Shell V-Power a jiná "lepší" paliva

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

13.03.01  20:51

« Líh do nádrže

Nechcete náhodou do tý nádrže rovnou nachcat? Kdo má za těma všema alchymistama jezdit a fetovat ty příšerný smrady, který produkujou. Že je cítit za náklaďákem připálený hranolky, to už jsem si zvykl, ale technickej benzín, líh, xylen a kdo ví jaký další sajrajty? Moc to nepřehánějte.
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.01  11:39

« V power

Tak som to natankoval aj ja. Co sa tyka vykonu, tak nejake navysenie som necitil. Co ma ale zarazilo bola spotreba. Isiel som priblizne 230 km a zdalo sa mi ze som toho spalil nejako prekvapivo malo. A to aj napriek tomu ze som bol dost nalozeny a najako som plyn nestrazil. Mozno je to ale len podvedomi pocit. Niekedy to skusim zmerat presne, t.j s tempomatom a pal. pocitacom a tu istu drahu aspon 3-4 krat.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.01  01:09

« Re: Ach jo-líh

Pánové,nechci vám brát iluze,ale než nalejete špiritus do nádrže,zkuste to smíchat s benzínem v láhvi.Ono se to totiž nespojí,alespoň líh z drogerie ne.Když se to protřepe ,vznikne sice směs ale po několika hodinách se to zas rozdělí.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  09:54

« Re: Ach jo

A v jakym pomeru? Pokud vim, tak lih se i hure odparuje. Pokud by ho bylo hodne, tak by se asi musel predelat i karburator??? A jakou ma lih vyhrevnost??? Myslim, ze by to byl tezky experiment. Vita
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  08:38

Líh bezpečně zvyšuje oktanové číslo,ale způsobuje korozi motoru, ale za zkoušku by to stálo,ta koroze není tak strašná.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  08:10

Tak jsem ho taky vyzkousel a nic moc. Mozna se motor necha trosku vice vytacet. Ale za ty prachy nevim jestli to stoji zato.TO.vici:mam stejny problem. Do auta bych potreboval lit minimalne SUPER (mam taky trosicku vetsi kompresi) a 98 je fakt daleko. Takze mam sundanej predstih a jezdim na N95.Je to slabota a zbytecne moc koni se pak v motoru flaka. Jak to resis ty? Neexistuji nejake prisady na zvyseni oktanoveho cisla? (ale takove ktere jsou dobre i v aute a ne jen v reklame).Vita
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.01  00:00

Lil jsem to do karbecoveho Facka, obsah 1450. A kamos do MPi 50kW s jednotkou od Motor-Excelu. Oproti 95ce treba od Benziny to byl totalni propadak. Jsou to sracky. A Hufnagl - to vis me tatinek nedal na Octavku,no :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.01  16:48

No fakt, to by me teda taky zajimalo, protoze se mi nechce verit, ze by to byl takovy propadak. Pred pul rokem jsem ho vyzkousel, a nebylo to spatne. Mozna to spatne redis s tou smesi misto olovnatych benzinu ???
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.01  10:57

Proboha, do čeho jsi to lil? Š100?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.01  23:23

jsem V-* nabral jednou a to rovnou plnou, tehdy stal 32,50. Bylo to jako by me nekdo celou tu dobu drzel za naraznik.... a kolega udelal stejnou zkusenost. Kdyby se tak vratil muj stary dobry Super 96..zase bych mohl pridat predstih... a nebo kdyby bliz nez 30 km prodavali 98ku... s kompresi 11,5:1 mi to na 95ku jezdi jen nerado..:o(((
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  21:38

« Re: V-Power do noveho vozu

Tak ja to prubnu.....a mozna pak neco napisu:-)
    Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  09:19

« Re: V-Power do noveho vozu

Kludne ho tam mozes dat. Precitaj si moj prispevok 73 a pochopis.
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.01  02:15

« V-Power do noveho vozu

Muze se dat do noveho vozu v-power ? Neni to zalezitost pouze pro zejete motory ?? Dik za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.01  12:46

ja vim, ze mu spise neublizi. Ale zrovna mam ted u OMV benzin za 23.20 a V-Power stoji na jedine Shell v Ostrave co znam 27.80. Prave nejsem v situaci, pri ktere bych chtel neco zkouset za 250 Kc. Vyzkousim to, az mi skonci sleva u OMV.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.01  10:26

Urcite skus, motoru urcite neublizis, podla mna mu len polepsis. Ale aspon dve nadrze.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  12:44

ze bych ho ze srandy taky zkusil ?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  11:58

Ja ho tankuju do skody 1000 MB, s motorem 136. a je to fakt rozdil mozna ze u tehle konstrukcne starsich a maloobjemovych motoru je ten rozdil znatelnejsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  11:28

no ja jako dieselak nemuzu rict presne, ale V-power ma tu sakra vyhodu, ze je za dvojnasobek Smart bodu :-))) A protoze doposud jsme my dieselaci trestani za to, ze se body pripisuji za utracenych 25Kc a nikoliv dle slibovanych 1l=1bod, tak V-power je pro benzinaky nejlepsi (a kolega, co ho tankuje tvrdi, ze vykon je tak stejny, ale spotreba jde dolu o 5-10%).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  11:20

No ak ta zaujima cena Shell V-Power tak u nas je o korunu drahsi ako N95 a o korunu lacnejsi ako N98. (Ceny su priblizne, ale väcsinou to plati). A uspora paliva, hm, ja sledujem tak 0,2 litra/100km takze nejaka markantna nie. Ale zase motor ide lepsie do vyssich otacok a maximalka sa mi zdvihla tak o 10km. Mam Feldu 1.3/40kW BMM. Tankujem ho uz nieco vyse roka. Ale v jednej motoristickej relacii u nas robili test V-Power. Auto malo dva karburatory a dve nadrze. V jednej bol normalny benzin a v druhej V-Power. Takze dva valce isli na normalny a dva na V-power. Presli s nim 2000km. Ked sa pozreli na motor, bolo vidiet, ze tam kde bol V-Power, boli nasavacie ventile pekne ciste, a kde bol normalny benzin boli nasavacie ventile spinave (boli na nich usadeniny). Potom robili test, ze ponorili ventil do nadobky v ktorej bol V-Power a pekne bolo vydiet ako rozpusta usadeniny. Potom ho ponorili do normalneho benzinu a ten sa usadenin ani nechytil. Mimochodom bolo tam plno novinarov, co na to cucali. Takze to ma presvedcilo a od vtedy ho tankujem. Este tam hovorili, ze po priblizne styroch tankovaniach je motor precisteny. Takze ked tam potom date aj normalny benzin mal by ist tak isto, az kym sa opät nezaspini.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  11:16

Hmm, cenovej rozdíl je asi 2 Kč na litr, úspora paliva je podle auta řekl bych. Já bych osobně řekl, že jsem s V-Powrem dolejc tak o litřík.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…