Elektromobil
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Elektromobily u nás, to phonenix
Palivove clanky maji tu obrovksou vyhodu, ze nemusis cekat tri hodiny u cerpaci stanice, nez mas "plnou". Pomer vykon/hmotnost je rozhodne lepsi, nez u normalnich baterii, a jejich zivotnost je kolem dvaceti, triceti let. Otazkou zustava jejich cena, ale ta se muze jit velice rychle dolu, to mas jako s pocitacema... -
« Re: Upravy elektromobilu
Šlapací autíčko - to je ono. V dětství moje nejoblíbenější hračka. Už v tý době jsem holt přemejšlel o ekologických vozítkách :-))
Jinak hybridní vozidla jsou fakt na prvním místě co do možnosti masového rozšíření. Já jsem si už vybral - Honda Insight. -
"-- skrytý --" 17.08.00 18:23
« Re: Elektromobily u nás
Ještě dlouho ne. Někdy možná ve městě. Dnes to vypadá tak na 1h jízdy a 5h dobíjení. Príma, zvláště na dlouhé trasy, ne? Ale po městě by se to mohlo uchytit, kdyby byly spec. parkoviště s dobíječkou. Dnes je to (elektromobil) zatím těžké a drahé. V ukládání el. energie jsme zatím nikam moc nepokročili (za poslední desítky let). Spíše bych se ubíral směrem k hybridním automobilům. -
« Elektromobily u nás
Výskyt eletromobilů na našich silnicích je častější a bude se zvětšovat.
Přecházel jsem na přechodu a opodál projel menší vůz s typickým zvukem elektromotoru.Vůz byl tichý,
ale motor běžel na plné obrátky.
Celkem to není nic složitého předělat si benzínový motor na elektromotor.Vlastně ušetřime za drahý spalovací motor. -
« Re: Automobiles Peugeot at Hanover Expo 2000
Warum nicht ? Ale jenom kvůli těm elektromobilům snad ne. Co se týče jich, tak to radši na nějakou motoristickou výstavu. Existuje vůbec tady v Evropě nějakej takovej specializovanej autosalón ???
Tak co Berkute, pustíme se do toho :-)