Co je lepší: 1,6i (74kw) nebo 1,9TDi (66kw)?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: ŘÍPA
No nevim, nevim.... 55kW to krasne nalozim i ve Favoritu ..... je to * *, snad jen Felicie s tim jede jakz takz...,v kazdem pripade 1,4 je jeste horsi.... ani 1,6 74kW neni na Oktavku zrovna super silny..... na dalnici jezdi v levym pruhu jen TDi a turba...... Oktavka je velky a tezky vuz.... chce to nesetrit na motoru... -
"-- skrytý --" 10.04.00 06:15
« Re: 1,6i nebo 1,9Tdi
Rozdil mezi 66 kW a 81 kW neni jen v turbodmychadlu,je tam i jina spojka,jiny typ lozisek a drobne zmeny v ulozeni vacky.O tom ale ten dotaz neni.Sroubujeme se s cenami ropy tak,ze pred letem ma byt benal za tricet.A on bohuzel bude.TDI at jedno nebo druhe neni liny stroj,kdo zna vi o cem je rec.Stokonova 1,6 je jiste ziva,ale dnes uz neplati,ze diesel se vyplati pri 30.000 km probehu rocne.Vemte si rozdil v porizovaci cene stejne vybaveneho vozu a vysledek je skoro sokujici.Nepocitam vice nez desetikorunove rozdily benal-nafta po Evrope,staci u nas.Naklady na olej stejne,servis taky,filtr oleje je dokonce levnejsi.Palivovy sice drazssi,ale ten zas nemenime tak casto.Takze zdrazeni je jeste o povinne ruceni,ktere je vyssi.
TDI ma poruchovost zhruba stejnou jako benzinove motory - udaj servisu.No a pokud je pojisteny jako mam ja,pak je zaruka na motor 2 roky(2.rok ruci servis) - to je tak bratru 70.-80.000 km v zaruce,to jde.
Ale jak uz tady bylo receno,vybirame srdcem a penezenkou. -
Me zkusenosti nejsou z Octavie, jezdil jsem Vactru 1.7TD (60KW) a 1.8 (66KW) z predchozi generace, ale TDI bude mene citlivy na zatizeni vozu, po dalnici jede kopec nekopec a pumare nepotesis. 1.6 by mela byt tissi a pokud mas trosku tezsi nohu, tak si vic uzijes (pak to ale zaclouma se spotrebou). Jako rodinny vuz bych asi bral spise TD, s benzinem je vice zabavy. Nevim jak je na tom TDI s poruchovosti, obvykle plati, ze pokud se u TDI neco po, tak to neni moc levne. -
Sam jsem se pred casem rozhodoval jestli benzin nebo diesel (pro SLX Combi jsem volil mezi 2.0 a TDi), ale pote co jsem se rozhodl pro TDi 66 kW jsem naprosto spokojen a dneska bych se jiz k benzinu asi nevratil. Jestli ti mohu radit projed se v obou a uvidis, co ti bude lepe vyhovovat . Co se tyka spotreby nemaTDi chybu i prubeh kroutaku mi vyhovuje (znatelny zatah turba jiz nad 2000 ot.) Moje dlouhodoba spotreba je 5.4 l/100 km :-)))))))) -
OCTAVIE - pokud rikas (a to je teda poprve, kdy to OCTAVIE sam rika!) ze ma jit do 1.9TDI/66kW, a jednim dechem tvrdis, ze 1.9TDI/81kW je na nic, tak si vlastne odporujes. Protoze 1.9TDI/81kW byl nahrazen 1.9TDI/85kW pumpe-dusse, stejne tak 1.9TDI/66kW bude nahrazen stejnym 1.9TDI/74kW (jiz ve Fabii) opet jedina zmena - pumpe-dusse.
Pokud se podivas na rozdil 1.9TDI/66kW a 1.9TDI/81kW, tak rozdil je pouze v pouzitem turbodmychadlu, kdy silnejsi motor ma turbo s variabilnim natacenim lopatek. Jak lze pak rici, ze stejny motor je jednou "dobra koupe" a vzpeti "nejhorsi moznost" ????? -
No jasne Octavio, hned jak prijdu domu, tak ten TDI 81kW vyhodim do kose a namontuju si tam Tvuj 55kW. Jeste Bravury se zavodnim plynem a to bude zihadlo... :-)))
Ale vazne: To rozhodnuti nakonec bude na tobe, jde asi hlavne o to, jestli benzin nebo diesel. Vyhody a nevyhody obojiho jsou zname. Jen bych souhlasil s jednim predrecnikem, ze v kalkulaci nezalezi ani na tak na poctu km ujetych za rok, jako spisee na celkovem poctu kilometru. Ja osobne jsem sel do dieslu a nelituju. Ale rozhodnout se musis ty sam. projed se v obou a uvidis, co se ti bude libit vic. -
« ŘÍPA
Radím ti dobře nekupuj ani ten 1.6 74kw on končí tento motor se ztahuje a končí tímto rokem jeho montáž přijde nový 1.6 16v který má větší točák i výkon. Z hlediska prognózy je lepší 1.6 55kw 2.0 nebo 1.8T ale hlavně neee 1.9 TDI 81kw tento motor už je na vyhození tento motor už ani nenajdeš v ceníku passatů je nahrazen 1.9TDI 85kw.
Ale jestli ti nevadí že i motor 1.655kw má v určitých věcech lepší dynamiku tak raději než končící ale rychlejší 1.674kw KUP 1.9 TDi66kw -
Mam GLX 1.9TDI/66kW. Pri koupi jsem srovnaval i GLXi 1.6/74kW a vzhledem k cene/spotrebe/tocivemu momentu a zpusobu jizdy jsem sel do toho TDI. Nezalezi na tom, kolik ujedes rocne, ale kolik hodlas najet celkem - pri nakladech na pojistku, zakonnou pojistku, servis a spotrebu setrim na kazdem kilometru cca 90 haleru (pri dnesnich cenach nafty a benzinu). No a jako perlicku tankuju bionaftu, a setrim na kazdem kilometru 1.20 Kc. Jediny rozdil u tech aut je, ze kdyz je tocis, je 1.6 benzin o chloupek rychlejsi (max. i zrychleni), ale pruzne zrychleni ma lepsi TDI. -
Zalezi taky na penezich TDI je urcite o najakou desitku tisic drazsi, a pak zalezi na tobe kolik najedes rocne km,aby se ti naftak oplatil, ja znam TDi 66kw dost dobre z auidny i octavie, motor je to dobry, ale benzin je benzin a pokud nenajezdis aspon 20-30tis km rocne tak se ti ty prachy do naftaky nevrati, 1.6 je tizsi a rekl bych ze i vice dynamicka, ale je pravda ze the best is 1.8T -
« 1,6i nebo 1,9Tdi
Rád bych si letos koupil Octávii, ale pořád se nemůžu rozhodnout. Kdo máte 1.6i (74kw), napište prosím zkušenosti s tímto motorem. Pokud má někdo zkušenosti s oběma motory, rád si přečtu srovnání, výhody, nevýhody, spotřeba, hluk v kabině... Díky za rady.