu kolem 100 na place. Dostal jsem od nich záruku 1 rok. Čím mě dostali bylo, že mi ukázali celou historii vozu, kde bylo servisovaný, co se na autě dělalo, když jsem chtěl jako laik mechanika, tak mi ho dali k dispozici. Zatím jsem neujel potřebný počet kilometrů, abych jel na servis, tak uvidím, ale snaad to bude dobrý jako samotná koupě. Jestli máte někdo zkušenosti se servisem u Staigeru, tak je sdělte, docela bych to uvítal. -
Srbu jsem zatim nezkousel, protoze je hrozne daleko. Fakturu zatim od Staigera zadnou nemam, ale prej rozepisujou kazdy dil a pracovni polozku a da se to srovnat s cenikem od tovarny. Tu 3 letou zaruku maji nejmin jeden rok na vsechny typy novych aut a myslim ze i na ojety auta nebo neco podobnyho. Muj kamarad dostal tu zaruku na Astru uz pred rokem a neco a kdyz se mu vysypalo po normalni zaruce neco z elektriky tak mu to v pohode zapaltili, protoze to neplati ze sveho, ale z nejake nemecke pojistovny. Kdyz ja jsem vybiral tu svou Corsu, tak ostatni dealeri Opelu to nemeli vubec, nebo to nebylo v cene auta nebo si to delali sami sobe na to jsem se bal, ze budou delat problemy s proplacenim. To jak psal Radek 1, ze Autovars ma 1% z ceny vozu, to se mi zda drahe. Dejte vedet, jak to funguje u Autovarsu a Srbu. -
« 3-letá záruka v Praze
Já mám osobní zkušenost s vyjednáváním 3-leté záruky v Opel prodejnách v Praze. Zatlačil jsem na všechny distributory s tím, že chci 3-roky záruku, protože jí dává Staiger, a uspěl jsem u dvou dalších - Autotepas a Autovars. Liší se podmínky záruk u těch tří, všichni si podmínili záruku tím, že záruční servis bude u nich, lišili se v poplatcích, Staiger chtěl cca 1500Kč po 1. a 2. roce s tím, že nějak k tomu vysříká dutiny, Autovars chtěl po 1. a 2. roce zaplatit 1% kupní ceny a Autotepas nechtěl nic. Nakonec jsem auto koupil v Autovars, kde mně nabídli věci navíc zdarma jako rádio a zámek řazení, což se mi zdálo být slušné. Jednalo se o Opel Agila za cca 270t Kč, má přijít na přelomu července a srpna, o dalších zkušenostech s ním a Autovars Vás budu informovat. Zdravím Radek -
"-- skrytý --" 03.07.02 09:55
Corado, zkousel jsi Opel Srba? Taky praci uvadeji v bodech a faktura je dost podrobna. Po garancce v 60.000 km byl rozpis prace a matrose na 3 papiry A4 ... Ale tu 3letou zaruku teda bohuzel nemaj. Odkdy ji ma Staiger? Je to defaultne pro vsechny auta? -
Kupoval jsem Opel Corsa asi předm půl rokem a hodně jsem servisy porovnával. Steiger má 3-letou záruku pojištěnou někde v Německu a nevyplácí opravy ze svého. Taky byli jediní, kteří počítají práci ne v hodinách, ale v bodech, a jsou jediní kde se dá pořádně zkontrolovat zpětně faktura servisu. To v ostatních pražských servisech nešlo.
-
« Auto Prim Hradec Kralove
Mohu rici jen jedno: Banda diletantu a neschopnych idiotu. To se tyka vsech jejich pobocek (Rychnov nad Kneznou, Pardubice, Hradec Kralove) s dalsima pobockama zkusenost nemam. Pr. vymena tesneni pod vanou motoru za 3300,- a olej doslova chcije. Tatinek mel auto na prohlidce (pred ni si osobne menil olej a svicky a filtry). Bohuzel az doma zjistil ze tam ma pouzite svicky a kazdou jinou!!! Zlodeji ce se cen ND tyce... proste skoda slov. -
« Re: Servisy
Tak nevim, ja si koupil u Staigera ojetou Vectru pred rokem (5 let stara, najeto cca 100 000 km). Jeste pred prodejem vymenili rozvody. Myslel jsem, ze do oprav dam aspon 15 tisic, dal jsem 3,5, letos technicka a vymena termostatu za 5. Za rok jsem udelal 15 tisic km a staci lit jen benzin a jede a jede. -
« Re: Autovars?
Koupil jsem jetou Tigru, ktera byla servisovana v Autovarsu. Vsechny zaznamy v servisni knizce byly OK. Podle toho ve 120.000 vymenili rozvodovy remen, ale mne ve 150.000 prasknul (skoda za 15.000 u soukromnika). Ten rozvodak vypadal, jako by mel najeto minimalne 100.000. Takze bacha na ne. -
« Servisy
Zdravim vsechny oplaky. Mam uz treti vectru a servisu v Praze uz jsem par poznal. Nechci hodnotit, jetli Autotepas, nebo Staiger. Jde vetsinou o konkretni pobocku. Kazdopadne vam ale radim, zdaleka se vyhnete Opel Staiger na Cernokostelecke. A obecne ve Staigeru nekupujte jeta auta - jejich zaruka oproti zaruce od Autotepas (Brandys nad Labem) je jako Skoda 120 proti Vectre. A jejich servis je nejvetsi diletantismus, co jsem kdy zazil. Na co mi na moji 2.5 V6 sahli, to posr... Jestli tedy muzu radit, vynikajici pristup jsem nasel v Brandyse v Autotepasu a potom take na Chodove v Opel AGT. -
"-- skrytý --" 13.06.02 16:16
« Opel servisy v Praze
Ja mam Astru od Opel Srba v Reporyjich. Po roce mam 62.000 km a ted mi prave skoncila zaruka. Servisovane bylo celou dobu u nich. Mel jsem 2 garancni prohlidky, 2x nefunkcni tempomat, 1x odesla spojka kompresoru klimatizace a ted nejnoveji cidlo ptaveho bocniho airbagu. Zadny spatny zkusenosti s nima nemam. Vsechny uvedene zavady v garanci opravili. Problem dela Opel s nahradnimi dily. Maji maly sklad a rikali mi, ze u nas neni zadny centralni Opel mezisklad, a nechavaji si tedy vsecno posilat z Nemecka, kde jim nereknou, kdy co poslou. Takze cekate. Kompresor klimy 2 tydny, cidlo airbagu taktez. Pokud je to pravda, tak to bude u vsech servisu v CR podobny.
Cena na hodinu je u nich 549 Kc bez DPH. Jake maji ceny jinde? -
« Servisy a prodejci Opelu v Praze? Ceny? Solidnost? Kvalita?
Uvažuji o koupi Opel Agila, do užšího výběru, kde to koupit zbyli Auto-Staiger a Autotepas, kteří mi nabídli 3-letou záruku, ostatní nic navíc. Co si myslíte o těchto prodejcích, koho byste mi doporučili? Jaké máte zkušenosti se servisy Opel v Praze, kde jsou nejmenší zločinci? Oba dva (Auto-Staiger a Autotepas) podmiňují 3-letou záruku servisními prohlídkami u nich, kdo mně víc zkrouhne? Nebo máte nějaký lepší tip na prodejce Opel v Praze či jejím okolí? Díky Radek
-
« Opel - servisy
V této diskusi zveřejňujte své zkušenosti se značkovými servisy vozů Opel.
Podle mých zkušeností je jedním z nejlepších značkových servisů vozů Opel společnost Euro Car Vik v Lučanech nad Nisou (cena a kvalita práce, přístup k zákazníkovi). V porovnání s pražskými se to nedá srovnat. Nedávno jsem kupoval ojetý vůz u Opel Steiger, který měl spoustu skrytých vad. Při první reklamaci závadu opravili. Při druhé reklamaci mě poslali do ...
Napište jaké máte zkušenosti se značkovými servisy vy ostatní.