Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 29.01.04 07:52
« Re: hlavy
... panu Houškovi jsem koukám lezhce zkomolil jméno... RIBI: dáš sem ten kontakt do Plzně? Mám tu jednu hlavu, je prasklá na dvou místech v můstcích - do sacího kanálu. Ještě nevím co s ní, možná jí hodím do sběru, možná bych jí dal tomu odborníkovi na zkouknutí a vyjádření, jestli to má cenu. -
Adyn 28.01.04 13:12
« Re: brzdy
Tak tak u Marey je to tak že 1,6 manu 257 nevětrané a 1,6 aut. větrané. (Do posledních modelů se dávaly větrané i do manuálu).
Zkusím se zeptat ve svém servisu jak budu mít čas a dám samozřejmě vědět.
To mfilip: Dnes jsem našel ve schránce výzvu z pošty, že si pro to mám přijít. Takže to došlo ještě celkem brzy. Od Smartklubu jsem si nechal poslat poštou sekeru. Odesílali ji 15.1. do 23. ještě nepřišla... -
« Re: brzdy
Brava 1,6 ma nevetrane o prumeru 257mm, 1,8 ma vetrane taky 257 mm. Melo by stacit prehodit trmeny, kotouce a desticky. Zkousel jste to nekdo, kolik chteji za tremy na vrakacich? Taky mi prijde, ze ty brzdy jsou trosku slabsi (hlavne pri opakovanem brzdeni). -
Adyn 28.01.04 08:03
« Brzdové kotouče
Zvažuji, že bych na své Maruš vyměnil původní brzdové nevětrané kotouče za větrané. (Čekám, že je co chvíli budu muset vyměnit tak jak tak. mám už 108tkm na původních kot. i destičkách) Předpokládám, že větrané budou širší, takže se obávám nutné výměny i čelistí, či třmenů. Máte s tím někdo zkušenost? Co je potřeba všechno měnit a na kolik to případně vyjde?
Větrané chci zejména proto, že nyní jezdím hodně po dálnicích a když pak z vysokých rychlostí musím hamptnout před kolonou, či nehodou na brzdu tak mám pocit že ty kotouče shoří...
Jo a kdyby někdo věděl zda je možná a na kolik je náročná případná výměna zadních bubnů za kotouče, tak bych to ze zajímavosti rád věděl.
Díky za případné info.
-
« hlavy
Pravda je jedna, že opravit hlavu není žádná legrace. Když jsem slyšel tu technologii, tak je fakt, že v maštali na koleně už dneska opravovat nelze, a bohužel většina tzv. odborníků to tak do dodnes dělá. Zásadně se musí prohlídnout celá hlava, vyházet všechna sedla, /mimochodem ventily se už na pastu dávno nebrousí/, komůrky, a většinou se už nevaří, ale trhliny vylejvají. No prostě věda. O tlakování nemluvě. Jinak ten odborník sídlí v Plzni - kontakt na něj mám. Dělá jen hlavy. -
« hlavy
K těm hlavám: měl jsem Mareu TD 100 a měl jsem asi takovéto trampoty. Prvně došlo k proražení olej.vany - dodnes nevím jak/žena/, auto se přidřelo, zákonitě ohřálo a odešla hlava. Praskla do komůrky. Sehnal jsem repasovanou - o ceně raději nemluvím, vydržela rok. S autem teď jezdí kolega - tomu odešel termostat, auto se ohřálo, termostat se vyměnil, nějakou chvíli to jezdilo, ale pak to začlo foukat do chladicího kanálu - hlava prdla. A co teď? Nová hlava - JPH Praha držte se 57 tis., repas. kolem 25, neoriginál do 30 tis. Naštěstí se dá vše opravit, ale záruka vždy s otazníkem - takže jsem začal peripetii až jsem narazil na skutečného odborníka a držte se hlavy opravuje až ve Francii a radi druhovýrobu nikdy nekupovat - prý Španělsko. A co vy? Ciao -
« hlavy
Tak už jsem zase tady, omluvouám se, že jsem dlouho nedal vědět, ale nějakej čas jsme nebyl doma. Ta Marea Weekend, co jí blblo startování je už O.K. - byl tam nějaký kraťas pod přístrojovkou a baterka si brala víc než bylo zdrávo a nechtělo se tomu starovat a baterka promptně klekala. Jinak pro informaci všech - auto bylo jak jinak než bouchlé- takže v té desce určitě už někdo úřadoval - mimochodem chybí tam pytel. No, ještě že to není moje. Ale o co se chci ještě podělit, koukal jsem tak po této kafírně a nikde žádné téma o hlavách motorů. A jelikož mám docela i vlastní (bohužel) zkušenosti jak jinak než s mareou, zajímalo by mně, jak jsou tam jiní. Ono totiž s hlavami je to v ČR víc než tristní - nikdo či témeř nikdo to neumí spolehlivě opravit. A hlava je srdce motoru, blok vydrží. Tak co, jaké jsou zkušenosti? Ciao! -
« Re: repro
Myslim, ze bys vytahnuti radia zvladl, nicmene podivej se do pojistkove skrine, sdruzeny konektor pro radio by mel bily, podle barvy kablu k zadnim repro jej musis poznat. Ja jsem radio vyndaval pomoc 2 noziku, kdyz jej na jedne strane vypacis a posvitis baterkou, uvidis plechove pracky, tema nozikama je zkus vyhnout a povytahnes 1 stranu. Ja radsi totiz pote, co jsem videl vyndavat radio v servisu, udelam vestsinou sam, pokud na to satcim, protoze vim, ze vetsiho nasili nez v servisu nejsem schopen. To radio a palubka vydrzi fakt hodne. -
« Re: Zadní repro u Marey Weekend
Ony tam kably jsou, ale vedou jen do pojistkove skrine. Tam je konektor od radia, ktery zrejme nebude pripraven na 4 repro. To byl muj pripad - mel jsem nejzakladnejsi typ radia jen na 2 repro - kdyz mi Bob_ poslal lepsi radio na 4 x repro, musel jsem to napojit. Celkem mne to taky zklamalo, ze to je priprava-nepriprava na radio. -
Adyn 19.01.04 10:01
« Re: Zadní repro u Marey Weekend
Jarousovi: Ty káblíky co vednou k zadním reprákům jsou odpojeny. Když vytáhneš rádio z palubovky tak máš na výstupu z rádia mezikonektor, který odpojuje zadní repro a kříží dvoje přední repra aby byl plastičtější zvuk. Když ho vyhodíš pojede ti zadní repro. (U některých rádií se ještě musí v menu exp aktivovat Fader).