Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: letni pneu na Mareu
Sice nejsem mareak, ale znam Kumha a jsem s nima docela spokojeny. Mam je na leto a koupil jsem je i na zimu, protoze mi je doporucili (ne v e-pneu, nekde jinde, nevzpomenu si kde) jako vyhodny pomerem cena/vykon. Rozhodne pry lepsi nez Barumky (muzu potvrdit na tech sem uz taky jezdil leto/zima) a nez Matador. Nevim presne, jaky mam typ Kumha, ale mam rozhodne stejny rozmer, jestli chces mrknu se. jo ty zimaky jsou trochu hlucny, ale je to lepsi nez Barumky. -
« letni pneu na Mareu
Musim ted koupit 2 letni pneu na Mareu a priznam se, ze u letnich koukam spis po lacinejsich typech (puvodne tam mam Michelinky ktery by v rozmeru 195/60 R15 V staly pres 5.000 Kc kus). Ptal jsem se p. Miteva (pneuobchod.cz), ktery mimochodem vlastnil Mareu WE 2.4TD, zda by mi doporucil Bravurisy nebo neco podobnyho. Pred Barumkama mne varoval, pred Matadorama (Aquila) jeste vic a doporucil mi Kumho KH11, na kterych s Mareou udajne dost najezdil. Cenove je to vsechno priznive (Aquila=2200, Bravuris=2400, KH11=2600 Kc)
Co vy na to mareaci, na cem v lete jezdite a jak jste spokojeni? -
« Re: Tlumiče (zadní) - Fiat Marea WE 1.8 16V
Jestli pasují tlumiče z jiného modelu Fiat tak jak uvádíš,to bohužel nemám tušení.Podle katalogu by to mělo jít asi zjistit.Co se ceny týče
u nás ve městě je Lucas(TRW) a nakoupil jsem tlumiče ,,jako jejich zaměstnanec,, s vynikající slevou.P.S.auto drží v zatáčkách jak zadek na nočníku
MONROE za 1200.- je dost dobrá cena -
« Re: Tlumiče (zadní) - Fiat Marea WE 1.8 16V
2 jacek: Díky za odpověď. Vím, že tlumiče značky Kayaba pasují na více vozů Fiat, jenom mě překvapuje cena, kterou uvádíš. Byl jsem totiž včera u autorizovaného dealera AUTO ŠTANG a tam mi řekli MO cenu včetně DPH pro tlumič Kayaba a FIAT MAREA WE - 2000,- Kč !!!. Díval jsem se taky na MONROE, ty ale nepasují z jiného FIATU a cena za kus pro MAREU WE je 1200 včetně DPH.
Především by mě však zajímalo jetli originální tlumiče FIAT pro MAREU WE (modré barvy) pasují z jiného FIATU, třeba z TEMPRY COMBI ? -
-
« Re: Fiat Marea Weekend 1,9 JTD / 77 kW
Já tam mám zatím origo chrastítko kazeťák. A přemýšlim o nějakým CD nebo orig. CD. Ten zapuštěnej šuplík nevypadá zas tak hrozně.
Můžeš si koupit ten falešný kryt a hned potom co tam dáš CD tak to rychle přikrejt tímhle, aby to nerušilo tvůj vkus:) -
Adyn 12.03.03 12:55
« Pant dveří
Tak jsem včera navštívil servis se svou první závadou na Marey. V pondělí jsem po cestě z Brna do Prahy zjistil, že se mi ulomil čep v dolním pantu u řidičových dveří. Dveře ale držely, jenom při zavírání s nimi trochu škubal omezovač, či brzda dveří nebo jak se ten bazmeg jmenuje. Protože jsem až do čtvrtka v Praze tak jsem zavolal svému dvornímu servisu (MotorTec Brno) ať mi doporučí nějaký servis v Praze kde budou dobří. Doporučili mi Dojáčka. Já se tam zastavil, jen ať se na to mrknou jestli to půjde vyměnit jednoduše a nebo jestli mám radši počkat až do Brna na opravu. A opět (nestalo si mi něco podobného poprvé) mě potkalo štěstí v neštěstí, tedy spíš neštěstí ve štěstí. Když jsem jim to tam ukazoval tak se ty dveře kously v plně otevřené poloze. Kdyby mě to potkalo jinde tak je velký problém. Naštěstí mají u Dojáčka široký vrata do dílny tak to tam rovnou odvezli a spravovali. Vcelku příjemě mě překvapili, poněvadž ten vnitřní čep se jako náhradní díl vůbec nedodává, tak neváhali a vymontovali ho z jiných dveří co tam někde měli a nasadili mě. (Nejsem si jistý, jestli by k něčemu podobnému byli svolní i v autorizovaných servisech jiných značek.) Jinak, ten čep je ocelový a má snad centrimetr v průměru takže chápu, že ho jako samostatný náhradní díl nedodávají, co však nechápu je jak se mi mohlo podařit ho zlomit.
-
« Re: Fiat Marea Weekend 1,9 JTD / 77 kW
Mám to od kamaráda, který dělal v oboru a ukazoval mi katalog, musím zjistit kde se to dá sehnat. Je to přesne to o čem ty mluvíš - zapuštěný "šuplík" pro instalaci rádia. Když odejmeš panel rádia, tak tam nasadíš kryt, kterej vypadá přesně jako to orig. fiat kazetový rádio. Vím, že to stojí přes 500kč. Zjistím víc, ale asi by to měli být schopni nabídnout ve speciálních prodejnách na autorádia. -
« Re: Filtr s aktivnim uhlim
1820: Co myslis, ten starter? Jasne, problem jsem urcil i ja :-)
Pouze to davam do placu, aby se "neco delo". No a ja ten
pastorek menim preventivne (dela to urcite on).
Sice to uz ted mesic neudelalo, ale nerad bych
na delsi ceste zustal viset.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!