Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Bez nadpisu
Já mám Mareu 1,6 sedan a se spotřebou jsem na tom asi tak - krátké jízdy do 20km teď v zimě do 8l. Delší v zimě s rychlostmi do 140 7,3. V létě krátké za 7,dlouhé 6,5 ise zapnutou klimou. Mareu mám rok a průměr za tu dobu je 7,3. Motor vytáčím tak do 6000 otáček,občas na dobré cestě si zablbnu a točím,co to dá. -
« Re:
no já mám teďka aktuální spotřebu 9,3 litrů ( kombinovaná, 80 procent město ). A to jezdím tak na 75 procent maxima co lze z auta dost. Jen taková zajímavost. Já natankoval do Mařeny nejvíce 66,2 litrů ( do 63 litrové nádrže :-)
Tak by mě zajímalo kdo přeměřuje. Nádrž nebo pumpa. Na jiné pumpě se mi povedlo 64,9 litrů.
A ani v jednom případě nebyla nádrž na doraz. Prostě jsem na pumpu přijel a natankoval do plné, až po cvaknutí pistole.
Docela sranda :-) -
« Re: Re: L.E.D.
ty máš 195/65 R15 ? to tam vleze ? :-) Já myslel buď 185/65 R14, nebo 195/55 R15, 205/45 R16...aspoň dle techničáku :-)
No ten komfort jízdní...kecal bych kdyby to nešlo poznat. Ale není to nijak strašné.
Jinak přední sklo mě stálo 3000 Kč + kit na přidělání cca 1500 Kč -
« Re: L.E.D.
hm, to je smula. Prednsi sklo na Bravu mne pred 4 roky stalo 5 300 Kc. Jinak si mne moc potesil, ze chvalis Bravurisy, ktere si chci taky casem koupit. Mel jsem na Brave kdysi Bravury, vypadaly hezky, ale byly dost hlucne a podruhe bych do nichh nesel. BTW: tve Alu s pneu vypadaji pekne, ale ja uz jsem pri svych 30 letech asi nejaky pohodlny - nemuzu si momentalne vynachvalit 195.65/15 ... a proto si nedokazu predstavit nejake nizkoprofilove pneu z duvodu velke ztraty komfortu. Ted jsem na letnich prefoukal predek o 0,2 atmosfery na 2,2. Musel jsem to hned vypustit, protoze ty razy od vozovky byly dost neprijemne. -
« obecně
1. Jinak souhlasím s ADYNem. Udáj o spotřebě v techničáku je docela přemrštěný ( město )
2.Nevím jak je těžká brava, nebo bravo. Takže 1.6tka asi zacvičí s bravou lépe než z mařenou.
3. Uvažoval jsem o chip-tuningu na mareu. Má někdo nějaké zkušeností, popř. názory ? V průměru udělají z 76 kw cca 83 kw, krouťák + 20 nm.
4. Někomu jsem tady sliboval fotky mojí mařeny s 16ctkama, a pneu 205/45 R16...jestli je zájem ať napíše. Mám je nafocené ( konečně ). Jo sliboval jsem to někdy v prosinci, ale najednou bylo tolik práce, že jsem to uplně zazdil. Takže se omlouvám. 8-s
5. Jinak zkušenosti s těma diskama pneuškama. Na české silnice docela. síla. Děr po zimě, takže je třeba dávat pozor. Jinak zdálky nejde ani guma pomalu vidět. Auto vypadá, že jede přímo po diskách. Vypadá to opravdu pěkně. Musím se pochválit. I mě to překvapilo. Narozdíl od maminky, která usoudila že jsem asi vadný když dám 25k za kola na auto :-)
6. Pneušky. Pořád jsem zvažoval Barum, Pirelli, GoodYear nebo BridgeStone ( moje nejoblíbenější ). Vzal jsem tedy ceníky. A bylo rozhodnuto Barum Bravuris FR. Každý mě od ní odrazoval ( kromě prodejce :-). Ale s klidnou duší můžu říct, že jsem udělal dobře. Tiché ( buď slyším motor, nebo aerodinamický hluk. ), přilnavost na suchu ( To mě dostalo nejvíce. V předu mám kotouče 257 mm. A popravdě je problém brzdit tak aby sepla ABS. Pokud je dobrý povrch cesty, tak kolo opravdu nezablokuju , tedy aby ABS začla úřadovat. ), na morku to už není jako BridgeStone ( co se týče hluku, slyším takové jemné syčení. Každopádně je menší než u GoodYear Egle Ventura 185/65/R14. Drží velice dobře. Ale ABS už začne úřadovat pokud na šlápnu brzdu nadoraz ). Celkový dojem je, že za cenu 60 procent konkurence ( FireStone, GoodYear ) to nemá konkurenci. Maximální spokojenost. -
« Bez nadpisu
No já mám 1.6 16v mařenu kombi, ale je tam motor 1.6 16v 76kw...Motor jde pěkně do otáček, hlučnost je taky celkem OK. První co mě docela vadí je kroutící moment. Pokud chci předjíždět tak motor točit od 3800-5500 ot./min. Mimo tento rozsah je to už docela ubohé. :-( Prostě to netahá ( bavím se o předjíždění ). Ve městě se dá jet bezrpoblému na 1800 ot./min na 5tku ( cca 60km/h ). Spotřeba. Popravdě já s mařenou nezajedu pod 8 litrů. ( 80 procent město ). Najel jsem sní zatím 13tisíc km ( nějak tak to bude ). Zase mě mile překvapila spotřeba na dálkovku. Pokud se jede cca 160- 170 km/h spotřeba je příjemných 9 litrů.Pro srovnání, to se mi u octavie 1.6 74 kw nepovedlo. Při 130 km/h spotřebu nevím, protože se mi to vždycky rozjede více :-).
Pak jsem měl možnost jet s Bravou 1.4, rv. asi 97 ( tuším ). To bylo asi moje největší utrpení. Motoricky je uplně na *. S 1.6 16v to se fakt nedá porovnat. Nikdy jsem nepochopil na co se ten motor může točit do 7 tisíc. Protože to snad lze jen na volnoběh :-) jinak fakt nevím. -
« Bez nadpisu
Zdravim Fiaťáky.Chlapy potřeboval bych poradit.Chci koupit Bravu.Budu rád,když mi poradíte.Hlavně co se týče motorů(jen benzín),1,4 asi bude slabší,tak bych radši 1,6 nebo 1,8.Co když koupím r.v.95?Přecejen to byly první auta a nemuseli mít všechno vychytaný.Takže prosím o doporučení,rady a na co se mám zaměřit při koupy vozu.Dííííky.Radek ze Strakonic -
« ...mě nejde vůbec...
Ahoj, já jsem koupil Mareu v září, je z roku 99, taky nemám alarm a klíček jsem ani po výměně baterky s čidlem nesehrál. Tak přemejšlím o koupi extra dálkového asi za 1100,- /www.dstechnik.cz/.No ale nejprve se chci zeptat na zkušenosti s dodatečnou montáží, abych v elektrice něco nepodělal.Dík. -
« zlobi DO centralu u Marey
Nemate nekdo zkusenosti se zlobicim DO u Marey? Mam central s DO (ale ne alarm) a drivavejc pri otvirani 2x blikly smerovky a pri zavirani 1x. To blikani zacalo pred mesicem odchazet (obcas bliklo, obcas ne) a ted uz stabilne nefunguje. A obcas nefunguje DO vubec. Pak to jde otevrit centralne klickem.
Pred par dny dokonce nefungoval central vubec a musel jsem dvere otvirat klickem a dal rucne (a la stare dobre casy se Skodou 120 o:). Ale to jsem vyresil vymenou pojistky. I kdyz mozna ta spalena pojistka s onim zlobicim DO nejak souvisela. -
« Re: Rachotici ventily
Ciao, postupuj od jednodušího ke složitějšímu, nech si zkontrolovat nebo zkontroluj sám ventilovou vůli, stav vaček a uvidíš. Bude-li to dělat dál pak jistě to ostatní (diagnostika, olej ap.) Ale nepsals jestli se to vůbec do těch 122 tis km už někdy dělalo.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!