Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

29.04.03  20:38

« Spolhlivost

Já mám Tipo 1.6 66kw DOHC z roku 88 v roce 94 se dovezlo ze SRN nyní má najeto přes 200tisíc km. A za tu dobu co ho máme se mu porouchalo čidlo na rozdělovači a poslednín poruchu měl v roce 2001 a to pojistkovku, ale koupil jsem jí z vrakáče za 400 tak mě to nevadí. Jinak v servisu byl 2x a údržbu (oleje, filty, brzdy, svíčky a jiné věci si měním sám)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  13:32

« Re: Kvalita Fiatu

Nakonec předprodejní servis i servis jako takový stojí za h.... i u škody.Najít dobrý servis pro
    tuzemskou značku není jednoduché,ba naopak.Mám špatnou zkušenost s octávií,kterou opravili až v samotné Boleslavi.Je to zoufalost,jen vybírají
    prachy.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  13:09

ladaH> nemyslel jsem to vazne :-) Kazdopadne vystupni kontrola (HUJER :-))) je podle me slabina FIATu. Sice tvrdi, kolik se dela kontrol, ale prijde mi ze realita bude jina. Viz. nize moje drobnosti. A co se tyce obecneho vnimani FIATu, koukal jsem na zahranicni web o Stilu, kde je forum (STILO.ORG) a bezkonkurencne nejvice stiznosti jde na servisy a to kdekoli v evrope. Pravdepodobne hur nez vystupni kontrola funguje predprodejni servis, kdyby se na tyto drobnosti melo prijit, ale zda se, ze neprijde.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  12:46

Nemyslim si,že by měli dvakrát tolik lidí,ale spíš
    tam funguje jinej systém kontroly.Jinak flákači jsou všude,jak v čechách tak v německu i itálii.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  08:34

Pak se nedivim, ze jsou skodovky a obecne VW tak drahe, kdyz tam maji 2x tolik lidi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  06:52

theo: No vidis, jaci jsou cesi dobri pracovnici?
    Jeden v pohode zvladne praci za druheho, kdyz jedou
    podle nemeckych norem na praci... To jsme ale
    borci :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  22:33

To budou ty Škodárny asi dost dobrý, protože když jsem byl před lety u firmy, co dělala ve Škodovce nový podlahy, tak jsem se samozřejmě díval, jak tam vyrábějí auta a moc se nepřetrhli, když bylo třeba tak jeden pracant zvládal operace ještě za druhého kolegu docela s přehledem.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 28.04.03  13:11

K tomu drčení palubky. Taky jsem furt nevěděl co tím kdo myslí. Pak jsem se však přestěhoval do Prahy...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  09:10

A ted jsem si jeste vzpomel na dalsi vec. Po
    147 tis. km mi neco od vyfuku strasne drncelo.
    Myslel jsem, ze uz odesel vyfuk a drnci tam
    prepazka. Tak jsem si dal auto na diru a kouknul
    jsem pod nej. Vyfuk to nebyl (stale jeste drzi, mrcha jedna puvodni :-)).
    Byl to hlinikovy teplotni kryt hned za parohama.
    Takhle debilne vymyslenou a umistenou vec jsem jeste nevidel :-(.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  09:06

theo: Ja mam priklad spatneho dilenskeho zpracovani a spatnych plastu
    (at zase nejsme narceni z neobjektivity). Mam Bravu 98.
    Prvni (mensi pripad) je viko pojistek vlevo pred
    ridicem (u nohou). Je blbe koncipovane (mekky plast), nedrzi
    zapadky, takze drnci. Druhy (horsi) pripad. Pri
    nandavani plastoveho krytu prechodu koberec/tesneni dveri
    asi italsky (ci turecky?) delnik pouzil vetsi silu
    a zatlacil (ale spise kladivem nahnal -- molo by to jit rukou, pripadne poklepem pesti) plastovy dil,
    ktery ma dole plastove trny, do predpripravenych
    otvoru v karoserii. Pozice plastovych trnu je stavitelna,
    ale delnik se s tim moc neparal, takze trny na otvory
    nesedly, ale byly trosku vedle. V dusledku toho
    doslo k prohnuti plechu a k poskozeni barvy a nasledne korozi.

Takze jsem plosku cca 1 cm^2 obrousil, nabarvil,
    plastove trny dal do spravne polohy a spravne umistil.

Proste nikdo se s takovymahle autama nesere a sypou
    to jak z rukavu. A italsky delnik neni horsi ci
    lepsi nez cesky, nemecky, etc. Urcujici je prodejni
    cena vozu, od ktere se odviji cas, ktery se s tim
    mohou na lince *... Kdo chce rucni vyrobu, asi
    nezplati 400 kKc za auto :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  08:56

Ale jo, maji jeste rezervy. Treba u me na Stilu je u prednich svetel na kazde strane jinak velka mezera mezi blatnikem a svetlem. Vzadu jsem mel uvolnenou gumu na zadnim okne a podobne drobnosti. Proste nemeli by to spagetaci tak flakat.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.03  22:06

Poraď mi, kde mám hledat to horší "dílenské zpracování". Já je hledám ve Fiatech co jsem měl už asi 15 let, ale ještě jsem je nenašel :-)
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.03  19:46

« Kvalita Fiatu

Ještě se vrátím k té kvalitě. Když se dívám na Una,Tipa nebo Tempry z konce 80-tých let,nezdá se mi,že by byly opotřebovanější víc než konkuence. Na motory od Fiatu se pěla chvála vždy,antikorozní ochrana je dnes na světové úrovni,úroveň plastů také,tak snad jediné,co trochu pokulhává je dílenské zpracování.Nakonec,zveřejňované výsledky spolehlivosti také nejsou nijak tragické.
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.03  19:38

« AAA a Fiat

Brava ani nemůže být špatné auto,když jich u nás tolik jezdí a s kým jsem mluvil-a nebylo jich málo-tak byl spokojenej.Já dal nakonec přednost Maree,ale ta má přístrojovku stejnou jak Brava a ještě se mi nestalo,že by nějak drnčela.Myslím si,že fiaty si u nás v minulosti získaly něčím špatnou pověst a od té doby to každý tvrdošíjně opakuje,i když v žádném ani neseděl.Já dal na vlastní logiku a jsem 100% spokojenej.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.03  17:03

« Re: AAA A fiaty

Já mám Tipo z roku 88 má najeto přes 200tisíc a třeba dveře mu vůbec nehnijou hnijou mu troch zad. blatníky a jinak je to skvělé auto.
    Nicméně když jsme četl články na Fiaty co se již nedělaj tak je ti odborníci co je nikdy nevlastnili rádi sprdnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.03  21:55

• « 00 Reagovat !

foto

25.04.03  08:43

Theo> na ten clanek si pamatuju, presne to tak bylo. V recenzi chvalili kvalitni plasty a pan AAA rikal, ze je to bida :-)
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 24.04.03  20:54

« brava

Tak už víc jak měsíc sháním nějakou pěknou Bravu a pořád nic.
  • 00 Reagovat !

foto

24.04.03  20:40

« AAA A fiaty

No nevím o nějakým vztahu AAA a fiatů, ale když jsem četl asi před měsícem časopis Auto(s)hit, tak tam porovnávali ojetiny a vyjadřovala se k tomu i nějaká hlava pomazaná z áček (Lachout ?) a ten kořeň normálně asi ani neví, která bije, protože tam plácal nesmysly jako "bylo na čase, že Brava už má konečně pozinkovanou karoserii" (má je už Tipo od 1988 kdy Lachout asi tahal nepozinkovanou kačenku na provázku) a výhrady k plastům na palubce (přímo recenzenti naopak uvedli, že palubka jae zdařilá nejen ergonomicky, ale i použitý plasty jsou dobrý) atd. Prostě klasickej předprogramovanej škatulkovač, odtrženej od reálu.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.03  10:38

« Re: recenze

No asi to asi proti Fiatu nic nemaji. V poslednim SM se AAA vyjadrili, ze po skodovce je v malych autech velmi zadane Punto.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…