Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

16.07.03  14:24

« Stěrače

Zdravím. Mám Mareu We 1.6 a nejde mi cyklovač stěračů. Můžete mi někdo poradit co s tím?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  18:38

« Re: úprava ŘJ JTD

Ja jsem tomu nakupu vyfuku chtel venovat maximum, prece jen by to clovek nechtel kupovat kazdy rok. A taky jsem zjistoval vlastnosti Bosalu, Walkera,Spei,Edex. Ten 3.dilny vyfuk u Edex stal dokonce jen 4300 Kc. Tak jsem si rikal, neni mozne, i kdybych jej mel kupovat kazdy rok jeden, tak se to vyplati. No tak jsem tam prijel a zrovna jsem mel stesti, ze si tam nekdo koupil vyfuk na svoji 626. Tak mu ho namontovali, samozrejme, moc nepasoval, tak vzali paku, prihnuli konsole a hned pasoval. Spokojeny ridic nasedl do auta, odjel z rampy, vyfuk delal jen prd,prd pfff, pfff, a ridic cely radostny rika mechanikovi, ze ten vyfuk v aute temer neni slyset, ze je spokojeny, a ptal se, jestli ten vyfuk nekde treba nepodfukuje, nacez mechanik rozhodne zavrtel hlavou a ja jsem se rozhodne otocil na pate a uz jsem se tam nikdy neobjevil. Pak jsem menil gumy a majitel pneuservisu mi mezi reci povidal, ze mu na jeho aute Bosal pri vetsim kotli piska a navic, ze mu vydrzel rok, tak sel pryc z chalupy. Jini si ale treba na MC Cafe Bosal i celkem chvalili. No a tak jsem si rekl, kdyz uz tak uz a rozhodl jsem se pro Remus a nakonec to dopadlo, ze mam kazdy dil vyfuku jinou ves, ale celkove to mam podle mych predstav, vzadu 2 pochromovane laufy, ktere i prijemne vypadaji. Povazuji vsechny takove univerzalni vyrobce Bosal,Spei, Walker,Edex za vicemene stejny pytel, i kdyz s nimi vylozene osobni zkusenosti nemam. Nasel jsem mail s odpovedi ohledne ceny original Fiat vyfuku na 1.8 od servisu: 21 600 Kc.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  18:31

No moc jste mi toho s přeprogramováním ŘJ neporadili :-( Známej má chip na 2,4 JTD a nehulí. S tím ATX to beru s rezervou, spíš se divím, že to nechává tak a nemá to snahy dementovat
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  15:35

Taky se přidám do diskuze o výfucích... 1,6 má taky od katu až dozadu jeden díl dohromady se třemi tlumiči. Právě teď mám za sebou jeho koupi. Ceny 6,5 - 9 kKc. Nakonec jsem koupil Walker. Ještě ale leží v garáži, není čas. Máte na něj nějaké reference??
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  14:08

mfilip: Jo, je to BOSAL :-) Vim, ze se nejedna o super kvalitu, ale co, kdyz jsem blbej...
    Odkladal jsem koupi odkladal, az mi vypadla trubka
    z posledniho tlumice... Tenhle vyfuk byl k dodani a namontovani do druheho dne,
    penez jsem zrovna moc nemel (tesne pred vyplatou)
    a zrovna jako na potvoru jsem potreboval jezdit...

A ta cena je original od Fiatackyho servisu na originalni vyfuk. A je to take
    nerozebiratelny tritlumicovy kus.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  14:02

Zapomnel jsem na ATX, bral jsem od nej KN filtr a doporucil jsem jej svym znamym, kteri taky neco odebirali. Vse bylo bez problemu, vcas, vzdy bylo objednane zbozi v poradku, neporusene, proste tak, jak ma byt a za cenu cca 10-20% levnejsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  13:59

Vidis a prave kvuli vyfuku jsem to napsal tak hezky diplomaticky. Ve zkratce slo o to, ze jsem byl s ATX domluveny na vyfuku origos Remus a ATX na to jaksi zapomnel a do Brna jsem jel zbytecne. Domluvili jsme na dalsi termin vyrobu noname vyfuku, a dalsi prace jsem si uz dojednal sam bez ATX, protoze si za zprostredkovani ATX asi vzal 3 tKc. Ted mam v aute poskladany vyfuk 1. dil ( 2300 noname z Zelezneho ), 2. dil ( italsky 3500 ) a 3. dil ( noname z Zelezneho 6000 tKc, ale ATX si vzal 9000 ). Ted jsem ale fakt spokojen, protoze zvuk je takovy tise sportovni, zkratka podle mych predstav. BTW: original Fiat vyfuk na me auto stal vzdy kolem 22 tKc, pokud na 1.6 je taky nerozebiratelny 3. dilny vyfuk, dost bych se divil cene 11 tKc. 6300 vypada na Bosal, ze ? Aspon uvidim, jstli se do roka vysype, nebo ne. Dost lidi mne pred Bosalem varovalo, dokonce i prodejci, jen tak mezi reci. A jestli nekomu vadi, ze uz se treba s tim vyfukem furt opakuju, tak mne to nevadi, rad si povykladam sam se sebou:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  11:34

mfilip: Ja mel pocit, ze tva anabaze s vyfukem v tobe
    nenechala na ATXe nejlepsi vzpominky. Ale moc jsem to nesledoval, takze
    nevim, jestli za to mohl ATX, nebo kdo...
    BTW: Kupoval jsem take ted vyfuk. A v porovnani s tim Fiatackym je o dost
    hlucnejsi,. Sice to neni prilis neprijemne a da se
    na to zvyknout, ale ten original byl lepsi. Duni
    hlavne posledni dil... No jo, no, holt stal 6300 Kc, oproti 11000, co si kostovali
    za original Fiat ve znackovem autoservisu...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  08:42

No, ja se taky musim trosku zastat Autokomplexe. Byl jsem s nim parkrat osobne, s jeho sluzbami jsem byl vicemene vzdy spokojeny a jeho popisu jednani s "nestastnikem" Petrem verim.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  06:43

« Re: radio Sony

Martas2002: Checht. To chces tedy od nas hodne :-)
    IMHO je vadny nejaky kondenzator, popripade upadnuty/uklepany kabliky/studeny spoj, prez ktery
    se nabiji... Asi ti nic jineho, nez opravna elektroniky,
    nepomuze. Kdyztak dej vedet cim to bylo, at se poucim :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.03  22:31

Hmm.. Ja jsem tomu "kecalovi" svěřil před rokem Stilo a jsem spokojeny. Myslim že není všechno pravda co se piše...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.03  21:05

Já mám chu´t ti spíš nic nedoporučit jelikož když vidím jak ty vytuněné auta hulí tak nevím nevím jestli je vše OK.
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.03  12:28

« úprava ŘJ JTD

Může mi někdo doporučit jakou úpravu ŘJ zvolit ? Jaké máte zkušenosti s Ricambi - BitPower ? Nechci dopadnout jako ten nešťastník, kterej auto svěřil tomu kecalovi, co se tady občas prezentoval siláckýma řečma pod jménem Autokomplex viz [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.03  12:12

« Re: Koupit Mareu nebo neco jineho ????

Promin tak jiny e-mail je.
    cakrt@seznam.cz
    Ten funguje urcite diky moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.03  11:05

« Re: Koupit Mareu nebo neco jineho ????

Sem ti psal ,ale ten tvůj email je nějakej divnej pořád se mi vrací.Tak jestli tě marea weekend ještě drží tak ho napis znovu jednu vlastním tak ti mohu podat nějaké info.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.03  19:25

« Re: Brava-Airbag

Mam mareu a v knižce je psáno ,že airbeg se zapne při obsazení sedadla a taktéž ,že sedadlo pozná jakou má sedící hmotnost a podle toho v případě havarie vystřelí.Předpokládám ,že je to u bravy stejné.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.03  11:59

« Re: radio Sony

hm, to nevim. Ale zkusil bych to radio na nejaky cas uplne vypnout od baterky, aby se vyresetovalo ( reset tam asi nebude ). Myslim, ze to bude spis v nastaveni, nebo mozna, ze kdyz se radio zahreje, zecne blbnout.
  • 00 Reagovat !

foto

11.07.03  08:52

« radio Sony

Sice nemam fiatka, ale jelikoz tu mate zivo a obcas neco kutite :-), prosim o radu. Mam radio Sony s CD (takovy ten nejnizsi typ) a po roce provozu ted zacalo blbnout - po zapnuti cca 10 s hraje normalne a pak spadne hlasitost (jakoby na spatny prijem, nebo mono) a aby bylo slyset, musim to okourit skoro na max. a ma takovy plochy zvuk. CD hraje normalne a pri prepnuti CD/radio nebo "vystoupeni/nastoupeni" to hraje zase chvili normalne a po chvili konec. Netusite, co to muze byt? Do servisu se mi s tim zatim nechce, nejsem si jist, jestli nebyla zaruka jenom rok.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.03  21:56

« Re: Koupit Mareu nebo neco jineho ?????

1,9 TD se dával do Marey tuším do ročníku 1998, to byl nepřímopvstřikový TD s průměrnou spotřebou kolem 6,5 litru a má poměrně hlučný chod ( asi jako VW TDI :-))) a citelný turboefekt. JTD už je trochu jiný kafe, cca o 1 litr nižší spotřeba, kultivovaný chod motoru, plynulá akcelerace od nízkých otáček, žádný žhavení, ale taky o dost vyšší cena
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.03  18:36

« Re: Koupit Mareu nebo neco jineho ?????

zatim diky moc za odpovedi ,jeste bych klidne uvital jak je to s rozdilem motoru TD a JTD a jejich spotreba.
    Za dalasi prizpevky budu velice vdecen.
    Michal
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…