Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Výfuk zklamal...
Adyn: Nevim kdo je prvovyrobcem, ale setril jsem
a koupil Walker... Mam radeji v aute klid, tak bych
sel radeji za 11 kKc do originalu (Beava 1.6),
nez za 8,5 kKc do mirne hlucneho Walkera. Sice ten hluk neni
tragedie, ale je vetsi nez s originalem. -
Adyn 06.08.03 17:35
« Výfuk zklamal...
Tak mě na mojí Marey téměr přesně po čtyřech letech odešel výfuk. Vcelku mě překvapuje, že tak brzy - auto bylo jednu zimu téměř neježděno. Taky mě překvapilo jak rychle definitivně odešel hned po tom co se prve ozval. Koncem minulého týdne sem tam na volnoběh zarezonoval ale zvuk nezměnil. Tak jsem si ho prohlédl a usoudil, že je čas na výměnu, než mi urezne definifivně a upadne. V pondělí vyjíždím do práce (od Hodonína do Prahy) a všímám si, že už i někde netěsní - změnil zvuk. No a na dálnici u Brna mi cca ve 140 km/h upadl poslední díl... Opět mě však potkalo štěsní v neštěstí protože zrovna zázračně kolem mě nebyl skoro žádný provoz, výfuk nezůstal viset pod autem ani se nevzpříčil a tudíž ani nepoškodil nárazník a pěkně odjel (to už jsem brzdil a tudíž jsme jeli chvíli zároveň) z levého pruhu do odstavného kde se zastavil na trávě přesně mezi sloupky svodidel. Nechci si ani přestavit co všechno by se mohlo stát, kdy by zůstal v levém jízdním pruhu a někdo se mu snažil vyhnout, nebo nedejbože přejel do protisměru!!! Takhle jsem zastavil v odstavném pruhu též, výfuk naložil do kufru a odjel. Byl jsem překvapen, že auto bylo nečekaně tiché (v nízkých otáčkách jsem vevnitř téměř nepoznal rozdíl) tak že bych klidně mohl pokračovat až do Prahy. Ale protože na autě stejně musím měnit čelní sklo (viz příspěvky níže) tak jsem ihned sjel z dálnice, protože můj dvorní servis je MotorTec v Brně. Tam jsem auto postavil na výměnu skla odjel vlakem do Prahy. A teď má otázka: Chci nejlépe originální výfuk (na Puntu jsem šetřil, pořídil neoriginál a auto změnilo dost zvuk) ale od dealerů fiatu stojí 13.800,- Kč. Když ho koupím na slovensku a vrátí mi DPH tak mě vyjde na naše na cca 11.500,-. Nevíte někdo zda lze sehnat výfuk od prvovýrobce za lepší cenu? Díky za info. -
« Palivový filtr
Pánové, potřebuji radu, jaký je palivový filtr na Bravu 1,4. Pasuje tam favoriťácký?.Potřeboval bych to vědět dopředu, protože filtr je u nádrže pod plastovým krytem a já nemohu mít auto rozhozeno 2 dny, takže musím nakoupit, rozebrat namontovat vyrazit. Díky za odpovědi. -
« Re:Prasklé čelní sklo
Mám Mareu sedan půl roku a protože poměrně dost jezdím po našich "kvalitních" silnicích, už jsem dvakrát dostal šutrem do čelního skla,jednou do světlometu a jednou do mlhovky. Ve skle se udělaly 2 lavorky,ale nepraskalo dál,ale pro jistotu jsem je nechal opravit pryskyřicí/500 Kč za opravu/. Originál podle barevného provedení stojí od 4500-9000 Kč. Ve světlometu je asi 3cm prasklina,ale nezatéká do něho,tak to zatím neřeším. Mlhovka praskla celá,ale zatím do ní také neteče. Vzhledem ke kvalitě našich silnic považuji pojištění čelního skla za NUTNOST. -
« Bez nadpisu
tak v technicaku mam barvu 484 modra metaliza. Ted po vylesteni auta kvuli svatby je obzvlaste hezka:-). V podstate je to jedno jake mame barvy, ale aspon nestoji rec. Ale prece jen mne to zajima, fakt jsem moji modrou u Bravy po vaceliftu v 99 jeste nevidel. -
« Re: brava
hmmmm, ale mimochodem jsem nikdy nevidel Bravu 1.2 v me modre tusim 484 ( doufam, ze to neni kod stribrne z Formana, to cislo mam proste v hlave ). Mou barvu jsem videl nekolikrat a vzdy to byla 1.4 12 V. 1.2 jsem videl maximalne ve svetlemodre metle. Tak at to jezdi. -
« Re: Koupit Mareu nebo neco jineho ????
to marea: Mareu WE 2.4JTD jsem kupoval na konci loňského roku a to po důkladných přípravách, takže ti k tomu můžu napsat romány. Tolik času ale nemám a tak zatím jen stručně (navíc leccos už jsem psal tady, případně v rubrice "Fiat Club", "Ojetiny - vše o nich" nebo v "Diesely - tipy a triky").
Napiš, kolik na to budeš mít peněz - s tím souvisí hodně věcí.
Obecně je ojetá Marea WE asi nadprůměrně dobrá koupě, co se týče poměru užitné hodnoty a ceny. V katalogu "Ojeté vozy 2002" dostala 2 (ze škály 1-5).
Pokud chceš jít do turbodieselu, tak rozhodně vol některý JTD - o litr menší spotřeba než u stejně velkého TD, lepší výkon, lepší zvuk (u 2.4JTD božskej - pošlu mpeg pokud máš zájem), lepší zimní starty, menší spotřeba oleje... Volba mezi 1.9JTD/77kW (1998-2001), 1.9JTD/81kW (2001-2003) a 2.4JTD/96kW (1998-2001) je pak už méně důležitá a záleží na tvých preferencích a taky na tom, co mezi ojetinama seženeš. Navíc pokud bereš Mareu s JTD, tak je jasné, že je to mladší model s řadou vylepšení.
Jinak ojetá Marea WE je podle mne taky docela zajímavá s benzíňákem 1.6 - slušná dynamika i spotřeba a hlavně se jich v ČR hodně prodalo nových (nejlacinější motorizace), takže ji můžeš koupit od prvního majitele a nebouranou (to bylo u mého 2.4JTD takřka nemožné). Jen se 1.6 víc naklání v zatáčkách, ale na druhou stranu v Praze asi míň odchází podvozkové díly než u těžkého motoru 2.4JTD.
Pokud máš zájem, tak ti pošlu svoje "tabulky na kontrolu ojetiny před koupí" - dělal jsem je právě před koupí mojí Marey.
Navíc jsem toho času taky pražák, takže ti tu svoji může někdy ukázat (včetně krátkého pohledu pod sukně :-)) a svézt tě. Tedy pokud budeš mít zájem a dokážeme se časově sladit. Já jsem si kvůli tomuhle "seznamování" (před koupí) na podzim 2002 půjčil Mareu WE 1.6 od Dojáčka.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!