BMW
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > BMW
-
« Re: otazka
Výbornej motor. Když se nevytáčí za studena a fungujou všechny prvky ve stříkačce Motronic (je to takový zajímavý lego pro velký kluky, viz www.unixnerd.demon.co.uk/motronic.html ) je to čirá radost. Je nadupanej, jde tiše, kultivovaně a rychle na věc, navíc má perfektní krouťák odspodu a kroucený zatáčky v patrovým parkovišti člověk vyjede snad i na čtyřku kdyby ho člověk chtěl dusit :o) Všude, kde jsem s normálním autem zvyklej dát dvojku, tady "zatrojčím" a suverénně jedu. -
« Re: otazka
to behave: Podle mého názoru je to jednoznačně 535i neboli řadový šestiválec třiapůllitr 220 HP (vnitřní označení motoru M30). Do města se příliš nehodí, ale kdo jezdí dálku, umí se s tímhle motorem v pohodě vejít do nějakých 10 - 11 litrů a je to opravdu letadlo. Dělal se ale jen do 1993, pak nastoupily osmiválcové motory a šestiválec už jen do objemu 2.8 litru. Jestli myslíš nejvýkonnější, tak je to samozřejmě M5, ale díky celkem speciálním dílům vyjde údržba podstatně dráž. 5-er E34 je v podstatě na dnešní poměry nejlepší "obyčejné auto". Dá se sehnat do 100 tis., je pohodlná, spolehlivá, má perfektní jízdní vlastnosti a to, že motory žerou, je jenom pověra ze starých časů. Já jsem ji nechtěl jenom proto, že ji má každej vocas, tak jsem si koupil vzácné kupátko 635CSi, mimochodem s tím samým motorem. Když si vezmete třílitrový Opel ze stejného roku, bude na tom vždycky o 3 litry hůře. -
« Re: BMW 320i - help
Šestiválcový dvoulitr je těžší než čtyřválcová osmnáctka, a tak přestože má větší výkon, vychází to skoro na stejně. S tím, že 318is (140PS) jede líp. Když měnili chladič, tak buď muselo bejt nalítáno hrozně km (taxi či co?) nebo to prostě bylo bořený. To na druhou stranu příliš nevadí, pokud to není blbě opravený nebo nejsou v * nosníky. Od dvoulitru nečekej žádný zázraky, dobře jedou až dvaapůlky a výš, pak je to teprve BMW jak má být. Navíc dvoulitr aby trochu jel, musíš děsně honit a spotřebou všichni, kdo to mohou porovnat na tom byli s dvaapůllitrem stejně! Jestli jsou orezlé švy na kastli úplně zespodu či místo pro hever, nepřikládal bych tomu nějakou zvláštní váhu, to je normální na jedenáctiletým+ autě. Spíš bych se ptal na e36.cz někoho, kdo s tím má zkušenosti. Já mám jiné BMW, takže nemohu sloužit, ale něco tyhle stroje společnýho mají. Můj názor nakonec je takový, že pořádné bytelné stroje a polykače kilometrů jsou až pětková řada a výš. -
« BMW 320i - help
Čaute kámoš kupuje káru a chce poradit:
BMW 320i 24ventilů 6válec rv 1991
motor měněný v 97 na tom najeté 140 tis. km. výbava jen palubní počítač, klima a centrál. jinak nic. žere to tak 8,5 průměr a město asi 10. Proč
měnili motor to nevím, ale měnili i palivové čerpadlo a chladič,
přední čepy a výfuk. Ale prej je to nebouraný tak nevím. chce za
to 130 tis. kč. Včera sem v tom seděl a projel
to. Nezdálo se mi, že by to mělo pořádný zátah ale
nebylo to kde testnout. Jo a řidičova sedačka je trochu porvaná
ale prej může mít za 2 litry druhou z totálky. Nevím zda do toho
jít. Na spodu kastel u dveří, prahů a jak se vkládá hever drobná
koroze.
Co tomu říkáte? Pomůžou vám fotky? Nějaký by byly. Je tenhle motor vydařenej? Kolik má vůbec koní? A co cena? Je to akorát? Co na na těchhle nádherách odchází?
Díky KaZaN -
« Vana
Dobrý den přátelé podařilo se mi vlítnout na chodník a utrhla se mi vana což by nebylo až tak zlý, bohužel se mi urvalo i kus bloku motoru velikosti krabičky od sirek a nevim si rady. Rad bych si to opravil sám, ale v chytrý knížce sem se dočet že by se měl nadzvednout motor. Taky sem si myslel, že to pude nějak slepit, ale všichni mi zatim řekli(žádnýho odborníka sem se ještě neptal), že se to dá jedině svařit hliníkem. Taky mě napadlo, že možná je mezi blokem a vanou nějakej mezikus(mam 318 M40), to by mi dost ulehčilo, ale ještě sem se na to nedíval. Vatu sice nemám, ale zatim to vypadá, že si karku povezu do servisu, tak bych potřeboval kontakt na nákej, kde to dělaj. Díky za jakoukoliv radu!
-
"-- skrytý --" 20.01.02 12:55
« Re: kličky, páčky atp.
Podle mě by se taky zvyšovat nemusela - pro ty automobilky je to pakatel, ale když oni všechno zabalí do takových těch marketingových nesmyslů, proč to nejde nebo proč to musí udělat jinak, že z toho má člověk hlavu jak meloun a radši se s nima o tom nebaví. Ale je fakt, že ty luxusnější auta by si to za ty prachy zasloužili. -
Taky by to nemuselo být zrovna RECARO :-). A podle mě by to ani dražší být nemuselo (nebo jenom trochu). Sedadla co se dnes dělají bez nastavování mají konstrukci stejnou jako ty s nastavováním, akorát tam chybí nějaké ty díly.
Kdyby se sedadla s nastavováním dělala pro víc automobilek ve velkém (jako třeba klima, ABS, ..), tak by se cena zvyšovat nemusela. -
"-- skrytý --" 19.01.02 14:06
Tak to je právě to, co mi vyhovuje - protože můžu mít to koleno podložené sedačkou :o) Prostě jsme každý jiný a nikdy se nedá vyhovět všem. Podle mě by měla každá automobilka nabízet alespoň tři typy nastavovacích sedaček, aby si každý vybral (a nemyslím tím typy bez možnosti nastavování, manuální, elektrické :o))