Opel - servisy

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  08:47

« Re: Seřizování času podle RDS???

Já do toho nechci nějak extrémně šťourat, ale v návodu na auto píšou, že to má fungovat, je tam i na to návod, a v návodu na rádio píšou taky, že to to rádio umí, a že se to má nastavit podle návodu na auto. Jenže když to cvakám podle návodu na auto, tak to mrcha nefunguje. Asi je to problém toho, že to jsou jenom přeložený návody, a nikdo to Čechách nezkoušel, u Srby mi říkali, že to prý v Německu funguje, nevím, nevím... Možná ještě budu atakovat Blaupunkt, uvidím, jak se mi bude chtít. Zdravím Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  15:35

Jo jeste tolik, ja tuto funkci ve Vectre na radiotelefonu CCRT 700 od Philipse mam.
    Ale stejne moc presne nejdou. A zmena casu letni/zimni neprobehla ani v byvalym sluzebaku
    kde byl Car 800. Takze nebud smutny, i kdyby to fungovalo, stejne to nefunguje.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  15:27

K serizovani casu tolik:
    Radio 2003 (kazetak + rado + oddeleny display), ma RDS ale nema funkci serizovani casu. Je to vpodstate softova zalezitost. Aby to fungovalo musi byt radi naladeno na frekvenci, ktera to podporuje, napr. CRo 1. Pak se rozsviti na displeji malicky symolek hodin a az pak se necha tato funkce bud spustit nebo vypnout. Jak rikam, 2003 tuto funkci nema. Napr Radia v astrach Car 400 ji nemaji a drive na tech samych radiich tato fce. byla, napr. Vectra, Omega. Na radiich Car 600 je na 100%. To by spis stalo zato zeptat se p opravne na radia. Tusim ze 2003 je Blaupunkt. Ty maji servis za Discolandem Sylvia. Tam ti poradi jestli se tato fce. necha dodatecne aktivovat.
    Techem u Opel servisu to asi nepujde.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.02  09:48

« Seřizování času podle RDS???

Mám první dva zážitky ze záručních "oprav" mojí Agilky: měl jsem občas problém zařadit zpátečku a občas šla trojku trochu přes větší odpor, než se mi zdálo normální, tak jsem se rozhodl to dát před zimou do pořádku. Byl jsem nejdřív toto úterý v Autovars, na seznam závad jsem přidal ještě to, že mi to bere víc oleje, než jsem myslel, že je normální, a to, že mi nejde na rádiu Opel Car 2003 nastavit automatické seřizování času podle RDS. Dal jsem to tam ráno, večer to bylo hotový, slušní celkem byli, řazení seřídli, olej prý nikde neutíká a napsali, že seřizování času nejde, protože rádio prý nemá RDS, což mně bylo divný, řekl jsem jim, že podle mně to rádio má, ale nijak jsem se nehádal, neměl jsem na to náladu. Při jízdě domů jsem to řazení otestoval, nějak moc se mi to nezdálo, že by se to moc zlepšilo, navíc jsem na semaforu jednou musel dávat jedničku až napodruhé, což se mi předtím nikdy nestalo. Tak jsem se objednal na dnešek k Srbovi na Ořech, ti mi to udělali na počkání do cca hodiny, řazení se mi zdá být lepší, prý i něco dělali se spojkou, a dolili mně i zadarmo cca půl litru oleje. S tím rádiem a seřízováním času mi řekli, že tato funkce prý v Česku nefunguje, je to pravda? Jde Vám to někomu? Takže závěrem hodnocení Autovars-Srba vypadá tak, že se mi zdáli být u Srby asi lepší, nevím, jak moc je náročný to řazení seřídit, a co je na tom potřeba všechno dělat, třeba to oba udělali dobře a já si vymýšlím, ale s tím olejem to člověka potěší, že mu ho aspoň dolejou. Zdravím Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.02  07:36

« Re: Maly sikovny servis ???

Mrkněte na příspěvek č.20 a 22.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  17:21

« Maly sikovny servis ???

Ahoj lidi, hledam dobrej malej sikovnej servis na novejsi Oply. Proste nejakyho fachmana. Mam Astru G a uz po zaruce. Zatim hledam jen preventivne. Zajima me: Praha, Stredni Cechy nebo Vychodni Cechy + dejme tomu jeste okresy SU, ZR, BK, BO, BM.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.02  15:41

« Re: KOLIN

Ahoj, osobně nemám nerv dát Calibru do Autoprimu v Hradci - odkud pocházím. To bych asi vykrvácel. Dávám auto do Autoservisu Neugebauer v HK Plotištích. Dělá velmi dobře a cena za hodinu je tuším 220Kč, což je 1/2 Opelu. Lidi u něho nechávají i Passaty apod. Spokojen, až na drobnosti (neřekl mi zvýšení ceny ze 6tis na 8tis, ale dobrý).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.02  14:00

« Re: AutoPrim

Máte pravdu. Na AutoPrim Pardubice je už mnoho negativní kritiky (i když jsem kdysi byl jejich zákazník, byl jsem celkem spokojen - ovšem to tam byli jiní lidé, jak příjímací technici, tak vedoucí servisu, tak též mechanici).

Můj šéf už zašel tak daleko, že na poslední opravu jel do servisu Auto Dobrovolný ve Velkém Meziříčí, kteří si lidé velmi chválí. Byl velmi spokojen.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.02  13:33

« Re: AutoPrim

Dobrý den,

žel máte pravdu (dle mých zkušeností s AutoPrim Pardubice a Kolín). Zkusil jsem poptat ceny tlumičů, katalyzátoru atd. v Praze a rozdíl jen v materiálu (4 tlumiče + kat.) byl cca 7.000 CZK!

O ceně za práci a kvalitu odvedeného ani nemluvím. Připevnění uvolněného plechu kusem vázacího drátu? Děkuji, již ne! Dále nejsou schopni zjistit, zda-li katalyzátor funguje či ne (nicméně za připojení na diagnostiku tuším 1.500 CZK); neexistuje, aby příjem vozu v sjednaném termínu proběhl dříve než za 3/4 hodiny (protože se tam nudí hromada lidí, ale jen jeden člověk zařizuje servis a o tom, že by snad předali auto umyté či vyluxované nikdy neslyšeli. Apropós, co znamená položka Přistavení vozu za bratru 75 CZK? (auto jsem přivezl až k dílně a tam jsem si ho i vyzvedl. A že by mě někdo nabídl odvoz třeba do práce? Dovolte mi se pousmát.)

Výsledek? SBOHEM AUTOPRIME! Radši budu jezdit do Prahy či jinám, ale Vám už nedám vydělat ani korunu!
  • 00 Reagovat !

foto

20.08.02  10:57

« AutoPrim

Jedna se o zkusenosti s touto firmou v Hradci Kralove, Rychnove n.K. a Pardubicich. Takze A) Pardubice: Koupil jsem pred 2 lety Cali Turbo. Nechal jsem si udelat diagnostiku (kompletni, stav turba, 4x4 atd.) cena cca 2500,-. Potud vcelku Ok. Ale to ze se servisni technik rozjizdel se studenym turbem tak ze piskala kola... me fakt dozralo. Uz jsem tam nejel. Nyni Hradec Kralove B1) Tatinek mel na svem auti vadnou ridici jednotku (to tenkrat nevedel) po testovani cca 2 dny auto vratili ze chybu nenasli a nic !!! si neuctovali. ALE: Den pred odvozem do servisu si vymenil olej + filtry + svicky. Po tom servisu prijel dom a sel tedy zase sam hledat.... nasel ale vymenene svicky KAZDA JINY TYP!!! B2) A opet HK ale ma osobni zkusenost. Vymena tesneni pod vanou. Cena cca 3500!!! (samotne tesneni cca 860,-) A olej tece a tece vesele dal.... Obecne bych HK hodnotil z teto skupiny jako totalne arogantni pristup za silene penize. Napr. Brzdove kotouce (orig. Bremba koupim v Elitu za 3000,- u Opla chteji za ty same!!! cca 6000,-). Zlodejina a nic jineho.
    Rychnov n.K. C) Naprosti diletanti navic bez diagnostiky proste na zavreni.
    Ta sama firma ma pobocku jeste v Koline. tam napriklad chteji za precteni chybovych kodu 550,-. V orig. servisu ve Vrchlabi resp. Trutnove (jedna firma) si uctovali ani ne 200,-!!! se super pristupem... Mohu jen doporucit...
    A jeste jedna poznamka proc se tak dlouho ceka na nahradni dily. V cele CR neni !!! centralni sklad ND. Vse se taha z Rakouska nebo Nemecka. A to chvilu trva. Takze trpelivost a zas jen trpelivost.
  • 00 Reagovat !

foto

12.08.02  15:06

« zkusenosti z autovarsem

Jak jsem slíbil tak se ozývám po garančce na Astrě po roce provozu (23.OOOkm). Mé pocity jsou smíšené. Na jednu stranu mne těší cena (jen 2.680Korun), ale taky co by mohli chtít za dolití kap do ostřikovačů a výměnu oleje (+filtr). Další věci jako filtry nebo destičky neměnili (zaplať Pánbůh) a snad provedli všechny "vizuální" kontroly. Teda například nevím jak provedli antikorozní kontrolu kastle, když do servisní knížky nenapsaly ani promáčklý okraj blatníku, na něž jsem je sám upozornil a je vidět. Jinak bylo auto umytý nevyluxovaný. faktura nebyla nějak zvlášť rozepsaná, nebylo to na body, jak tady někdo psal. Ale fakt je ten, že se ke mně chovali (jako tradičně) uctivě a slušně, dokonce mi vyměnili zdarma nakonec i krabičku se žárovkami, kterou jsem sice k autu dostal, ale má nepoužitelné pojistky (v Astře jsou miniaturní placaté pojistky). Takže jak jsem řekl pocity lehce smíšené, výkon nevybočoval nahoru ani dolu. (Doufám že aspoň vizuálně zkontrolovali brzdy nebo ty důležitý věci. Ale dle mého názoru to auto neměli asi ani napíchlý na diagnostice, to prý by bylo na faktuře, tak nevím). Tak přeju vám i sobě dobrý svezení.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.02  10:36

« Re: Zkusenosti s moji Astrou

menil si lampu do xenonov na omege viac ako 1 krat ( pri tych cca 200tkm ako si pisal)?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  10:09

« Re: Zkusenosti s moji Astrou

Ja jen k ty zarovce. Jeste ze nemas xenony :-)
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.02  13:32

« Zkusenosti s moji Astrou

Zdravim vsechny. Uz jsem nejakou dobu sledoval vase prispevky, zatim jsem se nezapojil a cekal jsem na 60.000 km - prohlidku moji Astry. Predtim jsem servisoval (i s predchozim autem)u Autovarsu, Autotepasu, Srby a Autosteigeru a moji znami byli ve vsech prazskych servisech Oplu. Ted jsem jsem jel do Autosteigeru na Cernokostelecke ulici, protoze tahle Astra je od nich a chtel jsem vyridit na tu triletou zaruku prasklou zarovku v prednim svetlometu a neco s elektrikou - blbe to startovalo a nesel vyndat nekdy klic. Po precteni diskusi tady na auto.cz jsem chtel taky podrobne vyzkouset ten jejich cenovy system s body.
    Takze:
    Prace na samotne prohlidce probehla ok. Prasklou zarovku mi na tu jejich zaruku neuznali (to jsem trochu cekal), protoze je to spotrebni material. Na to startovani se podival garancni technik a bez reci to uznal. Vymenili mi skrinku zapalovani v ramci te trilete zaruky, nechali mi
    podepsat protokol zvlast protokol a hotovo. Auto bylo normalne slusne umyte a vyluxovane, to ale delaji skoro vsude. Fertig.
    Trochu jsem jim rozebral fakturu za prohlidku ohledne tech bodu o kterych se tu diskutovalo. Nechali me to porovnat s katalogem od Opla - vyrobce, skoro vsechno sedelo, diskutabilni byly jen asi dva body za prijeti vozem na dilnu. V penezich to bylo asi 90 Kc, to v celkove cene neni zase tolik a jinde haprovally daleko vetsi rozdily. Mimo jine v tom protokolu s vymenou spinaci skrinky meli ty body taky. Dve veci co me v tomhle "testu" potesili: v protokolu na spinaci skrinku nemeli znovu ty body za prijeti vozem (to jsem si byl 100% jisty, ze je tam daji znovu)a kdyz se ty body prepocitaji na cenu za hodinu v servisu nejsou v Praze nejlevnejsi, ale asi 2. nejdrazsi, takze to moc lacina reklama neni. Podle me neni pravda to co nekdo tvrdil tady v diskusi, ze si Autosteiger a Srba ty body pinkaji jak chteji (kdyz jsem byl asi pred rokem u Srby, tak mi to v bodech nepocitali). Meli tam (u Autosteigeru) jeste vyvesenou ceduli, ze kdyz neopravi neco napoprve, vyplaci premii 1000 korun, to jsem nevyzkousel.
    Moje a mych znamich hodnoceni prazskych servisu Opel:
    AGT: tam jsme byli malo, normalni nic spatneho a nic zvlastniho
    Autovars: prumerne jednani personalu, obcas potize pri opravach a dlouhe cekani na nahradni dily.
    Autotepas: jak kde, ale vetsinou dobre jednani se zakaznikem, nekdy servis hodne predrazeny, v posledni dobe obcas dlouhe cekani na nahradni dily
    Srba: dobre jednani, obcas trochu naladovi, technicky tomu rozumeji,ale hlavne nic nechtit navic zadarmo, je to daleko
    Autosteiger: slusny normal, technicky jsou taky dobri, podle me jedou vice na dlouhodoby vysledek, nevim jak by si stali doma v Nemecku, tady jsou jednooki mezi ....
    Tolik muj "spotrebitelsky test". Zkuste a napiste co u ostatnich servisu - v jednote je sila.
    Fita
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.02  16:33

« Vectra B - celni sklo

Panove pro pobaveni. mnou vychvalovany servis SRBA REPORYJE mi menil celni sklo. Me celkem 3ti na tomto voze. Odvezl jsem tam auto v pondeli, vyridil vse s pojistovnou (kryci dopis atd.)a v patek bylo k vyzvednuti. Vysledek- listy kolem okna nesedeli, guma na dolni hrane v krajich srolovana, slunecni clonky uchmatany od umastenejch prstu, sklo zevnitr umatlany od cernyho lepidla na skla, nesvitiula stropni svitilna a cely interier zasnezeny zbytky odrezku od gumy. Neco malo odstranili celkem jako ze si vymyslim hned. No a pri jizde jsem zjistil, ze do auta tahne pod sklem. Bylo blbe prilepeny. To me dozralo. Vratil jsem jim to tam s vyctem vsech nedostatku. Dalsi termin byl v utery odpoledne. Radeji jsem ale uz dopo volal jestli to je. Chvil na druhy strane zmatek a pak such sdeleni. Chteli to jen tak dotesnit a to se nepovedlo a pri smyvani zbytku lepidla na vnitrni strane smyly i to cerny oramovani. Tak prej to neni. Dohodli jsme se na ctvrtek. V aute bylo uplne novy sklo a mechanik vyhozenej na dlazbu. Stejne mi tam pak jeste jednu listu docvakavali na miste. neustalym zkousenim, jestli to fici nebo ne, najeli cca. 50km a auto mi chteli vratit s dojezdem 13km!!!!
    Tak jsem si rekl o benzin. Prej at si ho zaplatim. To me zase vytocili a na zaklade faktu mi tam hrcli na jejich triko 5l benalu. Vse ostatni bylo jiz ciste a v poradku. Slovo omlouvame se neznaji.... no a pak nekoho chvalte. i mistr tesar se utne....
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.02  10:45

« Re: Servisy a prodejci Opelu v Praze? Ceny? Solidnost? Kvali

Nevím, jestli jsem ten, kdo má odpovídat, v Autovars jsem minulý týden kupoval nový Opel Agila. Když jsem se rozhodoval, kde to koupit, tvářili se na mně ze všech servisů v Praze opticky asi nejlépe a dali mi narozdíl od jiných i rádio a zámek řazení zadarmo. Co se záruky týče, dostal jsem od nich smluvu na 3-letou záruku s tím, že mně bude stát 1% kupní ceny pro každé prodloužení o 1 rok s tím, že servisovat to musím u nich. Jsem jenom zvědav, jak se budou chtít díky tomu servisu u nich napakovat, budu Vás o tom informovat. Zážitky z jejich opravárenských schopností nemám a doufám, že je brzo mít nebudu, pokud ano, dám Vám vědět. Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.02  09:12

« Re: Servisy a prodejci Opelu v Praze? Ceny? Solidnost? Kvali

tříletá záruka jak ji prezentuje Staiger je na první pohled pěkné lákadlo, ale zajímalo by mne jaké je to ale s uplatňováním v praxi. Poněkud mně zaráží spoluučast která není zrovna malá při pohledu na moji poslední fakturu kde díly, na kterých bych se případně podílel, tvoří z 20000,- rovných 16500,-.
    Za poslední dva roky jsem prošel mimo Varsu a AGT všechny servisy v Praze a příjde mi, že jsou si hodně podobné. Body nebo AW jak uvádějí si účtují jak chtějí, osobně jsem je dvakrát nachytal a to jak Srbu tak Staigra. Ale co je fakt auto bylo pokaždé umyté a v jednom případě i opravené. Přijde mi, že ty auta jsou kolikrát chytřejší než ty mechanici.
    Dejte mi vědět jaké máte zkušenosti z Varsu a AGT. Zda tam jet, nebo se jim raději vyhnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.02  09:08

To: dedek58

Díky za číslo, rozhodne si ho ukládám do seznamu, ale už se mi povedlo pochodit jinde. Kousek od Kolína je výrobce výfuků a katalyzátorů (firma TYLL) - katalyzátor na mou Astru vyjde na cca 3.500 Kč i s montáží (záruka 2 roky). Zároveň jsem si uvědomil, že v regionu je výborný prodejce tlumičů, takže za velmi slušnou cenu měním všechny tlumiče za SACHS se zárukou 3 roky / 100 000 km.

Nicméně, ten kontakt je pro mě cenný, nepochybuji, že bude v průběhu času třeba řešit další opravy. Zkušenosti zveřejním.

Zatím díky moc a přeju hezký den! E.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.02  07:45

Napište jak jste pochodil.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.02  07:40

Tel.:0204 660 977
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…