Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re:
Já plně souhlasím s 1,6Dynamicem ;-) Myslim si, že je to o tom, jak se lidi o ty auta staraj. Ať si mám ale názor na statistiku TUV jakýkoliv, je v ní i hodně zajímavého. Např.: mezi 1-3 letými vozy je nejlepší Punto, další modely mají už mírný odstup. To by mohlo znamenat, že se Fiat zlepšuje. Další zajímavostí je, že se všechny modely a ž na výjimky drží v tabulkách "pospolu" - extrém je to u 4-5 let sraých aut.
Kdybyste chtěli vidět výběr z těch tří TUV tabulek, je u mě na [odkaz] -
wolff 05.02.04 14:36
« Bez nadpisu
No jistě. Já pochybuju o tom, že bych třeba osobně šel s autem (s jakýmkoliv) na technickou a neprošel sem. Myslím, že je to spíš výpověď o tom, jak se kdo o ty auta stará. Samozřejmě něco málo to napoví (Voyager), ale i tak...Proč tam není Modena, když je tam porsche? -
« Bez nadpisu
s tim servisem pred TUV to je zajimava myslenka. Ja uz jsem to rikal nekolikrat: ale TUV delal i test na 100 tkm a v nem vyhrala Brava. Tento test eleminuje ty chyby ve statistikach, ktere mohou udelat navstevy/nenavstevy pred TUV kontrolou, stejne taky nevylucuje, ze se nemuze stat vyjimka - par Brav asi fakt bylo srackovych. -
« Re: Snímače na couvání
Ad dobra spolocnost :-) A to je prosim pekne nemecka statistika. O ich "objektivite" hlavne pri porovnavacich testov som si uz obraz utvoril. Navyse vypovedna hodnota TUV je dost mala, pretoze nehovori nic o tom kolko krat je majitel s autom v servise pred TUV kontrolou. Z mojeho niekolkorocneho pobytu v nemecku som ziskal dojem ze majitelia VW sa o svojich milacikov staraju lepsie ako ti co si kupia Fiata .. -
« Re: Snímače na couvání
Ja jsem si na vanoce mel vybrat darek do 500 Kc a tak jsem si vybral snimac vzdalenosti pri couvani, ktery byl v Tescu v akci za 1300 na 600 Kc. Jsou to 2 snimace, montaz byla bezproblemova, vse je na konektory, je to zvukova signalizace a opticka ( 4 x LED ). Namontoval jsem si to vedle SPZ, protoze tam je dobry pristup zevnitr 5. dveri ( Octavia ). V praxi jsem s timto levnym snimacem hodne spokojen, funguje bezproblemove a mne osobne plne staci. Vzhledem k tomu, ze jej mam namontovany pomerne vysoko ( doporuc je myslim 35-70 cm od zeme ), tak selhava u nizkych prekazek ( kameny, rantly chodniku, apod. Bezpecne detekuje vzdalenost od zdi, aut a vetsich veci. Protoze ma jen 2 cidla ( originaly maji 6-8 ), zrejme by asi nedetekoval sloup ( znacku, stozar ), pokud by byl v hluchem miste. Protoze ale nikdy necouvam naslepo a snimac pouzivam pouze pro docouvavani ( znate to, zaparkujete, vylezete a zjisite, ze mate jeste 2 metry mista ) tak mi ta * za 600 Kc plne dostacuje. -
« Re: hlavy
to oddie:není zač. Vybíravej na značky moc není, zdá se dost logickej, samozřejmě, že mi to nedalo a ptal jsem se na žebříček. Takže na prvním místě by dal VW/!?/ a v kontrastu s tím BMW - nic moc. Fiati a pažouti střed pole. Jinak tvrdi, což má po dle mě pravdu, že jde o to, jak je hlava prošpikovaná- čím víc ventilů, a třeba i 2 svíčky na válec, tím méně materiálu a slabší stěny, takže nakonec 20V benzin může být horší něž 8V JTD. Což myslím odpovídá logice věci. Pokud jde o cenu, znova říkám, je to repas celé hlavy nejen jedné komůrky, zhruba kolem desítky.
P.S. Já se tady jinak ptal jak hlavy a fiaťáci!? -
Adyn 29.01.04 15:40
« Re: brzdy
Spokojen jsem velice. Knihu už studuji, viz níže. Svíčky jsem ještě nestudoval (jsou stále ještě festovně zabalené). Ještě si pořídím momentový klíč a už mě nic nezastaví....
Tak oprava: Naše matky by si rozumněly. Moje, ač nepracovala na poště, má též velmi vyvinutý smysl pro balení čehokoliv. -
Adyn 29.01.04 12:05
« Re: brzdy
To mfilip: Tak jsem si dnes vyzvedl balík a zaplatil dobírku. Tak se těš na peníze!
Balík byl zabalen opravdu důkladně a profesionálně! (Rozumněl by sis s mojí matkou :-)
Jinak už jsem v moudré knize našel i to jak je to s brzdami - šířka kotoučů bez větrání 11,8-12,1 mm - s větráním 19,8-20,1 mm. Ten rozdíl v tloušťce je značný, takže asi padá moje naděje, že by šly použít stejné třmeny...
-
« hlavy
To oddie: ta firma se jmenuje Serdi, onen chlapík Čapek, tel/fax 377 524 373, mobil na něj 603502871. Mám teď u něj jednu hlavu - Marie TD 100, bude příští týden hotová, byla prdlá do komůrky, aktuálně ji nepotřebuji, kdybys o ni stál /nebo kdokoliv tady/ dej mi vědět, buď tady nebo na binar@email. cz. Jinak dává na ně rok záruku a je to dobrá práce. Ciao!
radeji zkontrolujou vacky, jestli je nemas jiz
obrousene :-\ Jinak to muze byt spatny, olej, spatny benzin... Tezko na dalku rict.