Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

25.03.03  11:41

« Re: letni pneu na Mareu

Sice nejsem mareak, ale znam Kumha a jsem s nima docela spokojeny. Mam je na leto a koupil jsem je i na zimu, protoze mi je doporucili (ne v e-pneu, nekde jinde, nevzpomenu si kde) jako vyhodny pomerem cena/vykon. Rozhodne pry lepsi nez Barumky (muzu potvrdit na tech sem uz taky jezdil leto/zima) a nez Matador. Nevim presne, jaky mam typ Kumha, ale mam rozhodne stejny rozmer, jestli chces mrknu se. jo ty zimaky jsou trochu hlucny, ale je to lepsi nez Barumky.
  • 00 Reagovat !

foto

25.03.03  11:05

« letni pneu na Mareu

Musim ted koupit 2 letni pneu na Mareu a priznam se, ze u letnich koukam spis po lacinejsich typech (puvodne tam mam Michelinky ktery by v rozmeru 195/60 R15 V staly pres 5.000 Kc kus). Ptal jsem se p. Miteva (pneuobchod.cz), ktery mimochodem vlastnil Mareu WE 2.4TD, zda by mi doporucil Bravurisy nebo neco podobnyho. Pred Barumkama mne varoval, pred Matadorama (Aquila) jeste vic a doporucil mi Kumho KH11, na kterych s Mareou udajne dost najezdil. Cenove je to vsechno priznive (Aquila=2200, Bravuris=2400, KH11=2600 Kc)

Co vy na to mareaci, na cem v lete jezdite a jak jste spokojeni?

• 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 24.03.03  14:08

« Brava 1.2

Ahoj, sháním Bravu 1.2SX za rozumný peníz, tak pokud někomu třeba končí leasing, nebo i převezmu.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  10:30

« Re: Firat Marea WE - příšerný zvuk vycházející od palubky př

tak to je mi lito
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  09:48

« Re: Tlumiče (zadní) - Fiat Marea WE 1.8 16V

Jestli pasují tlumiče z jiného modelu Fiat tak jak uvádíš,to bohužel nemám tušení.Podle katalogu by to mělo jít asi zjistit.Co se ceny týče
    u nás ve městě je Lucas(TRW) a nakoupil jsem tlumiče ,,jako jejich zaměstnanec,, s vynikající slevou.P.S.auto drží v zatáčkách jak zadek na nočníku
    MONROE za 1200.- je dost dobrá cena
  • « 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 23.03.03  18:34

« mlhovky

Sháním přední mlhovky na Fiat Brava. Nemá někdo doma, nebo nevíte nějaký kontakt.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.03  17:15

« Re: Firat Marea WE - příšerný zvuk vycházející od palubky př

Zkoušel jsem pročistit ty kontakty a stejně to nepomohlo, podle mne bude problém někde jinde (asi přímo v palubce u klapek nebo ventilátorů).
    No nevím.....moc se mi do té palubky nechce.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.03  17:10

2 jacek: Díky za odpověď. Vím, že tlumiče značky Kayaba pasují na více vozů Fiat, jenom mě překvapuje cena, kterou uvádíš. Byl jsem totiž včera u autorizovaného dealera AUTO ŠTANG a tam mi řekli MO cenu včetně DPH pro tlumič Kayaba a FIAT MAREA WE - 2000,- Kč !!!. Díval jsem se taky na MONROE, ty ale nepasují z jiného FIATU a cena za kus pro MAREU WE je 1200 včetně DPH.
    Především by mě však zajímalo jetli originální tlumiče FIAT pro MAREU WE (modré barvy) pasují z jiného FIATU, třeba z TEMPRY COMBI ?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.03  10:36

Asi ano.Včera jsem měnil zadní tlumiče na 1.2 16V,
    a číslo tlumičů pasuje na všechny kromě dvou litru. Tlumiče značka Kayaba(za 900.-jeden)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.03  11:34

« Re: Dotaz na BoB_a

Vymenil jsem je (2300 Kc).
    Pri 4 stupnich celsi
    mwli ty nove kabely cca 3 kOhmy (pri teplote 24°C jsem je nemeril). Jeden jsem mel vadny
    (pri tehle teplote mel 60 kO).

No a jaky to ma vliv? Mene to cuka pri nizke teplote.
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.03  07:25

« Dotaz na BoB_a

Čau, před nějakou dobou jsi tu psal o tom, že uvažuješ o výměně VN kabelů. Protože o ní uvažuju taky, z preventivních důvodů, chci se zeptat, jak se výměna projevila na chodu motoru a jaký mají ty nové odpor. Díky :)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  08:23

« Re: Fiat Marea Weekend 1,9 JTD / 77 kW

Díky za adresu. Na oplátku ta firma co prodává ty kryty. www.stualarm.cz
    Dík
  • 00 Reagovat !

foto

15.03.03  13:29

« Tlumiče (zadní) - Fiat Marea WE 1.8 16V

Nevíte prosím někdo, zda pasují zadní tlumiče z některého jiného vozu FIAT na FIAT Marea WE 1.8 16v? Předem děkuji za odpovědi.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.03  22:08

Tak konečně jsem našel tu internetovou adresu prodejny,kde jsem sehnal repro do zadních sloupků u mojí Marey WE. Je to fajn prodejna,mají tam dost věcí a ceny taky nejsou nikterak přehnané. Tak ¨tady je ta adresa, pozdě ale přeci: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.03  13:15

Já tam mám zatím origo chrastítko kazeťák. A přemýšlim o nějakým CD nebo orig. CD. Ten zapuštěnej šuplík nevypadá zas tak hrozně.
    Můžeš si koupit ten falešný kryt a hned potom co tam dáš CD tak to rychle přikrejt tímhle, aby to nerušilo tvůj vkus:)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.03  14:54

« Re: Pant dveří

to Adyn: Zatim mam s Dojackem taky prevazne pozitivni zkusenosti. Kdyz se mi prihodi neco slozitejsiho, tak uz to u malejch opravaru ani nezkousim a jedu primo k nim. Navic maji dost dobrou pracovni dobu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.03  13:55

Mariora: Tohle mám -- takový zapuštěný šuplíček.
    Autorádio je utopené a vypadá to pěkně hnusně :-(. Představoval bych si něco jiného,
    ale nikdo to nedělá... Myslel jsem, jestli ty
    nemáš něco lepšího.
  • 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 12.03.03  12:55

« Pant dveří

Tak jsem včera navštívil servis se svou první závadou na Marey. V pondělí jsem po cestě z Brna do Prahy zjistil, že se mi ulomil čep v dolním pantu u řidičových dveří. Dveře ale držely, jenom při zavírání s nimi trochu škubal omezovač, či brzda dveří nebo jak se ten bazmeg jmenuje. Protože jsem až do čtvrtka v Praze tak jsem zavolal svému dvornímu servisu (MotorTec Brno) ať mi doporučí nějaký servis v Praze kde budou dobří. Doporučili mi Dojáčka. Já se tam zastavil, jen ať se na to mrknou jestli to půjde vyměnit jednoduše a nebo jestli mám radši počkat až do Brna na opravu. A opět (nestalo si mi něco podobného poprvé) mě potkalo štěstí v neštěstí, tedy spíš neštěstí ve štěstí. Když jsem jim to tam ukazoval tak se ty dveře kously v plně otevřené poloze. Kdyby mě to potkalo jinde tak je velký problém. Naštěstí mají u Dojáčka široký vrata do dílny tak to tam rovnou odvezli a spravovali. Vcelku příjemě mě překvapili, poněvadž ten vnitřní čep se jako náhradní díl vůbec nedodává, tak neváhali a vymontovali ho z jiných dveří co tam někde měli a nasadili mě. (Nejsem si jistý, jestli by k něčemu podobnému byli svolní i v autorizovaných servisech jiných značek.) Jinak, ten čep je ocelový a má snad centrimetr v průměru takže chápu, že ho jako samostatný náhradní díl nedodávají, co však nechápu je jak se mi mohlo podařit ho zlomit.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.03  07:48

Mám to od kamaráda, který dělal v oboru a ukazoval mi katalog, musím zjistit kde se to dá sehnat. Je to přesne to o čem ty mluvíš - zapuštěný "šuplík" pro instalaci rádia. Když odejmeš panel rádia, tak tam nasadíš kryt, kterej vypadá přesně jako to orig. fiat kazetový rádio. Vím, že to stojí přes 500kč. Zjistím víc, ale asi by to měli být schopni nabídnout ve speciálních prodejnách na autorádia.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.03  06:26

« Re: Filtr s aktivnim uhlim

1820: Co myslis, ten starter? Jasne, problem jsem urcil i ja :-)
    Pouze to davam do placu, aby se "neco delo". No a ja ten
    pastorek menim preventivne (dela to urcite on).
    Sice to uz ted mesic neudelalo, ale nerad bych
    na delsi ceste zustal viset.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…