Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

17.02.04  15:16

« Re: Rachotici ventily

knedlik: Odvez to do servisu, kde o tom neco vedi, at ti
    radeji zkontrolujou vacky, jestli je nemas jiz
    obrousene :-\ Jinak to muze byt spatny, olej, spatny benzin... Tezko na dalku rict.
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.04  07:37

« Rachotici ventily

Zdravim vsechny
    Mam Bravo 1.4 12V a posledni dobou jsou slyset ventily mam najeto 122 000. Poradi nekdo co vymenit? Dik
  • 00 Reagovat !

foto

16.02.04  14:31

« Manuál k Marea Weekend TD125

Zdravím všechny, mám prosbu, jestli někdo z vás nevlastní servisní manuál k Marei TD125 v češtině nebo angličtině, r.v. 1997. Mám ho jenom v holandštině a to mě moc nepomuže...
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.04  15:10

« hlavy

Takže nikdo žádnej problém s hlavou či hlavami? To Vám přeju, všem! Ať Vám to jezdí! Ciao
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.04  07:33

« Re: Re:

Pokud se Fiat zlepsuje, zlepsuji se i ostatni. V TUV pro 1999 nebo 2000 byla Bravo/Brava dokonce na 31. miste, to je vysledek, ktery doposud Fiat nezopakoval. Aspon myslim.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.04  15:14

« Re:

Já plně souhlasím s 1,6Dynamicem ;-) Myslim si, že je to o tom, jak se lidi o ty auta staraj. Ať si mám ale názor na statistiku TUV jakýkoliv, je v ní i hodně zajímavého. Např.: mezi 1-3 letými vozy je nejlepší Punto, další modely mají už mírný odstup. To by mohlo znamenat, že se Fiat zlepšuje. Další zajímavostí je, že se všechny modely a ž na výjimky drží v tabulkách "pospolu" - extrém je to u 4-5 let sraých aut.
    Kdybyste chtěli vidět výběr z těch tří TUV tabulek, je u mě na [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 05.02.04  14:36

« Bez nadpisu

No jistě. Já pochybuju o tom, že bych třeba osobně šel s autem (s jakýmkoliv) na technickou a neprošel sem. Myslím, že je to spíš výpověď o tom, jak se kdo o ty auta stará. Samozřejmě něco málo to napoví (Voyager), ale i tak...Proč tam není Modena, když je tam porsche?
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.04  12:42

« Bez nadpisu

s tim servisem pred TUV to je zajimava myslenka. Ja uz jsem to rikal nekolikrat: ale TUV delal i test na 100 tkm a v nem vyhrala Brava. Tento test eleminuje ty chyby ve statistikach, ktere mohou udelat navstevy/nenavstevy pred TUV kontrolou, stejne taky nevylucuje, ze se nemuze stat vyjimka - par Brav asi fakt bylo srackovych.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.04  12:33

« Re: Snímače na couvání

Ad dobra spolocnost :-) A to je prosim pekne nemecka statistika. O ich "objektivite" hlavne pri porovnavacich testov som si uz obraz utvoril. Navyse vypovedna hodnota TUV je dost mala, pretoze nehovori nic o tom kolko krat je majitel s autom v servise pred TUV kontrolou. Z mojeho niekolkorocneho pobytu v nemecku som ziskal dojem ze majitelia VW sa o svojich milacikov staraju lepsie ako ti co si kupia Fiata ..
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.04  12:24

Vidim podle TUV, ze Fiat Brava je v dobre spolecnosti VW Golf/Bora a Passatu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.04  12:18

Ja jsem si na vanoce mel vybrat darek do 500 Kc a tak jsem si vybral snimac vzdalenosti pri couvani, ktery byl v Tescu v akci za 1300 na 600 Kc. Jsou to 2 snimace, montaz byla bezproblemova, vse je na konektory, je to zvukova signalizace a opticka ( 4 x LED ). Namontoval jsem si to vedle SPZ, protoze tam je dobry pristup zevnitr 5. dveri ( Octavia ). V praxi jsem s timto levnym snimacem hodne spokojen, funguje bezproblemove a mne osobne plne staci. Vzhledem k tomu, ze jej mam namontovany pomerne vysoko ( doporuc je myslim 35-70 cm od zeme ), tak selhava u nizkych prekazek ( kameny, rantly chodniku, apod. Bezpecne detekuje vzdalenost od zdi, aut a vetsich veci. Protoze ma jen 2 cidla ( originaly maji 6-8 ), zrejme by asi nedetekoval sloup ( znacku, stozar ), pokud by byl v hluchem miste. Protoze ale nikdy necouvam naslepo a snimac pouzivam pouze pro docouvavani ( znate to, zaparkujete, vylezete a zjisite, ze mate jeste 2 metry mista ) tak mi ta * za 600 Kc plne dostacuje.
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.04  10:36

« Snímače na couvání

Ahoj, Weekend je dlouhá a místa na parkování je dost málo. Uvažuju o snímačích na couvání. Jaké máte zkušenosti-počet sn.,cena,spolehlivost.Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.04  16:53

« Re: hlavy

to oddie:není zač. Vybíravej na značky moc není, zdá se dost logickej, samozřejmě, že mi to nedalo a ptal jsem se na žebříček. Takže na prvním místě by dal VW/!?/ a v kontrastu s tím BMW - nic moc. Fiati a pažouti střed pole. Jinak tvrdi, což má po dle mě pravdu, že jde o to, jak je hlava prošpikovaná- čím víc ventilů, a třeba i 2 svíčky na válec, tím méně materiálu a slabší stěny, takže nakonec 20V benzin může být horší něž 8V JTD. Což myslím odpovídá logice věci. Pokud jde o cenu, znova říkám, je to repas celé hlavy nejen jedné komůrky, zhruba kolem desítky.
    P.S. Já se tady jinak ptal jak hlavy a fiaťáci!?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.04  16:30

« Re: hlavy

ribi: dík za kontakt. Tu hlavu nepotřebuju, Fiaty nedělám, mě zajímaj pažouti (doufám, že ten pán není moc vybíravej na značky). Copak si tak orientačně řekl, za tu opravu prasklé komůrky?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.04  08:06

« Re: brzdy

> Adyn: Kdyz se tam nedaji uplne nove desticky, tak by to jit mohlo, ne? Ja to prilezitostne zmerim a mozna tam i zkusim ten kotouc dostat...
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 29.01.04  15:40

Spokojen jsem velice. Knihu už studuji, viz níže. Svíčky jsem ještě nestudoval (jsou stále ještě festovně zabalené). Ještě si pořídím momentový klíč a už mě nic nezastaví....

Tak oprava: Naše matky by si rozumněly. Moje, ač nepracovala na poště, má též velmi vyvinutý smysl pro balení čehokoliv.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.04  13:09

Jsem rikal, ze mama pracoval na poste, baleni cehokoliv je jeji uchylka. Vzpominam si jak vzdy nadaval na lidi, kteri neumi poradne zabalit balik ... No a co ? Jsi spokojen s obsahem baliku ?
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.04  12:26

« brzdy

vždyť jsem ti to říkal,ale nevzdávej to.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 29.01.04  12:05

To mfilip: Tak jsem si dnes vyzvedl balík a zaplatil dobírku. Tak se těš na peníze!

Balík byl zabalen opravdu důkladně a profesionálně! (Rozumněl by sis s mojí matkou :-)

Jinak už jsem v moudré knize našel i to jak je to s brzdami - šířka kotoučů bez větrání 11,8-12,1 mm - s větráním 19,8-20,1 mm. Ten rozdíl v tloušťce je značný, takže asi padá moje naděje, že by šly použít stejné třmeny...
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.04  11:35

« hlavy

To oddie: ta firma se jmenuje Serdi, onen chlapík Čapek, tel/fax 377 524 373, mobil na něj 603502871. Mám teď u něj jednu hlavu - Marie TD 100, bude příští týden hotová, byla prdlá do komůrky, aktuálně ji nepotřebuji, kdybys o ni stál /nebo kdokoliv tady/ dej mi vědět, buď tady nebo na binar@email. cz. Jinak dává na ně rok záruku a je to dobrá práce. Ciao!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…