Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
Žádná tragédie,způsobuje to olej ve zdvihátkách.Do nového motoru lejou z výroby třídu 10W40 a ta při - 10 trochu více tuhne. Na zimu dávám 0W40(ani si zdvihátka necvrnknou)a na jaro - podzim 5W40.A je to O.K.
P.S. když sem auto kupoval dělalo to taky ,pouze první zimu. -
af: V podbehu? A z motoru se ke konektorum nedostanu?
Ne ze by se mi nechtelo rozebirat krasne spinavy
blatnik/podbeh :-\ Trebas bude nekdo vedet, jestli to nejde nekde jednoduseji odpojit...
1820: IMHO je to take olej... Mohlo by to byt i neco jineho (stare kabely ke svickam, civka -- davaji malou "jiskru", a pri mrazu nestaci k poradnemu zapaleni a proto ma motor neklidny chod. Pri ohrati ta jiskra k zapaleni staci),
ale to je velice nepravdepodobne a delalo by to
i jine veci (kolisani otacek, chcipani). Asi se vazne jedna
o olej (a snad ne o spadavani oleje -- opotrebovani
zdvihatek/o. cerpadla). Zkusil jsi ho naredit? Tedy jestli mas
moznost tam trochu oleje nalit. Co tam mas za olej? -
Dobry den panove, hlasim se do vasi diskuze. Mam PUNTO (nove),predtim jsem UNO 1,5 a TIPO 2,0 GRANTURISMO, s obema (hlavne s Tipem) jsem byl moc spokojeny. Chci vyuzit teto prilezitosti a obratit se na vas v techto zalezitostech:
1. shanim do punta nejake radio s CD prehravacem, aby prehravalo MP3. Prodejce mi do punta zdarma namontoval nejaky radio jako bonus, ale to radio se mi od zacatku ani trochu nelibilo. Asi koupim novy, ale pokud byste nekdo mi chtel nejaky novy nabidnout, tak prosim. Kradeny nechci.
2. Mam maly problem s puntem - ted v zime, kdyz jsou docela mrazy (- 10 a vic), vzdycky motor hned po nastartovani klepe, po ujeti par stovek metru to prejde a motor ma normalni zvuk. Mam najeto 14 000 km. Tusim, ze by to mohlo souviset s "hydrostele" a ztuhlym olejem, ale nevim. Muzete nekdo poradit? Diky. -
« Filtr s aktivnim uhlim
Nevite kde je u Bravy 1.6 filtr s aktinim uhlim?
A jak se k nemu dostat? Mam totiz podezreni, ze mi
blbne ventil, co do nej privadi pary. Tak bych ho
chtel odpojit... Ale nevim presne, kde se nachazi.
Zrejme nekde u prepazky (pred spolujezdce) v motorovem prostoru.
Ale nevim presne kde? Nekde pod plastem, jak je
mikrofiltr?
Nerad bych rozebiral pul auta... -
« Fiat Marea WE 18.16V HLX - problémy !!
Právě jsem koupil toto vozítko (má najeto cca 125tkm) a zjistil jsem násludující problémy:
1) po ujetí asi 4km a sešlápnutím pedálu auto s sebou začne prudce cukat (jako kdyby mu docházel dech).
2) skoro při každém startu se z výdechů palubní desku začne linout podivný zvuk, podobný "ZZZZZ" je docela silný a asi po 10 minutách jízdy přestane.
Nevíte prosím někdo jak tyto problémy odstranit, nebo kde by mohla být příčina?
Děkuji mnohokrát honza.antonin@quick.cz -
« Re: nové Fiat stránky
Díky za pochvalu stránek fiat.mysteria.cz ;-) Kdybyste někdo chtěl jakkoli přispět k jejich dalšímu rozvoji, popř. někde v popisech našel chyby, tak klidně napište. Jen musíte mít trpělivot při očekávaných odpovědích, protože bohužel s přístupem na net jsem na tom teď opravdu špatně.
Stránky fiatbravo.wz.cz jsem skouknul jen tak letmo, ale vypadají dost dobře - konečně i u nás se něco takového objevilo. punto.wz.cz jsem ještě neviděl, ale hned jak pojede webzdarma, tak na ně kouknu a zařadím do odkazů. Mějte se všichni fajn a opatrujte své italské miláčky .
To mfilip: Nevíš jak se sundat přední panel od rádia, nebo od Bravy