Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 17.01.04 16:03
« Ovládání radia na volantu
Mám od srpna loňského roku Mareu Weekend 105 ELX s motorem 1,9 JTD/77kW,rok výroby asi 2000 dle TP.Od začátku mě nejde ovládat radio na volantu.Nevíte někdo ,kde by mohla být chyba?Jak poznám jaký je tam typ rádia,když na něm není žádné číselné označení?Jinak jsem s vozem moc spokojen. -
« Kolísá mi volnoběh
Kamarádi, poraďte! V září jsem koupil Weekend 1,8 a jsem s ní spokojen, ALE opakuje se mi kolísání volnoběhu /700 - 1500 po zahřátí motoru/. V servisu naznali, že je to škrticí klapka, vyčistili ji a měsíc to bylo O.K. Teď to začalo znovu, co s tím ? -
Vyprodej skladovych zasob pro 1.8 16V: KN filtr do boxu, 30 tkm, p.c. 2000 Kc, nyni 1000 Kc, svicky NGK, 100 km, p.c.170 Kc, nyni 90 Kc, knizka "Jak na to Fiat Bravo/Brava", p.c. 600 Kc, nyni 300 Kc, vzhledem k bezporuchovosti Fiatu, jako nova.Kdyby neco, sak vite co. -
Adyn 05.01.04 14:21
« Re: podobnost Bravo/Brava - Marea?
Rozdíly Bravo/Marea: (už jsem je popsal i v prvním příspěvku k Marey v fiat.mysteria)
Na první pohled se zdá, že Marea je jen Brava s kufrem (často to taky "odborní" novináři tvrdí) a rozdíly začínají až za B sloupkem. Opak je pravdou - z karosářských dílů má Marea s Bravou shodné jen přední dveře a kapotu motoru. Nárazník je jiný (více vystrčený a širší) a i přední blatníky jsou širší a mají jiný tvar blinkru
Přední náprava má větší rozchod a zadní je konstrukčně také jiná. Obecně je Marea naladěna více na pohodlí.
V interiéru je hlavním rozdílem jiný středový tunel, kde je u Marey přívod vzduchu k zadním místům. Do faceliftu v 99 měla Brava kratší přední sedáky, potom tam dávaly ty z Marey.
Co se týká ovládání tak o nějakých významějších rozdílech nevím.
Jak jsem kdysi slíbil to oscanování a pak se na to vyto tak s jejich kopírováním nemám problém. Kdo máte zájem tak mi pošlete email na adyn@email.cz ať vím kolik kopií mám udělat. O ŽÁDNOU FINANČNÍ ODMĚNU NESTOJÍM!!! - Jinak manuál mám na Mareu sedan po faceliftu - čili 99. Manuál k rádiu je v něm však ke starším typům, ale udělal jsem si kopie z manuálu novějšího, takže i ty poskytnu.
« podobnost Bravo/Brava - Marea?
...honba za manuálem mě dohnala (diky tipům některých z Vás) k vydavatelství kopp z budějic, ovšem mají manuál vč. servisního na Bravo-a, na Mareu nemají a tak se ptám zkušených fiaťáků - jsou tyto vozy výrazně technicky podobné???pokud ne, tak v čem se liší -
Adyn 31.12.03 09:05
« Re: fiat marea - manuál
Ta "dobrá duše" jsem já. Úmysl mám dobrý ale bohužel díky své povaze jsem se na to zatím vy**al :-( Podařilo se mi zatím nascanovat jen pár stránek, ale strašně dlouho to trvalo, takže mě počáteční nadšení opustilo. Kdyby to šlo tak lehce jako na kopírce... -
« fiat marea - manuál
tak jsem tady nový...mám FMWeekend 1,9TD a chybí mi manuálek, našel jsem ve starších příspěvcích takový příslibeček, že nějaká hodná duše jej naskenuje a někam jej šupne, prohlídl jsem si i www.f.myst. a prozatím jsem jej nenašel....tak se nesměle ptám jelipak někde kýžený manuálek v CJ či AJ k mání???? děkuji dopředu za zprávu a event. kontakt cpolasek@seznam.cz -
"-- skrytý --" 22.12.03 08:39
« Re: Odběr v klidu
Tak jsem to meril presneji a uz vim i cim to je, protoze by to mohlo potkat i nekoho jineho uvadim - v klidu je to 280mA. Z toho cca 200mA dela CD autoradio Roadstar, pokud nema sundany predni panel (i kdyz je vyple a nic na nem nesviti). Jakmile se sunda, poklesne odber celeho vozu na cca 100mA, coz je sice dost, ale vzhledem k mnozstvi doplnkove el. vybavy se s tim uz smirim