Elektromobil

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  12:39

« Re: nabídka materiálu

Protože se ještě v téhle oblasti neorientuju, tak jsem těm technickým zkratkám moc nerozuměl. Pro ty z vás, kteří jsou na tom stejně, uvádím pár odkazů:

www.perm-motor.de - Perm Motor GmbH

www.lynchmotor.com - Lynch Motor

[odkaz] - odkazy na výrobce elektromobilů

Ty URL nejdou udělat jako odkaz, neb je to zakázané, takže sorry. Metoda Cut&Paste to jistí ...

• 00 Reagovat !

foto

04.08.01  13:35

« nabídka materiálu

hezké léto.
    jak jsem slíbil ,plním. Nabízím:
    motorky 12-24 V 60-120W
    motory 12000W stg 7ks
    ležatá kola, jako nosiče pohonu el.kola-třístopá
    regulátory 12-36,ev.48 volt100-400A
    motor Lynch zabudovaný v kole 3,5x8
    Permmotor NSR
    nábový motor,bezkartáčkový i s regulátorem-různé výkony i otáčky
    tříkolky Miniel, City-el.
    Zvu nás na potlach na autosalonOlomouc, chci tam jet po ose.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.01  14:38

« Re: Elektropohon

Kamos ma elektrokolo postaveny z normalni skladacky ... Na prednim kole ma pridelanej elektromotor, na zadnim nosici autobaterku. Ovladani rychlosti bosakem na riditkach ( asi dve polohy ) Jezdi to asi 15 km/h, dojezd cca 20km .. Presnejsi detaily neznam, odbornik na elektroniku nejsem, ale muzu se vyptat. a podivejte se na elektromobil.kgb.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.01  06:51

« Re: povídka ze živita elektromobilisty

Řekl bych, že to jste vy, na koho předávám kontakt n přísp. č. 120. Zájem samozřejmě je, alespoň z mojí strany určitě.
  • 00 Reagovat !

foto

11.07.01  20:23

« povídka ze živita elektromobilisty

Dámy a pánové, (předpokládám, že pod pseudomymy jsou i muži) se zájmem jsem si přečetl všech 120 příspěvků Vaší kavárny,a to hlavně díky deštivému počasí :-(
    Rozhodl jsem se proto, že také něčím přispěji.
    Nejdříve něco o sobě: právě v neděli jsem oslavil kulaté narozeniny, jsem ženatý a má manželka mi umožňuje
    věnovat se mé práci, která spočívá ve vývoji a propagaci elektromobilů. Každoročně vystavuji na autosalonu v Olomouci a od roku 1994 na Autoshow-Praha mimo jiné akce např. Hoby Č.Budějovice a výstavy regionálního významu. V osmdesátých letech jsem měřil své schopnostii se světem ve švýcarském Emmenu, kde se mi podařilo konečně zvítězit v roce 1989. V současné době mám několik elektromobilů a materiálu, který již asi ani nestačím zpracovat. Bude-li zájem zveřejním seznam.
    Protože Vaše příspěvky jsou většinou v zábavném stylu, přidávám jednu povídku ze života:
    „ Zase jednou musel tatínek odjet a aby to nebylo malému, tříletému Kájovi líto, nechal ho i s jeho tříkolkou, která byla samozřejmě na motor, svému osudu. Kája se nenudil, rozoral mamince zahrádku, zajel se pochlubit do školy starším kamarádům, navštívil i babičku.Po vejprasku od maminky,která se vrátila z nákupu a viděla tu spoušť se pustil do slalomu mezi stromky na zahradě.
    Když se taťka večer vrátil,byly slzičky už opět ty tam a Kája musel tatínkovi ukázat, že i když sám nalejval naftu přesně tak,jak to tatínek dělává, tříkolka nejede. Taťko ploč?? Tatínek zprvu zvážněl, když začal přemýšlet, kde honem vymyslí nějakou jinou použitelnou baterii pro Kájovu tříkolku, ale když si představil jak Kája otevírá víčka nádrže a trychtýřkem a hrníčkem nalévá novou energii do akumulátoru, byl hrozně rád, že to dopadlo alespoň takto…“
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.01  08:33

« Re: Elektropohon

Zavolej na tel: 0608 200 000 nebo 0606 846 717, nebo mail: ekolo@post.cz Udělalo to na mě docela dojem. Chtěj něco vědět o Elektrickém kole. Materiály ti asi pošlou, nebo se domluv.
  • 00 Reagovat !

foto

20.03.01  18:44

« Elektropohon

Chtel bych vyrobit pomocný elektropohon ke kolu či koloběžce. Odhaduji výkon okolo 200-300W. Jaký motor regulaci a baterii doporučujete, máte již někdo zkušenosti s podobnou konstrukcí.
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.01  20:59

« Ford a jeho ekologické vozy

Fordova ˝zelená flotila ˝se rozrůstá.
    Ford Fokus - palivové články, TH!NK city ,
    TH!NK bike a elektrické Káčko .
    Povinné ručení na EV ,myslím je osvobozeno od placení.
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.01  12:27

« Pb baterie

Olověné baterie na Beta-caru stojí kolem 100 000,- Kč, ľivotnost mají 1000 nabíjecích cyklů. Na jeden cyklus se dá ujet 100km. Tzn., ľe 1 km jízdy s EV vás vyjde na nějakých 1,50 Kč (ľivotnost baterie + elektřina + daląí výdaje).
    To by se uľ mohlo rentovat...
    P.S. Nevíte, jaký se platí povinný ručení na EV?
  • 00 Reagovat !

foto

27.12.00  17:06

« Dovoz elektromobilu

Od začátku roku jsou nulová cla na auta z EU.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.00  01:56

« Re: Přihlášení EV

Naprostý souhlas.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.00  06:45

No právě. Čecháčkům odjakživa nestačilo, když bylo něco homologovaný někde jinde. Muselo to jít do výzkumáku a tam se to zkoumalo a zkoumalo. Hlavně že měli pomazaný hlavy co dělat. Vynalézat už vynalezený, to je to, co nám jde. A pokud možno to vylepšit tak, že to přestane fungovat. Mě stačí jen ta buzerace kvůli tomu, že nemáš na oknech napsaný to, co tam naše předpisy vyžadují. A nejsou to jen okna. Je úplně jedno, že se jedná v mnoha případech jen o ten nápis, ale pokud tam není, tak to nevyhoví. Jó, byrokracie, to je náš národní zvyk.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.00  01:18

Dovozce ti samozYejm nepotvrdí shodnost, to by ti ml podle 102 potvrdit výrobce. Jinak tohle vozidlo podléhá samozYejm individuálnímu schválení technické zposobilosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.00  01:14

To jo ale venku jsou vtšinou homologovaný, tak~e by to nemlo snad bejt tak hrozný, proto~e tady budou uznávat mezinárodní homologa
    ní pYedpisy.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.00  06:46

No, musím se na to někam podívat, jelikož u normálních aut je všeobecně problém, pokud zde nemají oficiálního dovozce, kterej potvrzuje že dovezený vůz všechny homologace splňuje. Těch oficiálních dovozců elektromobilů tady asi moc nebude...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.00  22:48

Při dovozu by to mělo bejt stejný jako u klasickýho auta. Schvalování technický způsobilosti se řídí vyhláškou 102/1995 Sb. kde je i upřesnění technických podmínek pro elektromobily (§94,95). Obecně musí splňovat podmínky, které stanoví tato vyhláška pro příslušnou kategorii vozidel s výjimkou ustanovení, která nejsou slučitelná s elektrickým pohonem. Takže podle mě by dovoz neměl bejt velikej problém. Ale známe to... Zajímavý to musí být s emisní kontrolou, kterou budou určitě taky vyžadovat.
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.00  07:31

« Přihlášení EV

Nevíte někdo, jak je to, když si přivezu ze zahraničí ojetej EV. Neplatěj v ČR náhodou nějaký přiblblý předpisy, kvůli kterejm si z něj můžu udělat tak akorát králikárnu?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.00  00:00

« Re: Nissan HYPERMINI

Snad budou v budoucnu ve městech jezdit jenom takovýhle malý elektromobílky. Dojezd 115 km je dostatečnej a výbava super(4x kotouče, ABS, posilovač, 2x airbag,el.okna, klima, no co víc si přát. Samozřejmě nižší cenu.
  • 00 Reagovat !

foto

10.12.00  15:23

« Nissan HYPERMINI

Reálná alternativa pro 21. století.
    Žádné emise.Neskutečně tichý provoz.Minimální spotřeba energie.Schopný zvládnout celodení ježdění na jedno nabití akumulátorů.
    Maximální rychlost 100km/h.
    Sériovou výrobou by byl přístupnější většímu okruhu zájemců(nebylo by jich málo).
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.00  00:00

« Beta EV

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…