Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  18:58

« Re: Re:

to Adyn: během mých jízd se nic zvláštního nestalo
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  18:56

« Re: FIAT BRAVO, BRAVA, MAREA SRAZ

to 7thatom: ty jsi rychlej jak zácpa, napsat to tady den dopředu :-) příště, jestli to budu vědět trochu dřív, tak určitě přijedu
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 24.10.03  12:59

« Re: FIAT BRAVO, BRAVA, MAREA SRAZ

Smůla :-) nemůžu. Jinak bych strašně rád!!!
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.03  11:50

« FIAT BRAVO, BRAVA, MAREA SRAZ

Pánové,pokud máte zájem, dovolil bych si vás pozvat na Fiat Bravo, Brava, Marea sraz, který proběhne zítra (25.10.) v Hradci Králové. Dobrá příležitost k pokecu atd... Vyvrcholením bude okružní spanilá jízda městem v našich strojích.
    detaily na: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 24.10.03  11:08

« Re:

A to se za jízdy nestane nic o čem bychom měli vědět?

Já mám například na autě nové čelní sklo. Sotva jsem ho měl čtrnáct dní, tak mi během dvou hodin vletěli do skla dva kamínky: Jeden co udělal prasklinu (na předchozích autech jsem měl takovou prasklinku cca jednou za pět let) a druhý jenom udělal dolík ve výhledu řidiče (ze zkušenosti podobný ďolík jednou za rok. Na dálnicích ve východním německu tak jednou za dvě hodiny :-)

Doufám, že tím veškerá smůla s novým sklem skončila!

Vím, že jako historka to není nic moc, ale aspoň sem někdo něco napíše!!!
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 24.10.03  10:14

« Bez nadpisu

Ani ne. Jezdíme a jezdíme...
  • 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 24.10.03  08:50

« Aby nám ta rubrika neumřela...

To fakt nemáte nikdo co říct?
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 16.10.03  14:59

« Re: to mfilip

S tím startérem se mi to stávalo na služební Oktávě 1.8 20V (čili stejný motor ale bez turba). Po nastartování to šíleně zakvičelo jako kdybych šlápl kočce na ocas...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.03  11:19

No, Octavka jezdi dobre, myslim, ze jsem spokojen. Jen u mne obcas pristane myslenka, jestli by nebyl lepsi diesel, zejmena kdyz vidim inzerat na Octavku ve stejne vybave s dieslem za stejnou cenu. ale rikam si, ze urcite nebude tak pekna jako ta moje, apod. No ale pak zjistim, ze jsem 30km do prace zajel za 5.3 l/100 pri prumeru 62 km/h a rikam si je to v pohode. Obcas si nostalgicky vzpomenu na Bravu, jeste je porad v garazi a budu ji muset asi trosku projet, protoze ji uz 3 tydny nikdo nevyvencil. Ono furt chcije a ja ji nechci zaspinit, kdyz je tak pekna. Octavka je zatim dobra, potreboval bych akorat podivat se na starter, protoze po nastartovani motoru ma starter zvuk, jakoby se tocil 3 vteriny naprazdno, potreboval bych vymenit ramecek rozvrtany o handsfree, koupit svetlo do kufru a podobne drobnosti. Toz asi tak. Zacina mne * jedna vec. Kdysi jsem Formana servisoval v NetCaru, coz byl takova sit mensich prodejen. Najednou jsem zjistil po koupis Octavie, ze se 2 nejblizsi servisy rusi a zustava v provozu nejstarsi v Chotebuzu, kde si nic moc nejsem jist kvalitou. Naproti tomu vznikl novy Fiat Servis v Ceskem Tesine. Takze takhle dopada rceni:"Musim mit Skodu, ta ma servis vsude.". U mne to plati pro Fiat. Do rubriky Octavie moc nechodim, protoze tam jsou porad zabomysi valky a furt se to tam mele o nicem.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 16.10.03  07:28

mfilipe, co Oktávka? Dlouho ses neozval a už jsem si myslel že jsi na fiaty úplně zanevřel, ale ty nepíšeš ani do rubriky Škoda Octavia!!
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 09.10.03  19:16

« Re: Prodej ojetiny

Ještě pár údajů k prodeji ojetiny: Mě za mé Punto nabízeli v Áčkách 130 (bylo mi jasný, že přehání, ale moje interní cena byla cca 115) tak jsem si říkal, že dobrý. Když jsem tam s ním přijel s velkým techničákem v ruce, tak mi řekli 80, to jsem se jim vysmál, tak mě nechali 10min vyhnít a zvedli na 90. Tak jsem postavil auto do bazaru do komise se 4% provizí a auto šlo během cca 14-dní do světa za 122 (čistého jsem tedy dostal cca 117). Cenový rozdíl 27 až 37 tisíc proti ceně nabízené v Áčkách mi stojí za to si chvíli počkat a jít si vyřídit odhlášení pojistky sám. Když cenový rozdíl rozpočítám na hodiny, které jsem strávil navíc prodejem přes komisi, tak byl asi můj dosud nejlukrativnější hodinový výdělek. Jo prostě za lenost a pohodlí se hodně platí. Zejména v Áčkách :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  18:50

« Re: Re:

Když jsem prodával svoje letitý Tipo TD, tak už při pouhým kupeckým odhadu 15 let x aspoň 20 - 25 tisíc ročně (což bych čekal ročně u dieselu jako minimum) muselo být každýmu jasný, s jakým skoropůlmilionářem má tu čest. Tak jsem se divil, že po necelým týdnu mi z bazaru volali, že už je prodaný :-)
    Ještě k Oktávce: co mi na ní hlavně vadí (nebudu omílat prostor na zadních śedadlech, odskakování v zatáčkách, skálu místo palubky a jiný notorický věci), že po cca 250 km (a víc) jízdy uvažuju o třítýdenní rehabilitaci v lázních, tak dolámanej jako z Oktávky jsem nebyl nikdy z jinýho auta. Vinou jsou asi pro mě hrozně krátký sedáky a divně tvarovaný opěradla.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  16:39

« Re:

To o tech 195tkm jsem psal ja. Me nejde o to stocenej, nestocenej, ale ojetinu (jakoukoli) se 195tkm bych si nekoupil. Jinak, ojetinu bych koupil jen u dealera, se serviskou. Radeji bych si priplatil a koupil drazsi, nez nejakou loterii v bazaru. Proste uz jsem takovej. Nejsem mechanik, takze bych se snazil riziko eliminovat. Samozrejme ne obejit, i dobre udrzovane auto se muze podelat. Jinak co se tyce prodeje. Taky preferuju bazar. Kdyz jsem prodaval feldu, tak jsem mohl na inzerat dostat tak 125tkc, v Ackach mi dali na ruku 115tKc a byl jsem happy. Nez poslouchat kecy, tohle odreny, tamhleto, tak jsem radsi ozelel 10 litru a prodal to bez jakychkoli starosti (zavady, prevod, jednani s 20 lidma apod.). Nehlede na to, ze bych i tomu primemu kupci musel dat nejakou slevu, takze zadny problem. Proste za zbaveni se starosti me to stalo. Podotykam, ze ta felda byla OK a dal bych za ni ruku do ohne, neborena, najeto poctivych 60tkm, serviska atd, ale jak rikam, podelat se muze vsechno.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 09.10.03  12:58

« Bez nadpisu

Když sem prodával Mazdu, tak to byl porod. Došel sem, že za těch pár ušetřených korun z ruky do ruky to nestojí a je to lepší prodat přes bazar. Zvlášť když tam někoho znáš. Taky, ze začátku se nikdo neozve a pak když trochu snížíš cenu, tak se lidi jen hrnou. Ale za ty kecy ver smyslu (13 let starý auto) má to klim?, má to airbagy?, a to bylo na přestavbu?, to bylo určitě bouraný?, aniž by to kdo viděl, to nestojí... Pokud to chceš prodat z ruky do ruky, dej cenu o 5000 nižší, než ja za podobnou v áčkách a prodáš to. Jinak ne. Zvlášť s tím, co to má najeto. Ale hodně štěstí. Fotku můžeš dát na www.motobazar.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  12:42

Když jsem prodaval svoji bejvalku Tempru 1.9TD, tak docela pomohlo pridat k inzeratu i fotku. Za dara byla jen v internetovy Annonci - ale pomohlo to. Auto bylo 12 let stary, par neopravenejch zavad, jinak stav asi lepsi prumer. Chtel jsem to prodat za cca 60.000 Kc (cemuz se tchan smal - ze nemam sanci). Zacal jsem na 70.000 a pri 65.000 (a fotce) mi uz zajemci trhali ruce. Kdyz prvni prijel, tak jsem ho seznamil s tema zavadama a dohodli jsme se na snizeni ceny na 60.000 Kc a bylo to.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  11:22

STacet tacho urcite nebudu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.03  10:45

Jo, česká mentalita, a pozůstatek pamatování na škodovky 100 - 120, které byly po 100tis km když ne na odpis, tak aspoň na GO motoru... Nechápu, jak ještě dneska někdo může věřit těm báchorkám "to auto měl děda, on s tím moc nejezdil, a teď už se bojí, tak to prodáváme...". Stejně tak, jak někdo může věřit, že 10 let staré auto vyšší třídy má najeto pod 100tis km...
    Někdo tu zmiňoval, že 195tis km se mu zdá strašně moc. Na škodovku určitě, ale na auto velikosti Bravy, s motorem 1,8??? Já se zabývám Peugeoty v dieselu - 200tis km je u mě "nový motor". Jenže auta s tímhle stavem tacho mají většinou min. 2x tolik. A nedělám si iluze, že u jiných značek je to jinak... Takže, mfilipe, asi budeš muset buď dost slevit, a nebo stočit tacho :(((
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 09.10.03  10:24

Kupci jsou tupci. Určitě se jim zdá že to má najeto hodně i když je to udržovaný a má to servisku. Radši si koupí auto se stočeným tacháčem na obligátních 90 tkm a bez servisky a budou spokojení jak dobře koupili auto po dědečkovi prodávajícího, který s autem jezdil minimálně:-)a móc o něj pečoval. Znám i ze svého okolí dost lidí, kteří takhle nakoupili a jsou spokojení jak dobře se jim zadařilo. Někdy mám pocit, že už kupci očekávají jako standard že jim auto před prodejem umyješ, vyluxuješ a stočíš kilometry:-(. Možná bys to mohl dát do inzerátu: Prodám Bravu najeto dle dohody:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  09:52

Hm, kurna trh je svine. Zkusim to jeste chvili s touhletou cenou a budu podavat inzeraty i do tistenych novin. V podstate mne neprodej stoji jen povinne ruceni, ale rad bych, abych to mel za sebou. Slevit muzu jeste dost, cim driv to prodam ( i pod svoji cenu ) tim driv, muzu dat penize do akciovych OPF, kde je podle mne ted docela dobra doba na investici a castecne mi to dozene ztratu.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 08.10.03  12:38

Hmm. To já jsem v létě 2001 prodával Punto 55 S z 95 s najetejma 160tkm a šlo do světa rychle za 122.000,-....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…