Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

22.05.03  20:44

« Re: Olej

Než bude nějaký mráz,tak zas olej vyměníš. Do podzimu přece nějakých 15 000 km ujedeš. Já mám v Maree 1,6 Texaco 5W/40, motor točí do maxima jak střela a od 4 000 otáček má pěkně jadrný tón.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 21.05.03  10:28

Mráz jak kráva mě naštěstí už nevadí. Jak jsem říkal, v zimě mě čeká jen jeden jedinný studený start týdně, jinak parkuji v podzemní garáži. Bohužel je to v Karlíně, takže mě může skolit spíš voda... :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.03  08:47

Adyn: No zajimalo me, do ceho lejes ten 5W40... Ted
    dokonce divam, ze ta Selenia performer ma API SJ/CF
    a ta AR ma SL/CF... Takze je imho ta AR lepsi :-)
    (tedy kdyz nebude mraz jak krava :-)). No nic.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 20.05.03  14:50

Mám 1,6 76kw r.v. 1999. Najeto cca 87000. Spotřeba oleje neměřitelná. Proč?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.03  14:31

Adyn: kolik mas najeto a co mas za motor?
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 16.05.03  08:07

Napsal jsem to blbě. Přesněji řečeno - s lehkoběžným olejem jsem velice nerad chodil přes pět tisíc otáček, protože jsem měl pocit, že motor trpí (něco jako přetočená felda :o) a navíc jsem při zátěší v nižších otáčkách slyšel "cvrlikat ventily" To teď vůbec není a motor si dle svého zvukového projevu po pěti tisících a ještě dál jenom lebedí. No a vzhledem k tomu, že dříve jsem měl v zimě cca 10-12 studených startů týdně a jezdil převážně město, teď budu mít jeden a jízda výhradně po dálnicích, tak předpokládám, že jsem udělal dobře.
  • 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 16.05.03  08:01

« Olej

Tak jsem měl auto na výměně rozvoďáku a ostatních řemenů. Měnili mi i olej, ale neměli můj dosavadní Selenia Performer 5W-40 tak tam dali Selenia 20K Alfa Romeo 10W-40, kterej jsem jim nakonec odkejval, protože letos budu mít mnohem méně studených startů. Musím říct, že jsem byl velice mile překvapen jak se motor ztišil v celém spektru otáček. Asi se nemá smyslu za každou cenu hnát do "nejvýkonějších" olejů (rozumněj s co nejnižším SAE).
  • 00 Reagovat !

foto

13.05.03  20:31

« RE:libor22

Libore,díky za radu. Šlo to udělat přesně podle tvého návodu. Chvíli to sice trvalo,než jsem na to přišel,ale jsem zas o něco chytřejší.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.03  12:01

« Re: nefunkční klimatizace

Zajeď k nějakýmu chlaďařovi, nejspíš to bude chtít dotlakovat okruh. U auta z r.96 by to bylo celkem přirozený.
  • 00 Reagovat !

foto

13.05.03  09:38

« nefunkční klimatizace

Zdravím, mám Bravu 1.6 rok 1996 s manuální klimatizací, která bohužel přestala fungovat. Když ji zapnu, kontrolka na tlačítku se rozsvítí, zapne se větrání, ale na vodiči co vede ke kompresoru se neobjeví žádné napětí. Poraďte co bych měl prověřit. Jinak na tom kompresoru je nějaký asi spínač, ten je sepnutý, hlídá to tlak v chladícím okruhu? Díky za radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.03  10:37

« Re: Dotaz

Tlačítko EXP na 3 sec -> pípnutí, sipkami najít IGN ON a změnit tlačítkem 4 nebo 5 na IGN OFF.
    Znovu podržet EXP 3 sec -> objeví se EXIT.
    Platí pro HLX verzi ale asi stejně i pro ostatní.
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.03  21:13

« Dotaz

Přátelé,potřebuji poradit. Pokaždé,když zapnu klíček zapalování,začne automaticky hrát rádio. To mě dost vadí,jde ta funkce nějak zrušit? Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.03  19:27

« Pomoc u Tipa

Jestli chcete s něčím poradit u Tipa ( cokoliv )tak mi napište na Brzkovsky.T@seznam.cz
  • 00 Reagovat !

foto

06.05.03  10:38

« Fiat Marea - klima - občasné syčení jdoucí od palubky !

Nevíto prosím někdo, kde by mohla být příčina nebo zda je nomrální aby u tohoto vozu syčela klima (v nepravidelných intervalech).
    Syčení jde z palubní desky - z řidičovy strany.
    Klima přitom plně klimuje a náplň neuchází!
    Předem děkuji za odpověď
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.03  06:28

« Re: Tempra 1,6 ie

Tak jsem nechal proměřovat Lamda sondu a je totálně mrtvá, tak snad to bude tím, už mám sehnanou jinou, dnes ji tam odpoledne dám a uvidím.
  • 00 Reagovat !

foto

02.05.03  19:18

« Re:Tempra 1,6ie

Ptal jsem se souseda,který má Tempru z roku 1993. S podobným problémem se dosud nesetkal a běžně jezdí za 8 litrů. Ta spotřeba určitě není normální,navíc doporučuji preventivně vyměnit olej,filtry,svíčky a rozvoďák s napínací kladkou,pokud není 100% jasné,kdy to bylo udělané.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.03  06:17

Voda v rozdělovači nevím.Mrknu se do něho.Ale ještě jsem včera zjistil že spotřeba je kolem 15 L/100Km což je asi moc.Může to být lamda sonda???
  • « 00 Reagovat !

foto

01.05.03  23:02

Co voda v rozdelovaci?
  • 00 Reagovat !

foto

01.05.03  13:18

« Tempra 1,6 ie

Koupil jsem si před asi týdnem Tempru 1,6ie vše vypadalo OK, ale (nevím jestli to má s tím něco společného) po umytí v myčce jsem druhý den začal mít problémy.Auto při 1000 ot/min zhaslo.Nebo nejde nastartovat,leda s plynem.Přišel jsem na to že když se to stane stačí jen při zapnutém zapalování vytáhnout konektor z (asi nějakého podtlaku) válečku který je umístěn v motorovém prostoru pod předním sklem u spolujezdce.Do válečku vedou 2 hadičky a jeden konektor.Jedna hadička vede do směšovače.Vytáhnu konektor ozve se zavčení serva na bohatost směsy, nastaví se, zasunu konektor zpět a je vše v pořádku do té doby než se to zase stane.Můžete mi někdo poradit??
    Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.03  08:51

« Re: Spolhlivost

Tak to jsou pro mne relativne "tezke" zavady. Moji nejtezsi zavadou bylo zadreni prasatka, az jsem myslel, ze mi uhori kolo. Na aute mam akorat na vymenu svicek a oleju. Na brzdach mne nebavi odvzdusnovani a taky jsem byl dost mekky na sundani zadnich bubnu:-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…