Opel - servisy

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

04.05.2000  07:32

Opel - servisy

V této diskusi zveřejňujte své zkušenosti se značkovými servisy vozů Opel.
    Podle mých zkušeností je jedním z nejlepších značkových servisů vozů Opel společnost Euro Car Vik v Lučanech nad Nisou (cena a kvalita práce, přístup k zákazníkovi). V porovnání s pražskými se to nedá srovnat. Nedávno jsem kupoval ojetý vůz u Opel Steiger, který měl spoustu skrytých vad. Při první reklamaci závadu opravili. Při druhé reklamaci mě poslali do ...
    Napište jaké máte zkušenosti se značkovými servisy vy ostatní.
    • 00 Reagovat !

foto

14.05.2000  12:24

« Re: Opel - servisy

Ja jsem byl docela spokojeny v Lipove ulici v Praze - AUTOTEPAS, ale byl jsem tam zatim jen jednou a jenom na prohlidce, takze uvidime priste. Ostatne doufam, ze tam hned tak nebudu muset. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.2002  08:56

Servisy a prodejci Opelu v Praze? Ceny? Solidnost? Kvalita?

Uvažuji o koupi Opel Agila, do užšího výběru, kde to koupit zbyli Auto-Staiger a Autotepas, kteří mi nabídli 3-letou záruku, ostatní nic navíc. Co si myslíte o těchto prodejcích, koho byste mi doporučili? Jaké máte zkušenosti se servisy Opel v Praze, kde jsou nejmenší zločinci? Oba dva (Auto-Staiger a Autotepas) podmiňují 3-letou záruku servisními prohlídkami u nich, kdo mně víc zkrouhne? Nebo máte nějaký lepší tip na prodejce Opel v Praze či jejím okolí? Díky Radek
    • 00 Reagovat !

foto

02.07.2002  10:36

« Re: Servisy a prodejci Opelu v Praze? Ceny? Solidnost? Kvali

Kupoval jsem Opel Corsa asi předm půl rokem a hodně jsem servisy porovnával. Steiger má 3-letou záruku pojištěnou někde v Německu a nevyplácí opravy ze svého. Taky byli jediní, kteří počítají práci ne v hodinách, ale v bodech, a jsou jediní kde se dá pořádně zkontrolovat zpětně faktura servisu. To v ostatních pražských servisech nešlo.
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.2002  09:55

Corado, zkousel jsi Opel Srba? Taky praci uvadeji v bodech a faktura je dost podrobna. Po garancce v 60.000 km byl rozpis prace a matrose na 3 papiry A4 ... Ale tu 3letou zaruku teda bohuzel nemaj. Odkdy ji ma Staiger? Je to defaultne pro vsechny auta?
        • 00 Reagovat !

foto

03.07.2002  10:47

« 3-letá záruka v Praze

Já mám osobní zkušenost s vyjednáváním 3-leté záruky v Opel prodejnách v Praze. Zatlačil jsem na všechny distributory s tím, že chci 3-roky záruku, protože jí dává Staiger, a uspěl jsem u dvou dalších - Autotepas a Autovars. Liší se podmínky záruk u těch tří, všichni si podmínili záruku tím, že záruční servis bude u nich, lišili se v poplatcích, Staiger chtěl cca 1500Kč po 1. a 2. roce s tím, že nějak k tomu vysříká dutiny, Autovars chtěl po 1. a 2. roce zaplatit 1% kupní ceny a Autotepas nechtěl nic. Nakonec jsem auto koupil v Autovars, kde mně nabídli věci navíc zdarma jako rádio a zámek řazení, což se mi zdálo být slušné. Jednalo se o Opel Agila za cca 270t Kč, má přijít na přelomu července a srpna, o dalších zkušenostech s ním a Autovars Vás budu informovat. Zdravím Radek
        • 00 Reagovat !

foto

04.07.2002  16:57

Srbu jsem zatim nezkousel, protoze je hrozne daleko. Fakturu zatim od Staigera zadnou nemam, ale prej rozepisujou kazdy dil a pracovni polozku a da se to srovnat s cenikem od tovarny. Tu 3 letou zaruku maji nejmin jeden rok na vsechny typy novych aut a myslim ze i na ojety auta nebo neco podobnyho. Muj kamarad dostal tu zaruku na Astru uz pred rokem a neco a kdyz se mu vysypalo po normalni zaruce neco z elektriky tak mu to v pohode zapaltili, protoze to neplati ze sveho, ale z nejake nemecke pojistovny. Kdyz ja jsem vybiral tu svou Corsu, tak ostatni dealeri Opelu to nemeli vubec, nebo to nebylo v cene auta nebo si to delali sami sobe na to jsem se bal, ze budou delat problemy s proplacenim. To jak psal Radek 1, ze Autovars ma 1% z ceny vozu, to se mi zda drahe. Dejte vedet, jak to funguje u Autovarsu a Srbu.
          • 00 Reagovat !

foto

16.07.2002  16:00

Taky bych rad vedel, jestli se lisi ceny (a kvalita) garancek? Ted pujdu se svou Astrou na garancku po 30.tisicich a premyslím kam. Tak zkuste poradit. A ja se zase podelim o zkusenosti jak to dopadlo. Jinak uvazoval jsem o Tepasu v Brandyse, ale par lidi mi reklo, ze pry tepas nema dobry zvuk. Ze tam komusi ukradli Corsu, v Kladne se pred nejakou dobou strilelo, problemy pri predani ojetyho auta (jen jeden klic a pak ukradene auto asi po trech tydnech). Nechci na nikoho kydat hnuj, jak jsem koupil tak prodavam. Mozna to neni uplna pravda. Uvidime.
            • 00 Reagovat !

foto

17.07.2002  15:09

Pokud neni mechanik upne grogy po nocnim tahu, tak na klasicky garancce neni co zkazit. Ve 30tis se na vic meni snad jen pylovej filtr, pripadne vzduchovej a u starsich typu svicky (ted je to 60-120tis). Jinak vizualni kontrola spodku a motoru, doplneni kapalin, kontrola vuli, olej- vymena a pripadne promazani zamku. O kontrolu geometrie a tlumicu si zakaznik musi rict navic. Ve slusnym servisu ti to umejou a vyluxujou zadarmo. Ostatni ti vratej tak jak jsi to pristavil. Nezalezi na tom kde, ale kdo to bude delat. Ucen, machr, nasranej, dobre naladenej - to nikdo nikdy predem nevi.
              • 00 Reagovat !

foto

06.08.2002  09:12

tříletá záruka jak ji prezentuje Staiger je na první pohled pěkné lákadlo, ale zajímalo by mne jaké je to ale s uplatňováním v praxi. Poněkud mně zaráží spoluučast která není zrovna malá při pohledu na moji poslední fakturu kde díly, na kterých bych se případně podílel, tvoří z 20000,- rovných 16500,-.
                Za poslední dva roky jsem prošel mimo Varsu a AGT všechny servisy v Praze a příjde mi, že jsou si hodně podobné. Body nebo AW jak uvádějí si účtují jak chtějí, osobně jsem je dvakrát nachytal a to jak Srbu tak Staigra. Ale co je fakt auto bylo pokaždé umyté a v jednom případě i opravené. Přijde mi, že ty auta jsou kolikrát chytřejší než ty mechanici.
                Dejte mi vědět jaké máte zkušenosti z Varsu a AGT. Zda tam jet, nebo se jim raději vyhnout.
                • 00 Reagovat !

foto

06.08.2002  10:45

Nevím, jestli jsem ten, kdo má odpovídat, v Autovars jsem minulý týden kupoval nový Opel Agila. Když jsem se rozhodoval, kde to koupit, tvářili se na mně ze všech servisů v Praze opticky asi nejlépe a dali mi narozdíl od jiných i rádio a zámek řazení zadarmo. Co se záruky týče, dostal jsem od nich smluvu na 3-letou záruku s tím, že mně bude stát 1% kupní ceny pro každé prodloužení o 1 rok s tím, že servisovat to musím u nich. Jsem jenom zvědav, jak se budou chtít díky tomu servisu u nich napakovat, budu Vás o tom informovat. Zážitky z jejich opravárenských schopností nemám a doufám, že je brzo mít nebudu, pokud ano, dám Vám vědět. Radek
        • 00 Reagovat !

foto

11.07.2002  17:20

Po dlouhém hledání Oplu jsem se rozhodl koupit si auto u Auto-Staiger. Rozhodující pro mě byl fakt, že dané auto jsem zakoupil cca o 30.000 Kč levněji, než nabízeli Autovars a Autotepas. U Autotepasu jsem si na internetu vybral Astru 1.4 16V, najeto 35.000 km a když jsem tam dorazil, tak tam měli par aut a na internetu jich nabízejí kolem 100. To mě docela dopálilo. U Staigeru jich maj opravdu kolem 100 na place. Dostal jsem od nich záruku 1 rok. Čím mě dostali bylo, že mi ukázali celou historii vozu, kde bylo servisovaný, co se na autě dělalo, když jsem chtěl jako laik mechanika, tak mi ho dali k dispozici. Zatím jsem neujel potřebný počet kilometrů, abych jel na servis, tak uvidím, ale snaad to bude dobrý jako samotná koupě. Jestli máte někdo zkušenosti se servisem u Staigeru, tak je sdělte, docela bych to uvítal.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.2002  16:16

Opel servisy v Praze

Ja mam Astru od Opel Srba v Reporyjich. Po roce mam 62.000 km a ted mi prave skoncila zaruka. Servisovane bylo celou dobu u nich. Mel jsem 2 garancni prohlidky, 2x nefunkcni tempomat, 1x odesla spojka kompresoru klimatizace a ted nejnoveji cidlo ptaveho bocniho airbagu. Zadny spatny zkusenosti s nima nemam. Vsechny uvedene zavady v garanci opravili. Problem dela Opel s nahradnimi dily. Maji maly sklad a rikali mi, ze u nas neni zadny centralni Opel mezisklad, a nechavaji si tedy vsecno posilat z Nemecka, kde jim nereknou, kdy co poslou. Takze cekate. Kompresor klimy 2 tydny, cidlo airbagu taktez. Pokud je to pravda, tak to bude u vsech servisu v CR podobny.

Cena na hodinu je u nich 549 Kc bez DPH. Jake maji ceny jinde?

• 00 Reagovat !

foto

17.06.2002  16:24

Servisy

Zdravim vsechny oplaky. Mam uz treti vectru a servisu v Praze uz jsem par poznal. Nechci hodnotit, jetli Autotepas, nebo Staiger. Jde vetsinou o konkretni pobocku. Kazdopadne vam ale radim, zdaleka se vyhnete Opel Staiger na Cernokostelecke. A obecne ve Staigeru nekupujte jeta auta - jejich zaruka oproti zaruce od Autotepas (Brandys nad Labem) je jako Skoda 120 proti Vectre. A jejich servis je nejvetsi diletantismus, co jsem kdy zazil. Na co mi na moji 2.5 V6 sahli, to posr... Jestli tedy muzu radit, vynikajici pristup jsem nasel v Brandyse v Autotepasu a potom take na Chodove v Opel AGT.
    • 00 Reagovat !

foto

17.06.2002  17:22

« Autovars?

A co Autovars, říká to někomu něco, má někdo s nimi zkušenosti? Díky Radek
      • 00 Reagovat !

foto

18.06.2002  11:01

« Re: Autovars?

Koupil jsem jetou Tigru, ktera byla servisovana v Autovarsu. Vsechny zaznamy v servisni knizce byly OK. Podle toho ve 120.000 vymenili rozvodovy remen, ale mne ve 150.000 prasknul (skoda za 15.000 u soukromnika). Ten rozvodak vypadal, jako by mel najeto minimalne 100.000. Takze bacha na ne.
    • 00 Reagovat !

foto

21.06.2002  13:30

« Re: Servisy

Tak nevim, ja si koupil u Staigera ojetou Vectru pred rokem (5 let stara, najeto cca 100 000 km). Jeste pred prodejem vymenili rozvody. Myslel jsem, ze do oprav dam aspon 15 tisic, dal jsem 3,5, letos technicka a vymena termostatu za 5. Za rok jsem udelal 15 tisic km a staci lit jen benzin a jede a jede.
    • 00 Reagovat !

foto

11.07.2002  17:45

« Re: Servisy

Docela by mě zajimalo, co na tom Tepasu v Brandýsu vidíš. Jel jsem nedávno kolem, tak jsem se zastavil podívat na na jetá auta. To co jsem viděl mě udivilo. V nabídce celkem asi pět aut, Zafira tuším na 699.000, která měla dost viditelně odřenej a promáčklej přední nárazník, další auta asi 2 Vectry za 600.tisíc. Ty samý vectry jsem našel u Steigra za 500 tisíc. Tak tomu říkáš přístup?? Nezdá se ti, že rozdíl 100.000 Kč je přeci jenom dost silný kafe?? V novinách jsem četl statistiku, že marže na ojetá auta je kolem 8 procent, takže při mým selským rozumu mi vychází, že u Steigra na autě vydělaj cca 40 tisíc, tak kolik na tom vydělá Tepas? Mě vychází docela slušnej ranec, když oba dva kupujouza stejný ceny. Doufám, že svým příspěvkem jsem přispěl do diskuze. Hogw
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.2002  17:32

Auto Prim Hradec Kralove

Mohu rici jen jedno: Banda diletantu a neschopnych idiotu. To se tyka vsech jejich pobocek (Rychnov nad Kneznou, Pardubice, Hradec Kralove) s dalsima pobockama zkusenost nemam. Pr. vymena tesneni pod vanou motoru za 3300,- a olej doslova chcije. Tatinek mel auto na prohlidce (pred ni si osobne menil olej a svicky a filtry). Bohuzel az doma zjistil ze tam ma pouzite svicky a kazdou jinou!!! Zlodeji ce se cen ND tyce... proste skoda slov.
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.2002  14:47

KOLIN

Hezky den Vam vsem,
    neznate prosim nejaky dobry servis (spise neznackovy) v okoli Kolina? Primo v Koline (Pardubice, Hradci Kralove) je AutoPrim, ale po nekolika navstevach a urcitem podezreni na neseriozni chovani velmi vaham, zda si tam jeste dam auto.
    Diky moc za Vase tipy. E.
    • 00 Reagovat !

foto

01.08.2002  08:08

« Re: KOLIN

Skuste Babice u Říčan pan Barták, 30 let praxe s Oplama
      • 00 Reagovat !

foto

01.08.2002  09:26

TO DEDEK58: Nemáte náhodou tel. číslo nebo jiné spojení? Jo a díky za tip. E.
        • 00 Reagovat !

foto

05.08.2002  07:40

Tel.:0204 660 977
          • 00 Reagovat !

foto

05.08.2002  07:45

Napište jak jste pochodil.
            • 00 Reagovat !

foto

06.08.2002  09:08

To: dedek58

Díky za číslo, rozhodne si ho ukládám do seznamu, ale už se mi povedlo pochodit jinde. Kousek od Kolína je výrobce výfuků a katalyzátorů (firma TYLL) - katalyzátor na mou Astru vyjde na cca 3.500 Kč i s montáží (záruka 2 roky). Zároveň jsem si uvědomil, že v regionu je výborný prodejce tlumičů, takže za velmi slušnou cenu měním všechny tlumiče za SACHS se zárukou 3 roky / 100 000 km.

Nicméně, ten kontakt je pro mě cenný, nepochybuji, že bude v průběhu času třeba řešit další opravy. Zkušenosti zveřejním.

Zatím díky moc a přeju hezký den! E.
    • 00 Reagovat !

foto

30.08.2002  15:41

Ahoj, osobně nemám nerv dát Calibru do Autoprimu v Hradci - odkud pocházím. To bych asi vykrvácel. Dávám auto do Autoservisu Neugebauer v HK Plotištích. Dělá velmi dobře a cena za hodinu je tuším 220Kč, což je 1/2 Opelu. Lidi u něho nechávají i Passaty apod. Spokojen, až na drobnosti (neřekl mi zvýšení ceny ze 6tis na 8tis, ale dobrý).
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.2002  16:33

Vectra B - celni sklo

Panove pro pobaveni. mnou vychvalovany servis SRBA REPORYJE mi menil celni sklo. Me celkem 3ti na tomto voze. Odvezl jsem tam auto v pondeli, vyridil vse s pojistovnou (kryci dopis atd.)a v patek bylo k vyzvednuti. Vysledek- listy kolem okna nesedeli, guma na dolni hrane v krajich srolovana, slunecni clonky uchmatany od umastenejch prstu, sklo zevnitr umatlany od cernyho lepidla na skla, nesvitiula stropni svitilna a cely interier zasnezeny zbytky odrezku od gumy. Neco malo odstranili celkem jako ze si vymyslim hned. No a pri jizde jsem zjistil, ze do auta tahne pod sklem. Bylo blbe prilepeny. To me dozralo. Vratil jsem jim to tam s vyctem vsech nedostatku. Dalsi termin byl v utery odpoledne. Radeji jsem ale uz dopo volal jestli to je. Chvil na druhy strane zmatek a pak such sdeleni. Chteli to jen tak dotesnit a to se nepovedlo a pri smyvani zbytku lepidla na vnitrni strane smyly i to cerny oramovani. Tak prej to neni. Dohodli jsme se na ctvrtek. V aute bylo uplne novy sklo a mechanik vyhozenej na dlazbu. Stejne mi tam pak jeste jednu listu docvakavali na miste. neustalym zkousenim, jestli to fici nebo ne, najeli cca. 50km a auto mi chteli vratit s dojezdem 13km!!!!
    Tak jsem si rekl o benzin. Prej at si ho zaplatim. To me zase vytocili a na zaklade faktu mi tam hrcli na jejich triko 5l benalu. Vse ostatni bylo jiz ciste a v poradku. Slovo omlouvame se neznaji.... no a pak nekoho chvalte. i mistr tesar se utne....
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.2002  13:32

Zkusenosti s moji Astrou

Zdravim vsechny. Uz jsem nejakou dobu sledoval vase prispevky, zatim jsem se nezapojil a cekal jsem na 60.000 km - prohlidku moji Astry. Predtim jsem servisoval (i s predchozim autem)u Autovarsu, Autotepasu, Srby a Autosteigeru a moji znami byli ve vsech prazskych servisech Oplu. Ted jsem jsem jel do Autosteigeru na Cernokostelecke ulici, protoze tahle Astra je od nich a chtel jsem vyridit na tu triletou zaruku prasklou zarovku v prednim svetlometu a neco s elektrikou - blbe to startovalo a nesel vyndat nekdy klic. Po precteni diskusi tady na auto.cz jsem chtel taky podrobne vyzkouset ten jejich cenovy system s body.
    Takze:
    Prace na samotne prohlidce probehla ok. Prasklou zarovku mi na tu jejich zaruku neuznali (to jsem trochu cekal), protoze je to spotrebni material. Na to startovani se podival garancni technik a bez reci to uznal. Vymenili mi skrinku zapalovani v ramci te trilete zaruky, nechali mi
    podepsat protokol zvlast protokol a hotovo. Auto bylo normalne slusne umyte a vyluxovane, to ale delaji skoro vsude. Fertig.
    Trochu jsem jim rozebral fakturu za prohlidku ohledne tech bodu o kterych se tu diskutovalo. Nechali me to porovnat s katalogem od Opla - vyrobce, skoro vsechno sedelo, diskutabilni byly jen asi dva body za prijeti vozem na dilnu. V penezich to bylo asi 90 Kc, to v celkove cene neni zase tolik a jinde haprovally daleko vetsi rozdily. Mimo jine v tom protokolu s vymenou spinaci skrinky meli ty body taky. Dve veci co me v tomhle "testu" potesili: v protokolu na spinaci skrinku nemeli znovu ty body za prijeti vozem (to jsem si byl 100% jisty, ze je tam daji znovu)a kdyz se ty body prepocitaji na cenu za hodinu v servisu nejsou v Praze nejlevnejsi, ale asi 2. nejdrazsi, takze to moc lacina reklama neni. Podle me neni pravda to co nekdo tvrdil tady v diskusi, ze si Autosteiger a Srba ty body pinkaji jak chteji (kdyz jsem byl asi pred rokem u Srby, tak mi to v bodech nepocitali). Meli tam (u Autosteigeru) jeste vyvesenou ceduli, ze kdyz neopravi neco napoprve, vyplaci premii 1000 korun, to jsem nevyzkousel.
    Moje a mych znamich hodnoceni prazskych servisu Opel:
    AGT: tam jsme byli malo, normalni nic spatneho a nic zvlastniho
    Autovars: prumerne jednani personalu, obcas potize pri opravach a dlouhe cekani na nahradni dily.
    Autotepas: jak kde, ale vetsinou dobre jednani se zakaznikem, nekdy servis hodne predrazeny, v posledni dobe obcas dlouhe cekani na nahradni dily
    Srba: dobre jednani, obcas trochu naladovi, technicky tomu rozumeji,ale hlavne nic nechtit navic zadarmo, je to daleko
    Autosteiger: slusny normal, technicky jsou taky dobri, podle me jedou vice na dlouhodoby vysledek, nevim jak by si stali doma v Nemecku, tady jsou jednooki mezi ....
    Tolik muj "spotrebitelsky test". Zkuste a napiste co u ostatnich servisu - v jednote je sila.
    Fita
    • 00 Reagovat !

foto

12.08.2002  10:09

« Re: Zkusenosti s moji Astrou

Ja jen k ty zarovce. Jeste ze nemas xenony :-)
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.2002  10:36

« Re: Zkusenosti s moji Astrou

menil si lampu do xenonov na omege viac ako 1 krat ( pri tych cca 200tkm ako si pisal)?
  • 00 Reagovat !

foto

12.08.2002  15:06

zkusenosti z autovarsem

Jak jsem slíbil tak se ozývám po garančce na Astrě po roce provozu (23.OOOkm). Mé pocity jsou smíšené. Na jednu stranu mne těší cena (jen 2.680Korun), ale taky co by mohli chtít za dolití kap do ostřikovačů a výměnu oleje (+filtr). Další věci jako filtry nebo destičky neměnili (zaplať Pánbůh) a snad provedli všechny "vizuální" kontroly. Teda například nevím jak provedli antikorozní kontrolu kastle, když do servisní knížky nenapsaly ani promáčklý okraj blatníku, na něž jsem je sám upozornil a je vidět. Jinak bylo auto umytý nevyluxovaný. faktura nebyla nějak zvlášť rozepsaná, nebylo to na body, jak tady někdo psal. Ale fakt je ten, že se ke mně chovali (jako tradičně) uctivě a slušně, dokonce mi vyměnili zdarma nakonec i krabičku se žárovkami, kterou jsem sice k autu dostal, ale má nepoužitelné pojistky (v Astře jsou miniaturní placaté pojistky). Takže jak jsem řekl pocity lehce smíšené, výkon nevybočoval nahoru ani dolu. (Doufám že aspoň vizuálně zkontrolovali brzdy nebo ty důležitý věci. Ale dle mého názoru to auto neměli asi ani napíchlý na diagnostice, to prý by bylo na faktuře, tak nevím). Tak přeju vám i sobě dobrý svezení.
  • 00 Reagovat !

foto

20.08.2002  10:57

AutoPrim

Jedna se o zkusenosti s touto firmou v Hradci Kralove, Rychnove n.K. a Pardubicich. Takze A) Pardubice: Koupil jsem pred 2 lety Cali Turbo. Nechal jsem si udelat diagnostiku (kompletni, stav turba, 4x4 atd.) cena cca 2500,-. Potud vcelku Ok. Ale to ze se servisni technik rozjizdel se studenym turbem tak ze piskala kola... me fakt dozralo. Uz jsem tam nejel. Nyni Hradec Kralove B1) Tatinek mel na svem auti vadnou ridici jednotku (to tenkrat nevedel) po testovani cca 2 dny auto vratili ze chybu nenasli a nic !!! si neuctovali. ALE: Den pred odvozem do servisu si vymenil olej + filtry + svicky. Po tom servisu prijel dom a sel tedy zase sam hledat.... nasel ale vymenene svicky KAZDA JINY TYP!!! B2) A opet HK ale ma osobni zkusenost. Vymena tesneni pod vanou. Cena cca 3500!!! (samotne tesneni cca 860,-) A olej tece a tece vesele dal.... Obecne bych HK hodnotil z teto skupiny jako totalne arogantni pristup za silene penize. Napr. Brzdove kotouce (orig. Bremba koupim v Elitu za 3000,- u Opla chteji za ty same!!! cca 6000,-). Zlodejina a nic jineho.
    Rychnov n.K. C) Naprosti diletanti navic bez diagnostiky proste na zavreni.
    Ta sama firma ma pobocku jeste v Koline. tam napriklad chteji za precteni chybovych kodu 550,-. V orig. servisu ve Vrchlabi resp. Trutnove (jedna firma) si uctovali ani ne 200,-!!! se super pristupem... Mohu jen doporucit...
    A jeste jedna poznamka proc se tak dlouho ceka na nahradni dily. V cele CR neni !!! centralni sklad ND. Vse se taha z Rakouska nebo Nemecka. A to chvilu trva. Takze trpelivost a zas jen trpelivost.
    • 00 Reagovat !

foto

27.08.2002  13:33

« Re: AutoPrim

Dobrý den,

žel máte pravdu (dle mých zkušeností s AutoPrim Pardubice a Kolín). Zkusil jsem poptat ceny tlumičů, katalyzátoru atd. v Praze a rozdíl jen v materiálu (4 tlumiče + kat.) byl cca 7.000 CZK!

O ceně za práci a kvalitu odvedeného ani nemluvím. Připevnění uvolněného plechu kusem vázacího drátu? Děkuji, již ne! Dále nejsou schopni zjistit, zda-li katalyzátor funguje či ne (nicméně za připojení na diagnostiku tuším 1.500 CZK); neexistuje, aby příjem vozu v sjednaném termínu proběhl dříve než za 3/4 hodiny (protože se tam nudí hromada lidí, ale jen jeden člověk zařizuje servis a o tom, že by snad předali auto umyté či vyluxované nikdy neslyšeli. Apropós, co znamená položka Přistavení vozu za bratru 75 CZK? (auto jsem přivezl až k dílně a tam jsem si ho i vyzvedl. A že by mě někdo nabídl odvoz třeba do práce? Dovolte mi se pousmát.)

Výsledek? SBOHEM AUTOPRIME! Radši budu jezdit do Prahy či jinám, ale Vám už nedám vydělat ani korunu!
      • 00 Reagovat !

foto

27.08.2002  14:00

« Re: AutoPrim

Máte pravdu. Na AutoPrim Pardubice je už mnoho negativní kritiky (i když jsem kdysi byl jejich zákazník, byl jsem celkem spokojen - ovšem to tam byli jiní lidé, jak příjímací technici, tak vedoucí servisu, tak též mechanici).

Můj šéf už zašel tak daleko, že na poslední opravu jel do servisu Auto Dobrovolný ve Velkém Meziříčí, kteří si lidé velmi chválí. Byl velmi spokojen.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.2002  17:21

Maly sikovny servis ???

Ahoj lidi, hledam dobrej malej sikovnej servis na novejsi Oply. Proste nejakyho fachmana. Mam Astru G a uz po zaruce. Zatim hledam jen preventivne. Zajima me: Praha, Stredni Cechy nebo Vychodni Cechy + dejme tomu jeste okresy SU, ZR, BK, BO, BM.
    • 00 Reagovat !

foto

11.09.2002  07:36

« Re: Maly sikovny servis ???

Mrkněte na příspěvek č.20 a 22.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.2002  09:48

Seřizování času podle RDS???

Mám první dva zážitky ze záručních "oprav" mojí Agilky: měl jsem občas problém zařadit zpátečku a občas šla trojku trochu přes větší odpor, než se mi zdálo normální, tak jsem se rozhodl to dát před zimou do pořádku. Byl jsem nejdřív toto úterý v Autovars, na seznam závad jsem přidal ještě to, že mi to bere víc oleje, než jsem myslel, že je normální, a to, že mi nejde na rádiu Opel Car 2003 nastavit automatické seřizování času podle RDS. Dal jsem to tam ráno, večer to bylo hotový, slušní celkem byli, řazení seřídli, olej prý nikde neutíká a napsali, že seřizování času nejde, protože rádio prý nemá RDS, což mně bylo divný, řekl jsem jim, že podle mně to rádio má, ale nijak jsem se nehádal, neměl jsem na to náladu. Při jízdě domů jsem to řazení otestoval, nějak moc se mi to nezdálo, že by se to moc zlepšilo, navíc jsem na semaforu jednou musel dávat jedničku až napodruhé, což se mi předtím nikdy nestalo. Tak jsem se objednal na dnešek k Srbovi na Ořech, ti mi to udělali na počkání do cca hodiny, řazení se mi zdá být lepší, prý i něco dělali se spojkou, a dolili mně i zadarmo cca půl litru oleje. S tím rádiem a seřízováním času mi řekli, že tato funkce prý v Česku nefunguje, je to pravda? Jde Vám to někomu? Takže závěrem hodnocení Autovars-Srba vypadá tak, že se mi zdáli být u Srby asi lepší, nevím, jak moc je náročný to řazení seřídit, a co je na tom potřeba všechno dělat, třeba to oba udělali dobře a já si vymýšlím, ale s tím olejem to člověka potěší, že mu ho aspoň dolejou. Zdravím Radek
    • 00 Reagovat !

foto

18.10.2002  15:27

« Re: Seřizování času podle RDS???

K serizovani casu tolik:
      Radio 2003 (kazetak + rado + oddeleny display), ma RDS ale nema funkci serizovani casu. Je to vpodstate softova zalezitost. Aby to fungovalo musi byt radi naladeno na frekvenci, ktera to podporuje, napr. CRo 1. Pak se rozsviti na displeji malicky symolek hodin a az pak se necha tato funkce bud spustit nebo vypnout. Jak rikam, 2003 tuto funkci nema. Napr Radia v astrach Car 400 ji nemaji a drive na tech samych radiich tato fce. byla, napr. Vectra, Omega. Na radiich Car 600 je na 100%. To by spis stalo zato zeptat se p opravne na radia. Tusim ze 2003 je Blaupunkt. Ty maji servis za Discolandem Sylvia. Tam ti poradi jestli se tato fce. necha dodatecne aktivovat.
      Techem u Opel servisu to asi nepujde.
      • 00 Reagovat !

foto

18.10.2002  15:35

Jo jeste tolik, ja tuto funkci ve Vectre na radiotelefonu CCRT 700 od Philipse mam.
        Ale stejne moc presne nejdou. A zmena casu letni/zimni neprobehla ani v byvalym sluzebaku
        kde byl Car 800. Takze nebud smutny, i kdyby to fungovalo, stejne to nefunguje.
      • 00 Reagovat !

foto

21.10.2002  08:47

Já do toho nechci nějak extrémně šťourat, ale v návodu na auto píšou, že to má fungovat, je tam i na to návod, a v návodu na rádio píšou taky, že to to rádio umí, a že se to má nastavit podle návodu na auto. Jenže když to cvakám podle návodu na auto, tak to mrcha nefunguje. Asi je to problém toho, že to jsou jenom přeložený návody, a nikdo to Čechách nezkoušel, u Srby mi říkali, že to prý v Německu funguje, nevím, nevím... Možná ještě budu atakovat Blaupunkt, uvidím, jak se mi bude chtít. Zdravím Radek
        • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.2002  12:21

Mne to u Astry, radio CAR 400, taky nejde, ackoliv podle navodu by to jit melo. Jenze ty hodiny jsou prekvapive presny, od prestelovani v breznu na letni cas se mi neodchylily ani o minutu. Takze jde vlastne jen o to 2x rocne zmenit letni/zimni ...
          • 00 Reagovat !

foto

21.10.2002  12:33

Mně by to taky nějak moc nevadilo, kdyby mně šly přesně, ale ony udělají klidně 5 minut za měsíc, což se mi zdá trochu moc. Jak je to rádio a hodiny vedle sebe, a když hlásej časové znamení, a hodiny ukazujou něco jiného, než hlásí rádio, to mně trochu ... A mimo Česko Vám to funguje dobře? Jo, volal jsem do Blaupunkt ČR a moc jsem se toho nedozvěděl, prý to možná opravdu nefunguje, že to je spíš rádio Opel když to má displej mimo, atd... Zdravím Radek
            • 00 Reagovat !

foto

22.10.2002  15:41

No to se zase ukazal nejakej machr z Blaupunktu.
              Jiste ze je opravujou. Opel radio neexistuje.
              Jsou to porad dokola ty samy firmy: Blaupunkt, Philips, Grundig, Delco electronoc, VDO, Siemens.
              Napr. ja mam ve Vectre 700ku Philips a zezadu je
              priplacnutej mobil Siemens. Opel tyto vadna radia
              posila na opravu prave temto znackovym servisum.
              Ale opravdu bud vklidu, me se tam ten maly symbolek vpravo vedle casu opravdu objevi. Letni/zimni cas to nikdy neprehodi.
              • 00 Reagovat !

foto

22.10.2002  16:14

Ještě jdu zítra ráno do Autotepas Řepy, prý to možná půjde nějak nestavit v řídící jednotce, aby to rádio fungovalo, jsem zvědav, jak tam dopadnu, snad tam zase nepojedu zbytečně. Zdravím Radek
                • 00 Reagovat !

foto

23.10.2002  09:06

Tak jsem byl dneska v Autotepas Řepy, tam mně odbyli, cvakali to podle návodu jako já, a neúspěšně, když jsem jim říkal, že to asi má být něco v řídící jednotce, tak mně říkali, že ne, že tam to určitě není. Tak jsem se na ně vybod a jel jsem domů, pak jsem volal rovnou do centrály Opelu a do Českých radiokomunikací, tam mi řekli, že se ten signál o času v Čechách určitě vysílá, a že to, aby to fungovalo se dosáhne tím, že se v řídící jednotce pro rádio nastaví kód země Německo, pak by to prý mělo fungovat. Takže se chystám podruhé atakovat Srbu, dám vědět, jak to dopadlo. Zdravím Radek
                  • 00 Reagovat !

foto

23.10.2002  10:41

Zkus zavolat do Srby v Modranech (asi mesic otevrena pobocka), dela tam ted Černy ze Srby v Ořechu. Zkus se zeptat jeho. Ja se poptam jeste kamose co primo dela servisnihi technika, ted ale resi pojistnou udalost, tak pak...
                    • 00 Reagovat !

foto

23.10.2002  14:03

Tomu Černýmu jsem volal, celkem nic jsem se nedozvěděl, tak jsem se domluvil u Srby na Ořechu, že se tam někdy ráno stavím. Neví, jestli to pomůže, ale zkusí to. Každopádně díky za radu Radek
                      • 00 Reagovat !

foto

23.10.2002  15:52

To me Cerny zklamal. No nic. Volal jsem znamymu, tvrdi, ze by to melo jit Techem ale uz byl doma a zitra se zepta primo autoelektrikare co stim dela nejvic. Pripadne se jeste zitra mrnku na nemecky forum, treba neco najdu.
                        • 00 Reagovat !

foto

25.10.2002  15:19

Už mi to funguje, byl jsem dneska u Srby (na druhý, resp. třetí pokus) a ve finále se jim to povedlo, je třeba naprogramovat jako kód země displeje Německo, pak to začlo fungovat. Pokud se tam dá Česko, tak to nefunguje, nikdo od Opelu asi nepočítal s tím, že tady něco takovýho na RDS funguje. Teď zbývá jenom otestovat, jak moc to české vysílače využívají a jak přesně jim ty hodiny fungují. Docela by mně zajímalo, jak často se to na tom rádiu seřizuje, jestli pořád, jednou za den, resp. jak je to u vysílače RDS. Podle mně ten čas se čte onilne, ale jistý si nejsem. Zdravím Radek
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.2002  16:53

C20XE - OBROVSKÝ únik oleje .. Co s tím?

Ahoj všichni, prosím vás o radu. Mám na Calibře komplet přetěsněný motor (C20XE), tzn. pod víkem ventilů, okolo rozdělovače, vaček, klikovky a pod vanou a přesto mi z něj olej přímo "chčije". Za 14 dní jsem musel dolévat 1l oleje, což v případě syntetiky Castrol 5W-40 obnáší skoro 400Kč. Navíc všude za sebou zanechávám olejové skvrny, kape to opravdu brutálně. Nejvíc to teče někde u zadní pravé části motoru (pro vaši orientaci v těch místech, kde je např. alternátor a kape mi to na horké výfukové potrubí, výsledkem čehož je neuvěřitelný smrad spáleného oleje a kouř linoucí se zpod stojícího vozidla. Motor má najeto 141000 a po stránce výkonnostní by mu mohly mnohé jiné závidět. Kámoš říkal něco o tom, že by mohla být někda prasklina na bloku motoru?? Nevím. Prosím vás o radu. Děkuji.
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.2002  21:06

dobry servis v Brne

nevite nekdo o nejakem slusnem a levnem servisu v Brne? (potrebuji opravit svou Astru 1,7TD r.v. 1992).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…