POSUŇME MOTOR CAFE O KOUSEK DÁL ...
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Připomínky k MotorCafé
- POSUŇME MOTOR CAFE O KOUSEK DÁL ... 26.04.2000 11:32
- Navrhy 26.04.2000 13:03
- Pár drobných námětů 26.04.2000 15:22
- Parada!!! 27.04.2000 16:14
- Problem 05.08.2000 10:39
- Bez nadpisu 02.10.2000 22:22
- Help, 03.10.2000 15:57
- Filtry na příspěvky 10.10.2000 12:39
- Tome... 14.10.2000 13:13
- Bez nadpisu 16.10.2000 08:44
- zkusme ještě posunovat 15.11.2001 14:27
- Nové příspěvky 15.11.2001 15:44
- co vadi mne 27.11.2001 11:20
- on-line chat 27.11.2001 11:34
- test 30.11.2001 08:49
- příliš dlouhé slovo.... 30.11.2001 11:31
- Prihlasovani... 14.12.2001 22:41
- Alfa Romeo 23.04.2007 11:52
- Nový systém je tragedie 23.04.2007 11:55 Barrichello
- kde je alfa ... 23.04.2007 16:38
-
-
« Re: POSUŇME MOTOR CAFE O KOUSEK DÁL ...
Souhlasim s Alesem. Mozna bude zapotrebi jineho pristupu, nez se domnivat, ze temata sama zmizi po 14 dnech a spolehat na to. Myslim, ze MotorCafe delame hlavne my, jeho uzivatele. Spousta lidi by si klidne mohla najit jiny server, kterych je, uznejte, habadej!!! Ja osobne jsem si MotorBar oblibil, chodim sem rad a i kdyz vyhledavam pouze urcitou tematickou skupinu, tak verim, ze jsem zde osoba znama a i ja znam spoustu lidi. Primlouvam se proto za vetsi aktivitu na AUTO.CZ!!!
Fenix-
« Re: POSUŇME MOTOR CAFE O KOUSEK DÁL ...
OK, chlapi - koukám, ze se s tím bude muset něco dělat. Jelikož celý server vzniká ve velmi malém okruhu lidí, nemáme moc času kontrolovat vše kazdy den. Podle loginu Auto.cz toho mnoho nepoznate, protoze se kolikrat koukame do MC jako Anonym. Chci vas o neco poprosit - sepiste na adresu tomas@auto.cz pozadavky na vylepseni a ja zmacknu programatora, aby to provedl. Bohuzel sami neprogamujeme, takze to muze chvilku trvat :-( Tom
-
-
-
Navrhy
Pratele, uzivatele MotorCafe. Prave jsem mluvil po telefonu s Tomem (auto.cz), ktery me ubezpecil, ze na problemu se pracuje. Vsechna nesmyslna temata by mela byt vymazana. Dale me pozadal, zda-li bych mohl sepsat nase pozadavky na vylepseni a vychytavky tykajici se MotorCafe. Mate-li tedy nejake navrhy, zlepseni a jine veci, napiste je prosim sem nebo do emailu : fenix@centrum.cz. Lepsi ale bude, kdyz sve namety napisete sem k dalsi diskuzi. Diky za spolupraci. A vezte, ze na auto.cz nespi, ale snazi se nase problemy vyresit. Pomozme jim! -
Pár drobných námětů
(1) Umožnit uživateli vytvořit si svoji vlastní množinu preferovaných diskusních skupin, která se zobrazí na začátku seznamu všech témat, (2) zobrazit ve zvláštním okně moje "Sent Items", tedy příspěvky které jsem odesílal za posledních 30-60 dnů, (3) vkládat příspěvek v novém okně tak, aby byla vidět celá původní diskuse, (4) naprogramovat pár "chytrých tlačítek" při vkládání příspěvku, která zvýrazněný text změní na bold, italics, atd. (pro lenošné lidi jako já co neumí a nechtějí se učit HTML), (5) zobrazit v novém pohledu témata založená za posledních 15 dní, (6) zobrazit v novém pohledu témata s nejvíce příspěvky za posledních 5 dní, (7) umožnit vytváření více skupin témat.-
« Re: Pár drobných námětů
Zde je návrh změn v MC, které by dle mého názoru umožnily tento zpřehlednit. Řešení je samozřejmně vždy několik a pro začátek by určitě stačily drobnosti. Složité vychytávky, jsou (pokud si neprogramujete sami) pro vás přímým nákladem a není důvod je chtít teď hned. Tím spíše, že většinou kladou nároky na prohlížeč a ne každý uživatel je ochoten nechat si pracovat s Cookies.
Já osobně považuji za nejdůležitější úpravu řazení témat nejen podle abecedy, ale též dle data a času posledního příspěvku.
Dále se přimlouvám za možnost pohybovat se v příspěvcích jednoho tématu i většími skoky, případně skok na příspěvek určitého data či čísla. I před "hackerem" byly témata s více než tisícem příspěvků a dostat se na první je práce na hodinu.
Pokud se vracím z témata zpět do seznamu témat, prohlížeč mi seznam nastaví na začátek stránky a já musím neustále rolovat dolu.
Sekce vyhledávání: zavést alespoň základní kritéria jako +klíč -klíč klíč* nebo "klíč1 klíč2" a vyhledávání dle autora příspěvku. Dále by bylo vhodné, aby byl odskok z vyhledávání na rubriku směřován k příspěvku, kvůli němuž tento odskok realizuji a nikoliv na poslední příspěvek jako nyní.
Je prý problém najít volný login, přimlouvám se za mazání například rok nepoužitých loginů. Nemusí to fungovat on-line, stačí párkrát ročně.
Samozřejmé je takém vyrovnání se s hackerem. Tady ale neexistuje jednoduchá rada, protože je pravděpodobné, že příjdou opravdoví hackeři. To holt budete muset řešit individuálně a dopředu s tím počítat.
A pár diskutabilních návrhů na závěr:
Umožnit zakládání nových rubrik až po určité době po registraci (např. 14 dní), aby se dotyčný rozkoukal a byl trošku uvážlivější. Nebo naopak nechat padat témata do archivu po 7-10 dnech. Případně progresívní dobu podle počtu příspěvků. (S 0 příspěvky za 2 dny s 5000 za půl roku)
Pomocí Cookies ošetřit automatický login uživatele.
Jdou vymyslet i vychytávky jako seznam témat jichž jsem se za posledních 30 dní účastnil. Ale to už jsou možnosti sice hezké, ale určitě ne nutné a je jenom na vás zvážit, jestli se vám takovéto investice do software vyplatí.
Aleš
Možná se v pár věcech s Volvistou shoduji, ale mám to už napsaný a tak jsem to sem okopíroval celé.
-
-
"-- skrytý --" 27.04.2000 16:14
Parada!!!
Uz je to stare dobre MC bez prispevku CHAOSE!!! -
-
-
Filtry na příspěvky
Nešlo by prosím, vymyslet nějakej filtr, do kterého by si čtenář ( individuelně ) napsal jména autorů, jejichž příspěvky nechce vůbec vidět ??? Po tom co předvedli dva " ... " ( ani nemuzu najit vhodne slovo ) 9.10.2000 v nejčtenější rubrice by se to celkem hodilo. Dik . -
Tome...
Prosímtě, šlo by nějak zařídit abych si mohl změnit heslo??? Jaski jsem nic takového neobjevil...a mám dojem, že jeden člověk ho zná (doporučoval bych domluvit se mejlem : mcasper@centrum.cz)...Díky moc!!! A co takhle vymyslet nějaké automatické řádkování po určitém počtu znaků. Když někdo podrží nějakou klávesu třeba půl minuty, tak se to pak blbě čte... -
-
-
zkusme ještě posunovat
Už jsem doufal, že podobné témata se tu nebudou řešit, ale nešlo by prostě určité nicky začít znovu promazávat? Viz č. 18 v tomto roomu.To, co předvádí třeba Huf-HIV nebo Kein, je děs. Jenom mě to zdržuje, protože řadím podle data a nevím, jestli se tam zvěčnil nějaký jeliman nebo seriozní přispěvatel. -
Nové příspěvky
Jedna maličkost. Velice se mi zamlouval system diskuzi na www.pruvodce.cz
1. Filtrace oblíbených klubů dle individualniho nastaveni uzivatele.
2. Po funkci "obnovit" zobrazit počet nových příspěvků od posledního navštívení klubů. Ted je nutné pamatovat si čas posledního příspěvku.
3. Možnost zákazů přístupů některým uživatelům, respektivě možností vkládání jejich příspěvků (nechci jmenovat Huf-HIV )
4. Jinak jsem spokojen-
« Re: Nové příspěvky
Ještě bych zapoměl:
Umožnit mazání příspěvků (moderator klubu bez omezeni, ostatní jen své) Občas se potřebuje něco opravit a ted to není možné :(-
« Re: Nové příspěvky
Zpětná editace příspěvků by byla vážně super a i omezení přístupu některých uživatelů do některých témat taky, ale ne že mě pak odevšad vykopnete ;o(((
-
-
-
-
-
-
-
Prihlasovani...
Mel bych topsat asi rovnou autorun Auto.cz, ale chci vedet esli sjem blbej jen ja, nebo vsetci uzivatele, nebo autori :-)) Proste mi vadi system logovani - prihlaseni jako anonym pri chybnem zadani hesla. Mam vsude mozne po Netu mraky ID (majly, chaty, diskuse - no znate to) a snadno se spletu - je neprijemny muset se vracet a znova logovat... -
Barrichello 23.04.2007 11:55
Nový systém je tragedie
nejen že zlobí - opět vkládání dvou příspěvků najednou jako u starého, navíc hlásí že nemůže příspěvek vložit do databáze, ale navíc nepochopitlené vytažení neaktivních témat, špatná přehlednost a pomalost. Prostě tohle nic nevyřešilo.... Změněné nicky, chybí počet příspěvků jednotlivých autorů atd. -
"-- skrytý --" 23.04.2007 16:38
kde je alfa ...
no tak to rozhodne... ALFA tady chybi... koukam jak trubka a nemuzu ji najit... kdo to ma hledat jestli to hosi behem mesice nekam zastrcili ... a kdyz vezmu jak mi zosklivili nika... a ac mi neprislo ze by to bylo nejak vyrazne pomaly (asi proto ze v posledni dobe auto.cz funguje pomalu jako celek, nebo nefunguje vubec.... ale asi jak je to zadarmo... ze tady muzeme "obcas" pokecat... tak se na to *... zkousel jsem (tady v diskuzi) zadat "alfa" tim vychvalovanym fulltextem... a ono mi to hodilo jen nejaky clanky... kdyz jsem ted ten mesic dostaval stale znovu hlasku typu ... "ptejte se v pristim ctvrtleti..." rikam si pockam... ale kdyz to vidim... je to brr... a mluvit o zavadeni .. jako ze je to verze v plenkach... pote co to tak ukrutne dlouho nefungovalo... mozna by auto.cz melo zauvazovat zda si nedaji do znaku "brouseny diamant" ... aby bsichni vedeli co je to zac...
Toto fórum se začalo pěkně rozrůstat, z čehož mají jistě majitelé radost. Každý den se jim tady zobrazí několik tisíc reklamních proužků a soudě dle obsahu se jim většinu daří prodat. Jenomže tím jak se fórum zvětšuje, se také zákonitě znepřehledňuje, a tady by měl nastopit programátor AUTO.CZ a udělat většinou drobné úpravy, o které jsme právě v této rubrice žádali. Jedná se o třídění témat dle posledního příspěvku, pohyb v tématech po více než deseti přístěvcích, zdokonalení vyhledávání, atd.
Dal jsem si tu práci najít poslední přístěvek s loginem AUTO.CZ a tady je datum: 07-03-2000 v 09:11:18! Tedy skoro dva měsíce se o nás nikdo nezajímá.
Navrhuji tedy, abychom všichni kdo má zájem posunout toto fórum o kousíček dopředu, dali vědět svůj názor na adresu:
redakce: Tomáš Zajíček - tomas@auto.cz
nebo
web: Jiří Šutera - jirka@auto.cz
.
Ales