Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Frajeřinky, frajeřinky a geometrie je v p*deli
Plechace snad jdou "normalne" spravovat, ne?
Alespon mi to tedy v mem servisu nabizeli
-- mam ho take trosku klepnuty, ale protoze mi to neuchazi,
tak ho zatim neresim. K nekomu to totiz pry vozi
a musel bych tedy cekat na opravu. -
Adyn 30.12.02 07:27
« Frajeřinky, frajeřinky a geometrie je v p*deli
Tak jsem si o svátcích užíval zasněžených silnic s ruční brzdou až mi to jendou krapet nevyšlo (kdo měl vědět, že to už zamrzlo!) a vzal jsem předním kolem obrubník. Výsledek - trefenej ráfek (naštěstí zimní, plechový) a geometrie v *, teda v lepším případě, v horším to odneslo rameno, čep, případně těhlice. Ach jo, holt frajeřina něco stojí...
Nemáte náhodou někdo, byť jeden, plecháč na Mareu, či Bravy v rozměru 5,5Jx14" ET 37?. Nebo víte, jestli to někde umí opravit? -
« CZ nebo EN návod na Bravo namísto Deutsch
Chlapi nevíte jestli lze objednat ve Fiatu český návod na Bravo (cena?)? Mám auto dotažený ze Švýcarska a je k tomu žel německy psaná knížka. Případně nechcete ji někdo vyměnit za anglickou, pokud máte? Žel německy si nepočtu, pouze English. Je to Bravo rok 2000. -
« rozvoďák
Zdravím všechny vespolek, jen malá zkušenost a snad i rada. Protože jsem "uživatel" Bravy a ne spec tech., byl jsem na výměně rozvoďáku u Fiat Ricardo v Plzni. To bylo asi před 12.000 km. Pohoda, výměna, účet, zaplaceno. Asi před týdnem jsem od motoru slyšel nějaké pleskání, bylo to od víka rozvoďáku, zajel jsem tedy za kámošem do servisu a ten šel do vrtule. Na rozvoďáku je napínací kladka samostavitelná, která je samostavitelná, mimochodem je Made in Canada ??? a ta protože je plastová tak je předpoklad vymačkání a výměny a moji *...í přátelé v Ricardu na ní hodili laso. Na rozvoďáku mi chybělo od mlátící kladky asi 8 cm zubů a prej snad ani není možný že to jelo a nepřeskočilo to. Ani nevím, jestli mi ji napočítali, neb účty někam zasekla má drahá. Takže bacha při vekslu řemene na kladku.... Jinak hezký Vánoce, Novej rok a mnoho sqělých km samozřejmě s Fiaty. -
« příčníky na střechu Marey WE
to Adyn et al: Maš koupeny "příčníky" na svůj kombík? Kolik Tě stály?
Origoše na Mareu WE by mne u Dojačka přišly na cca 7500 Kč, což je dost. Ale asi na to pasují i příčníky z jiných aut s hagusy - např. z Octavie Combi (ty by měly být za něco přes 3000 Kč). -
« Re: BRAVO - venkovní teploměr
To máš pravdu, myslím si, že v létě to bude ukazovat ok. Musím se sám pořádně podívat kde je nebo udělat pokus a obalit zrcátko nějakým kusem látky a uvidím, co to udělá (odizolovat ho od proudění teplého vzduchu). Pokud to pomůže, je to tak jak říkáš. -
kdyz jsem montoval svoje cidlo, mel jsem jej zhruba pod nadrzi, 40 cm od vyfuku. Behem jizdy mi teplota stoupla o pars stupnu, vetsinou o 3-5°C. Tak jsem jej vytahl co nejdal, mam jej nalepene pod zadnim prahem vne vozidla. Casem mi zacala teplota kolisat vyrazne, z 5 st. bylo treba 70 st. apod. Bylo to vodou, cidlo dobre netesnilo a pri kontaktu s vodou blblo. Nemuze se stat, ze to vase cidlo ovlivni treba kapicka z ostrikovace, nebo ciste teoreticky kdyz v zime je v aute 20 st, venku - 5 a cidlo je treba 10 cm od skla, muze jej trebas teplota, ktera "sala" z oken ovlivnit. I kdyz pri jizde to bude zanedbatelne, ale kdovi jak proudi pri jizde teplo z motoru, atd. -
Presne tak, me to taky vadi. Kdyz sednu do studeneho auta, ukazuje dobre, rozjedu se, ohreje se motor a po par kilometrech to zacne ukazovat ukrutny nesmysly. Treba vcera jsem jel ze Sumavy a kdyz jsem nasedl, teplota -7, stejna jako na teplomeru u hotelu. Po hodine jizdy jsem zastavil u pumpy, jejich teplomer -3 (zima subjektivne opravdu byla), muj klidne +3 :-( V servisu jsem to rikal, jenze ac jsem zduraznoval, ze to dela kdyz se auto ohreje, oni to jen nechali venku a ani s tim nejeli. Pak mi rekli, ze jim to ukazovalo dobre. Jen kvuli tehle blbosti tam nepujdu, ale az bude neco vetsiho, hned jim to omlatim o hlavu.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!