Shell V-Power a jiná "lepší" paliva

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.05.00  15:23

« Re: Rekordní spotřeba

pokud jsem kdysi zaslechl, tak závody na min. spotřebu se jezdily už kdysi a dělaly se kouzla: z každého kopce vypnout motor (pak se zakázalo), zrychlovat přesně spočítaným způsobem na min. spotřebu a samozřejmě se začalo zásadním zvyšováním volného dojezdu auta - tj. výměna všech mazacích látek nejlépe strojním olejem - počínaje ložisky kol, přes převodovku, rozvodovku až po všechno ostatní, samozřejmostí byly přehuštěné pneu a pečlivě zavřená okna za jízdy, úpravy karburátoru, dostupné i vlastní spojlery atd. atd. - byly pak i se Š100 po dálnici (a nejlépe se značným převýšením start-cíl směrem dolů) takovéto spotřeby. Pak se to zpřísnilo a dneska v tomto směru nemám čerstvější informace. Ale ve světle výše uvedeného..... Dá se v zájmu minimalizace spotřeby dělat dost.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.00  13:51

Aha, ted jsem si precetl prispevek od "kanady",
    protoze ctu prispevky odzadu.
    Ale moc jsem se neseknul.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.00  13:50

2Cara: Co ti mam na to rict ? Budes te spotrebe muset verit. Trebas ti soutezici svindluji a celou dobu jezdi ve vzduchovem pytli za kamionem, nevim. Spotrebu meri korektne, nadrze plombuji, takze neni mozne cestou nekde dolit.
    Spotreba na volnobeh u aut podle mne bude tak 1-1.3 l/hodinu, ale jestli jsem se seknul, tak mne nebijte.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.00  02:35

Nikde to neuvádějí, ale konkrétně u Káčka příručka praví doslova v kapitolce o spotřebě: "Při delším zastavení před železničními přejezdy nebo na semaforech v sídlištích se vyplatí motor během této doby vypnout. Tři minuty čekání s motorem běžícím na volnoběh odpovídá jízdě v délce téměř 1 km." Vycházím-li z tohoto údaje a vezmu-li jako fakt, že s posilovači si Káčko vezme v kombinovaném provozu 6,3 l na 100 km, odpovídá tato vzdálenost jakoby 300 minutám na volnoběh., tj 5 hodin blafání naprázdno za 6,3 l benzínu, tj 1,26 l za hodinu. čistě teorreticky tudíž vychází, že např. uvíznout někde v zimě s plnou nádrží široko daleko bez pomoci, mohl bych si v tom autě asi tak 32 hodin topit, než by mi došel benzín (obsah nádrže u Ka je cca 40 l).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.00  22:34

« Rekordní spotřeba

TO MFILIP - jezdím s lehoučkou nožkou, vytrénovanou z žíznivé třílitrové limuzíny, a nějack se mi těm číslům nechce věřit. Favorit 2,3l na 100 km, je to technicky vůbec možný? Docela by mě zajímala i ta spotřeba na volnoběh, uvádí ji někde výrobce? (To je asi blbost - proč by ji uváděl, že...) Nebo nezkusil už nějaký koumes nechat motor třeba hodinu volně běžet a pak dolít nádrž? Když jsem toto téma nadhodil v servise, řekli mi, že by chtěli mít moje starosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.00  14:34

« Re: Re:

MF dnes napr. z 23.9.1998. V tomto rocniku sice byla vitezna spotreba 3.3 l/100 (Felicia 50 kW. celou dobu souteze byl lijak). Rekord drzi Favorit 136 l, kdyz v roce 1994 zvitezil se spotrebou 2.6 l (omlouvam se za 2,3 l). Soutez se jede na 100 km, jsou tam merici useky, ktere musi 2 clenna posadka v danem case absolvovat. Samozrejme se s takovou spotrebou neda jezdit v beznem provozu, ale z vlastni zkusenosti vim, ze se s Formanem 50 kW da jet v beznem provozu (80 mimo,20 mesto,3xstudeny start) na 5,1 l.
    V zime 5,5 l
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.00  13:46

« Re:

2,3 litru? Nesmysl. To ma snad jedine na volnobeh (a to neujede 60 km za hodinu). To neni mozne ani teoreticky.
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.00  12:41

« Bez nadpisu

Myslim si, ze se neda usetrit tim, ze si koupite drahy benzin, ktery ma zajistit nizsi spotrebu pri stejnem vykonu. Usetrit se da jedine stylem jizdy. Jednou se i v novinach psalo, jak je polsky benzin nekvalitni, zanasi trysky a smrdi. Kecy. Na polsky benzin jsem na svem Favoritu najezdil 40000 km se prumernou spotrebou 5,5 /100 km (80 mimo,20 mesto). Ted jezdim na cesky benzin, protoze se ceny v Polsku srovnaly, a spotreba zustala stejna. Pokud chcete snizit spotrebu, zmente styl jizdy.
    P.S MFDnes kazdym rokem porada souteze v uspore paliva. Vestsinou vyhravaji felicie se spotrebou
    kolem 2,3 l/100 km. Nic neni nemozne.
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.00  16:59

« Nepoznal jsem rozdíl

Krátce: U Fordu Ka jsem nepoznal rozdíl ani ve spotřebě, ani v nárůstu výkonu, ani v akceleraci (Káčko, paradoxně, i když je malinkaté auto, má dost plochou křivku).
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.00  00:00

« Re: VSCHT

Jestli chcete nejake nezavazne informace o V Power, tak si kupte, jestli ho sezenete casopis VTM (Veda technika a my) cislo 3 BREZEN, nebo se na nej podivejte v knihovne, je tam o tom jak to testoval ustav paliv a maziv a Vyzkumny ustav motorovych vozidelk. Jezdim na V power a s motorem 1,3 bmm 50kW, felicia mam spotrebu, jizda hlavne na dlouhe trate, 6,2litru.Je to ted fakt nadherny.
    Zdravim
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.00  15:59

« Re: V - Power

Bohužel ty výsledky sem měl jen v ruce, zkusim je sehnat a rozeslat. Zatim je to takhle, bráchový holky otec rektoruje na VŠCHT a jednou nám to nějak ukazoval, a chválil to. Řekl bych, že on je rozhodně odborník na slovo vzatý. Až to budu mít u sebe, dám určitě vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.00  15:57

« Re: VYSVĚTLENÍ

TO OCTAVIE - ty pytliku, já sem neřikal, že na dokladu to neni, ale to, že v zákoně ti neurčujou, že na v-Power nesmíš jezdit. Žádnej finančák se ti do tohodle neopře, tak tu nedělej dusna.
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.00  15:50

« Bez nadpisu

To Orpheus:
    Napiš něco o těch testech na VŠCHT, zatím jsem nikde nic podobného nečetl a reklamě až tak věřit nechci.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.00  13:17

« Re: VYSVĚTLENÍ

Koukám, že se fotra dost bojíš, že jo ? Hele a už můžeš jezdit vepředu ?
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.00  21:28

« VYSVĚTLENÍ

Aha někdo chytrý si tu hraje s daňovým dokladem Tak se podívej co tam je vždy napsané datum čas částka a to hlavní """""druh benzínu!!!"""""" Jinak natural 99 jsem se spletl je to N98 A nikdy jsme do auta nelili nic než Natural 95 a ten V-
    power nesmím tankovat kvůli cenně i tomu že to nechce otec, a proto jsem psal o daňovém dokladu kde se vše dá dozvědět a taky odečíst v závěru roku daň.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.00  13:11

« Re: Natural 99

Natural 99 je vlastne "smecko" z orig. Naturalu 115, ktery si OCTAVIE krakuje doma v kulne. Proto taky auto jeho otce (Octavia 1.6/55kW se zavodnima gumama BRAVURA nahustenyma zavodnim plynem) muze "litat" pres 190 na dalnici...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.00  12:17

« Re: Shell V-Power

Ja mam Hondu 1.5i VTEC, vysokootackovy motor. V-Power se u mne projevil citelne v lepsi dynamice. Najeto mam cca 50 tis. a auto je v provozu 3 roky.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.00  11:46

« Re: Natural 99

Kde je k sehnání Natural 99 OCTAVIE?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.00  11:36

« Shell V-Power

Vážený, rád bych vám oznámil, že o tom nemáte ani ponětí. 1) co se týče daňového dokladu, tak nikde není určeno, že nesmíte jezdit na V-Power.
    2)CO se týče kvality tohoto benzinu, tak rozhodně za tu 1,50 -2,00 na litr to stojí. Nemyslím tím čepovat to pokaždý, ale tak jednou za měsíc je to užitečný. Pokud to nevíte, tak tenhle benzin vám nezajistí větší rychlost, ale spíš větší odolnost motoru. Jsou v něm speciální příměsi a fakt to funguje. Zkuste se zeptat na VŠCHT, kde to vyvíjeli a testovali.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.00  07:38

« Re:

OKTAVIE: ty muzes byt rad ze mas doma aspon toho
    houpaciho konika!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…