Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Filtr s aktivnim uhlim
1820: Me to dela pri normalni jizde, pri slapnuti na
plyn (kdyz chci, aby motor zrychloval). Pri ustaleni
otacek (nechci aby motor zrychloval), to prestane.
Jakmile ale trosku pridam, zacne to. Pri ubrani to prestane...
Asi se me to snazi naucit jezdit za mene (mam tezkou nohu) :-))
BTW: Asi trikrat za dva mesice se mi stalo, ze
mi pri startovani (asi) nezapadl pastorek starteru.
Proste se starter roztocil, ale netocil motorem...
Sice to nedela casto (1 x za cca 50 nastartovani a ted se to po vyndani starteru a promazani uz delsi dobu neobjevilo), ale radeji ho preventivne vymenim.
Ta 1000 me nezabije a nez nekde zustat nenastartovatelny stat... -
Cau, kdysi me podobne cvakala v TIPU nejaka civka, myslim ze to byla civka u regulatoru otacek. Delalo to vzdy pri otoceni klicku, uz si nepamatuju presne, ale tusim, ze to delalo jen pri studenym startu. Jednou jsem oddelal konektor na civce a cvakani ustalo, ptal jsem se mechanika, jestli by to cvakani mohlo byt nejakym problemem. Rekl, ze ne a mel fakt pravdu. No a po case to samo prestalo. -
« Re: Fiat Marea Weekend 1,9 JTD / 77 kW
Sehnal jsem bedýnky do těch sloupků co jsou v Maree předpřipravené. Jsou to fakt malý bedničky,ale hrajou překvapivě skvěle, dokud jsem je nenainstaloval do vnitřního prostoru sloupku,tak jsem si říkal,že jsem asi zbytečně utratil 790,-Kč, ale v okamžiku kdy jsem je zasadil do toho otvoru,tak se jejich zvuk neskutečně změnil k lepšímu. Sloupek funguje jako bezva ozvučnice. Na firmu těch repro si nevzpomínám,ale na obalu byl text,že patří do Punta. Ale jak se zdá,tak i do Marey. Ale naběhal jsem se,než jsem sehnal ty pravé!!! :o) -
Sluštice jsou u Říčan, je to asi největší vrakoviště (říkaj tomu autoland) v ČR. Mají tam všechno, ty jsemtam viděl taky. Jinak další vrakoviště jen na Fiat je v Písnici u Jesenice (přes Brněnskou dálnici od Sluštic). Když se podíváš do vyhledávače tak by se ti tam měly oba zobrazit. Sluštice jsou asi lépe zásobovaný, ale řekl bych dražší. To rádio budu řešit taky, ale asi to bude buď orig. Fiat na CD nebo normální CD s tím falešným krytem. Víš už kam dáš bedny do zadu. Ty připravený otvory v zadních sloupcích jsou moc malý...? -
Díky za příspěvek, kde jsou Sluštice se pokesím najít na mapě,ale k tomu radiu, už jsem měl dost nabídek z Bravy,ale musím říct,že se mi ani jedno radio nezamlouvalo,protože já mám v Maree poměrně široký a velký display neohraničený žádným vystouplým lemem a ty nabízená rádia měla úzký a poměrně malý display s takovým divným vystouplým lemem a to se mi nelíbí. Navíc já mám vedle dat RDSky ještě zároveň zobrazené hodiny a ty druhá rádia se na hodiny, při běhu radia musela přepnout. Docela bych bral to orig. radio, kryty a vsazování vlastního radia se mi taky moc nelíbí. Snad ten originál seženu. A jinak se mi teď začínají dost líbit př. světla s čirou optikou a vsazenou čočkou, asi se budu muset vypravit na nějaký vrakoviště,jestli budu mít štěstí. Jedny takovýhle světla mi mojí váhavostí utekly z jednoho inz. dotyčný je tam prodával za fajn cenu 2.900,-Kč/2ks. No prostě klasika, kdo zaváhá ..... -
« Problém s převodovkou?
Mám Mareu Week. 1,9TD 98. Byl jsem u mechanika s špatnou spojkou a tak mi ji "utáhl" s tím, že za čas bude třeba vyměnit. A tak si tak dva dny na to jedu a najednou zjistím, že mi zadní rychlosti (2,4,R) nezapadnou až dokonce (jednou mi dokonce vypadla).Spojka se zdá, že pořád drží, ty rychlosti to bere, ale někdy je třeba jí podržet. Nevíte někdo jestli je příčina ve spojce nebo je to spíš převodovka (aretace)? Jak moc je nákladná druhá varianta (cca)?
Díky za odpověď. -
Taky jsem chtěl mlhovky na Mareu do narazníku, ale opravdu je k tomu potřeba jiný nárazník, aspoň mi to bylo řečeno. S tím rádiem mají ho ve Slušticích na vrakovišti a co já vím tak za to chtěl cca 4000kč (nové stojí přes 12000kč). Jinak tam lze namontovat kterýkoli jiný rádio a přes to se dá pořídit falešnej kryt, kterej vypadá jako ten origo. kazeťák. -
tegen: No s odpovedi si na tebe vzpomenu jednoduse...
Dela mi to stale. Jeste jsem se k nejakym pokusum nedostal.
Vzhledem k tomu, ze uvedeny ventil, ktery muze za to
cvakani, je umisten kompletne pod blatnikem (vcetne konektoru),
tak se mi do toho nechce. Jedina moznost je rozpojit
ho na druhe strane, ale to je pripojen do toho
sdruzeneho (dlouheho) konektoru na vstrikovaci
jednotce. Takze ho rozebrat a vytrhnout tam dva (tri)
piny/vodice :-\ -
« Re: Kontrolka bočních airbagů
S tím si nic nedělej, mě se tak jednou za týden a to jenom v létě a když je vedro a Brava stojí na slunci při startování a asi 20s po rosvítí kontrolka airbagu. Někdo by si řekl...asi závada na bagu....asi ne, já mám Bravu bez jediného bagu, nebo jsem jej ještě neobjevil a auto je chytřejší.... -
« Re: Firat Marea WE - příšerný zvuk vycházející od palubky př
benzinove cerpadlo je v nadrzi, je slyset hlavne pri cekani na zhasnuti kontrolek pred nastartovanim. Napadlo mne jestli ti to nemuze delat spatne kontakty u motorku od steracu. Je primp pred ridicem v mot. prostoru. Na me Brave mne takto trapil zadni sterac. Podotykam aniz by byl spusteny. Nejdriv to sporadicky zacalo cvakat a pote to bzucelo nepretzite vzdy kdyz bylo zapalovani. U toho motorku je zapouzdrene plastove kolecko, na kterem jsou natistene medene kontaktni pasky, ktere zajistuji ten pulkruhovy pohyb steracu. Ty kontakty jsou neuveritelne *, stacilo je procistit a od te doby je klid. Loni mi zacalo podobne cvakat a bzucet neco ve predu a po pulhodine, nez jsem si vzpomnel, ze to delaji sterace, stacilo sterace spustit a zvuk prestal. Od te doby je klid. Nicmene ono to cvakalo a bzucelo i pri pohybu steracu. Musi to byt ono, nic jineho v palubce , resp. co by mohlo vypadat, ze je to v palubce neni. -
« Firat Marea WE - příšerný zvuk vycházející od palubky při st
Zdravím Vás, nemáte někdo zkušenost se zvukem typu "ZZZZZ" vycházejícího pravděpodobně od palubní desky, hlavně při studených startech? Zvuk asi po 5 minutách jízdy přestane a vše je OK. Technik z Fiatu mi po telefonu tvrdil, že to bude asi benzínové čerpadlo, ale po slhlédnutí několika mechaniky tato možnost byla vyloučena.
Předem Vám děkuji za rady a odpovědi. -
« Re: Kontrolka bočních airbagů
Ja mam taktez bocni airbagy na Brave a nikdy me to nezlobilo. Takove problemy se obcas vyskytnou po havariich (uz to neni ono jako z vyroby, zvlast kdyz to opravuji amateri). To ale neni tvuj pripad. Taky bych ti radil obratit se jinam.
Servisu je dost a radoby odborniku jeste vic. Jestli nechces, aby Ti kontrolka svitila, tak at Ti pujci pocitac (stoji asi 70 tis. Kc) a chybu si vymaz vzdycky sam! A kam to vlastne jezdis? (at se jim vyhnu)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!