BRISK Premium II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning
-
« Re: Tak a už je mám ve své Feldě !
Dobrá, dobrá. Nebudem již oxidovat soukromejma problémama. Teda ještě jeden - Bohužel se tu někdo začal přihlašovat na můj login, takže měním login na to samý, ale s diakritikou.... Jinak k těm svíčkám - Kolik stojí ? Kdyby se tu nahromadili kladné zkušenosti, asi by u mě převládla zvědavost nad důkazy od odborníků. Doufám, že nestojí jedna 300,- , páč to by se při šestiválci prodražilo. -
« Tak a už je mám ve své Feldě !
Nejprve k Bestiasovi a Kralovi silnic -
Panove pletete si autonews s mailem - myslim, ze nikdo neni na vase soukrome poznamky zvedav !!!!!
Uz ale k BRISK PREMIUM II.
1/ Instalace bez problemu - jak jinak.
2/ Nastartovani stejne snadno jako drive.
3/ Volnobeh je citelne kultivovanejsi, zadne houpani otacek.
4/ Zlepseni registruji hlavne v prechodovych rezimech motoru.
5/ Vliv na vykon je spise otazkou subjektivniho pocitu, ale jevi se mi jako velmi mirne +.
6/ Spotreba - to teprve uvidime. -
« Re: CAU BESTIASI
To ne, ja sem sice zpuchnul o net, ale z jinejch duvodu. Ani jsem se nokoukal do posty, jestli ses ozval. Ja uz se lek, zes prisel o praci ci co. Jak jsem se tu znova rozhlid, tak o srazky s par blbci tu neni nouze. Ale na druhou stranu, to tu ma uz trochu lepsi uroven (zmizely linky na buzny atd...). Jak zijes ? Teda já sem vůl....já už píšu ze zvyku bez diakritiky. Napiš !!! -
« Re: Jiskří již i ve vašem motoru ?
Vím, že byli měřeny ve vozech Škoda a výsledky byly oproti originál svíčkám spíše nepatrně horší. Ta reklamní tabulka s grafem, kdy výrobce svíček uvádí že u vozu Audi A3 došlo ke zvýšení výkonu o téměř 10% je samozřejmě blbost. Rovněž názor, že čím víc elektrod tím lepší vlastnosti je poněkud zcestný a hlavně komerční. Záleží na typu motoru, na systému zapalování (lišta nebo mechanický distributor) a na uspořádání hlavy motoru. Tyto svíčky mají jiný průběh jiskření a proto mohou i ovlivnit vlastní časování zápalu. Taky mají jinou elektrodovou vzdálenost a tím vzrůstá v celém zapalovacím systému napětí. U motoru, které na toto nejsou stavěny pak může dojít i k výbojům mezi konektory kabelů, nebo kontakty v rozdělovači. Takže já osobně bych kupoval svíčky předepsané výrobcem, případně shodné typy od ronomovanějších výrobců. Sám používám Champion s jednou elektrodou a jsem velice spokojený. Spíše se taky vyplatí sledovat stav kabelů ke svíčkám, zvláště těch uhlíkových. Mohou mít třeba malé prasklinky a k jiskření pak dochízí částečně i v kabelech, nebo mezi blokem a kabely a tím pádem klesá výkon jiskry na svíčkách.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Větší vzdálenost elektrod zvyšuje výstupní napětí na celém rozvodu VN. T.J. rozdělovač, palec, kabely. Pokud je zde něco v nepořádku, tak tím spíše vznikne problém s Premium II.
Další možný problém tkví ve výkonu zapalovací soustavy. Pokud mají VN cívky malou energii, / závisí na napětí a indukci / může se ve vyšších otáčkách stát, že motor nebude mít výkon jako dříve s obyč. svíčkami. To ale není problém většiny dnešních aut s moderní zapalovací soustavou. Další informace jsou na www.brisk.cz.