ANKETA O NEJHNUSNĚJŠÍ AUTO
« Re: asi jsem divnej
Tak jak Tě respektuju, tak na Ledwinku mi nesahej, profe! Rám s centrální rourou je asi nejlepší koncepce vůbec, Porsche opustilo vzducháče motor přece až s Boxsterem, resp. s novou 911, která má stejný už jenom název. Starý Ferry se u Ledwinky učil a nebyl to věru špatný žák. Myslím si že myšlenky Tatry prokázaly životaschopnost, 700 nevyjímaje. Bohužel ji zabyla neschopnost managementu a nabubřelost českých podnikatelů, kteří tatru nikdy nezkusili a jezdili v medvědech. To, že Havel si vozí * v medvědu, te%dka nově v Saabu, se nedá komentovat. -
« Re: Návrat k tématu
S 1203 bych to tak dramaticky neviděl, když už se jazzman ohání rokem vzniku. Posuzujme to podle jednotného klíče! Na 60. tá léta to taková hrůza není. Mexické a brazilské mutace VW, Fordů a GM bych sem netahal, je to určeno pro tamnější trh se všemi specifiky z toho vyplívajícími. 504 Peugeot, který se dělal někde v Latinské Americe ještě před pár lety mě taky příliš nebere. Berme pro porovnávání auta z civilizovaných krajin na podobné technologické úrovni, nebo se tak aspoň tvářící. -
« Re: Návrat k tématu
Jazzman: Tak to jsi opravdu trefil ! Na Š 1203 - TAZ jsme úplně zapoměli! Jak se to jen mohlo stát? Vždyť tohle auto opravdu nemá konkurenci jak ve zrůdnosti vzhledu, tak konstrukčně. Bude to asi tím, že jsme na tyhle stroje tak nějak zvyklí. Bože, my hledáme nejhnusnější krám všude kolem a on nám parkuje pod okny! Kam se sere Multipla ? Naše Škoda 1203 - TAZ Trnava, to je ten pravý "ozajstny hnoj" - volně přeloženo: "nejhnusnější sračka" ! Ještě jednou ti, Jazzman gratuluju! To je opravdu nejlepší typ na vítěze týhle rubriky! -
« Re: Návrat k tématu
To smudla: Tak Rumuni boli urcite dokonalejsi. Ich Oltcit bol kralom vysokej spotreby - mimochodom to bol prekopany citroen. V aute ARO si sa viezol 5m a tlacil si ho 10m. A vidim, ze nepoznas take lahodky ako nova Lada, Tavrija, Maruti a spusta dalsich. To nehovorim o dieselovom Punte, Thalii, ale hlavne o prestarnutych modeloch VW, Oplu a dalsich vyrabanych v Mexiku a inde. To Espero je sice prekopana Ascona, ale cenovo uplne inde, takze je to OK. Neide len o to, ze CO, ale aj za KOLKO. To Espero malo napr. svetlomety s cirou optikou a 16V motory v case, ked sa o tom mnohym autam renomovanych znaciek len hmlisto snivalo. A mimochodom, Japoncom sa tiez kedysi vsetci smiali, dnes maju z nich v gatiach.
.... mal si na zdvihaku S105/120? Bolo v tej dobe cosi horsie? (snad trabant, ale tu zoznam konci). Cestny titul najhnusnejsieho auta vsak urcite patri TAZ 1500 (S1203). To je ozajstny hnoj. -
« Re: Návrat k tématu
No ja jsem Espero mel a zas tak hrozny me to nepripadalo. Kupoval jsem to novy v roce 1996. Dizajnove uz to bylo sice trochu starsi, ale zas na tom nebyly zadny vystrelky. Jizdni vlastnosti asi nebyly noc moc, ale ja jsem s tim jak zavodnik nejezdil. Vybava byla taky slusna. Spotreba 7 l/100 km. Pravidelne servisovano. Zavady byly minimalni. Menili se jen 2 elmagnety ovladani zamykani. Jinak nic. Brzdovy desticky vydrezeli 120 tis a kotouce se ani nemenily. Pneumatiky Kumho vydrzeli celkem taky dost kupoval jsem novy dopredu a predni hodil dozadu( v zime jsem jezdil na zimnich). Motor v pohode.
Trochu to zaclo korodovat na spodku prednich dveri, ale nebylo to nic hroznyho.
Po 155 tis km jsem to prodal. Co me nastvalo byla cenova politika Daewoo. Ja to v roce 1996 koupil za 500 tis a za rok to zlevnili na 380 :-(. Jinak jsem byl celkem spokojen. -
« Re: Návrat k tématu
Opravuju svou hitparádu *, na čelní pozici dosazuju Daewoo Espero, to je teda nářez. Dovezl jsem teďka jednoho z Belgie ( na objednávku, ne dobrovolně ) a tady už končí moje chápání. Je zajímavé sledovat kam vede převzetí výroby do automobilně pionýrských oblastí. Jak ti Korejci dokázali Asconu přemutovat do takového paskvilu? Myslel jsem si, že nejlepší v tomto směru jsou Rumuni, sportovně musím uznat svůj omyl, Korejci jsou lepší. Nikdy jsem nevěděl, že tohle Daewoo je překopaná Ascona, až jsem to zvedl na zvedáku, tak se mi rozsvítilo...... -
« Návrat k tématu
Včera jsem jel za něčím příšerným, co mělo na spodní hraně kufru našroubovanou chromovanou lištu, která přečuhovala ještě přes povrch koncových lamp. Chvíli jsem na to zíral a spíš jsem si myslel, že si to někdo doladil podle vlastního vkusu, ale na to to bylo zas moc nový. Tak jsem typoval, odkud to povane vítr a vida: Renault Megane ! Nevím, jak to vypadalo z boku, nebo ze předu, protože mě to ujelo, ale ze zadu to bylo opravdu ohyzdný. Brr! -
« Re: PITOMCI
Nikdy, coupe je vzacny. Sedanu je spouta a to i ČR... Hele jak to asi myslel s tím, že vymění za benzín ? Asi nechce aby mu někdo nabídnul slavnou 5.7 diesel :).
No jo něco do města by to chtělo. SMART nebyl tímto gremiem schválen :-( tak jsem uvazoval o Hyundai nebo Mitsubishi Charisma, vse by melo byt do 200 kKč a s motorem do 1.8 a nejlépe combík rok tak 96-97 najeto 60-80 tis km s A/C, Automatem :-) no ten automat bych ozelel. Fňuk, nerad. Ale auto bez klimošky to fakt ne :( -
« Re: PITOMCI
No jo to už ty cadillacy někdy dělaj - jinak Annonce:
Cadillac de Ville, sedan, 4dv., 6 míst, el. výbava, automat. klima, kůže, výborný tech. stav, 4,5l V8, 4st. automat, r. v. 1989, velmi pohodlný a spolehlivý, rozumná spotřeba 9-12l, prodám nebo vyměním za benzín - nejlépe automat, r. v. nerozhoduje - nabídněte. Tel.:0723/075553
Ctěl jsi přece něco malýho do města.