Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

10.07.03  12:21

« Koupit Mareu nebo neco jineho ?????

Jeste k tomu predeslemu dotazu bych mel dalsi.
    Este jsem se docet ze u DIESLOVEHO motoru jsou motory TD a JTD zajmalo by mne jaky je rozdil jeste mezi timto a jak u auta 100 procentne zjistim ze se jedna o to ci ono.
    Mam za to ze JTD je asi urcite lepsi.
    Diky moc.
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.03  09:17

« Koupit Mareu nebo neco jineho ????

Ahoj tak nejdrive bych vas chtel pozdravit a pochvalit za to ze na MotorCafe ma fiat takovou rozsahlou zakladnu.
    Ted k problemu jsem cerstve zamestnany 20 lety clovek a chtel bych si poridit ojete auto.
    Velice se mi zamlouva jak vzheledove tak vikonostne Fiat Marea Weekend. A chtel bych se tedy optat dost lidi me od teto volby odrazuje.
    Duvody maji jako ze Fiat je naprosto tupe auto ,nespolehlive a ze nahradni dily na to jsou drahe jako prase a ze se nic na to nesezene a to kor na Mareu.
    A proto bych uvital vsechny nazory na toto auto,jak je to s nahradnima dilama popripade se spolehlivosti.
    Kdyz bych ji kupoval tak bych koupil asi 1,9TD tak by mne zajmalo jak je tento motor vykonny a jaka je jeho spotreba premejslel jsem i o 2.4TD ale u toho se spotraby bojim tuplem :-) .
    Dale jsem slysel nazor ze je dobre kupovat rocniky 98 a vejs a pry se to pozna dle materialu zadniho plata kdy se jedna o nevejsi typ.
    Dekuji vsem za nazory a rady jinak jsem z Prahy takze nevim koli dealeru nahradnich dilu se v Praze pohybnuje.
    Uvitam vsechny www adresy.
    Este jednou moc diky Michal finsko@atlas.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.03  12:07

« Re: Re:

Pylovy filtr by mne take zajimal. Predsijen dat litr
    za neco, co se kazdy rok meni a ma to cenu
    cca 200 Kc je mi lito.

Na druhou stranu mam potesujici zpravu. Kdyz jsem mel auto
    studene, tak se mi s nim blbe rozjizdelo -- auto cukalo a pri pridani
    se motor dusil (sice nechcipl, ale zacal "hopsat").
    To se delo hlavne v lete, protoze drive padal automaticky
    sytic.

Takze me to nastvalo a premyslel jsem, cim to muze byt.
    Prvni vec, ktere jsem si vsiml, bylo to, ze tahlo plynu je stale napnute a ze skrtici klapka poradne nedoleha.
    Tak jsem jistici sponu na bovdenu presunul o zub a klapka
    pri uvolneni plynu slysitelne "klapne". No ale tim to nebylo... (coz jsem ocekaval).

Tak jsem po zkusebni jizde vymontoval "veci" na skrtici klapce.
    Jsou tam dve elektronicke "veci". Prvni, hure pristupne,
    je snimac polohy klapky. Abych se k nemu dostal, musel jsem sundat hadici sani, ale tu jsem
    stejne chtel sundat, protoze jsem si chtel sahnout na klapku, zda neni spinava, protoze to muze byt take duvod "poskakovani". Klapka ale spinava nebyla
    a snimacem polohy klapky to take (samozrejme) nebylo.

No a druhou elektronickou "veci" na telese klapky je ovladani volnobehu.
    Co jsem tak na to zbezne koukal, tak je to (asi) elektromagnet, ovladajici nejaky doraz klapky.
    Kdyz jsem ho vyndal, tak byl totalne cerny od oleje a sazi.
    Toz to jsem ho hadrem ocistil, ofouknul a dal zpet.

Od te doby neposkakuji :-) Jeste premyslim, jestli ho nemam znovu vyndat a poradne ho benzinem umit. Jo a jeste neco.
    Ta moje Brava je 1.6, ostatni motorizace to mohou mit trosku jinak...

Takze uz mi na Brave moc veci nevadi. Jedine, co mi vadi jsou
    rozpadajici se kliky ale hlavne to vrzani gumy okna. Zkousel jsem silikonovy olej a asi dalsi dva pripravky a nic...
    Pouze kdyz tu gumu vice pritlacim, ci odtlacim, tak to prestane. Nevite, kolik by ta nova guma stoji?
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 09.07.03  08:00

« Re:

Teď jsi mi připomněl, že autu taky něco dlužím. Nevíš, kde se dá koupit pylový filtr za rozumnější cenu než u autorizovaného servisu (cca 1.000,-)?
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.03  07:44

« Bez nadpisu

No rozbitou ..., je tam praskle sklo, ale vis jak, je to jen esteticky skraloupek pri pohledu z blizka. Ja jsem jinak pedant, ale pokud jde o vydaje na takove veci, ktere jen trosku esteticky vadi ... Sak se podivej na moje fotky Bravy a ani si toho nevsimnes.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 08.07.03  17:50

« Re:

Tomu nechci věřit. Tři roky rozbitou mlhovku a řešíš to až teďka?
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.03  08:21

« Bez nadpisu

hm, mam 3 roky rozbite sklo na mlhovce. Nevite, jestli se da sehnat samostatne ? Nelezi pripadne nekomu doma v supliku ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.03  08:20

« Re: Brava-Airbag

hm, vytahnutim pojistky.
  • 00 Reagovat !

foto

22.06.03  21:55

« Brava-Airbag

čau, mam bravu 105jtd a chtel bych se zeptat jestli někdo ví jak se dá vypnout airbag. r.v1999
    Výbava ELX. dík
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.03  13:02

« Re: Termostat

Novy kolem 4000, starsi 1300-1700, delal to obyc. servis specializovany na Fiaty. Na to cim to je jsme ale prisli s kamaradem sami, oni nam to potom jenom potvrdili. Chtel jsem to vymenit sam, ale skoncil jsem na naradi, nebyly hvezdicky ...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.03  11:46

jirkav: A na kolik takovy jeden vstrik prijde?
    Menil to autorizovany servis?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.03  13:27

Bob_: Cau, tak to nakonec byl vadny vstrikovaci ventil 2.valce (Bosch...) zustaval viset chvili otevreny, chvili zavreny. Ted ke konci uz jenom zavreny, uz to rozpoznala i RJ a zacala trvale svitit kontrolka vstrikovani. Uz je to OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  21:32

« Re: Re:Theo

Zvuk Fiaťáckých benzínových motorů je samozřejmě něco jinýho, třeba mě moc příjemně překvapila i 1,2 16v. Já měl hlavně na mysli přechod z již poněkud víc rámusícího TD se 4ma křížkama na JTD
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.03  20:32

« Re:Theo

A už jsi slyšel Mareu 1,6 vrčet od 4000 dál? To je teprve song.Nedělám to často a jen,když jedu sám,ale neznám lepší píseň. A dnes si tak frčím po mizerný silnici a najednou vidím čerstvě zalátaný díry,posypaný štěrkem velkým,jak nehet.HRŮZA. Od škarpy ke škarpě samej asfaltovej humus. O kousek dál jsem narazil na úderníky,kteří touto speciální technologií tu silnici opravovali. Zástavím a chci je za jejich snahu inzultovat. Umlátit tou asfaltovou lopatou. A najednou se přiřítí řidič jakési služební dodávky,kterého to evidentně nebolelo,projel asi stovkou kolem a přátelé - ten zvuk,jak ty hnusný šutry bubnovaly do metalízového laku mé lásky - ten nikomu nepřeju. Nenávidím cestaře a řidiče služebních vozidel.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  13:03

« Re: Brava JTD

to theo: V tomto případě více něž jinde platí, že když nemá člověk všech pět pohromadě, tak to není ono ;-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  21:19

To je pravda, taky občas točím JTD víc než TD, co jsem měl v Tipu. Tam jsem šel přes 3.000 otáček vždycky jen krátkodobě, zatímco teď když je pěkná zatáčkovitá cesta si rád poslouchám vrnění motoru přes těch 3.000 RPM i když takovej zvuk jako Tvejch pět hrnků ty moje čtyři nemají.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  13:19

« Re: JTD

Jo dělal se. Do Marey se motor 1.9JTD/81kW dával od r.2001.

Původní 1.9JTD/77kW (od r.98) v roce 2001 končil, protože splňoval jen Euro-2 a nastoupily verze 1.9JTD/74kW (bez VTG) pro Bravo/Bravu a 1.9JTD/81kW (s VTG turbem) pro Mareu a Multiplu. Oba tyhle motory už splňují Euro-3.

• « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  08:32

« Re: JTD

Nevíte někdo jestli se u marey JTD novějších ročníků dělal výkon 81kW,nebo se jedná o překlep
    v inzerátu a je to klasika 77kW/105koní.Díky za info.Sháním seč můžu.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  13:24

Fakt, že s Temprou (1.9TD) jsem na to tak nešlapal - asi hlavně kvůli zvukovýmu projevu, který je u 2.4JTD božskej. Ale "děsnej divočák" určitě nejsem (snad ani "prase domácí" :-)) Spíš ta spotřeba těsně nad sedm bude dost velkým podílem ježdění po Praze.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.03  18:43

To Pavel5: Ty tomu asi dáváš pěkně pokouřit, co? Známej má 2,4 JTD s přeprogramovanou ŘJ od Bit poweru ve Sportwagonu a jezdí do 7 litrů, ale on je děsnej divočák, takže: a) tuning motoru dost snižuje spotřebu nebo b) jsi divočák i Ty. Uvažuju taky o tuningu motoru, máte někdo nějakej vhodnej tip?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…