Shell V-Power a jiná "lepší" paliva

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

29.05.00  14:04

« má cenu přitlačit za V-power anebo nahradit N95 s N98

no vaše diskuze vypadá k tomu benzínu od shellu celkem přívětivě , myslíte teda že má cenu ho kupovat ? Navadí když se smísí s N95 ? Jo a ještě jedna hloupá otázka , můžu si u své Calibry 2 litrové nahradit N95 s N98 ???
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.00  09:32

« Re: VSCHT

Po tom co som vcera naladoval do mojej felky vpower nieco sa s nou deje... :-)
    Tradicna cesta do Viedne. Dnes som predbiehal koho som videl, jeden krat aj styri auta naraz, menej casto som preradoval na nizsi stupen a ked som prisiel do ciela, palivovej rucke este kusok chybalo tam, kde by som ju normalne predpokladal (jazdim pravidelne uz skoro rok). Takze to vyzera zaujimavo.
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.00  23:20

« Propočty

Takže, abych to uvedl na pravou míru:
    to login: Nauč se počítat, anebo si laskavě srovnej v hlavě to, co chceš počítat..... Je úplně jedno, jakou rychlostí jedeš - ten údaj hovoří o tom, že jeden kilometr jízdy odpovídá 3 minutám volnoběhu..... Jestliže bych vzal jako východisko tvoji tezi, že Ka žere 6.3 l na 100 km při sedmdesátikilometrové rychlosti, těch 6.3 l polkne po 100 km jízdy (údaj 6.3 l je vztažen ke spotřebě na 100 km, pokud nevíš :-) ), což odpovídá 300 minutám volnoběhu, a tedy 5 hodinám, za které to sežere 6.3 l benzínu. Takže za hodinu polkne 1.26 l. Údaj 1.8 l, který jsi spočetl, vyšel z Tvého mylného (mírně a shovívavě řečeno) předpokladu, že to auto ujede 70 km (70 km krát tři odpovídá 210 minutám, tj. 3.5 hodinám, a 6.3 děleno 3.5 je skutečně 1.8 l). Nějak ti ale uniklo, že po těch sedmdesáti kilometrech by to auto spotřebovalo jen 4.41 l benzínu. Manipuluješ s čísly hezky, jen poněkud nešťastně.
    to octavia: nepochopil jsem zcela smysl tvé otázky - jestli měla znamenat, že je to opravdu jedno, jakou rychlostí člověk jede, že prostě spotřeba na 100 km je spotřeba na 100 km a tím to hasne, pak to byl poznámka na místě. Pokud měla znamenat něco jiného, opravdu ji nechápu.
  • 00 Reagovat !

foto

21.05.00  00:00

« Bez nadpisu

vždyt to odpovídá jesli jedeš na 4 70km/h tak to žere 6,3 l/100km a to samí jako na 5 120km/h taky 6,3 a to samí na 3 v 50km/h. Není to jedno????
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.00  00:00

« Re: zima a benžín Volnoběh

To login: Kdyby mi žralo Káčko 6,3 l na 100 km při 70 km rychlosti, tak ho hodím ze skály... to by byl pěknej Otesánek.... Co se týče topení, to auto mám, vím jak topí, i když stojí, netroufl bych si zde jinak tvrdit to, co tvrdím :-)
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.00  00:00

« Ještě pár řádek

Ještě na doplnění - těch 6,3 l polkne mnou vlastněné auto při průměrné rychlosti cca 120 km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.00  14:43

Jestlize je spotreba Kacka 6,3 pri rychlosti dejme tomu 70 km, a tri minuty volnobehu odpovidaji jednomu ujetemu kilometru, tak je spotreba na volnobeh 1,8 litru. Coz by asi tak odpovidalo.

A za stani v zime auto opravdu moc netopi. Pocitam, ze by spotreba byla tak tri, ctyri litry na hodinu - aby clovek neumrznul. (otacky by musely byt tak 1500)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.00  23:41

Promiň, ale intenzita topení (alespoň u Ka) se nastavuje poměrem mezi chladným a teplým vzduchem. Tedy nikoliv zátěží motoru. Spotřebě Ka 1,3 l za hodinu bych docela věřil, ono má dost fikanou řídící jednotku....
  • 00 Reagovat !

foto

15.05.00  21:39

« zima a benžín Volnoběh

o000))))) pokud někdo uvízne na horách v zimě v autě s plnou nádrží tak si může o spotřebě 1,3 litrů jen zdát. Jakmile je -10 stupňu a k tomu si začneš v autě topit a auto velmi rychle prochladne takže topit dost tak ti spotřeba hupsne na 2 litry ani nemrkneš!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.00  15:23

« Re: Rekordní spotřeba

pokud jsem kdysi zaslechl, tak závody na min. spotřebu se jezdily už kdysi a dělaly se kouzla: z každého kopce vypnout motor (pak se zakázalo), zrychlovat přesně spočítaným způsobem na min. spotřebu a samozřejmě se začalo zásadním zvyšováním volného dojezdu auta - tj. výměna všech mazacích látek nejlépe strojním olejem - počínaje ložisky kol, přes převodovku, rozvodovku až po všechno ostatní, samozřejmostí byly přehuštěné pneu a pečlivě zavřená okna za jízdy, úpravy karburátoru, dostupné i vlastní spojlery atd. atd. - byly pak i se Š100 po dálnici (a nejlépe se značným převýšením start-cíl směrem dolů) takovéto spotřeby. Pak se to zpřísnilo a dneska v tomto směru nemám čerstvější informace. Ale ve světle výše uvedeného..... Dá se v zájmu minimalizace spotřeby dělat dost.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.00  13:51

Aha, ted jsem si precetl prispevek od "kanady",
    protoze ctu prispevky odzadu.
    Ale moc jsem se neseknul.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.00  13:50

2Cara: Co ti mam na to rict ? Budes te spotrebe muset verit. Trebas ti soutezici svindluji a celou dobu jezdi ve vzduchovem pytli za kamionem, nevim. Spotrebu meri korektne, nadrze plombuji, takze neni mozne cestou nekde dolit.
    Spotreba na volnobeh u aut podle mne bude tak 1-1.3 l/hodinu, ale jestli jsem se seknul, tak mne nebijte.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.00  02:35

Nikde to neuvádějí, ale konkrétně u Káčka příručka praví doslova v kapitolce o spotřebě: "Při delším zastavení před železničními přejezdy nebo na semaforech v sídlištích se vyplatí motor během této doby vypnout. Tři minuty čekání s motorem běžícím na volnoběh odpovídá jízdě v délce téměř 1 km." Vycházím-li z tohoto údaje a vezmu-li jako fakt, že s posilovači si Káčko vezme v kombinovaném provozu 6,3 l na 100 km, odpovídá tato vzdálenost jakoby 300 minutám na volnoběh., tj 5 hodin blafání naprázdno za 6,3 l benzínu, tj 1,26 l za hodinu. čistě teorreticky tudíž vychází, že např. uvíznout někde v zimě s plnou nádrží široko daleko bez pomoci, mohl bych si v tom autě asi tak 32 hodin topit, než by mi došel benzín (obsah nádrže u Ka je cca 40 l).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.00  22:34

« Rekordní spotřeba

TO MFILIP - jezdím s lehoučkou nožkou, vytrénovanou z žíznivé třílitrové limuzíny, a nějack se mi těm číslům nechce věřit. Favorit 2,3l na 100 km, je to technicky vůbec možný? Docela by mě zajímala i ta spotřeba na volnoběh, uvádí ji někde výrobce? (To je asi blbost - proč by ji uváděl, že...) Nebo nezkusil už nějaký koumes nechat motor třeba hodinu volně běžet a pak dolít nádrž? Když jsem toto téma nadhodil v servise, řekli mi, že by chtěli mít moje starosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.00  14:34

« Re: Re:

MF dnes napr. z 23.9.1998. V tomto rocniku sice byla vitezna spotreba 3.3 l/100 (Felicia 50 kW. celou dobu souteze byl lijak). Rekord drzi Favorit 136 l, kdyz v roce 1994 zvitezil se spotrebou 2.6 l (omlouvam se za 2,3 l). Soutez se jede na 100 km, jsou tam merici useky, ktere musi 2 clenna posadka v danem case absolvovat. Samozrejme se s takovou spotrebou neda jezdit v beznem provozu, ale z vlastni zkusenosti vim, ze se s Formanem 50 kW da jet v beznem provozu (80 mimo,20 mesto,3xstudeny start) na 5,1 l.
    V zime 5,5 l
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.00  13:46

« Re:

2,3 litru? Nesmysl. To ma snad jedine na volnobeh (a to neujede 60 km za hodinu). To neni mozne ani teoreticky.
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.00  12:41

« Bez nadpisu

Myslim si, ze se neda usetrit tim, ze si koupite drahy benzin, ktery ma zajistit nizsi spotrebu pri stejnem vykonu. Usetrit se da jedine stylem jizdy. Jednou se i v novinach psalo, jak je polsky benzin nekvalitni, zanasi trysky a smrdi. Kecy. Na polsky benzin jsem na svem Favoritu najezdil 40000 km se prumernou spotrebou 5,5 /100 km (80 mimo,20 mesto). Ted jezdim na cesky benzin, protoze se ceny v Polsku srovnaly, a spotreba zustala stejna. Pokud chcete snizit spotrebu, zmente styl jizdy.
    P.S MFDnes kazdym rokem porada souteze v uspore paliva. Vestsinou vyhravaji felicie se spotrebou
    kolem 2,3 l/100 km. Nic neni nemozne.
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.00  16:59

« Nepoznal jsem rozdíl

Krátce: U Fordu Ka jsem nepoznal rozdíl ani ve spotřebě, ani v nárůstu výkonu, ani v akceleraci (Káčko, paradoxně, i když je malinkaté auto, má dost plochou křivku).
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.00  00:00

« Re: VSCHT

Jestli chcete nejake nezavazne informace o V Power, tak si kupte, jestli ho sezenete casopis VTM (Veda technika a my) cislo 3 BREZEN, nebo se na nej podivejte v knihovne, je tam o tom jak to testoval ustav paliv a maziv a Vyzkumny ustav motorovych vozidelk. Jezdim na V power a s motorem 1,3 bmm 50kW, felicia mam spotrebu, jizda hlavne na dlouhe trate, 6,2litru.Je to ted fakt nadherny.
    Zdravim
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.00  15:59

« Re: V - Power

Bohužel ty výsledky sem měl jen v ruce, zkusim je sehnat a rozeslat. Zatim je to takhle, bráchový holky otec rektoruje na VŠCHT a jednou nám to nějak ukazoval, a chválil to. Řekl bych, že on je rozhodně odborník na slovo vzatý. Až to budu mít u sebe, dám určitě vědět.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…